Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τελικά η ΝΔ ανταγωνίζεται το ΛΑΟΣ ή αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ;

Μεγάλη σύγχυση προκύπτει από τις απόψεις που εκφράζει δημόσια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το συμμάζεμα του «σπιτιού» περιλαμβάνει πόλεμο με το ΛΑΟΣ ή εσωκομματική κυριαρχία επί των διαφόρων τάσεων που είναι φυσικές σε οποιοδήποτε πολυσυλλεκτικό κόμμα; Στα δύο αυτά μέτωπα πού ακριβώς βρίσκεται η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση;
Τελικά πόσες «γραμμές» θα αναπτυχθούν μέσα στο κόμμα; Μία που θα διαφοροποιείται από τις θέσεις του ΛΑΟΣ, μία που θα προσπαθεί να ισορροπεί προς το κέντρο του κόμματος και μια άλλη επίσημη αντιπολιτευτική; Είναι φανερή η τρισδιάστατη φύση του προβλήματος θέσεων που αντιμετωπίζει η ΝΔ. Εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, πράγμα δύσκολο, η αξιωματική αντιπολίτευση θα τελεί εν πλήρει συγχύσει.
Το πρόβλημα που εμφανίστηκε με το νομοσχέδιο της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη για τις καμένες δασικές εκτάσεις της Αττικής, θα εμφανιστεί και σε άλλα νομοσχέδια και θα υπάρχει η αντανάκλασή του και στην γενική πολιτική γραμμή του κόμματος. Δηλαδή διαρκώς μεταβαλλόμενη στάση, εξαρτημένη από εσωτερικές αντιπαλότητες αλλά και από τις θέσεις που θα παίρνει το ΛΑΟΣ μια και η ΝΔ πρέπει να διαφοροποιείται. Για να μην «παρασύρονται από το ΛΑΟΣ» όπως είπε προχθές τη Βουλή ο Μ. Βορίδης, καρφώνοντας τον κακό χαμό και την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε η ΝΔ. Αναμένεται μέγα μπάχαλο στην συζήτηση για την χορήγηση ιθαγένειας, για την οποία και πάλι το ΛΑΟΣ εκφράζει σταθερή άποψη ενώ στη ΝΔ οι απόψεις διίστανται μέχρι πλήρους διαφωνίας.
Το πάρτι μόλις ξεκίνησε.

Με υπομνήματα θα απαντά ο Καραμανλής στις εξεταστικές


Ακούστηκε και έκαμε εντύπωση. Στις εξεταστικές που θα κληθεί ο Καραμανλής θα αποφύγει τις face to face «ανακρίσεις». Θα προτιμήσει το υπόμνημα ως ασφαλέστερη μέθοδο μια και μπορεί να μπερδευτεί κάπου και να γίνει ρεζίλι. Είναι σίγουρο ότι θα κληθεί και στο Βατοπαίδι και στην Siemens. Mάλιστα από τη ΝΔ πρόκειται να καλέσουν και τον Γ.Α.Π. μια και η υπόθεση Βατοπαιδίου δεν είναι χθεσινή. Είναι πολύ παλιά και σχετίζεται και με τον σημερινό πρωθυπουργό επί υπουργίας του στο ΥΠΕΞ (όπου υπάγεται το Άγιον Όρος). Εκεί κάπου πιστεύεται ότι θα συμψηφιστούν οι ευθύνες τουλάχιστον σε επίπεδο πρώην και νυν πρωθυπουργού.
Πάντως για την υπόθεση της Siemens υπάρχουν και άλλα στοιχεία που εμπλέκουν τη ΝΔ με το σκάνδαλο. Προμήνυμα αυτών ήταν η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο. Με αφορμή αυτή την επιστολή η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έθεσε 5 ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αλλά και η Ν. Δημοκρατία και είναι τα εξής:

Πολύ βαρύ το κλίμα στη Ρηγίλλης για Κ. Μαρκόπουλο. Πολύ βαρύ!

Ένα βήμα πριν το τέλος του, βρίσκεται ο Μαρκόπουλος.
Aντί να σιωπήσει, ενθυμούμενος την σεμνότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, καταγγέλλει προσωπικά συναδέλφους του για τα σκάνδαλα στον ΕΟΤ.
Οι άλλοι φταίνε για τα κονδύλια που ο ίδιος διαχειρίστηκε!
Εάν προχωρήσουν οι διαδικασίες για διαλεύκανση των σκανδάλων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος Αντώνης είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να τον απομακρύνει από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Ο Σαμαράς υποχρεούται να δείξει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Μέχρι στιγμής κανένας από τους μυστικοσύμβουλους δεν στηρίζει Μαρκόπουλο. Είναι απολύτως μόνος του. Εξέθεσε επιπλέον τον εαυτό του με την συμπεριφορά του, απέναντι στην Γκερέκου αλλά και απέναντι σε συναδέλφους του όπως τον Σίμο Κεδίκογλου που αποκάλεσε τον Μαρκόπουλο «κοινό συκοφάντη».
Έχει βέβαια ζητήσει ο Σίμος να γίνει «εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού».

Γιατί είχε πει ψέματα ο Προκόπης;


Γιατί είχε πει ψέματα ο Προκόπης;
Τα έχει πάρει ο Γιακουμάτος και με τον Προκόπη.
Όταν τον ίχε ρωτήσει για τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του είχε απαντήσει 600.000. πρόσθετε αφαιρούσε, πολλαπλασίαζε ο Γιακουμάτος το κονδύλι του Προϋπολογισμού για τους μισθούς και δεν του έβγαιναν τα νούμερα.
«Αυτοί πρέπει να είναι πάνω από το εκατομμύριο»!
Τώρα ο Γιακουμάτος αποκαλεί τον Προκόπη, δημοσίως ψεύτη.
Άλλο ένα σημάδι ξεχαρβαλώματος της προηγούμενη κυβέρνησης.
Τα ψέματα που έλεγαν μεταξύ τους!

Ο Καραμανλής κοντά στις τυρόπιτες.

Ας ευθυμήσουμε και λίγο. Ίσως δεν γνωρίζετε το πάθος του πρώην πρωθυπουργού για τις …… τυρόπιτες.
Έχει φιλοσοφήσει πάρα πολύ πάνω στο τυρί και έχει κάμει ιδέα την ξεροψημένη σφολιάτα. Έχει δοκιμάσει από απίθανα σημεία της Αθήνας όλα τα σφολιατοειδή και πιτάδικα.
Κατέληξε στην καλύτερη τυρόπιτα από το αρτοζαχαροπλαστείο της Μαβίλη. Δέκα με τόνο βάζει στα προϊόντα του συγκεκριμένου φούρνου.
Για να ευχαριστιέται την τυρόπιτά του, έστελνε άνδρα της φρουράς του Μαξίμου, σχεδόν καθημερινά για να την φέρει στο πρώην γραφείο του.
Το πρόβλημα λύθηκε. Τώρα «μετακόμισε» απέναντι από την οικία του Αμερικανού πρεσβευτή και λίγο πιο κάτω από τις αγαπημένες του τυρόπιτες. Δεν θα του λείψουν πλέον ποτέ.  
Όταν ο Μωάμεθ σταματήσει να πηγαίνει στο βουνό, το βουνό-Καραμανλής πάει στο Μωάμεθ!...!

Ο Αβραμόπουλος ζητά διορισμούς και δικών του παιδιών στην Ρηγίλλης

Βλέπει να διορίζουν όλοι τους δικούς τους (θείους, ξαδέρφια, γαμπρούς, συγγενείς) στη Ρηγίλλης και ζήλεψε ο Αβράμ.
Διατηρεί τα δύο προσωπικά του γραφεία με πλήθος μετακλητών και ζητά επιπλέον ενίσχυση σε προσωπικό.
Δεν φτάνει αυτό. Ζητά και την «επαγγελματική αποκατάσταση» τουλάχιστον δύο συνεργατών του στα κεντρικά της Ρηγίλλης.
Για να έχει πρόσβαση στο κέντρο των κομματικών εξελίξεων. Τι νούμερο 2 θα είναι χωρίς δικούς του ανθρώπους στη νέα «Νέα Δημοκρατία»;
Πάντως οι απαιτήσεις του σκοντάφτουν πάνω στους στρατηγούς της σαμαρικής Ρηγίλλης. Αυτοί κάνουν αμάν να διώξουν κανένα καραμανλικό ή ντορικό για να χώσουν ανοιξιάτικα στελέχη και δεν πρόκειται με τίποτα να υποκύψουν στις πιέσεις Αβράμ.

Πρώτη η Μεσσηνία σε... ποιότητα, πρώτη πλέον και σε ποσότητα!!!



Το πρώτο το ξέραμε... το δεύτερο, τώρα το μαθαίνουμε!!!

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον Κυριακάτικο Τύπο, αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ο αριθμός δενδρυλλίων κάνναβης που εντοπίζονται στη Μεσσηνία.
Έτσι, το 2009, όπως και το 2008, είναι μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν από την αστυνομία.
Συνοπτικά το 2009, περίπου το 25% των φυτειών πανελλαδικά ανακαλύφθηκαν στη...

Πήγε στα μπλόκα ο Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.....



....και θύμισε με δηλώσεις του ότι η Υπουργός αποζημίωσε (μέσω ΕΛΓΑ) τους παραγωγούς στη Φθιώτιδα σε αντίθεση με την Αιτωλοακαρνανία!

Η Υπουργός με σκληρό τρόπο σήμερα στο Βήμα επιτέθηκε στους αγροτοσυνδικαλιστές που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις λέγοντας πως υποκινούνται από κομματικά συμφέροντα! Σκληρή γραμμή από την κυβέρνηση για το θέμα των κινητοποιήσεων και ενώ αρκετοί βουλευτές πάγωσαν τη διάθεση τους να επισκεφθούν τα μπλόκα το ίδιο δεν έπραξαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ!
Ένας από αυτούς ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος που επισκέφθηκε το...

Διαπιστώσεις!!!


Τα σπάνε τα συνεταιράκια...



Ψίθυροι ακούγονται ότι έχουν αρχίσει οι θερμότατες σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή να ραγίζουν… 
Ο πρώην «καταλληλότερος» άρχισε να ενοχλείται απο κάποια καμώματα του Σαμαρά που δεν τον ικανοποιούν. 
Αυτός ήταν ένας απο τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά σοβαρά με την πολιτική, εκτός απο τις συνεντεύξεις του επίτιμου, προτού του έρθει η γερή ροπαλιά με το έγγραφο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Του έδωσε το δαχτυλίδι, του παρέδωσε την αρχηγία χρησιμοποιώντας τον...

Μαζέψτε τα και πάμε για κυνήγι...θησαυρού!


Ο κ. Νατ σε νέες περιπέτειες
Ονειρευτήκατε ποτέ τον εαυτό σας στην θέση ενός κυνηγού θησαυρών; Αν ναι, θα πρέπει να βελτιώσετε τις ορειβατικές σας ικανότητες και να μάθετε να χειρίζεστε ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε όπλα και πυρομαχικά. Αν όχι, να είστε σίγουροι ότι θα αρχίσετε να το ονειρεύεστε αφού παίξετε το Uncharted 2: Among Thieves!
Αν πάλι πιστεύετε πως οι θησαυροί είναι μόνο για τις γυναίκες, λόγω του μονοπωλίου της Lara Croft στο επάγγελμα, τότε με το Uncharted 2 μόλις θα έχετε ανακαλύψει και την αρσενική της εκδοχή: τον Nathan Drake!
Eνας κυνηγός θησαυρών από τους λίγους: νέος, ωραίος, ριψοκίνδυνος, πεισματάρης και παθιασμένος! Άψογος χειριστής των όπλων και μέγας ορειβάτης που σπάει πλάκα ακόμα και τη στιγμή που πεθαίνει! Προδωμένος από έναν πρώην συνεργάτη του ξεκινάει ένα κυνηγι θησαυρού που τον οδηγεί σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Το gameplay απίθανο με πολύ μελετημένες κινηματογραφημένες κινήσεις που προσφέρουν διασκέδαση και χαλαρότητα.
Το παιχνίδι δεν έχει σχέση με τα "ψαγμένα" σενάρια των παιχνιδιών της κατηγορίας του, όπου πολλές φορές χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια για να καταλάβεις την εξέλιξη της υπόθεσης. Το διαφοροποιητικό στοιχείο του παιχνιδιού από πολλούς εμπορικούς τίτλους της κατηγορίας του, είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο παίζεται ευχάριστα, καθώς προσφέρει δράση και διασκέδαση σε μια περιπέτεια που θα σας συνεπάρει από την ζούγκλα στο Βόρνεο μέχρι τα χιονισμένα ορεινά του Θιβέτ. Ως συνέχεια του πρώτου μέρους του παιχνιδιού, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα
από τον προκάτοχό του. Είναι μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε περιεχόμενο και ωραιότερο σε γραφικά και gameplay!
Απολάυστε το...!

ΥΓ: Το λάθος που έκανα πριν παίζω το Uncharted 2, ήταν ότι μόλις πριν είχα παίξει το Assassin's Creed II.
Προσοχή λοιπόν: Ο Nathan Drake δεν είναι assassin και κατά συνέπεια υστερεί κατά πολύ σε ακροβατικά και ορειβατικές ικανότητες :)))
Παρακάτω το trailer του uncharted

Οι Scorpions ανακοίνωσαν και επίσημα το τέλος του συγκροτήματος

Με ένα μήνυμα προς τους οπαδούς τους, στην επίσημη ιστοσελίδα τους, που τιτλοφορείται «Important Message to our Fans», το διάσημο συγκρότημα των Scorpions, ανακοινώνει το τέλος μιας διαδρομής 45 ετών.
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1965, στο Ανόβερο από τον κιθαρίστα Ρούντολφ Σένκερ, 61 ετών σήμερα.
«Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας».
Οι Scorpions επέλεξαν να τερματίσουν τη διαδρομή τους ενώ βρίσκονταν ακόμη «σε ψηλή νότα».
Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ τους, Sting in the Tail («Τσίμπημα στην Ουρά»), το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους είναι «ένα από τα καλύτερα» που έχουν ηχογραφήσει.

Το Μάιο ξεκινάνε «περιοδεία αποχαιρετισμού» από τη Γερμανία.

Διόρισαν γραμματέα τον κουμπάρο της Λούκας.... Νέα ξευτίλα !...!‏

Την μη αποδοχή της τοποθέτησής του στην θέση του νέου ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αρης Αλεξόπουλος.
Η τοποθέτηση του νέου ειδικού γραμματέα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής, ο κ. Αλεξόπουλος είναι κουμπάρος της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη.
Αγωνίστηκαν τα τζιμάνια της επιτροπής, έψαξαν, ίδρωσαν, το παίδεψαν βρε παιδί μου, και κατέληξαν ότι ...

Ιστορικές οι ευθύνες του Καραμανλή για τη χρεωκοπία της Νέας Δημοκρατίας

Όταν κάποιοι έλεγαν για τη ΝΔ «Καραμανλής την έφτιαξε, Καραμανλής θα τη διαλύσει», το αντιμετωπίζαμε ως χαριτολόγημα… Τα τελευταία 6 χρόνια και το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Οκτώβρη, δυστυχώς, επιβεβαίωσαν τα χειρότερα. Ο τέως πρωθυπουργός δεν οδήγησε στη χρεωκοπία μόνο την Ελλάδα, αλλά και το ίδιο το κόμμα του! Στάθηκε μικρός και ανάξιος απέναντι στις μεγάλες προσδοκίες που είχαν επενδύσει πάνω του οι Έλληνες αηδιασμένοι από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τους πρόδωσε, τους διέσυρε και τους παρέδωσε αμαχητί στα χέρια της «άτυπης συγκυβέρνησης» των «φίλων»… Οι ευθύνες του είναι ιστορικές. Η τραγική προσωπική του αποτυχία βάζει ταφόπλακα στον...

Περίεργες πληροφορίες από την Ρηγίλλης για καθοδήγηση της μπλογκόσφαιρας.

Διαρρέουν περίεργες πληροφορίες από το περιβάλλον της Ρηγίλλης για την ανάγκη καθοδήγησης της δεξιάς μπλογκόσφαιρας. Αναζητούνται ιστολόγια που διάκεινται φιλικά στον πρόεδρο Αντώνη για να ξεκινήσει η «στελέχωση» του στρατευμένου σαμαρικού δικτύου στο internet. Γίνεται λόγος ακόμα και για εκκαθάριση του χώρου από παρείσακτους ή θεωρούμενους ως επικίνδυνους για τη νεοδεξιά στροφή του κόμματος και έπειτα μια «δικτυακή οργάνωση» κεντρικών blogs που θα περιστοιχίζονται από πλήθος δορυφορικών. Τα δορυφορικά ιστολόγια θα υποβοηθούν τα κεντρικά με αναδημοσιεύσεις και παροχή δευτερευόντων «υπηρεσιών». Φυσικά το «σύστημα» θα έχει και οικονομική στήριξη αλλά και υποστήριξη μέσω διαφημίσεων.
Η όλη κατάσταση θυμίζει σύστημα «ΚΝΕ-Οδηγητή». Ένα μεγάλο ψηφιακό "χέρι" θα διαμοιράζει πληροφορίες και αναρτήσεις. Μην ξεχνάμε ότι οι .....

Περί ΟΝΝΕΔ ο λόγος .....

Επειδή δεν θα θέλαμε να φανούμε ως οι "γκρινιάρηδες" της υπόθεσης όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένου γέγονότος, θα διατυπώσουμε κάποιες απόψεις πάνω στο θέμα της ΟΝΝΕΔ, καθώς η διαδικασία εκλογής προέδρου μπαίνει στα σκαριά.
Πρώτα από όλα, η "παγωμάρα" που επικρατεί γύρω από το θέμα είναι εύλογη, καθώς όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την προεδρία αποτελούν βασικόύς εκπροσώπους της λογικής του "περιπτέρου" των 5 ατόμων. Ακόμα και η νέα ηγεσία του κόμματος λοιπόν δείχνει να μην αποτολμά κάτι δημόσια και ανοιχτά.
Τα ονόματα που μέχρι στιγμής ακούγονται, είναι μαυρισμένα στη συνείδηση του υγιούς ΟΝΝΕΔίτη και Νεοδημοκράτη, για τον απλούστατο λόγο ότι συμμετείχαν στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση της ΟΝΝΕΔ. Η άποψή μας λοιπόν είναι ....

Ο Δ. Σιούφας χρέωσε για τα μάρμαρα της βουλής 2,2 εκ .ευρώ !!!


Αν αυτό δεν θεωρείται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος τότε τι είναι;
 Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Σιούφας πήγε να χρεώσει το δημόσιο με 2,2 εκ. ευρώ για να κάνει σαγρέ το μάρμαρο της βουλής έτσι ώστε να μην γλιστράνε οι βουλευτές και οι επισκέπτες όταν βρέχει αλλά και για να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο. Όμως ο Φίλιππος Πετσάλνικος βρήκε καλύτερη προσφορά με...
200.000 ευρώ! Και τελικά με λίγο ψάξιμο παραπάνω βρήκε και άλλη προσφορά για τα σαγρέ μάρμαρα που ήταν 40.000 ευρώ. Μόνο που ένας ιδιώτης βγήκε στο "ΘΕΜΑ 98,9" και πρότεινε να τα φτιάξει με 25.000 ευρώ!
"Με 2,2, εκ. ευρώ θα είχα κάνει σαγρέ την μισή Αθήνα" είπε ο μαρμαράς.
Και ακόμα ο Σιούφας κάθεται στην βουλή;


royfianos.blogspot

Πανίσχυρη η Ντόρα σε Νεοδημοκράτες και Κοινωνία - Ανύπαρκτος ο Αβραμόπουλος!

Το 40% που έλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δεν ήταν ένα ευκαιριακό ποσοστό. Πρόκειται για ισχυρό και παγιωμένο ρεύμα της πρώην Υπουργού μέσα στη βάση της Κεντροδεξιάς Παράταξης. Ένα ρεύμα που της δίνει το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να τοποθετείται σε όλα τα καίρια ζητήματα με κριτήριο την αλήθεια και την υπευθυνότητα. Άλλωστε, αυτό δήλωσε και η ίδια μετά το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου. Είπε, ότι παραμένει «στρατιώτης της Παράταξης».
Κάποιοι ηθελημένα το παρερμηνεύουν… Άλλο στρατιώτης της Παράταξης και άλλο...

Ακάλυπτο αφήνει ο Σαμαράς τον Καραμανλή ….. μέχρι στιγμής.

Μεθαύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο της Siemens. Η σαμαρική Ρηγίλλης αντιμετωπίζει την προσωπική εμπλοκή του Καραμανλή στο σκάνδαλο με μεγάλη περίσκεψη και αρνείται να πάρει θέση. Παρά τις εκατέρωθεν υποσχέσεις αλληλοϋποστήριξης.
Η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ θεωρεί ότι ο Σαμαράς «υποχρεούται» να πάρει θέση και θα πάρει υπέρ του πρώην πρωθυπουργού.
Η ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή προς Σαμαρά έχει προκαλέσει το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις του Σαμαρά με τον προκάτοχό του. Φυσικά οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι για γέλια. Μας έστειλε λουλούδια και τον ευχαριστήσαμε. Οπωσδήποτε το background της επιστολής είναι βαθύτερο και οι επιπόλαιες ερμηνείες που δόθηκαν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, μόνο ζημιά έκαμαν.
Πάντως περίεργες σκέψεις περνάνε από τους ....

Μειώσεις μισθών, επιδομάτων , περικοπές παντού..... Μεγάλες αλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους !!!


Που είναι τα λεφτά που έλεγαν προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ ;
Η μείωση των μηνιαίων μισθών μπορεί να φτάσει και τα 400 ευρώ, αφού τα επιδόματα θα έχουν απώλειες από 4% έως 25%, ενώ εξετάζεται και το σενάριο αύξησης του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες. Ενω εχει αποφασιστεί η περικοπή κατα  10% για το σύνολο του ποσού που δαπανάται για επιδόματα.
Αναλυτικά, περίπου 18.000 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, 22.000 γιατροί και 110.000 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αναδρομική ισχύ των ρυθμίσεων από την 1η Ιανουαρίου.

Μείωση αποδοχών έως και 400 ευρώ τον μήνα φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης για ψαλίδι 10%, κατά μέσον όρο, στο κονδύλι των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε μειώσεις από 3% στα χαμηλά έως και .....

Τελειώνει και ο Τραγάκης

Δεν έχει κάνει κάτι τρομακτικό, απλά θέλουν έναν άνθρωπο περισσότερο δικό τους στο πόστο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας για να μπορούν να επικοινωνούν πιο άμεσα. 
Θα του χρεώσουν και κάποιες δυσλειτουργίες της Κ.Ο, ωστόσο αυτό θα γίνει με πολύ φιλικό τρόπο και με την υπόσχεση της αξιοποίησης σε κάποια άλλη θέση στον κομματικό μηχανισμό. 
Όπως όλα δείχνουν φαβορί για τη θέση είναι ο Άνδρεας Λυκουρέντζος, τον θέλει τόσο ο Αβραμόπουλος, όσο και ο Σαμαράς ενώ πολύ καλή σχέση έχει και με τον Παναγιωτόπουλο.
Δεξί Χαφ

Το αβγό του φιδιού στον κυβερνοχώρο

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η εξάπλωση ακροδεξιών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων στο ελληνικό Διαδίκτυο. Από τους λόγους του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά ως τα σύμβολα της χούντας, όλα
τα ακροδεξιά κλισέ ανακυκλώνονται στον κυβερνοχώρο μέσα από ιστολόγια και σελίδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την ανοικτή διαβούλευση του νομοσχεδίου
για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στη χώρα, το ελληνικό Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ξενοφοβικά συνθήματα και ιστοσελίδες που ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την έναρξη του διαλόγου, η ιστοσελίδα opengov.gr άρχισε να βομβαρδίζεται από «ακροδεξιά» σχόλια, πολλά από τα οποία ήταν υβριστικά. Οταν ορισμένα από αυτά αφαιρέθηκαν από την ....

Απέφυγε να δώσει απαντήσεις ο Μαρκόπουλος και προσπάθησε να ρίξει λάσπη στο Σ. Κεδίκογλου

Αμετανόητο το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά και πρώην Υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, παραβλέπει το θόρυβο με στοιχεία που έχει ξεσπάσει στο πρόσωπο του και περιορίζει την σημασία των γεγονότων για τα οποία εγκαλείται χαρακτηρίζοντάς τα προϊόντα κομματικής αντιπαράθεσης! 
Εμφανώς απολογητικός ο πρώην Υπουργός από την Εύβοια μπροστά σε ένα αμήχανο και περιορισμένο σε αριθμό κοινό έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θέλοντας να αμβλύνει τις δυσχερέστατες εντυπώσεις που έχουν προκληθεί για τα έργα και τις ημέρες του στο Υπουργείο Τουρισμού! 
Και ενώ με μορφή καταιγίδας βγαίνουν στην δημοσιότητα στοιχεία ο Πρώην Υπουργός αισθάνεται ότι ψιχαλίζει. 
Από την Εύβοια ατεκμηρίωτα μπροστά στο απαιτητικό για ενημέρωση κοινό του και οφείλοντας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για σειρά θεμάτων αρκέστηκε στο να κατηγορήσει ως βασικό υπεύθυνο και υποκινητή της αρνητικής δημοσιότητας που έχει πάρει τον συνάδελφό του Βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου!  
Δηλαδή, για να καταλάβουμε, για τις....

Τι ακριβώς περίμεναν εκεί στη Ρηγίλλης;

Προέχει η κομματική ανασύνταξη της Ν.Δ.

Όπως γράφουν οι εφημερίδες, απογοήτευση προκάλεσε στη Ν. Δ. μια τελευταία δημοσκόπηση, που καταγράφει σταθερή τη διαφορά των 10 μονάδων υπεροχής του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σημαντικό ηγετικό προβάδισμα του κ. Γ. Παπανδρέου έναντι του κ. Αντ. Σαμαρά. Δηλαδή τι περίμεναν στη Ρηγίλλης; Μέσα σε ένα τρίμηνο να έχει ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό; Η πλειοψηφία να έχει μετανοήσει πικρά για την επιλογή της στις 4 Οκτωβρίου; Οι ψηφοφόροι να έχουν υποστεί στερητικό σύνδρομο διότι έχασαν από τους θώκους της εξουσίας τον κ. Παυλόπουλο, τον κ. Σουφλιά, τον κ. Σιούφα, τον κ. Στυλιανίδη κ. λπ.; Οτι κυριεύτηκαν από αβάσταχτη νοσταλγία για τη διακυβέρνηση Καραμανλή; Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Επισημαίνουν μια νοοτροπία, η οποία αν επικρατήσει στη Ρηγίλλης μπορεί η διαφορά της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ να φθάσει και τις… 20 μονάδες. Διότι και στην πολιτική η ...

Οι Κεντρογενείς Μπακογιάννη και Παπακωνσταντίνου πρώτοι στην αξιολόγηση των πολιτών (έρευνα της Public Issue για την «Καθημερινή»)


Η «βαθμολογία πρώτου τριμήνου» των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτυπώνεται σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Κ».
Στην αξιολόγηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου, με άριστα το 10, όλοι οι υπουργοί περνούν τη «βάση» του 5, με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου να προηγείται, και με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, με 7,2. Ακολουθούν ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με 7,1 και οι κ.κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Παπακωνσταντίνου με 6,7.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αξιολογείται ως «το καλύτερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σήμερα» με ποσοστό 23% και ακολουθούν οι κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με 9%, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος επίσης με 9%, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης με 7% και ο κ. Θ. Πάγκαλος με 3%.
Σε αντίστοιχο ερώτημα για τα στελέχη της Ν.Δ., εξαιρουμένου του ....

5 μέτρα άμεσης ανακούφισης του Ελληνικού Λαού

Παραθέτω προς "δημόσια διαβούλευση" 5 μέτρα άμεσης ανακούφισης του Ελληνικού Λαού.

1. Κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
2. Εφαρμογή πλαφόν στη διαφορά επιτοκίου χορηγήσεων και καταθέσεων των τραπεζών με βάση των Ευρωπαϊκό μέσο όρο με αρχή την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
3. Κατάργηση των διοδίων για όσους εργάζονται αποδεδειγμένα σε νομό ή σε όμορους νομούς και χρειάζεται για τη μετακίνησή τους στην εργασία τους να περνούν από διόδια με χορήγηση δωρεάν κάρτας free pass συγκεκριμένου αριθμού διελεύσεων.
4. Εφαρμογή προτεινόμενης τιμής στην τιμή του λίτρου της βενζίνης με βάση τη διεθνή τιμή του πετρελαίου, η οποία θα αναρτάται υποχρεωτικά στα πρατήρια και θα δημοσιοποιείται καθημερινά στο Internet.
5. Άμεσος έλεγχος των τραπεζών που δέχθηκαν κρατική ενίσχυση λόγω κρίσης και υποχρέωσή τους να επιστρέψουν τα ποσά στο κράτος ή να διοχετεύσουν τα χρήματα στην αγορά μέσα σε ένα μήνα με ποινή ανάκλησης άδειας λειτουργίας...
Αγαπητοί φίλοι θα με ενδιέφερε πολύ να ...

Ντόρα Μπακογιάννη: Η μόνη που έμαθε το μάθημα της Siemens...


του Τάσου Τέλλογλου

Γνωρίζω ποιες ακριβώς σχέσεις είχαν οι «πρώτοι» της πολιτικής μας ζωής με τη γερμανική εταιρεία που, όπως κάθε εταιρεία που κάνει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο, διατηρούσε «μαύρα ταμεία». Γνωρίζω όμως τι ακριβώς λένε όλοι αυτοί οι πολιτικοί για τον νέο εκλογικό νόμο. Και ουδείς άλλος έχει μιλήσει τόσο ξεκάθαρα για την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου εκλογικού συστήματος όσο η κ.Ντόρα Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «μερεμέτια» αυτό που εισηγείται η ηγεσία του κόμματός της («Σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών ) και «καρικατούρα» του γερμανικού συστήματος αυτό που προτείνει η κυβέρνηση δια του κ.Γ.Ραγκούση (180 μονοεδρικές με λίστα και 120 με σταυρό).
Το γερμανικό σύστημα προβλέπει ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να...

Τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων [25-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα

Στην αποξένωση ο Κώστας Καραμανλής….. ούτε προσκλητήριο για το γάμο της Ο. Κεφαλογιάννη δεν έλαβε...

...παρότι πριν εκλεγεί Βουλευτής η Όλγα ήταν Σύμβουλος στο γραφείο του Πρωθυπουργού.


Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες για το πολιτικό ξεγύμνωμα του Κώστα Καραμανλή!
Από δυνατό χαρτί της Ν.Δ. ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε χθες το χειροκροτητή του Αντώνη Σαμαρά. Λιγοστές ήταν οι χειραψίες που δέχθηκε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός από τα στελέχη της Ν.Δ. που παραβρέθηκαν από όλη τη χώρα στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου ενώ αντίθετα πολλοί ήταν οι ψίθυροι για...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων [25-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων