Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Με τη Ντόρα και ο "καραμανλικός" Γιώργος Ορφανός!

Την στήριξη του στη Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία της Ν.Δ. εξέφρασε και ο πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, ένας από τους ισχυρούς εκπροσώπους του "καραμανλισμού" μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε: «Για τη λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος της Κεντροδεξιάς που θα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις κοινωνικές διεργασίες και ανάγκες, επιλέγω να στηρίξω την Ντόρα Μπακογιάννη για να υπερβούμε στρατόπεδα και στρατοπεδάρχες και να σφυρηλατήσουμε την πραγματική ενότητα».

Την ίδια ώρα,
επιστολή στήριξης στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη απέστειλαν σήμερα 40 εκπαιδευτικοί-συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ, πολιτικοί φίλοι του Άρη Σπηλιωτόπουλου απ΄ όλη την Ελλάδα, ενώ την στήριξη της στη κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε και η πρώην βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Δρ. Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντους.

Μπάχαλο στο χώρο της Παιδείας προκαλεί η μικροπολιτική του ΠΑΣΟΚ

Η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με ανακοίνωσή της προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών προς τα Κολλέγια που εκδόθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και θα προβεί στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων.
Από την πλευρά της η ΕΕ κίνησε τη διαδικασία επιβολής προστίμου εις βάρος της Ελλάδας διότι δεν εφαρμόζει δύο καταδικαστικές αποφάσεις του ΔΕΚ, αλλά παραβιάζει και θεμελιώδεις ελευθερίες σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
Έντονα αντέδρασε στην απόφαση της Υπουργού ο προκάτοχός της Άρης Σπηλιωτόπουλος. Κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου για υπαναχώρηση, τακτικισμούς και "κουκούλωμα" του θέματος, για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος.
Εκφράζοντας έκπληξη ο τέως υπουργός Παιδείας κάλεσε την κα Διαμαντοπούλου να απαντήσει δημοσίως εάν εξακολουθεί να έχει την ίδια θετική θέση που είχε και ως αρμόδια επικεφαλής της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αδειοδότηση των κολλεγίων ή, όντας σήμερα υπουργός, άλλαξε άποψη προτιμώντας, όπως είπε, να κερδίσει χρόνο.
Την ίδια ώρα, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας ότι φάσκει και αντιφάσκει, ο κ. Σπηλιωτόπουλος την κάλεσε δημοσίως να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με την ενσωμάτωση ή μη της κοινοτικής οδηγίας που αφορά στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Όλα τα... "βαρίδια" του Αντωνάκη!...

«Δεν έχει σχέση με μηχανισμούς και οικονομικά συμφέροντα…»!!!!

Τάδε έφη ο έτερος… γραφικός (τύπου Μανώλη…) πρ. Βουλευτής Βαγγέλης Πολύζος. Για ποιον; Μα για τον… Αντώνη Σαμαρά, φυσικά! Άλλος ένας παράγοντας της συστηματικής αποδόμησης του Καραμανλή τάσσεται φανατικά με την υποψηφιότητα του προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ.!!!

Tι είναι πάλι αυτό;

Όλοι εκείνοι που με τη συμπεριφορά τους πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία (βλ. Μανώλης, Λιάπης, Πολύζος, Κουκοδήμος, κλπ…) πώς βρήκαν τόσο φιλόξενη στέγη στο… μαντρί του Μεσσήνιου; Τυχαία; Ή μήπως από τότε «δούλευαν» με σχέδιο για την… «επόμενη μέρα», ώστε να προωθήσουν μετά μανίας τον κ. Σαμαρά για αρχηγό της ΝΔ;
Και κάτι ακόμη: ο μεγαλοεργολάβος και μεγαλοεκδότης Μπόμπολας είναι «οικονομικό συμφέρον», σύμφωνα με τον κ. Πολύζο ή όχι; Και αν ναι, γιατί… πίνει νερό στο όνομα του Αντωνάκη και επιτίθεται χυδαία στη Ντόρα μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει;

Ας μας απαντήσει ο… σοφός Πολύζος…

«Στης Βουλής τα πέριξ: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος»




 O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, την έκθεση «Στης Βουλής τα πέριξ: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ο Εθνικός Κήπος» που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Ψέματα και… «προφητείες» από το… Μανώλη!

«Πιστεύω ότι η διαφορά θα είναι από την πρώτη Κυριακή μεγάλη και θα σας έλεγα ότι αρχίζω να πιστεύω ότι η εκλογή του αρχηγού θα κριθεί την πρώτη Κυριακή… Δεν έχω ακούσει την κ. Μπακογιάννη να μιλάει αν δέχεται ότι το κράτος πρέπει να έχει ρυθμιστικό ρόλο στην οικονομία, αν μπορεί να είναι ο ρυθμιστής των κανόνων και η αγορά δεν πρέπει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα...».
Με τέτοιους «ευσεβείς πόθους» και επαίσχυντες συκοφαντίες πασχίζει να υποστηρίξει τον «εκλεκτό» του Αντώνη Σαμαρά ο επί… 5 μήνες τελών «υπό προαναγγελθείσα παραίτηση» πρ. βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Μανώλης. Για το πρώτο δεν έχουμε αντίρρηση, μόνο που αν τελικά συμβεί, δεν θα είναι… «ευνοϊκό» για τον «δικό του» υποψήφιο…
Όσο για την εσκεμμένη διαστρέβλωση των θέσεων της κ. Μπακογιάννη σχετικά με την οικονομική πολιτική, είναι θλιβερό να καταφεύγουν οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ. σε τέτοιες φτηνές και παρωχημένες μεθόδους παραπλάνησης των πολιτών.
Μια και οι ιδεολογικές αρχές της κ. Μπακογιάννη που εξειδικεύουν τον κοινωνικό φιλελευθερισμό είναι διαυγείς και εκ διαμέτρου αντίθετες από τα ψεύδη που διαδίδουν σε βάρος της οι διάφοροι «μαϊντανοί» τύπου Μανώλη…

Αποκάλυψη-σοκ Γκιουλέκα στο ALTER: Ο Σαμαράς υπέρ της «σύνθετης ονομασίας» για τα Σκόπια!

Πριν από λίγο ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Κων/νος Γκιουλέκας -που σήμερα εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα Σαμαρά- απεκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του ALTER, ότι και ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. ….. δεν διαφωνεί με την εθνική «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει η Κυβέρνηση Καραμανλή στο "σκοπιανό" (με συναίνεση όλων των κομμάτων πλην του ΛΑΟΣ), δηλαδή «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes»… Δεν μπόρεσε φυσικά να εξηγήσει, γιατί -με «κριτήριο τα εθνικά θέματα»- εκδήλωσε προτίμηση προς τον κ. Σαμαρά, από τη στιγμή που δεν υφίσταται διαφορά απόψεων από εκείνες της Ντόρας Μπακογιάννη, που ως ΥΠΕΞ πάλεψε και πέτυχε πολλά στο Βουκουρέστι πατώντας στην «κόκκινη γραμμή» του εθνικού μετώπου…
Χρήσιμες τέτοιες… αποκαλύψεις λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη κάλπη της 29ης Νοεμβρίου. Μόνο που θα ήταν πιο αξιοπρεπές, αν ο κ. Σαμαράς μας έλεγε ο ίδιος τις θέσεις του σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και όχι μέσω… διαρροών και «εκπροσώπων»… Εκτός και αν φοβάται… Τι άραγε; Τα ερωτήματα που αυτομάτως θα ανακύψουν για το βρώμικο ρόλο του το 1993 και την ανατροπή της τότε Κυβέρνησης της ΝΔ με πρόσχημα το «συμβιβασμό της σύνθετης ονομασίας»…

Κι’ άλλη δημοσκόπηση απάτη στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε με 1400 ψήφους υπέρ Σαμαρά.



Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι πολύ μεγάλη απάτη. Ξεκίνησε με 1400 ψήφους κατευθείαν στην επιλογή Σαμαράς. Οι άνθρωποι έχουν πάθει αμόκ. Θυμίζουν νοοτροπίες τραμπούκων και φανατικών θρησκόληπτων.
Στο blog "Ινφογνώμων Πολιτικά" , με ενδιαφέρουσα εν γένει θεματολογία, υπάρχει τέτοια δημοσκόπηση-απάτη. Κάνει λόγο σχετικά και το blog «Εκλογή Προέδρου»: «Έτσι φτιάχνονται οι ψηφοφορίες...».
Μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε τον εκτροχιασμό των οπαδών του Σαμαρά. Τα ποσοστά είναι σταλινικά και δείχνει το ακροδεξιό πολιτικό υπόβαθρο των οπαδών του Σαμαρά. Θυμίζει αποτελέσματα χουντικού δημοψηφίσματος. Σαμαράς 74% (1541 ψήφοι!), Μπακογιάννη 8% (177 ψήφοι) και Ψωμιάδης 14% (297 ψήφοι)! Στον δεύτερο γύρω, τα αποτελέσματα είναι ακόμα ποιο σταλινικά.
Αν είχαν ψηφίσει 50 άτομα, θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε. Από τη στιγμή όμως που υποτίθεται ότι έχουν ψηφίσει 2000 άτομα, τότε το αποτέλεσμα είναι στημένο και παραμορφωμένο. Ο διαχειριστής του blog κανονικά θα έπρεπε να είχε υποψιαστεί συντονισμένη επίθεση από σαμαρικούς διαδικτυακούς τραμπούκους. Εάν «δεν το έχει υποψιαστεί» τότε συμμετέχει και ο ίδιος στο στημένο παιχνιδάκι. Ανάλογα βέβαια περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα blogs με ακόμα μεγαλύτερη επέμβαση υπέρ Σαμαρά!….!
Το καλό είναι πως σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις είναι φανερή η παρέμβαση.

Γιατί δεν ψηφίζω Αντώνη Σαμαρά



1. Έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 και αυτό είναι πολίτικος αριβισμός!
2. Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ σε εκλογικές αναμετρήσεις ενάντια στην ΝΔ και αυτό είναι επίσης πολίτικος αριβισμός!
3. Εξυπηρέτησε οικονομικά και άλλα συμφέροντα με σκοπό την άνοδο του στην πολιτική.
4. Έχει ελάχιστο κοινοβουλευτικό έργο και δεν είναι κατάλληλος να αντιπολιτευτεί στο ΠΑΣΟΚ.
5. Η συμβολή του σαν βουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο ήταν μηδενική.
6. Η προσφορά του σαν Υπουργού της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή ήταν ολέθρια για πολλούς λογούς.
1. Διόριζε συμβούλους άσχετους με το αντικείμενο του Πολιτισμού, μόνο γιατί τον είχαν υποστηρίξει στην δημιουργία της ΠΟΛ.ΑΝ.
2. Έκανε συγκεντρώσεις των μελών της ΠΟΛ.ΑΝ για να τους έχει σαν χρυσή εφεδρεία, για τα μελλοντικά του σχέδια.
3. Διαχειρίστηκε τα μεγάλα θέματα του πολιτισμού, με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και μόνο αυτό, οδηγώντας εκατοντάδες υπαλλήλους του υπουργείου να ψηφίσουν άλλα κόμματα στις τελευταίες εκλογές, από αγανάκτηση προς το πρόσωπο του και των πρακτικών των εγκαθέτων του.
4. Γιατί άνθρωποι που τον στήριξαν στην διάρκεια των σπουδών του άλλα και μετά σαν Υπουργό των Εξωτερικών, δεν θέλουν ούτε να τον δουν, ούτε να τον ακούσουν.
5. Γιατί δεν τον άκουσα στις δυο τελευταίες εκλογικές μάχες να αρθρώσει έναν πολιτικό λόγο και να υπερασπίσει τις θέσεις της Κυβέρνησης στην οποία ήταν Υπουργός… καθαρά γιατί είχε την δική του ατζέντα, που του έλεγε ότι η ΝΔ έπρεπε να χάσει, για να του δοθεί ευκαιρία να προσπαθήσει να γίνει αρχηγός
6. Για τους ίδιους λογούς έκανε συμμαχίες με οικονομικές και άλλες βαρονίες, άλλα και ανθρώπους της διαπλοκής και της σπέκουλας, έτσι ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή υποστήριξη, στο σαθρό πολιτικό του υπόβαθρο.
7. Τέλος είναι πατριδοκάπηλος, γιατί αυτά τα οποία λέει για τα Εθνικά θέματα δεν έχουν σχέση με αυτά που έλεγε και δεν θα έχουν καμιά σχέση με αυτά που θα πει στο μέλλον… όλα άκρως λαϊκιστικά και επικίνδυνα…


Για όλα τα παραπάνω πάνω δεν ψηφίζω Αντώνη Σαμαρά.
Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας

Πνίγηκε η βορειοδυτική Αγγλία


Δεκάδες γέφυρες και δρόμοι είναι ακόμη αποκλεισμένοι και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα στη βορειοδυτική Αγγλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθεί μια νεαρή γυναίκα, η τύχη της οποίας αγνοείται.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να επιθεωρούν τις 1.800 γέφυρες της κομητείας για να εξασφαλίσουν ότι δεν υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Έξι γέφυρες κατέρρευσαν στην Κάμπρια προκαλώντας την Παρασκευή το θάνατο ενός 44χρονου αστυνομικού, ο οποίος απαγόρευε τη διέλευση από μία εξ αυτών.
Περίπου 1.300 κατοικίες υπέστησαν ζημιές στην Κάμπρια, όπου 314 χιλιοστά νερού έπεσαν μέσα σε 24 ώρες μεταξύ της Πέμπτης και της Παρασκευής, κάτι «που δεν συμβαίνει παρά μια φορά κάθε 500 χρόνια», σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες.
Πάντως σήμερα τα φαινόμενα έχουν υποχωρήσει και ο κόσμος επιστρέφει στα σπίτια του.

Το ΠΑΜΕ βάζει μπλόκο στο θέατρο ΓΣΕΕ και Λοβέρδου



Συγκέντρωση πραγματοποιούν έξω από το υπουργείο Εργασίας μέλη του ΠΑΜΕ, εμποδίζοντας την διεξαγωγή της συνάντησης του Ανδρέα Λοβέρδου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για το ασφαλιστικό. 

Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο διάλογο για το ασφαλιστικό. 

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη στάση του απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ.Πεταλωτής.

Μπάχαλο η αστυνομία. Δραπέτευσε από το αστυνομικό τμήμα Θήβας, Αλβανός


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
Από το αστυνομικό τμήμα Θήβας δραπέτευσε στις 8:30 το πρωί 32χρονος Αλβανός.
Ακινητοποίησε με πιστόλι όλους τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.

Ο 32χρονος βρισκόταν υπό κράτηση στις φυλακές Γρεβενών, για ληστείες και κλοπές, και είχε μεταφερθεί στις 17 Νοεμβρίου στο αστυνομικό τμήμα της Θήβας για να οδηγηθεί στις 19 Νοεμβρίου στον ανακριτή, για άλλες υποθέσεις.

Λίγο πριν τη μεταγωγή του ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Άγνωστοι προφανώς το είχαν αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο για να το χρησιμοποιήσει ο Αλβανός, ο οποίος τελικά διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον τρόπο που μπήκε στο αστυνομικό τμήμα το όπλο και για την ελλιπή φρούρηση του κτιρίου.

Ντ. Μπακογιάννη, το πρωί στη ΝΕΤ: «Όχι» στη συρρίκνωση


Στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ έδωσε συνέντευξη σήμερα το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη. Υποστήριξε ότι η δική της πρόταση συνθέτει τις διαφορετικές τάσεις εντός του κόμματος και ότι υπάρχει ένα «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που δεν την θέλει στην ηγεσία του κόμματος.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί επειδή δεν έφυγε ποτέ ή στήριξε την κυβέρνηση και το κόμμα σε όλες τις περιόδους:«Υπάρχουν δύο πορείες: μία εκτός του κόμματος που μπήκε μέσα και μία εντός του κόμματος που έδωσε τη μάχη από μέσα» .

Προειδοποίησε ότι υπό την ηγεσία Σαμαρά το κόμμα θα μπει σε λογική συρρίκνωσης ενώ αν εκλεγεί πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Αβραμόπουλος δεν πρόκειται να αποχωρήσουν για δεύτερη φορά από το κόμμα.

Υποστήριξε επίσης ότι η ίδια μαζί με τον Κώστα Καραμανλή χάραξε την «εθνική κόκκινη γραμμή» στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ακόμα περιμένει να ακούσει την επίσημη θέση του κ. Σαμαρά. Κατηγόρησε δε τον κ. Σαμαρά για τάσεις εθνικιστικές και ευρωσκεπτικισμού.

Χειροκροτήστε την!


Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε χθες Κυριακή την κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος, στη Θεσσαλονίκη, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανθιμος.
Στο κήρυγμά του ο Ανθιμος είπε ότι αν τα Σκόπια πάρουν το όνομα Μακεδονία, έστω και ως γεωγραφικό προσδιορισμό, το μέλλον δεν θα είναι καλό, ούτε γι' αυτά ούτε για την Ελλάδα.

Ευλόγησε την Μπακογιάννη, της ευχήθηκε επιτυχία στην προσπάθειά της και προέτρεψε τους πιστούς που ήταν μέσα στην εκκλησία να τη χειροκροτήσουν, όπως και έγινε.

Συνεχίζει την αρλουμπολογία ο Αντωνάκης


Από την ειδησιογραφία: "Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς τους «νεοφιλελεύθερους», τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος ζητάει και θα επιδιώξει είναι η διάχυση του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω: «Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν», είπε."
Καλά θα έκανε να μας πει ο Αντωνάκης ποιά νεοφιλελεύθερη σχολή λέει αυτές τις αρλούμπες. Καλά θα κάνει, επίσης, να πάψει να παπαγαλίζει και αναπαράγει την αριστερή προπαγάνδα...Αλλοιώς αυτοεξευτελίζεται...

Και ο Βύρων Πολύδωρας στηρίζει τη Ντόρα

Ο πρώην υπουργός με άρθρο του στον "Αδέσμευτο Τύπο" δημοσιοποιεί τις προθέσεις του στην εκλογή προέδρου της Ν.Δ
Μην εμπορευθεί κανένας όμιλος από «golden boys» την ιδεολογία μας.

Το να μην παίρνει κανείς θέση αυτές τις ώρες μοιάζει σαν δειλία ή σαν υποκρισία αβάσταχτη. Δεν θέλω, δεν μπορώ να πω ψέματα, σήμερα ή αύριο στους υποψηφίους που δεν έχω ψηφίσει Και φυσικά, θέλω όπως πάντα να είμαι ειλικρινής και τίμιος προς φίλους και αντιπάλους.
Δεν θέλω να κερδοσκοπήσω εμπορευόμενος την ψήφο μου Δεν το έχανα ούτε όταν ψήφιζα τον Κωστή Στεφανόπουλο αντί του Κώστα Μητσοτάκη. νεαρός βουλευτής τότε (1984) ούτε όταν υπέγραφα την υποψηφιότητα για την προεδρία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, αντί του Μιλτιάδη Έβερτ (1993).
διαβάστε περισσότερα

Αναρτήσεις από το περιοδικό "Τα πράγματα"



Καλό διάβασμα!
Περιοδικό ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε προσφυγές κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμένα Πειραιώς


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, ομόφωνα, απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, καθώς και του Δημάρχου Περάματος Ι. Γλύκα, με τις οποίες ζητούσαν να μην ιδιωτικοποιηθεί ο λιμένας Πειραιώς, την Δευτέρα το βράδυ.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον να καταθέσουν αιτήσεις ακυρώσεως.
Δηλαδή, δεν μπορούν να καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς από την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιώς, δεν σημειώνονται μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και δεν μεταβάλλονται οι ισχύοντες όροι απασχόλησής τους.

ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...


Πενήντα ημέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και αντί για Δανία του Νότου, γινόμαστε Ζιμπάμπουε του Βορρά.

Σε λίγο που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και οι πρώτοι κοψοχέρηδες, προβλέπουμε να γινόμαστε και Aφγανιστάν της Δύσης...

''ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΜΕΝΟΣ''

Όχι στα ''Τζάκια'', όχι στις ''Βαρωνίες'', ''έφτασε η ώρα του Αντώνη Σαμαρά ενός από εσάς'' θα διαβάσει, όποιος πάρει στα χέρια του το φυλλάδιο που μοιράζουν οι υποστηρικτές του Σαμαρά.

Τα τσιτάτα ωστόσο, δεν πρέπει μόνο να ακούγονται ωραία. Θα πρέπει και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και να μην είναι κενές περιεχομένου φούσκες.


Το σενάριο του ''Ταπεινού και Καταφρονεμένου'' που πάνε να μας πουλήσουν τα ΄΄Σαμαράκια΄΄ εκτός του ότι δεν έχει ''Μάρθα Βούτση'', δεν έχει ούτε ''Νίκο Ξανθόπουλο''.
Kαι πως θα μπορούσε να έχει όταν o ''πρωταγωνιστής'' αποδεικνύεται ότι δεν είναι ''παιδί του λαού'' αλλά ''παιδί των σαλονιών''.
Καθόλου ''ταπεινό και καταφρονεμένο'' δεν είναι το γενεαλογικό δέντρο του Σερ Άντονυ.

Είναι εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά. Ενώ από την πλευρά της μητέρας του είναι δισέγγονος του γνωστού πολιτικού Εμμ/ήλ. Μπενάκη.
Η δημαγωγία περί ''οικογενειοκρατίας'' που θα χτυπήσει ο ''ένας από εμάς'' Αντώνης, δεν είναι παρά άλλο ένα κενό περιεχομένου τσιτάτο, από αυτά που συνηθίζει το επιτελείο του Σαμαρά.

Είπαν...

«Η προσπάθεια να μετατρέψεις τη Γη σε Παράδεισο αναπόφευκτα θα φέρει την Κόλαση.»
Καρλ Πόπερ

«Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός.»
Μάνος Χατζιδάκις

«Όταν το μυαλό είναι ακμαίο, ασχολείται με την επιστήμη. Όταν αρχίσει να κάμπτεται, στρέφεται προς τη φιλοσοφία. Στη δύση του, τέλος, καταφεύγει στην πολιτική.»
Μπέρτραντ Ράσελ

Ο καιρός σήμερα... 23 Νοεμβρίου 2009

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις στα νότια και το Αιγαίο και με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 17 βαθμούς στην Ήπειρο, από 3 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 21 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Σαν σήμερα... 23 Νοεμβρίου

1824: Ο Ιμπραήμ φθάνει με τη στρατιά του στη Σούδα της Κρήτης, καθ' οδόν προς την Πελοπόννησο.

1889: Το πρώτο τζουκ-μποξ τίθεται σε λειτουργία σε σαλούν του Σαν Φρανσίσκο.

1916: Η κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης, υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.

1959: Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ διακηρύσσει σε λόγο του στο Στρασβούργο το όραμα του για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια.

1964: Ο αμερικανός καρδιοχειρουργός Μάικλ ΝτιΜπέικι πραγματοποιεί την πρώτη παράκαμψη στεφανιαίας αρτηρίας (μπάι-πας).

1976: Αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11 συντρίβεται κοντά στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 50 επιβαίνοντες.

Ο τυχερός σύζυγος...

Συζητούν δύο παντρεμένοι:

- "Εμένα η γυναίκα μου, είναι ένας άγγελος", λέει ο πρώτος.

- "Αρε τυχεράκια", απαντά ο δεύτερος. "Εμένα ζει ακόμη..."

Tί έλεγε επίσημα η Ν.Δ. το 1996 για τον Αντώνη Σαμαρά...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
O κ. Σαμαρας αντι κριτικης πρεπει να κανει αυτοκριτικη

"Είναι αυτός που ανέτρεψε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επανέφερε στην εξουσία το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι αυτός που διατήρησε στην εξουσία το Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου τον περασμένο Μάρτιο, κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο προ ημερών υποκριτικά και ανεύθυνα κάλεσε να παραιτηθεί για να μείνει η χώρα και χωρίς Πρωθυπουργό και χωρίς Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Είναι αυτός που συστηματικά συνεργάστηκε με το Πασόκ σε σειρά νομοθετημάτων.
Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης τολμά να επικρίνει τη Νέα Δημοκρατία γιατί με τη θεσμική πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας την οποία και ο ίδιος ψήφισε συσπείρωσε δήθεν το Πασόκ.
Ο κ. Σαμαράς είναι προφανές ότι έχοντας χάσει προ πολλού τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του, χάνει τώρα αργά αλλά σταθερά κάθε επαφή με την πραγματικότητα αν βλέπει το Πασόκ συσπειρωμένο."

Ευχαριστούμε κ. Ζορμπά!


Τώρα δεν πιστεύω να μη σας αφήνουν να βγάλετε τα άπλυτα;

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση,

ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Ζορμπάς, αναλαμβάνει:

Πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη θέσπιση αντίστοιχης θέσης Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. ....... όλα αυτά!

Το μέλλον θολό (επιστολή αναγνώστη)

Αγαπητό περιοδικό

Δεν θα ήθελα να σας απασχολήσω για πολύ. Διετέλεσα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας για πολλά χρόνια. Στηρίζω τη Ντόρα.
Προσωπικά πιστεύω ότι η Ντόρα έχει προσωπικότητα διεθνούς κύρους και συνεργάστηκε άψογα με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στα εσωτερικά. Ξέρετε ότι ξένες εφημερίδες είναι έκπληκτοι με την οποιαδήποτε πιθανότητα να εκλεγεί ο Σαμαράς. Οι δικοί μας δημοσιογράφοι τα λένε και αυτοί ακούνε….

Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και το κόμμα μας δεν θα περάσει σε περιπέτειες. Δεν ξέρω κατά πόσον εγγυάται την ενότητα του κόμματός μας ο Αντώνης ο Σαμαράς τον οποίο και αγαπούμε και σεβόμαστε άσχετα αν μας έχει πικράνει πολλές φορές στο παρελθόν. Τον αγαπούμε γιατί τον έφερε πίσω ο Καραμανλής. Θεωρώ όμως πολύ μεγάλο θράσος να θέλει και να πάρει την παράταξη.
Είμαι σίγουρος ότι τελικά θα επικρατήσει η ψυχραιμία και θα κερδίσει τις εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί διαφορετικά δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει. Το μέλλον θολό.
Γεράκης Εμμανουήλ