Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Μπάχαλο στο χώρο της Παιδείας προκαλεί η μικροπολιτική του ΠΑΣΟΚ

Η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με ανακοίνωσή της προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών προς τα Κολλέγια που εκδόθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και θα προβεί στην επανεξέταση του συνόλου των φακέλων.
Από την πλευρά της η ΕΕ κίνησε τη διαδικασία επιβολής προστίμου εις βάρος της Ελλάδας διότι δεν εφαρμόζει δύο καταδικαστικές αποφάσεις του ΔΕΚ, αλλά παραβιάζει και θεμελιώδεις ελευθερίες σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
Έντονα αντέδρασε στην απόφαση της Υπουργού ο προκάτοχός της Άρης Σπηλιωτόπουλος. Κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου για υπαναχώρηση, τακτικισμούς και "κουκούλωμα" του θέματος, για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος.
Εκφράζοντας έκπληξη ο τέως υπουργός Παιδείας κάλεσε την κα Διαμαντοπούλου να απαντήσει δημοσίως εάν εξακολουθεί να έχει την ίδια θετική θέση που είχε και ως αρμόδια επικεφαλής της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αδειοδότηση των κολλεγίων ή, όντας σήμερα υπουργός, άλλαξε άποψη προτιμώντας, όπως είπε, να κερδίσει χρόνο.
Την ίδια ώρα, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας ότι φάσκει και αντιφάσκει, ο κ. Σπηλιωτόπουλος την κάλεσε δημοσίως να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με την ενσωμάτωση ή μη της κοινοτικής οδηγίας που αφορά στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :