Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Το φάντασμα του Λευκού Οίκου ....


... παρακολουθεί τον Ομπάμα! (... τι σου κάνει το φως και ένας φακός;)

Τέρμα στην οικογενειοκρατία! Και ο γιός του Αχ! Καραμανλή κατεβαίνει στις επόμενες εκλογές.

Μια ενδοκομματική τάση που αναδείχτηκε στις εσωκομματικές της ΝΔ από τους σαμαρικούς μυστικοσυμβούλους ήταν η ….. οικογενειοκρατία. Έγινε σύνθημα, παρασύνθημα και σημείο αναφοράς στα χείλη των ευσεβών σαμαρικών. Υποσχέθηκαν ότι θα την πατάξουν αλλά τι κάνουν; Βγάζουν τους προηγούμενους διορισμένους και απλά τους αντικαθιστούν με τους δικούς τους συγγενείς. Είδαμε πριν λίγες μέρες ότι η οικογενειοκρατία καλά κρατεί και τώρα στη Ρηγίλλης. μια μεγάλη οικογένεια κατάντησε το νεοκλασικό.
Τώρα θέλει και ο Αχ! Καραμανλής να βολέψει το γιό του. Εξάλλου το μαγαζί είναι οικογενειακό και με τη στήριξή τους βγήκε ο πρόεδρος Αντώνης. Εξασφάλισε λοιπόν για το γιό του, την ......

Το 61,7% δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση και το 76,7% από την αντιπολίτευση!


Ασυνέπεια καταλογίζουν στην κυβέρνηση το 70,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ. Υπάρχουν δύο γραμμές για την οικονομία. Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα κοινής γραμμής και δεν υπολογίζει τους πολίτες. Μόνο 20,4% εκφράζει ικανοποίηση από την αντιπολίτευση. Μάλιστα το 64,7% των Νεοδημοκρατών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της αντιπολίτευσης.

Την πάτησε και στο αγροτικό η κυβέρνηση

Όλα τα είχε η μαργιορή ο φερετζές του αγροτικού της έλλειπε! Παταγώδης η αποτυχόα της κυβέρνησης και στον αγροτικό τομέα. Λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ως αντιπολίτευση τα 500 εκατομμύρια του Χατζηδάκη ως ψίχουλα. Υπερασπίζονταν το δικαίωμα των αγροτών να απαιτούν και να διαδηλώνουν κατά της αποτυχημένης κυβέρνησης και γενικώς έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες πολλών μποφόρ. Τώρα θερίζει .. ανυποχώρητους αγρότες, κλειστούς δρόμους, αμετακίνητους αγρότες στον Προμαχώνα, κλειστά λιμάνια και τις συνήθεις απαιτήσεις και απειλές για περεταίρω αποκλεισμούς που θα φτάσουν μέχρι το Ζάππειο. Τα ήθελε όμως ο κώλος τους. Είναι μάταιο να κρύβονται πίσω από γενικόλογες και αόριστες εξαγγελίες. Καλά να πάθουν!

Το κλου των κλειστών δρόμων ήταν φυσικά η απροσδόκητη επίσκεψη στα μπλόκα του Βούλγαρου πρωθυπουργού . Ακολουθεί το video με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συνάντηση των αγροτών με το Βούλγαρο Πρωθυπουργό.

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Μπάχαλο η κυβέρνηση. Θεατής ο Γιώργος.
Διαφωνίες, καβγάδες, ασυμφωνίες σε νομοσχέδια και σχεδόν παντού ασυνεννοησία.
Όλοι εναντίον όλων.
Υπουργοί αδειάζουν υπουργούς, γενικοί γραμματείς καταστρώνουν σχέδια εναντίον υπουργών, βουλευτές στήνουν παγίδες σε υπουργούς και απειλούν για τροπολογίες και ο πρωθυπουργός παίζει με τα γκατζετάκια του.
Στον έβδομο ουρανό του αναβαθμισμένου blackberry!
Όταν καταλάβει τι έχει γίνει επεμβαίνει πυροσβεστικά, εάν και εφόσον τον ειδοποιήσουν οι παρατρεχάμενοι. Τι είναι αυτό το κακό με τους αποκλεισμένους πρωθυπουργούς στο Μαξίμου;
Τον Καραμανλή τον είχαν και έπαιζε με playstation 3, τον Γιωργάκη ταξιδάκια, γκατζετάκια!
Και στην κυβέρνηση αλαλούμ και της τροπολογίας το κάγκελο!
Τώρα βλέπουμε ότι δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, ούτε σχέδιο είχαν. Δεν μπορούν να κάμουν τίποτα από όσα υποσχέθηκαν και πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υποσχέθηκαν πάρα πολλά!

Ξευτίλα στη ΓΑΔΑ. Τσιμουδιά ο Χρυσοχοΐδης


Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ήταν λαλίστατος μέχρι πρότινος και με το παραμικρό που συνέβαινε έξω από τη ΓΑΔΑ  ζητούσε παραιτήσεις υπουργών και ολόκληρης της προηγούμενης κυβέρνησης.
Τώρα αποδεικνύεται και αυτός όχι μια από τα ίδια αλλά χειρότερος. Ξέφραγο αμπέλι τελείως η αστυνομία.
Ολόκληρο αυτοκίνητο που ήταν κατασχεμένο έκλεψαν έξω από την ΓΑΔΑ και κανένας δεν ζητά την παραίτησή του! Κλοπή πρωτοφανής. Μπροστά στα μάτια αδιάφορων αστυνομικών και κάτω από τη μύτη ολόκληρης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Οι κλέφτες (ένα ζευγάρι) εμφανίστηκε το πρωί στην οδό Προύσσης (όπου σταθμεύουν οι αστυνομικοί τα κατασχεμένα οχήματα), μπήκαν ανενόχλητοι με δικά τους κλειδιά στο αυτοκίνητο μάρκας BMV που έχει κατασχεθεί για ναρκωτικά και εξαφανίστηκαν.
Οι αδιάφοροι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την κλοπή αρκετή ώρα αργότερα. Οι τρεις ειδικοί φρουροί και ο αστυφύλακας, που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη των αυτοκινήτων,  τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αλλά αυτή δεν είναι λύση. Σιγά σιγά θα τεθεί σε διαθεσιμότητα η μισή αστυνομία. Άρα το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ατιμωρησία των αστυνομικών αλλά στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια επαγγελματικής υπευθυνότητας.  

O Σαμαράς καταργεί το κόμμα της ΝΔ και το παίζει φωτισμένος τσομπάνης


Σαμαράς: Ποιοί κομματικοί παράγοντες; Ο μόνος κομματικός παράγοντας που γνωρίζω εγώ είναι οι 800.000 που ήρθαν και ψήφισαν
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1098160&lngDtrID=244
Ώστε αυτή είναι η νέα αντίληψη του Αντώνη για το κόμμα.
Υπάρχει ο Αντώνης και οι 800.000 -λέμε τώρα- οπαδοί της ΝΔ -ξαναλέμε τώρα- που πήγαν και ψήφισαν και ενδιάμεσα μία μαύρη τρύπα κενού.
Για πες μας βρε Αντώνη -εσύ που ξέρεις- ποιοί είναι αυτοί οι 800.000 που ψήφισαν, γιατί εμείς ακόμη τους ψάχνουμε. Αλήθεια την γνώμη αυτών των 800.000 πως θα την λαμβάνεις υπόψη;
Eνδιαφέρουσα αντίληψη λειτουργίας δημοκρατικού κόμματος...
Aντώνη σε βλέπω με αυτές τις 800.000*0,51=408.000 να μένεις...

Έρευνα στην Ιταλία για υποθέσεις εκβίασης επωνύμων από παπαράτσι...


Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν τέσσερα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολιτικούς, τηλεοπτικές προσωπικότητες και άλλους επωνύμους, προκειμένου να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες που θα τους έφερναν σε δύσκολη θέση...
Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση του είδους που απασχολεί την ιταλική δικαιοσύνη μετά την καταδίκη του διαβόητου παπαράτσι Φαμπρίτσιο Κορόνα.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ένα από τα θύματα στη νέα υπόθεση φέρεται να είναι ο Λάπο Ελκαν, κληρονόμος της Fiat, ο οποίος λέγεται ότι κατέβαλε στους εκβιαστές 300.000 ευρώ.
Η αστυνομία εξετάζει δύο φωτογράφους, τον επικεφαλής ενός φωτογραφικού πρακτορείου και έναν επιχειρηματία στο χώρο των δημόσιων σχέσεων. Οι τέσσερις ύποπτοι συνδέονται με περίπου 20 υποθέσεις εκβίασης.
Ο Λάπο Λάνεν, εγγονός του ....

Zητούν τη διαγραφή της Ντόρας ......


Γ. Μουρούτης, Γρηγόρης Τσιμογιάννης, Τάκης Μπαλτάκος! Είναι ο σκληρός πυρήνας της Πολιτικής Άνοιξης που έμεινε πιστός στον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. από τα πέτρινα χρόνια μέχρι και σήμερα! Με την άνοδο του βέβαια στο ύπατο κομματικό αξίωμα ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν ξέχασε να ανταμείψει τα πρωτοπαλίκαρα του στην Πολιτική Άνοιξη όπως και τους άρμοζε φυσικά! Και οι τρεις άνδρες αποτελούν την επικοινωνιακή του ομάδα του αρχηγού της Ν.Δ., που πέρασε τις εξετάσεις με άριστα στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές! Τα παιδιά καλά τα πήγαν απλά τους έμεινε η συνήθεια να έχουν τον ίδιο αντίπαλο! Τι εννοούμε; Η Ν.Δ. είναι πλέον αρκετά συρρικνωμένη και τίποτα δεν μένει κρυφό έτσι λοιπόν μαθαίνουμε πως η ομάδα του κ. Σαμαρά πιέζει εσωτερικά και προσπαθεί να βρει συμμάχους μέσα από το κόμμα(πέραν του προέδρου) και περνάει παράλληλα το μήνυμα όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η Ντόρα πρέπει να διαγραφεί! Μάλιστα διαθέτει και επιχειρήματα το «γκρουπ»!! Παρομοιάζουν την κίνηση αυτή με την κίνηση που είχε κάνει ο Καραμανλής λίγα χρόνια πριν διαγράφοντας τον εσωκομματικό του τότε αντίπαλο και συνυποψήφιο για την προεδρία του κόμματος Γ. Σουφλιά! Οι 3 άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες αναλύουν τα οφέλη της ......

Κομματικό πάρτι κουμπάρων στο υπουργείο του Γερουλάνου

Σε θέσεις- κλειδιά φέρεται να διορίσθηκαν στο υπουργείο Πολιτισμού στις 30 Δεκεμβρίου 2009 «ημέτεροι» και συγγενείς.
Πέντε νέοι αρχιφύλακες που διορίστηκαν το Δεκέμβριο συμπτωματικάσχετίζονται συγγενικά και εξ αγχιστείας με γνωστό συνδικαλιστή του υπουργείου, το γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννη Δημακάκο, ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και στην ΠΑΣΚΕ.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης διορίστηκε αρχιφύλακας ο αδελφός του Γεώργιος, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ο κουμπάρος του Ελευθέριος Κεκάκος, στους χώρους της Αρχαίας Αγοράς-Στοάς Αττάλου-Ρωμαϊκής Αγοράς ορίστηκαν ......

ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ....Έβαλε μέσα την Ένωση. ... 7 εκατ. ευρώ χρέη !


Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !!!!
" Εμείς ξέρουμε να καλλιεργούμε χωράφια " έλεγε περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι ο κολοσσός της ηθικής Κοκκινούλης.Κατακεραύνωνε τα στελέχη της ΝΔ που " πρόδωσαν " τους αγώνες και την πίστη του....  
Αυτό όμως το ξέχασε όταν έκανε τους δικούς του λογαριασμούς και έβαλε μέσα την Ένωση με δάνεια και συμβόλαια πολλών εκατ. ευρώ  ...... Αντι να .....

Η παλαιά Ελλάδα χρεοκόπησε

Του Nικου Γ. Ξυδακη ... Kathimerini
Τα μηνύματα από το διεθνές περιβάλλον δεν είναι πια δυσοίωνα, είναι αγγελτήρια καταστροφής.
Ο καθείς για τους σκοπούς του, φανερούς ή υπόδηλους, Ευρωπαίοι εταίροι, γραφειοκρατία των Βρυξελλών, τράπεζες, hedge funds, οίκοι αξιολόγησης, διεθνής Τύπος, επιτίθενται στην Ελλάδα, ανακοινώνουν ότι ήδη επτώχευσε.
Κάποιοι προσδοκούν να κερδίσουν από τη δική μας χρεοκοπία· άλλοι τη φοβούνται διότι θα τους επηρεάσει ή θα τους συμπαρασύρει.
Ολα κατασκευάζουν περιβάλλον ήττας.
Το θέμα όμως πλέον δεν είναι να περιμένουμε τι θα αποφασίσουν οι αγορές για μας, αλλά τι εμείς αποφασίζουμε ότι ...

Επιστήμονες κατάφεραν να δέσουν κόμπους το φως!


Εκτός από τα κορδόνια των παπουτσιών μας, κόμποι μπορούν να γίνουν τελικά και σε πιο απρόσμενα πράγματα. Μια ομάδα βρετανών φυσικών κατόρθωσαν, για πρώτη φορά, να δέσουν το φως σε κόμπους. Το αξιοσημείωτο επίτευγμα, που κατέστη εφικτό χάρη στον έλεγχο του φωτός με την χρήση ολογραμμάτων, ανοίγει το δρόμο για νέα επίπεδα ακρίβειας στην τεχνολογία των λέιζερ, με εφαρμογές από την μέτρηση της ταχύτητας στο κυκλοφοριακό δίκτυο μέχρι την μέτρηση του ύψους διαφόρων αντικειμένων.

ΣΚΑΪ : Επιστήμονες κατάφεραν να δέσουν κόμπους το φως!

Street Mozart


Ο άγνωστος Χαρίλαος Τρικούπης

Ηταν ο πρώτος εκσυγχρονιστής πολιτικός. Δεν παντρεύτηκε ποτέ γιατί συνάντησε τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της γυναίκας του αυστριακού πρεσβευτή στην Ελλάδα. Εζησε σαν γεροντοπαλίκαρο με την αδελφή του Σοφία. Ηταν φανατικός αναγνώστης του Δαρβίνου. Δεινός χορευτής αλλά και δεινός συζητητής για ποικίλα θέματα, από τις τάσεις της γυναικείας μόδας ως τα τελευταία έργα του Ζολά

Τα είχε όλα. Ολα όσα θα μπορούσαν να συνθέσουν έναν Ελληνα του 19ου αιώνα στην πιο εντυπωσιακή, σχεδόν μυθιστορηματική εκδοχή του.
Ηταν γιος του ηγέτη του Αγγλικού Κόμματος και πρώτου πρωθυπουργού του ελληνικού κράτους και μιας Φαναριώτισσας από βυζαντινή οικογένεια ηγεμόνων της Μολδοβλαχίας. Ανατράφηκε μέσα στην πιο γόνιμη εκδοχή της σύνθεσης δύο κόσμων. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το ότι υπήρξε ένας μοναδικός κοσμοπολίτης με χαρακτηριστικά και συμπεριφορές σύγχρονου ευρωπαίου αστού των καιρών του σε μια εποχή που κάτι τέτοιο σήμαινε πάρα πολλά. Και αναμφίβολα αυτό τον βοήθησε δραστικά να γίνει ο άνθρωπος που λίγο πριν από τα τέλη του 19ου αιώνα μετέτρεψε μια χώρα κυριαρχημένη από τα χαρακτηριστικά της πρώην οθωμανικής επαρχίας σε κάτι που ....

Απειλεί με διαγραφές ο ΑΣΑΜ. Βρε τι μας λες !...!

Κάνε μας τη χάρη να τελειώνουμε λοιπόν. 
Άνοιξέ το δρόμο σε όλους εμάς που διαφωνούμε με μια ΝΔ που την εξευτελίζει ο Γιωργάκης με διαφορά 15%. Που διαφωνούμε με μια ΝΔ μπάχαλο έτσι όπως την κατάντησες. 
Θα κάνετε διαγραφές κύριε Αντωνάκη μας; Για ποιο λόγο; Επειδή διαφωνούν κάποιοι μαζί σας; Επειδή εσείς δεν ρωτάτε κανέναν γνώστη των πολιτικών ζητημάτων της χώρας και αποφασίζετε σε κλειστά δωμάτια μαζί με τον λόρδο Μαρκόπουλο; 
Τέτοιο φασισμό σας δίδαξαν στο Άμχερστ; 
Αν σας βαστάει λοιπόν, ιδού η διαγραφή ιδού και το πήδημα. 
Ή μήπως έχετε την εντύπωση ότι ο λαός θα κάτσει να ....

Big Day Out στο Σύδνεϋ. .... "Day 2"


Big Day Out στο Σύδνεϋ. Day 2
Την δεύτερη μέρα του μουσικού φεστιβάλ Big Day Out στο Σύδνεϋ, την παράσταση έκλεψαν οι Rise Against.
Ακολουθεί σε video το "Blood To Bleed" :

Έρχονται και άλλα στοιχεία που καίνε Καραμανλή



Ο πρώην καταλληλότερος την έχει βάψει. Έρχονται πλήθος στοιχείων που καίνε και τον ίδιο και μεγαλοστελέχη της παράταξης.
Στοιχεία που οδηγούν τον εισαγγελέα κατευθείαν στα ταμεία της Ρηγίλλης, στα οποία έχουν πρόσβαση πάρα πολύ λίγοι. Μόνο κάποιοι πολύ κολλητοί και έμπιστοι είχαν μέχρι στιγμής επαφή με τους λογαριασμούς του κόμματος. Ίσως ήρθε η ώρα να τους δει από κοντά και ο εισαγγελέας.
Φαίνεται ότι η παρούσα κατάσταση ευνοεί και τον Σαμαρά που θέλει να ξεφορτωθεί όλους τους πρώην Μαξιμίτες, Ρουσοπουλικούς και λοιπούς «κεντροδεξιούς» που λερώνουν το "φωτισμένο" επιτελείο του. Όλοι αυτοί εμποδίζουν τα ....

Ίσια και όμοια Καραμανλής Γεροντόπουλος στην ΚΕ. Δίπλα Δίπλα.


• Γεροντόπουλος: "Αν προσχωρήσει η Ν.Δ. στην ΠΟΛ.ΑΝ" θα συμβιώσουμε"
«Εάν η Ν.Δ. αποφάσιζε να προσχωρήσει στην Άνοιξη, τότε θα υπήρχε αναγκαστική συμβίωση» είχε πει ο Γεροντόπουλος. Ευτυχώς, που δεν δικαιώθηκε.
Στις 18 Οκτωβρίου 1997 ο τότε εκπρόσωπος της «Πολιτικής Άνοιξης» Άκης Γεροντόπουλος είχε παραχωρήσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα «ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Στέφανο Τζανάκη. Ο πρώην βουλευτής της «ΠΟΛ.ΑΝ.» και νυν υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά για την ηγεσία της Ν.Δ., είχε δώσει μια .....

Συναίνεση Γιωργάκη – Αντωνάκη …

Για να αποκτήσει ο πρόεδρος Αντώνης ελευθερία κινήσεων εναντίον Ντόρας και ΛΑΟΣ
Πολλά στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι πολύ εκνευρισμένα με την άτυπη συγκυβέρνηση και τις στημένες διαφωνίες Παπανδρέου – Σαμαρά.
«Όχι άλλη συναίνεση» ζητάνε και από το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ και από τη βαθιά δεξιά. Υπάρχουν σημεία σύγκρουσης που μένουν ανεκμετάλλευτα τη στιγμή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν έντονη κοινωνική αναταραχή, ωφέλιμη για την επιρροή της ΝΔ.
Ο Σαμαράς πάντως περιμένει να ωριμάσει το  φρούτο της κυβέρνησης και προς το παρόν ανοίγει μόνο εσωτερικά μέτωπα και εξωτερικά προς το ΛΑΟΣ. O «όροφος» του ΛΑΟΣ θεωρείται από τους μυστικοσυμβούλους «σπίτι μας», που κάποιος παρείσακτος (ο Καρατζαφέρης) έχει υφαρπάξει .
H άνευρη αντιπολίτευση έχει τους λόγους της. Πρώτα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο προς ...

Το τέλος της «Αγίας Οικογενείας» και το «Δάκρυ του Εθνάρχη» !

Μετά και τον τελευταίο ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε η οικογένεια Καραμανλή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, έρχεται μια επιστολή «βόμβα» που δημοσιεύεται σήμερα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και βάζει την ταφόπλακα στον πολιτικό τάφο της αγίας οικογένειας.
Η οικογένεια που με πρωτεργάτη τον γέρο Καραμανλή άφησε το μεταπολιτευτικό σύστημα να διώκει οτιδήποτε και οποιονδήποτε ανήκε στο δεξιό φάσμα του πολιτικού στίβου, μόνο και μόνο επειδή αυτό βόλευε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως προς το να αποποιηθεί τις ακροδεξιές και φιλοβασιλικές του τάσεις την εποχή της αστυνομοκρατούσας ΕΡΕ.
Σήμερα πλέον καταλήγει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μετά από έναν θάνατο αργό. Έναν θάνατο αργό, ο οποίος άρχισε με την τοποθέτηση του «μικρού» Καραμανλή στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ένα παιδί από τη Θεσσαλονίκη, με μόνα του ιδανικά τα πιτόγυρα και τις μπουγάτσες της πόλης, το PlayStation και το χαβαλέ. Ένα παιδί που πολύ απλά ήταν πολύ λίγο και μικρό για να ηγηθεί μιας μεγάλης παράταξης και αυτό απεδείχθη από τα γεγονότα. Ένα παιδί που οδήγησε την υποχθόνια και υπόγεια πορεία της οικογενείας του στο δραματικό τέλος μετά την ....

Ο Έλληνας τσαγκάρης της Γουόλ Στριτ

Τα golden boys τρέχουν τώρα στο παλιό τσαγκάρικο
Ουρές σχηματίζουν οι χρηματιστές για να επιδιορθώσουν τα παλιά τους παπούτσια...
Ουρανοξύστες τραπεζικών κολοσσών το κρύβουν στη σκιά τους. Ορθώνονται γύρω του σαν γίγαντεςμε πήλινα πόδια. Πριν από δύο χρόνια οι χρηματιστές προσπερνούσαν βιαστικά το τσαγκαράδικο στο στενάκι της Γουόλ Στριτ. Η οικονομική κρίση, όμως, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Είναι πλέον καιρός και γι΄ αυτούς να φτιάξουν τα παλιά τους παπούτσια.
Χαμηλώνει το βλέμμα του. Τα ροζιασμένα δάχτυλά του χαϊδεύουν το δέρμα του παπουτσιού. Φοράει ένα κόκκινο καρό πουκάμισο και από πάνω μια πράσινη ποδιά, ποτισμένη με τη μυρωδιά του βερνικιού. «Την Παρασκευή θα είναι έτοιμα», λέει στην κοπέλα που τον κοιτάζει από την άλλη πλευρά του πάγκου. Φαίνεται όμως ότι κάτι άλλο την απασχολεί. «Μηνά, ξέρεις, με απέλυσαν...» του λέει. Αφήνει στην άκρη τα παπούτσια και σηκώνει τα μάτια του. «Τώρα είναι που πρέπει να φανείς δυνατή». Ο Μηνάς Πολυχρονάκης έχει πει πολλές κουβέντες παρηγοριάς σαν κι αυτή. Το μαγαζί του βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι του Μανχάταν. Εκεί όπου το γοργό βήμα των .....

Επείγον σήμα υπουργού ΠΡΟΠΟ:"Βγάλτε τη σημαία από τις στολές σας"




Οι στολές των αστυνομικών φέρουν το έμβλημα της Ελληνικής αστυνομίας στην αριστερή τσέπη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αφαιρεθεί ο σταυρός από το έμβλημα αυτό. Το νέο σήμα της αστυνομίας το πληρώνουν μάλιστα με 4 ευρώ έκαστος οι αστυνομικοί από την τσέπη τους. Η αλλαγή αυτή έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ , το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη, -ΠΡΟ ΠΟ- (βλ.Χρυσοχοϊδης) ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να αφαιρεθούν ΑΜΕΣΑ απο τις στολές των Αστυνομικών οι Ελληνικές σημαίες.
Η Διαταγή περιλαμβάνει και την ΑΠΕΙΛΗ, ότι ΑΥΡΙΟ Παρασκευή θα γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ απο τους Διοικητές των Τμημάτων και στούς "παραβάτες" θα επιβληθεί ΠΟΙΝΗ 100 ΕΥΡΩ. Στίς στολές θα επιτρέπεται να φέρουν ΜΟΝΟ (στίς επωμίδες) τον αριθμό μητρώου των Αστυνομικών, προκειμένου να αναγνωρίζονται ευκόλως και να ΚΑΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ , να ΜΗΝΥΟΝΤΑΙ, να ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, να ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝΤΑΙ αναλόγως.
Δεν σας περιγράφω την ΟΡΓΗ των Αστυνομικών κατά αυτής της ....

Ο Καραμανλής "μπλέκει" με Χριστοφοράκο

"Το παιχνίδι ...τώρα αρχίζει" έλεγε γνωστός πολιτικός μόλις είδε την Κυριακάτικη που..."εκτελεί πολιτικά" τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή με την δημοσίευση της ...ευχαριστήριας επιστολής του στον Μιχ. Χριστοφοράκο για την υποστήριξή του στις εκλογές του 2004! Και καθώς αυτη τη βδομάδα συγκροτούνται οι εξεταστικές επιτροπές για "Βατοπέδι" και Siemens που αφορούν...άμεσα τον Κ.Καραμανλή! «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός στην επιστολή, για την οποία η εφημερίδα αναφέρει ότι «χρήζει απαντήσεων». Παράλληλα, το πρωτοσέλιδό της επισημαίνει ότι ...

Θα περιμένατε να έστελνε στον κοσμάκη επιστολές ο Καραμανλής;


Ξέρετε γιατί ο Καραμανλής ευχαριστεί προσωπικά τον Χριστοφοράκο;

Γιατί ο Χριστοφοράκος
κολλούσε αφίσες
στην προεκλογική εκσρατεία της ΝΔ

Ο Χριστοφοράκος ήταν το πρωί διευθυντής
και το βράδυ αφισοκολλητής.
Άχρηστοι και κακοήθεις που πήγε το μυαλό σας
αμέσως στο κακό και στα ταμεία!
Ουστ να μου χαθείτε!

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [24-01-2010]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων παρακάτω

Αποσπάσματα απο την χθεσινή ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ

Η περίοδος που διανύουμε δεν αφήνει σε κανέναν, και πολύ περισσότερο σε μας, περιθώριο ούτε για επιδερμική προσέγγιση και συνθηματολογία, ούτε για μεγάλα λόγια και ηρωικές κορώνες.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για μισόλογα, ούτε για προσωπικές στρατηγικές.
Κυβέρνηση
Η κυβέρνηση αντί να τολμά περισσότερο, για να αποφύγει τα έργα βρίσκεται στον αστερισμό της ατέρμονης διαβούλευσης, σε ένα ιδιότυπο και παρατεταμένο, εσωτερικό, debate για όλα τα μείζονα θέματα: την οικονομία, το ασφαλιστικό, τη δημόσια τάξη, τον εκλογικό νόμο. Αν σ’ αυτό το φαινόμενο, προστεθεί μια αμήχανη ή, ακόμα χειρότερα, μια φοβική αντιπολίτευση, τότε τα πράγματα για την κοινωνία και τους πολίτες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.
Χρειάζεται να μιλήσουμε ξεκάθαρα: Για να έχουμε φτάσει ως παράταξη εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, έχουμε προφανώς αφήσει σοβαρούς ανοιχτούς ...

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [24-01-2010]


Τα υπόλοιπα αθλητικά πρωτοσέλιδα παρακάτω

Eίπε κανείς το Μίκη «ακροδεξιό»;


Απ’ τη Μακρόνησο ο Μίκης Θεοδωράκης μάς έδειχνε παλιά το δρόμο, και του το χρωστάμε.
Όμως, εγώ τουλάχιστον, αρνούμαι να δεχτώ ότι ο ίδιος αυτός δρόμος έχει στο τέρμα του, στην καλύτερη περίπτωση, π.χ. Αντώνη Σαμαρά
Τη γνωστή λασπολογία κατά της Θάλειας Δραγώνα με τα χαλκευμένα αποσπάσματα, παραγωγής Λάος κυρίως, την ανακύκλωσε και ο Μίκης Θεοδωράκης, σε δημόσια επιστολή του προς τον Στέφανο Ληναίο, που αναδημοσιεύτηκε σε διάφορες εφημερίδες και στο διαδίκτυο.
Η Θάλεια Δραγώνα έστειλε ιδιωτικά επιστολή στον Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τα επίμαχα βιβλία της, ώστε να διαπιστώσει εκείνος την άτεχνη εντέλει αλλά οπωσδήποτε κακόβουλη μαγειρική.
Ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε με άλλη επιστολή στη Θάλεια Δραγώνα, όπου χωρίς μισή συγνώμη για τη συμμετοχή του στη λασπολογία, περνά κατευθείαν σε εφτασέλιδη επίθεση, κοντά τεσσάρων χιλιάδων λέξεων.
Παρένθεση 1: ακόμα και εθνικιστικά μπλογκ είχαν στο μεταξύ ομολογήσει δημόσια ότι ....

Επιλεκτικές παρεμβάσεις;

Εμείς ό,τι θέλει ο Μίκης θα τον πούμε. 
Και πάντως, εγώ προσωπικά, ούτε τον είπα ούτε θα τον πω ακροδεξιό –-ιδίως με τη φόρτιση και το ιστορικό βάρος του όρου. Όμως, κάτι θα έπρεπε επιτέλους να του λέει το γεγονός ότι, καιρό τώρα, το βασικό ακροατήριο και οι χειροκροτητές του προέρχονται από πολύ συγκεκριμένο χώρο.
Κι αυτός ο χώρος που τώρα τον αποθεώνει και τον κάνει σημαία του -–και άλλοθί του–- έχει αναπτυχθεί προ πολλού στο φως της μέρας κι έχει αναλάβει δράση: από παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια ώς τις επιδρομές, όλο και πιο συχνές και συστηματικές, και βίαιες, σε γειτονιές και σε πλατείες, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και πλέον και σε άλλες πόλεις: νά, στην πατρίδα λόγου χάρη του Μίκη, τα Χανιά, που ίσως και να ’χουν τα θλιβερά πρωτεία στη δράση των ακροδεξιών στην περιφέρεια, σε λιγότερο από δύο βδομάδες έκαψαν δεύτερη φορά την εβραϊκή Συναγωγή.
Στην πλούσια παραγωγή μανιφέστων και στην πληθώρα των δημόσιων παρεμβάσεων του Μίκη, απ’ τον χαιρετισμό στη διαδήλωση των ....

Οι... "νέοι" Νεοδημοκράτες!

Αγαπητό περιοδικό,

Σε κάποια αποστροφή της ομιλίας του προς την ΚΕ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς το είπε και αυτό: «Οι νέοι Νεοδημοκράτες»!!! Σταυροκοπήθηκα! Τι ‘ν’ πάλι τούτο; Τι εννοεί ο Πρόεδρος; Ποιοι είναι οι «νέοι» και ποιοι οι «παλαιοί» Νεοδημοκράτες;
Έπεσα σε βαθιά περισυλλογή για λίγες στιγμές χρόνου… Μετά έπεσα σε βαθιά θλίψη, σχεδόν κατάθλιψη… Σχεδόν κατάλαβα πού το πάει ο ποιητής… Ένιωσα μέσα μου την καρδιά μου να σφίγγεται, να συστέλλεται με πόνο και μια σκοτεινή μελαγχολία με κυρίευσε… Συνειδητοποίησα πως...

Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου…

Χρόνια τώρα τα λαμόγια του νεοκαραμανλισμού έσκαβαν λάκκο για τη Ντόρα Μπακογιάννη, προσβλέποντας στην παρεμπόδιση της εκλογής της ως αρχηγού της ΝΔ…
Χρόνια τώρα την υπονόμευαν με όλα τα βρώμικα μέσα. Και νόμισαν πως βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία, όταν ξέσπασε το μέγιστο διακομματικό σκάνδαλο της Siemens! Με αυτό πίστεψαν, ότι θα την… αποτελείωναν, επειδή κάποτε η πρώην Υπουργός…

Στην εξεταστική της Siemens θα κληθεί ο Καραμανλής

Εκτός από το Βατοπαίδι και στην εξεταστική για την Siemens θα κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός. 
Ξεφτίλα. 
Από την μια εξεταστική θα βγαίνει στην άλλη θα μπαίνει. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. 
Εκεί που αγωνιούσαμε για το νέο ρόλο του πρώην «μάχιμου» πρωθυπουργού μας, ξαφνικά θα έχει δουλειά να κάνει. 
Θα απολογείται για τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του.

Τι έγραφε ο Καραμανλής στον Χριστοφοράκο.

"Κε Χριστοφοράκο
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας στην μεγάλη μας προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο πραγματικότητα
Με Εκτίμηση
Κώστας Καραμανλής"

Ερώτημα πρώτο:
Ποια ακριβώς υποστήριξη παρείχε το πρώην αφεντικό της Siemens στην πρώην «νέα διακυβέρνηση»; Για να τον ευχαριστεί προσωπικά ο Καραμανλής θα πει ότι η υποστήριξη ήταν πολύ «μεγάλη» και μάλλον πολύ «μαύρη».
Και ο νοών …. νωείτο!  

Τελείωσε η «Ελευθεροτυπία» τον Καραμανλή

Η Μπουγάτσου εκτέλεσε κανονικότατα τον πρώην καταλληλότερο. 
Με μια επιστολή φωτιά στην οποία ο Καραμανλής ευχαριστεί το πρώην αφεντικό της Siemens. Αυτόν που κρύβεται στη Γερμανία! 
"Νέα Διακυβέρνηση", τέλος. Ούτε σεμνότητα υπήρχε, ούτε ταπεινότητα. όλα ήταν φούμαρα. Ο Καραμανλής είναι άμεσα εμπλεκόμενος στο τεράστιο σκάνδαλο της Siemens ενώ προσπαθούσε να μας πείσει ότι η Ντόρα τραβούσε τον Χριστοφοράκο δίπλα του. Και αυτός δεν ήθελε με τίποτα! Τραβιότανε! 
Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ότι το χρήμα έμπαινε ζεστό και μαύρο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα μην τσακωνόματε ποιος πήρε τα περισσότερα; Σίγουρα ο Βαρθολομαίος ήξερε! 
Αυτό που έχει σημασία είναι η πλήρης αποκαθήλωση του Καραμανλή. Σε όλα τα άλλα στο τέλος θα τα βρούνε Γιωργάκης-Αντωνάκης. Η συγκυβέρνηση νάν καλά! Σιγά πως θα πειράξουν τα ταμεία τους.
Στα μαλακά θα πέσει και αυτό το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός!