Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η «διεφθαρμένη Ελλάδα» ως μιντιακό προϊόν

Η διαφθορά στην Ελλάδα, τελικά πουλάει σε όλο τον κόσμο. Έχει γίνει το αγαπημένο θέμα πολλών κωμικών και πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Πολλοί δημοσιογράφοι παραδέχονται πλέον ότι το θέμα πουλάει και γι' αυτό συνεχίζει να βρίσκεται στις στήλες των πολιτικών εφημερίδων και περιοδικών.

Δεν είναι μόνο η πίεση που δημιουργείται στα επιτόκια και στο ευρώ. Οι αναγνώστες ενδιαφέρονται να μάθουν για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να ελέγξουν το έλλειμμα και το χρέος. Αποτυχία που έχει τις ρίζες της σε νοοτροπίες και συμπεριφορές, πολύ ενδιαφέρουσες, για τους λαούς της Ευρώπης. Το πρόβλημα έχει και τραγικές προεκτάσεις.

Πολύ εύκολα καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα, κυβερνήτες και πολίτες, έχουν γίνει κακομαθημένοι και δεν μπορούν να δεχτούν τόσο εύκολα, αντικαταναλωτικές συμπεριφορές ακόμα και σε περίοδο κρίσης.
Επειδή η Ελλάδα πουλάει τα τελευταία χρόνια ως «προϊόν διαφθοράς» καταλαβαίνουμε ότι πολύ εύκολα οι ξένοι δημοσιογράφοι καταφεύγουν σε υπερβολές ή παραποιούν ειδήσεις για μεγαλύτερη δραματοποίηση της υπάρχουσας όντως διαφθοράς.

Μη νομίζετε πάντως ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν είναι διεστραμμένοι. Εκεί γίνεται το πραγματικό «έλα να δεις». Οι δικοί μας είναι μαθητευόμενοι μπροστά στις αλχημείες των μιντιακών «μάγων» της Αγγλίας, Αμερικής και Γερμανίας!

Η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν συμφέρει πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία.

Στη σημερινή του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι δεν επιθυμεί την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Μπορούμε άραγε με κραυγές να αποφύγουμε το ΔΝΤ; Είναι τόσο εύκολο; Σύμφωνα με το περίφημο βιογραφικό του αρχηγού Αντώνη, έχει σπουδάσει και οικονομικά. Άρα δεν δικαιολογείται η απόλυτη άρνησή του ακόμα και στην πιθανότητα προσφυγής στο ΔΝΤ. H Ελλάδα έχει πληρώσει πολλές φορές την αντιπολιτευτική άρνηση σε όλα. Έχουμε δει που έχει καταλήξει η τυφλή αντιπολίτευση. Το «όχι» σε όλα υποδηλώνει ένδεια θέσεων και πλήρης έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας. Μήπως αυτή την στάση δεν πληρώνει και ο σημερινός  πρωθυπουργός; Ή μήπως τελικά αυτοσκοπός της αντιπολίτευσης είναι αποκλειστικά η κατάκτηση της εξουσίας χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο;
Εάν τελικά προσφύγουμε στο ΔΝΤ, οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή κυβέρνηση. Δυστυχώς βαρύνουν και την προηγούμενη κυβέρνηση που λόγω δειλίας δεν κατάφερε να επιβάλλει στην κοινή γνώμη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων, όταν η παγκόσμια κρίση ήδη γκρέμιζε οικονομίες και τράπεζες. Το ΠΑΣΟΚ «δεν πίστευε» ότι υπήρχε παγκόσμια κρίση και η ΝΔ, λόγω πολιτικού κόστους, φοβόταν να προχωρήσει στη λήψη των απολύτως αναγκαίων μέτρων. Στην Ελλάδα το αντικυβερνητικό θράσος και η αλαζονεία, λόγω παρεξηγημένης αντιπολιτευτικής αδείας έχει φτάσει στα όρια της. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κληρονόμησε από τη Νέα Δημοκρατία. Χειρίζεται λάθος επί μέρους προβλήματα, του εν γένι οικονομικού προβλήματος που παρέλαβε, χωρίς να το έχει δημιουργήσει η ίδια. Το πιο σωστό για τον Σαμαρά θα ήταν να λέει:«Ζητάμε συγνώμη για το τεράστιο έλλειμμα και δεν θα θέλαμε να καταφύγουμε στο ΔΝΤ, διότι οι κυβερνήσεις μας προκάλεσαν αύξηση του ήδη διογκωμένου χρέους» . Αυτή είναι η αλήθεια και σίγουρα η προσφυγή στο ΔΝΤ, δεν συμφέρει πρωτίστως τη Νέα Δημοκρατία.

Η ταφόπλακα στην ΟΝΝΕΔ

Χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε για πολλοστή φορά να καταστρατηγήσει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργήσει μία νέα γραμματεία. Την Γραμματεία Νέα Γενιάς με γραμματέα τον Βασιλή Κικίλια. Θα πει κάποιος ότι το έχει κάνει ήδη πολλές φορές. Ισχύει όμως μέχρι στιγμής η στόχευση του ήταν συγκεκριμένη. Να “βολέψει” όσους περισσότερους υποστηρικτές του μπορεί σε θέσεις και σε όργανα που δεν συνεδριάζουν ποτέ και να αδειάσει το κόμμα από όσους δεν συμμερίζονται το όραμα για ένα κόμμα που θα βαυκαλίζεται πως είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό φρόντισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ελέγξει την νεολαία του κόμματος.

Η ΟΝΝΕΔ υποτίθεται πως ετοιμάζεται να εκλέξει τον πρόεδρο της από την βάση. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως την ίδια ώρα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια της και δημιουργεί την διάδοχη κατάσταση. Ακόμα και η τοποθέτηση του ...

Προς όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ

 
«Φεύγω πικραμένος και σ’ αφήνω
Ακυβέρνητη στη θάλασσα σανίδα
Δεν μπορώ το αίμα μου να δίνω
Σε μιαν άρρωστη συνέχεια πατρίδα».

Μιχάλης Μπουρμπούλης

ΠΑΣΟΚ:πρώτα ο πολίτης!

6 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση. Για την ανοικοδόμησή της χρειάζεται αναθέρμανση και όχι πάγωμα της αγοράς. Ψηφίζουμε άμεσα 5 νομοσχέδια. Για την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Χτίζουμε έτσι την απαραίτητη βάση για το επόμενο βήμα. Παραγωγή νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας με την πράσινη ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία.

ΠΑΣΟΚ : ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ!!!!!!

/ /pyrgos-news / /

Με μικρή καθυστέρηση το iPad στην αγορά

Από «τέλη Μαρτίου» όπου αρχικά αναμενόταν η διάθεση του στην αγορά, το iPad θα βρεθεί στα ράφια στις 3 Απριλίου. Παρά το γεγονός ότι εκπρόσωπος της εταιρείας δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση, αναλυτές της αγοράς αναφέρθηκαν σε «αδιευκρίνιστο πρόβλημα στην παραγωγή».
Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε ότι η εδρεύουσα στην Ταϊβάν προμηθεύτρια εταιρεία της Apple, Hon Hai Precision, ενδεχομένως αντιμετωπίζει έλλειψη εξαρτημάτων.
Τα πρώτα iPad θα συνδεθούν μόνο σε ...

Πως ξεπλένουν οι Έλληνες τα μαύρα

Δελτία του ΟΠΑΠ, κότερα, ταχυδρομήσεις ποσών, συναλλακτήρια και... real estate ξεπλένουν το «μαύρο» χρήμα στην Ελλάδα
Το κόλπο των κερδοφόρων δελτίων Τζοκερ, Λόττο ή Στοιχήματος, όπως και η... μαζική αγορά ιστιοφόρων και θαλαμηγών, παραμένουν οι δημοφιλέστερες μέθοδοι των παράνομων κυκλωμάτων στην Ελλάδα που ξεπλένουν «βρώμικο χρήμα». Στην τελευταία έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής για το ξέπλυμα χρήματος την οποία αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», διαπιστώνεται επιπλέον ότι εγκληματικές οργανώσεις πέρασαν και το 2009 δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα από το πλυντήριο των ανταλλακτηρίων συναλλάγματος και των εταιρειών μεταφοράς κεφαλαίων. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι την περασμένη χρονιά φαίνεται ότι άνοιξαν και περισσότερα στόματα. Σε σχέση με το 2008 οι καταγγελίες για υποθέσεις λειτουργίας «πλυντηρίων χρήματος» παρουσίασαν αύξηση κατά 51%, περιλαμβάνοντας περιπτώσεις διακίνησης όπλων και ναρκωτικών, δράσης κυκλωμάτων σωματεμπόρων, δουλεμπόρων και νονών της νύχτας.

Από τις καταγγελίες αυτές οι περισσότερες προέρχονται από τραπεζικά ιδρύματα αλλά και από ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Ωστόσο το 2009 οι Αρχές κατόρθωσαν να ...

Το μπούμερανγκ που δεν είδε ο Δαρβίνος

Στην εξέλιξη οφείλονται σοβαρά ανατομικά προβλήματα και ασθένειες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος
Μπορεί άραγε η ανθρώπινη εξέλιξη να ευθύνεται για μερικά από τα σημαντικότερα ανθρώπινα ανατομικά προβλήματα και αρρώστιες της σύγχρονης εποχής, όπως ο καρκίνος, η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις; Τον 19ο αιώνα ο Κάρολος Δαρβίνος διατύπωσε την περίφημη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, όμως σήμερα όλο και περισσότεροι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεν μπορούσε να προβλέψει, επειδή δεν διέθετε τα μέσα, ότι η εξέλιξη θα γινόταν μπούμερανγκ για το ανθρώπινο είδος. Και αυτό διότι συνοδεύεται από ασθένειες και σοβαρά προβλήματα του οργανισμού.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η σύγχρονη ανθρώπινη ανατομία είναι μια σειρά από «λάθη και παραλείψεις» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. «Ορισμένα απ΄ τα ανατομικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά του παρελθόντοςδυσχεραίνουν τη ζωή μας ή μας είναι εξαιρετικά άχρηστα» γράφει ο γενετιστής του Πανεπιστημίου του Τέξας Τεκ Λιούις Χελντ, στο πρόσφατο βιβλίο που ...

Κύκλο κάνει στον πλανήτη και πάλι ο … σεισμός(;)

Σεισμός 6,5 Ρίχτερ και στην Σουμάτρα της Ινδονησίας. 

Μετά την Αϊτή και τη Χιλή ο σεισμός μεταφέρθηκε στην Ινδονησία. 

Σενάρια τρόμου για μεταδοτική ενεργοποίηση ρηγμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη, εξαιτίας των πολύ ισχυρών σεισμών στη Χιλή και την ΑΪτή!

Η δικαίωση των Αρμενίων

Greece is in a b(p)ig mess

The Colbert ReportMon - Thurs 11:30pm / 10:30c
Greece's Economic Downfall - Scheherazade Rehman
www.colbertnation.com

Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorSkate Expectations

Άγρια επίθεση και εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ

Επίθεση από ομάδα αγνώστων, με μπουκάλια και γιαούρτια, στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Δέχτηκε και χτυπήματα από αγνώστους.
To σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε ανεβεί στο βήμα προκειμένου να απευθυνθεί στους διαδηλωτές που, συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο με το οποίο περικόπτονται μισθοί και επιδόματα στο δημόσιο τομέα και αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι.

Μέρκελ:Σας αγαπάμε! Λεφτά μην περιμένετε!

Κοινή δράση κατά της κερδοσκοπίας και παροχή τεχνογνωσίας και... συμβουλών, αντί οικονομικής βοήθειας, υποσχέθηκε στον Γ. Παπανδρέου η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Τόσο η Γερμανίδα πολιτικός, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα από το Βερολίνο.
Η καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να απαντήσει για τα βήματα τα οποία προτίθεται να κάνει, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα σταθερότητας της Ευρωζώνης, άρα δεν υφίσταται και θέμα παροχής οικονομικής βοήθειας. Ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αγορές την Ελλάδα. Παραδέχτηκε ότι η δυσχερής κατάσταση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, στέλνοντας μήνυμα και στην αμερικανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση για τον περιορισμό τους.

Σφοδρή επίθεση Παπουτσή στον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη

Oι αποστάσεις των βουλευτών του ΠαΣοΚ από το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης «εκφράστηκαν» χθες με τη μαζική απουσία τους από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. Την ίδια ώρα μια αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη στις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών, και ειδικότερα η αποστροφή του ότι «είναι μεταφυσικό το δίλημμα ανάπτυξη ή δανεισμός», προκαλούσε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Παπουτσή , ο οποίος νωρίτερα είχε αναφερθεί εκτενώς στην ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών. «Τι είναι αυτά που ακούμε εδώ! Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υπουργός;» του είπε, προσθέτοντας: «Οφείλετε να μην ξεχνάτε ούτε στιγμή ότι στη θέση που κάθεστε έχουν καθήσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξής μας που καθόρισαν το πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο».

«Τα εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ δεν σας το επιτρέπουν» του επισήμανε σε αυστηρό ύφος, υπογραμμίζοντας ότι «οι αγορές είναι αγορές και δεν μπορούν να καθορίζουν αυτές την πολιτική της κυβέρνησής μας». Του καταλόγισε μάλιστα ότι «μιλάει σαν να είναι εκπρόσωπος των “Financial Τimes”»! Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «στηρίζουμε τα μέτρα γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου », ενώ κατέληξε: «Χρειάζεται ένα ισχυρό και αξιόπιστο ΠαΣοΚ, και για να είναι αξιόπιστο δεν πρέπει να χάσει την ψυχή του».

Δημοσκόπηση για τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ....


Εννέα στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους διαφωνούν με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Στο ίδιο ερώτημα διαφωνία εκφράζουν οι εργοδότες σε ποσοστό 61%, οι... μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (76%) και οι συνταξιούχοι (68%).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 67% διαφωνούν επίσης με τις περικοπές των επιδομάτων. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (79%) αντιτίθενται στο «πάγωμα» των συντάξεων, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.
Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι...

"Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γερμανοί"


Αυτοί δεν μας έχουν ούτε για δάνειο
και θα μας δώσουν "τα λεφτά που μας χρωστάνε";

Κατώτερος των περιστάσεων ο Γιωργάκης


Αναιτιολόγητα απολογητικός ο τόνος του πρωθυπουργού ότι δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε τα νησιά μας, όταν ρωτήθηκε - προσβλητικά - από Γερμανό δημοσιογράφο!
Ο πρωθυπουργός έπρεπε να χαρακτηρίσει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την ερώτηση για πώληση(??!!) νησιών, και η κυρία Μέρκελ αφού πήρε πρώτη τον λόγο, έπρεπε να απαντήσει με αυστηρότητα στην προσβλητική αυτή ερώτηση "καλύπτοντας" τον καλεσμένο της.  Θλιβερή εικόνα, Έλληνα πρωθυπουργού...γι'αυτόν η εθνική υπερηφάνεια φαίνεται πως είναι εντελώς ελαστική έννοια. 
(Θυμηθείτε την αντίστοιχη σκηνή Ερντογκάν στην συνέντευξη με τον Εβραίο πρωθυπουργό και κάνετε συγκρίσεις...)

Η κυρία Λούκα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ...


Στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης οδήγησαν την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη οι ισχυρές αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του ΠαΣοΚ και την υποχρέωσαν εν τέλει να αποσύρει από το νομοσχέδιο για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, άρθρο με το οποίο, άλλαζε ο τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυρία Κατσέλη να πείσει τους συναδέλφους της ότι η διατήρηση του παλαιού συστήματος «φορτώνει καθημερινά με 2,7 εκατ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία» , οι βουλευτές του ΠαΣοΚ με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κυρία Βάσω Παπανδρέου επέμειναν να αποσυρθεί η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία η τιμολόγηση των φαρμάκων θα γίνεται με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές στις 15 χώρες της ευρωζώνης, αντί των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ίσχυε ως τώρα. Η ισχύουσα ρύθμιση, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς δεν υπάρχουν τιμές από όλες τις χώρες, παρά μόνο από 11, και συνεπώς προκύπτουν ακριβότερες τιμές που επιβάρυναν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καταναλωτές φαρμάκων.

Ούτε μια συγνώμη κ. Χρυσοχοϊδη;

Αυτή είναι η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοϊδη στις ερωτήσεις που του έθεσαν δεκάδες πολίτες στο Twitter σχετικά με το "ψέκασμα" του Μανόλη Γλέζου.
Ο συνήθως λαλίστατος κ.Χρυσοχοϊδης, δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη στον άνθρωπο αυτό; Τι πάει να πει "ατυχές περιστατικό";

ΝΤΡΟΠΗ!

Σημείωση: Αντιπροσωπεία των αστυνομικών επισκέφθηκε τον κ. Γλέζο στο νοσοκομείο και του ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό. Η αντιπροσωπεία τού επέδωσε και την κάτωθι επιστολή:
«Αγαπητέ Κύριε Γλέζο, με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας.
» Δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγνώμη».

parapolitiki

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο από την αστυνομική "επιχείρηση" κατά του Μανώλη Γλέζου...