Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ταφόπλακα στην ΟΝΝΕΔ

Χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε για πολλοστή φορά να καταστρατηγήσει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργήσει μία νέα γραμματεία. Την Γραμματεία Νέα Γενιάς με γραμματέα τον Βασιλή Κικίλια. Θα πει κάποιος ότι το έχει κάνει ήδη πολλές φορές. Ισχύει όμως μέχρι στιγμής η στόχευση του ήταν συγκεκριμένη. Να “βολέψει” όσους περισσότερους υποστηρικτές του μπορεί σε θέσεις και σε όργανα που δεν συνεδριάζουν ποτέ και να αδειάσει το κόμμα από όσους δεν συμμερίζονται το όραμα για ένα κόμμα που θα βαυκαλίζεται πως είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό φρόντισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ελέγξει την νεολαία του κόμματος.

Η ΟΝΝΕΔ υποτίθεται πως ετοιμάζεται να εκλέξει τον πρόεδρο της από την βάση. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως την ίδια ώρα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια της και δημιουργεί την διάδοχη κατάσταση. Ακόμα και η τοποθέτηση του ...

... Βασίλη Κικίλια στην θέση, ενός ανθρώπου που στο παρελθόν έχει σταθεί απέναντι στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έχει αμφισβητήσει τον λόγο ύπαρξης της ΟΝΝΕΔ, στέλνει ένα μήνυμα. Ανακοινώνει ουσιαστικά πως η ΟΝΝΕΔ δεν τον ενδιαφέρει. Δεν τον ενδιαφέρουν οι δράσεις της και οι προτάσεις της όλα αυτά τα χρόνια. Δεν τον ενδιαφέρει μία οργάνωση που δεν θα ελέγχει κεντρικά και που μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα στη πορεία.

Ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Γεώργιος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, που διέλυσε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ για να την δημιουργήσει εκ νέου με τους δικούς του όρους. Καταλαβαίνω πως για τον Αντώνη Σαμαρά το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας δεν λέει και πολλά πράγματα. Το παραβιάζει συστηματικά χωρίς δεύτερη σκέψη. Καλό όμως είναι να διαβάσει τα άρθρα που αφορούν στην οργάνωση της νεολαίας και της ΟΝΝΕΔ για να συνειδητοποιήσει πως η δύναμη που έκανε την ΟΝΝΕΔ μεγαλύτερη και μαζικότερη νεολαία στην Ευρώπη ήταν η ανεξαρτησία της.

Εύχομαι και ελπίζω οι ΟΝΝΕΔιτες να βγούνε από την αφασία στην οποία βρίσκονται και να αντιληφθούν πως η ανεξαρτησία τους θα είναι σύντομα μακρινή ανάμνηση. Να καταλάβουν πως το μέλλον της οργάνωσης σταμάτησαν να το κρατάνε στα χέρια τους. Τότε μπορεί πραγματικά η ΟΝΝΕΔ να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Υ.Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 του καταστατικού της ΝΔ: ” Οι Γραμματείες συνιστώνται με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία προσδιορίζει, εκάστοτε τον αριθμό και τις αρμοδιότητές τους.”

/ / by stakon / /

Δεν υπάρχουν σχόλια :