Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η «διεφθαρμένη Ελλάδα» ως μιντιακό προϊόν

Η διαφθορά στην Ελλάδα, τελικά πουλάει σε όλο τον κόσμο. Έχει γίνει το αγαπημένο θέμα πολλών κωμικών και πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Πολλοί δημοσιογράφοι παραδέχονται πλέον ότι το θέμα πουλάει και γι' αυτό συνεχίζει να βρίσκεται στις στήλες των πολιτικών εφημερίδων και περιοδικών.

Δεν είναι μόνο η πίεση που δημιουργείται στα επιτόκια και στο ευρώ. Οι αναγνώστες ενδιαφέρονται να μάθουν για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την αποτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να ελέγξουν το έλλειμμα και το χρέος. Αποτυχία που έχει τις ρίζες της σε νοοτροπίες και συμπεριφορές, πολύ ενδιαφέρουσες, για τους λαούς της Ευρώπης. Το πρόβλημα έχει και τραγικές προεκτάσεις.

Πολύ εύκολα καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα, κυβερνήτες και πολίτες, έχουν γίνει κακομαθημένοι και δεν μπορούν να δεχτούν τόσο εύκολα, αντικαταναλωτικές συμπεριφορές ακόμα και σε περίοδο κρίσης.
Επειδή η Ελλάδα πουλάει τα τελευταία χρόνια ως «προϊόν διαφθοράς» καταλαβαίνουμε ότι πολύ εύκολα οι ξένοι δημοσιογράφοι καταφεύγουν σε υπερβολές ή παραποιούν ειδήσεις για μεγαλύτερη δραματοποίηση της υπάρχουσας όντως διαφθοράς.

Μη νομίζετε πάντως ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν είναι διεστραμμένοι. Εκεί γίνεται το πραγματικό «έλα να δεις». Οι δικοί μας είναι μαθητευόμενοι μπροστά στις αλχημείες των μιντιακών «μάγων» της Αγγλίας, Αμερικής και Γερμανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :