Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο Αργύρης Ντινόπουλος στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Σήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ,ανάμεσα στα άλλα, και την κατάργηση του δήμου Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ελληνικού έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες απεργία πείνας , αλλά η σχετική είδηση πέρασε στα «ψιλά» για να μην πω ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάργηση του δήμου Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο και για την τσιμεντοποίηση του .....

"Αποχωρούμε από τη ΝΔ του Σαμαρά!!!" - Μαζικές παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ στα Χανιά

Προς ΝΔ Χανίων-Ρηγίλλης
Κοινοποίηση:1) εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα"
2) εφημερίδα "Νέος Κήρυκας"
Ζητούμε την άμεση διαγραφή μας από τη ΝΔ του κ. Σαμαρά
ΓΙΑΤΙ
1ον. Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία μπροστά στον πρωτοφανή φασισμό και σκοταδισμό που μετέρχεται η νέα ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να επιτύχει «ιδεολογική καθαρότητα».
2ον. Μας πνίγει η ντροπή και η αηδία για την ατολμία και τον μικροκομματισμό του κ. Σαμαρά μπροστά στην προσπάθεια όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για τη σωτηρία της Πατρίδας.
3ον. Μας πνίγει τέλος η οργή και η θλίψη για τον...

«Κύκνειο άσμα» του πολιτικού συστήματος η διακομματική «ομπρέλα» στον Καραμανλή!

Όλοι και όλα διαψεύσθηκαν! Όσοι προέβλεπαν πως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα κληθεί να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι λογάριαζαν χωρίς τους… ξενοδόχους! Δηλαδή, τα παρακμιακά κόμματα του θνήσκοντος πολιτικού μας συστήματος, που μετά και από αυτή τη διακομματική συγκάλυψη-συνενοχή απαξιώθηκε οριστικά και αμετάκλητα στις συνειδήσεις των πολιτών. Δυστυχώς κανείς τους δεν έλαβε το μήνυμα. Δυστυχώς συνεχίζουν να πορεύονται με μυστικές «συνεννοήσεις» και συμψηφισμούς για τα εγκλήματα του χθες που βαρύνουν εξίσου ΠΑΣΟΚ και νεοκαραμανλική ΝΔ.
Σήμερα, στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι, όλα τα κόμματα, πλην του ΛΑΟΣ, αρνήθηκαν να καλέσουν ως μάρτυρα τον Καραμανλή, οι στενότατοι συνεργάτες του οποίου εμπλέκονται από καταθέσεις άλλων μαρτύρων στην υπόθεση. Η κλήση στην Εξεταστική δεν σημαίνει ποινική δίωξη για κανένα. Προς τι λοιπόν αυτή η υπερκομματική «ομπρέλα» προστασίας στον πρώην καταλληλότερο Ολετήρα της Ελλάδας; Προς τι αυτή η συμμετοχή στη συνενοχή όλων των κομμάτων της Βουλής;
Την επόμενη φορά που οι οργισμένοι πολίτες θα...

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και η Θέκλα Παρασκευούδη

Τους λογους για τους οποίους οδηγήθκε στην απόφαση να αποχωρήσει απο τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει με εκτενή επιστολή της η υποψήφια βουλευτής ΝΔ, Λάρισας κα. Θέκλα Παρασκευούδη. Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Φίλες και φίλοι,
Η συμμετοχή μου στα κοινά, πρώτα ως πολίτης και στη συνέχεια ως μέλος, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και  25χρόνια καθορίστηκε από τις ιδέες τις αρχές και τις αξίες που διαχρονικά εξέφραζε η μεγάλη  κεντροδεξιά παράταξη της  Νέας Δημοκρατίας.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, μπήκα στη διαδικασία του «κρίνεσθαι» ,ως υποψήφια βουλευτής γιατί ήθελα να προσφέρω με ευθύτητα και ειλικρίνεια ,να εκφράσω και να αγωνιστώ, με την ιδιότητα του πολίτη και όχι του επαγγελματία «πολιτικού».
Η πορεία που έχει ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία από την εκλογή του νέου της Προέδρου έως σήμερα έρχεται σε σύγκρουση με τους παράγοντες που καθόρισαν την επιλογή μου ως πολίτη, τη στάση μου ως πολιτικού.
Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Γεωργίου Ράλλη του Ευάγγελου Αβέρωφ του Κώστα Μητσοτάκη του Μιλτιάδη Έβερτ αλλά και του Κώστα Καραμανλή, παρά τα μεγάλα λάθη και τις τεράστιες παραλήψεις της κυβερνητικής περιόδου, δεν έχει καμία σχέση με τη ......

Ντόρα Μπακογιάννη:«Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται δεξιότερα απ΄ό,τι ποτέ"

ITAR-TASS 45: MOSCOW, RUSSIA. JANUARY 21. Minister for Foreign Affairs of Greece Dora Bakoyannis appears prior to a meeting with Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov at Spiridonovka Palace, Moscow. (Photo ITAR-TASS / Yuri Mashkov) Photo via Newscom Photo via Newscom

«Η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βρίσκεται δεξιότερα απ΄ό,τι ποτέ, θα αναζητούσε έναν λόγο για να με αποκλείσει από το κόμμα, ως φιλελεύθερη, και αυτή η ευκαιρία βρέθηκε όταν υπερψήφισα το πακέτο διάσωσης», σχολίασε σχετικά με τη διαγραφή της από το κόμμα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Η βουλευτής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έπρεπε να απορρίψει εκείνο, για το οποίο έπρεπε να δώσουν σκληρούς αγώνες στα δικά τους Κοινοβούλια οι κοινοτικοί εταίροι της Ελλάδας, και ως εκ τούτου, η ίδια. Σημείωσε δε, πως επρόκειτο για επιλογή της συνείδησής της και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σημείο αυτό τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε το  .......

Μάθε την ιδεολογική σου ταυτότητα σε 10 βήματα...

Στο //theadvocates// μπορείτε να απαντήσετε στις 10 ερωτήσεις που τίθενται και αμέσως θα σας δώσουν μία εικόνα σαν αυτή που βρίσκεται δεξιά, με την τοποθετησή σας στον πολιτικό-ιδεολογικό χάρτη
Κάντε το τεστ και θα... εκπλαγείτε! 
Πάντως η προσωπική μας καταγραφή ως Κεντροφιλελεύθεροι πέτυχε διάνα...

Σε μονοψήφιο ποσοστό η Νέα ΝΔ στην Κρήτη

Είναι γεγονός η δημοσκοπική κατάρρευση της σαμαρικής Νέας Δημοκρατίας. Με αποκλειστική ευθύνη φυσικά του Ηγέτη Αντώνη και του επιτελείου του. Όσο και αν αυτό δεν αρέσει στον Χατζηνίκ, που γλύφεται για την Περιφέρεια Αττικής!
Βατερλό δείχνουν πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις που εξελίσσονται στην Κρήτη. Η ΝΔ έχει πέσει σε μονοψήφια ποσοστά. Χτυπάει εφτάρια και εννιάρια! Ούτε καν δέκα. Έτσι δείχνει και δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε χθες για την Περιφέρεια Κρήτης και περιείχε επιπλέον πολιτικά ευρήματα. Γνωστή «λαϊκή Δεξιά» οικογένεια της Κρήτης (ονόματα δεν λέμε...), παρακαλούσε χθες, να μην δοθούν λεπτομέρειες για ποσοστά των κομμάτων. Να παραμείνει η έρευνα στα πλαίσια της Περιφέρειας. Γιατί «θα στενοχωρηθεί ο Πρόεδρος και τον έχουμε πολύ πικράνει μέχρι τώρα»! Η προσωπολατρία και ο αρχηγισμός είναι σήμα κατατεθέν των απανταχού φανατικών νεοδεξιών.

Who’s the boss in Neo-ND? Ο «Αντ’ Αυτού» Λαζαρίδης …

Ο άνθρωπος που κινεί όλα τα νήματα στη Νέα ΝΔ! Δίνει γραμμή στον Αντώνη και όποιος αμφισβητεί τον Χρύσανθο, αποτελεί «βαρίδι για την παράταξη»!...! Αφεντικό στη Νέα Ρηγίλλης είναι ο "γκόμενος" Χρύσανθος και η παρέα του. Δεν αμφισβητείται από κανένα η εξουσία του γιατί όποιος τολμήσει απειλείται με οριστική διαγραφή! Κανονική χούντα δηλαδή, αλλά δεν επιτρέπεται να ακούγονται «κακές κουβέντες» στη Νέα Ρηγίλλης…. Τώρα δεν ξέρουμε αν πράγματι είναι τόσο κακό να διαγραφεί κάποιος από το κόμμα του Λαζαρίδη!
Στο τελευταίο πάντως πακέτο οδηγιών Λαζαρίδη, υπάρχουν και παίγνια για τον Καραμανλή. Μια τον στηρίζουν και μια τον σιχτιρίζουν. Μέχρι ν’ αποφασίσει ο Χρύσανθος! Ο Μυστικοσύμβουλος Λαζαρίδης επεξεργάζεται όλα τα σενάρια που αφορούν τον πρώην καταλληλότερο και τις πιθανές επιπτώσεις του κάθε σεναρίου. Το σενάριο με τις μικρότερες απώλειες για τον Ηγέτη θα υπερισχύσει τελικά και θα το ακολουθήσει πιστά ο Αρχηγός!

Η ποίηση είναι μεταδοτική

Τα ρυάκια θα μετατραπούν σε χείμαρρα και οι ποταμοί σε φούμαρα!
Ξέρουμε ότι ο Ηγέτης Αντώνης έχει ιδιαίτερη έφεση στην ποίηση. Δεν ξέρει να γράφει και όποτε ασχολήθηκε κατέληξε σε χλαπάτσες. Του αρέσει πάντως να διαβάζει στο κοινό του ποίηση. Έτσι και γίνει πρωθυπουργός ενδέχεται να καθιερώσει βραδιά ποίησης μια φορά την εβδομάδα. Το πρώτο ποίημα θα το διαβάζει ο ίδιος ο Ηγέτης. «Μεγάλη η Χάρη Του»! Προβλέπεται μια Νέα ποιητική Άνοιξη με τον Αντώνη Αρχηγό. Τρέμετε Όμηροι, Πίνδαροι κι’ εσείς Κάλβοι, Παλαμάδες!
Τελευταία πάντως και η φίλη του η Αλέκα έχει άγριες διαθέσεις σε ποιητικό οίστρο! Απειλεί με καταρράκτες και ποταμούς που θα πάρουν στο διάβα τους τα πάντα. Η οργή θα γίνει ορμητικός χείμαρρος που θα πνίξει τους καπιταλιστές….
Είναι εμφανής η επιρροή του Αρχηγού Προέδρου. Προτείνω στη Νέα Ρηγίλλης να ανοίξουν Σχολή Ποίησης. Να κονομήσουν και κάτι γιατί τα χρέη του κόμματος είναι πολλά και πως θα ξεπληρωθούν;

Οι… δημοσκοπικές «παρενέργειες» των γευμάτων στους «Διόσκουρους»

Φαίνεται πως τον τάισε καλά τον Χατζηνίκ ο πρόεδρος Αντώνης στην πρόσφατη συνάντησή τους στους «Διόσκουρους». Ίσως να ‘ριξε και τίποτα στο φαγητό ο Λαζαρίδης και άρχισε ο «αδέκαστος δημοσιογράφος» να τα βλέπει θολά και συγκεχυμένα… Είπε σήμερα το πρωί στον Real FM, ότι «ο Σαμαράς παρέλαβε τη ΝΔ στο 18%»!!! Δεν ξέρουμε, εάν έχει κάποιο πρόβλημα με τα... ρήματα ο λαλίστατος κ. Χατζηνικολάου, αλλά πρέπει να του υπενθυμίσουμε πως ο Αρχηγαντώνης παρέλαβε το κόμμα στο 33,6% και μέσα σε 7 μήνες το κατάντησε στο 17-18%!!! Ευτυχώς που οι αριθμοί δεν είναι… ποίηση για να τους ερμηνεύει κανείς όπως θέλει…

Το τραινάκι του τρόμου παίζουν Σαμαράς-Καραμανλής

Το τραίνο της ΝΝΔ είναι ήδη εκτροχιασμένο. Χωρίς ιδεολογικό μπούσουλα, οι νοσταλγοί της νεοδεξιάς και του νεοφασισμού της νέας Ρηγίλλης επενδύουν στην παιγνιώδη μικροπολιτική για να καλύψουν τη γύμνια του «βασιλιά Καρνάβαλου»… Το κωμικοτραγικό δρώμενο επαναλαμβάνεται ως εξοργιστική φάρσα εν μέσω κρίσης και απόγνωσης των πολιτών, που δεν βλέπουν πια καμία ελπίδα στα δύο ξοφλημένα κόμματα εξουσίας. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο Καραμανλής… «διαγράφεται», «αποπέμπεται», «αξιολογείται» αρνητικά και «κόβεται» από τις λίστες των επόμενων εκλογών… Τετάρτη μεσάνυχτα, την ώρα των φαντασμάτων, ο πάντα «κουρασμένος» πρώην καταλληλότερος στέλνει «μηνύματα» και «τελεσίγραφα» στον «άσωτο υιό» που πήρε το «δαχτυλίδι»: «Αν δε με καλύψεις μέχρι τέλους, θα σε υπονομεύσω…» Και έτσι, η εβδομάδα τελειώνει με… happy end για τα φιλαράκια -πρώην και νυν- αφού ο Αρχηγαντώνης σπεύδει ατάκτως να μαζέψει ό,τι έρρευσε και «διέρρευσε» τις προηγούμενες μέρες σε βάρος του Κωστάκη… Και μετά περιμένουν να τους πάρει ο λαός στα σοβαρά… Και να ξεφύγουν από το στοιχειωμένο 18%...

Τον Χατζηνίκ προτείνει για Περιφέρεια η παρέα της Νέας Άνοιξης

Σουτ και στον Μεϊμαράκη και στον Άρη προβλέπεται να δώσουν τα «παιδιά της Λαζαρίνας»! Άδικα τσακώνονται γιατί οι Σαμαροφύλακες προτείνουν για Περιφέρεια Αττικής άτομο απ’ το χώρο των ΜΜΕ. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους του πρόσφατου γεύματος εργασίας στους Διόσκουρους! Ο Ηγέτης προετοίμασε το έδαφος. Ο Χατζηνίκ το σκέφτεται. Φίλοι με τον Αρχηγό από την εποχή της Αβερωφικής ΟΝΝΕΔ, δύσκολα θα του χαλάσει το χατίρι. Εξάλλου τα χρόνια περνούν και η παλιά λάμψη έχει χαθεί. Οι καναλάρχες είναι έτοιμοι να πετάξουν από τα δελτία πολλούς «γέρους»! Δεν είναι πλέον άρχοντας των δημοσιογραφικών δαχτυλιδιών και διαρκώς ψάχνει να βρει «πολιτική» πόρτα εξόδου. Φαίνεται την βρήκε μια και το νέο ιδεολογικό καθεστώς της Ρηγίλλης τον εκφράζει απόλυτα! Σε περίπτωση αποτυχίας (το πιο πιθανό) συζητείται και η ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου τύπου! Εδώ έχει τα προσόντα γιατί για Περιφερειάρχης, ζήτω που καήκαμε. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

«Καταρρέει» δημοσκοπικά η ΝΔ

Oι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι κοντά και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως εκεί θα κριθεί η νέα ηγεσία..
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να ήξερε όταν αναλάμβανε την προεδρία της ΝΔ, ότι το κόμμα ήταν στα χειρότερα ποσοστά του από τη μεταπολίτευση και μετά αλλά ανέμενε πως τα χειρότερα είχαν περάσει και καλύτερες μέρες θα έρχονταν για τον ίδιο. Ωστόσο, η πραγματικότητα μέχρι τώρα τον έχει διαψεύσει.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες κάτι που αποτυπώνεται γλαφυρά και στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.
Ο μεσσήνιος πολιτικός δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς έχει δοκιμάσει πάρα πολλά αλλά προκοπή δε βλέπει.
Από το κλίμα συναίνεσης που είχε τις πρώτες μέρες της ηγεσίας του, στο «σκληρό ροκ» του τελευταίου καιρού με αφορμή και τις εξεταστικές επιτροπές που βαίνουν σιγά σιγά προς το τέλος.
Και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι κοντά και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως εκεί θα κριθεί η νέα ηγεσία και οι επιλογές της.
/ / Παραπολιτικά / /

Aν αποτύχουμε, θα επιστρέψουμε στη δραχμή με υποτίμηση τουλάχιστον 30%

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ θύελλας αντιδράσεων για τα σκληρά μέ τρα της κυβέρνησης, αλλά και της αγωνίας όλων για το αν τελικά η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ο πρώην πρω θυπουργός με άρθρο παρέμβαση στο «ΘΕΜΑ» τονί ζει ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να υπερβεί τα προ βλήματά της. Αρκεί, όπως τονίζει με έμφαση, να υπάρ ξει θέληση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα αντιδρά σεων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων να γίνε ται με γνώμονα τη βελτίωση της πορείας της χώρας και όχι το πολιτικό κόστος. Ο κ. Κώστας Σημίτης στο άρθρο του επισημαίνει ότι η έξοδος από την ΟΝΕ θα είναι .......

ΤΙΜΕ: Κρίση και η κουλτούρα των μπουζουκιών


Το πάρτι ξεκινά στις 2 πμ στο νυχτερινό κέντρο «Θάλασσα» στην Γλυφάδα, γράφει ανταπόκριση του περιοδικού Time από την Αθήνα. Όλη την νύχτα καταφθάνει πλήθος κόσμου με Πόρσε, Μερσεντές και BMW.
Όλοι καλοντυμένοι πάνε να δούνε την Δέσποινα Βανδή – την 40χρονη «βασίλισσα της ελληνικής ποπ – όπως την χαρακτηρίζει το αμερικανικό περιοδικό.
Το εισιτήριο είναι ένα μπουκάλι ουίσκι για κάθε τραπέζι. Το ελάχιστο κόστος: 170 ευρώ.
Στα μπουζουκομάγαζα της χώρας, οι Έλληνες εξακολουθούν να ......

Σοκ έπαθε ο Γκιουλέκας στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης

Το φυσά και δεν κρυώνει ο Γκιουλέκας. Πήγε να εκκλησιαστεί στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης και έγινε το έλα να δεις! Ούτε στο όνειρό του δεν περίμενε τέτοια «θερμή» υποδοχή! Πήγε για δημόσιες σχέσεις και βγήκε … «κουρεμένος»! Εμφανίζεται βλέπετε ως υποψήφιος Δήμαρχος Συμπρωτευούσης και δεν το παζαρεύει. Έχει την υποψηφιότητα στο τσεπάκι του, όπως επιβεβαιώνει το περιβάλλον του.
Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, πάντως τα αίματα άναψαν. Είκοσι περίπου άτομα από τα Γρεβενά τον πλησίασαν με άγριες διαθέσεις. Το τί άκουσε δεν λέγεται! «Πάρτον Αρχηγό σου και φύγε!» …. «Αν θα δείτε βοήθεια από μας να μας φτύσετε!» …. «Θα μείνει αυτός και το τσουμάκι του»! ….. «Εμάς να μας ξεχάσετε»! …..
Ο Γκιουλέκας με ό,τι άκουσε έμεινε άναυδος και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη!

Οι Πολίτες ανοίγουν το δρόμο για το καινούριο...

Στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη οι Πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις. Σταχυολογήσαμε χωρίς λογοκρισία κάποιες από τις τελευταίες τοποθετήσεις και τις παραθέτουμε. Περισσότερα στο dorabak/dialogos:

  • Κυρία Μπακογιάννη, Επειδή ως σκεπτόμενο άτομο και ως νέα γυναίκα πάντοτε συμμεριζόμουν και επικροτούσα τις πολιτικές θέσεις και τον αγώνα σας, θεωρώ πολύ σημαντικό να εκφράσω και στη σημερινή συγκυρία τη συμπαράσταση και τη συστράτευσή μου σε κάθε σας επιλογή. Με εκτίμηση Μάγδα (ΜΑΓΔΑ)
  • Πως κατάντησε έτσι αυτό το κόμμα? Να είναι πρόεδρος αυτός που το πρόδωσε. Υποστήριξα το κόμμα πάντα ανιδιοτελώς.Και τώρα βλέπω την αλαζονεία και την υποκρισία των...

Όταν οι Πυγμαίοι σηκώνουν ανάστημα...

Αν και τα μηνύματα ήταν δυσοίωνα από την αρχή – ας μην ξεχνούμε τις προσωπικές ιστορίες του καθενός που σέρνονται πίσω του σα βαρίδια-, ο κ. Σαμαράς απέδειξε στην πράξη ότι δύσκολα θα κινηθεί με συνέπεια, αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ρεαλισμό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου. Η αρχή έγινε με την καταψήφιση του πακέτου των νέων μέτρων στην οικονομία. Όχι για λόγους ουσίας ή με στόχο να εφαρμοσθεί κάποια αντιπρόταση, αλλά ξεκάθαρα για να αποφύγει η Νέα Δημοκρατία το κομμάτι της δικής της ευθύνης που θα προκύψει από τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους. Η μη ανάληψη των ευθυνών υπό το άγος του πολιτικού κόστους ισοδυναμεί με ανευθυνότητα.

Στη λογική αυτή κινείται αναμφισβήτητα και η απόφαση των γαλάζιων πρωτοκλασάτων να μην...

Χρυσός Φοίνικας στον Ταϊλανδό Βεερασεθακούλ, στο φεστιβάλ Καννών

Το βραβείο καλύτερης ταινίας του 63ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών απονεμήθηκε στον Ματιέ Αμαλρίκ για την ταινία του «Tournee».
Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας απονεμήθηκε στην Ζιλιέτ Μπινός. Εξάλλου, δύο είναι οι νικητές του βραβείου καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: εξ’ ημισείας μοιράστηκαν το βραβείο ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ για την ερμηνεία του στην ταινία «Biutiful» και ο Ιταλός Ελιο Τζερμάνο για την ερμηνεία του στην ταινία «Nostra Vita».
Το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ απονεμήθηκε στο Γάλλο σκηνοθέτη Ξαβιέ Μποβουά για την ταινία του « Θεοί και Ανθρωποι».
Ο Χρυσός Φοίνικας με την απονομή του οποίου ολοκληρώθηκε το φετινό φεστιβάλ απονεμήθηκε στον...

Χατζηνίκ στρατευμένος στα παίγνια του Λαζαρίδη


Μετά από το τραπέζωμα στους Διόσκουρους, ήρθαν και τα πρώτα πρωτοσέλιδα, καθώς η εφημερίδα του Νίκου Χ. προέβαινε στη μέγιστη αποκάλυψη: εισηγούνται λέει, στον Σαμαρά να διαγράψει τον Καραμανλή. Τώρα εμείς αν υποθέσουμε ότι το πρωτοσέλιδο τυπώθηκε κατόπιν παραγγελίας που έγινε στο γεύμα της Τετάρτης, θα γίνουμε πολύ κακοί? Τέλος πάντων, εμείς θα τολμήσουμε να το υποθέσουμε. Προτού συνεχίσω δε, θέλω να τονίσω ότι Νεοδημοκράτης δεν είμαι διότι ανήκω στους πολιτικά άστεγους, όπως και η μισή Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Είναι γεγονός ωστόσο...

"Κατεβαίνω από το εκτροχιασμένο τραίνο της ΝΔ..." - Η επιστολή παραίτησης του Σεραφείμ Γκόλια (στελέχους ΝΔ-ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας)

Προς: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κοινοποίηση: Γραφείο Προέδρου
Γραφείο Γραμματέα Κ.Ε. Ν.Δ.
Γραφείο Προέδρου ΟΝΝΕΔ
Εκτελεστικό Γραφείο ΟΝΝΕΔ
ΝΟΔΕ Καρδίτσας

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Λόγοι πολιτικής, ιδεολογικής, ηθικής και κοινωνικής αξιοπρεπείας, με υποχρεώνουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τα αξιώματα του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, πρώην Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, υπευθύνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΟΔΕ Καρδίτσας, μέλος του Οργανωτικού της ΝΔ αλλά και από την ιδιότητα του απλού κομματικού μέλους της Ν.Δ.
Ποιος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό ενός Προέδρου, όταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης τον ωθεί να εξαρτάται από πρόσωπα ελλιπώς καλλιεργημένα και αγνοούντα στοιχειώδεις πολιτικούς κανόνες, εξοβελίζοντας με τον τρόπο του αυτούς που φοβάται μήπως γίνουν πιο λαμπεροί από τον ίδιο, ένεκα της πολιτικής τους κατάρτισης και της προσωπικής τους ακτινοβολίας;
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Ν.Δ. είτε ευρύτερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.
Το κόμμα της ΝΔ αυτή τη στιγμή και μετά τη στροφή προς τα δεξιά δεν με εκφράζει. Νιώθω...

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει το Ταξίδι...

"Καμιά φορά, ο δρόμος είναι δύσβατος και με πολλά εμπόδια... Υπάρχουν πολλές φωνές που σε παροτρύνουν αρνητικά, δε σε αφήνουν να συνεχίσεις... Οφείλεις όμως στη συνείδησή σου και στους λίγους ή πολλούς εκλεκτούς που πιστεύουν σε σένα, να δώσεις τον αγώνα μέχρι τέλους και να προσπαθήσεις να τερματήσεις... Ένα είναι σίγουρο!!! Στην πορεία, θα έρθουν κι άλλοι μαζί, είτε γιατί φοβούνται να ακολουθήσουν εξαρχής είτε γιατί θα πειστούν εν καιρώ... Όπως και να έχει, ήρθε η ΩΡΑ να ξεκινήσει το ΤΑΞΙΔΙ..."

Στριμώχνονται στην... έξοδο οι αγωνιστές-στελέχη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα!

Αντικαταθλιπτικά… χαπάκια θα πρέπει να παίρνουν στη Ρηγίλλης, για να ανταπεξέλθουν στα αλλεπάλληλα «χαστούκια» των στελεχών της ΝΔ που εγκαταλείπουν μαζικά, μετά από δεκαετίες αγώνων, το -πρώην- κόμμα τους. Ουσιαστικά εγκαταλείπουν όχι το κόμμα για το οποίο πάλεψαν με ιδέες καθαρές, φιλελεύθερες και με αυταπάρνηση, αλλά το Νεοφασιστικό Ακροδεξιό Παραμάγαζο των Αρχηγαντώνη-Λαζαρίδη-Μουρούτη και λοιπών φαντασμάτων της "Νέας Άνοιξης"
Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα αλλά και η αμείλικτη λογική των παραιτήσεων σημαντικών τοπικών παραγόντων της ΝΔ σε όλους τους νομούς της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Και το «κακό» για τον Αντώνη Ζίγδη-Παπαρήγα φαίνεται πως θα...

Σημαντικός αριθμός των ανδρών κακοποιείται από γυναίκες!

Διαστάσεις καλυμμένης επιδημίας έχει η κακοποίηση των ανδρών από τις γυναίκες τους στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας μεταξύ ανδρών που έχουν πέσει θύματα των συντρόφων τους.
Ο πραγματικός αριθμός των ανδρών που υποτιμούνται, υβρίζονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέρνονται και κακοποιούνται σεξουαλικά, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.
Ο λόγος που ο αριθμός των ανδρών-θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι...

Θερμή υποδοχή της Ντόρας Μπακογιάννη στο Νίππος Αποκορώνου Χανίων

Θερμή υποδοχή γνώρισε από τους κατοίκους στο Νίππος Αποκορώνου, η Ντόρα Μπακογιάννη, επισκεπτόμενη το χωριό παραμονή του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.
Η Ανεξάρτητη πλέον Βουλευτής, δέχτηκε παραινέσεις και ευχές από το πλήθος των πολιτικών της φίλων, που στηρίζει την παρουσία της στην πρώτη πολιτική γραμμή.

Η κα Μπακογιάννη, απάντησε με χαμόγελο στις φωνές που τη θέλουν να ηγείται ενός νέου πολιτικού σχήματος, παραπέμποντας στη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που προκαλούνται από τη δρομολόγηση του σχεδίου Καλλικράτης, η Ντόρα Μπακογιάννη, κάλεσε την κυβέρνηση να...

Mε τέτοιο σαμάρι η μούλα ΝΔ δύσκολα θα ανέβει την ανηφόρα...

Μάλλον τον έχουν πείσει οι στενοί συνεργάτες του ότι ανεβαίνουν οι μετοχές του αν κάνει σε κάθε συνέντευξή του μια αναφορά στο όνομα της Μπακογιάννη. Αλλιώς, δεν μπορώ να εξηγήσω ότι ακόμα και τώρα και ενώ η πρώην υπουργός δεν ανήκει πια στο έμψυχο δυναμικό της ΝΔούλας, ο Πρόεδρος αυτής την αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και χαρίζει έτσι στο έντυπο έναν τίτλο εντυπώσεων.
 "Θα χρεωθεί έως το τέλος η Ντόρα το "ναι" στα μέτρα" δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μόνο που μ' αυτή του τη ρήση για ακόμη μια φορά φάνηκε ανακόλουθος των λόγων του, καθώς είναι αυτός τώρα που οδηγεί το κόμμα στην εσωστρέφεια.
Η εμμονή του και η μη εύρεση ουσιαστικής αντιπολιτευτικής τακτικής, η μη πρόταξη ενός αξιόπιστου λόγου, του απαραίτητου εκείνου επιζητούμενου "μίγματος", του αντίβαρου στην πολιτική που ακολουθεί ο ΓΑΠ, τον οδηγεί αναγκαστικά στην...

Κάποιος να τον μαζέψει!...!

Αντώνης Σαμαράς: ο πιο αδίστακτος, ωμός, επικίνδυνος πολιτικάντης και οπορτουνιστής όλων των εποχών! Ο άνθρωπος θέλει να μας πείσει ότι είναι εντελώς… ανισόρροπος! Δεν εξηγούνται διαφορετικά δηλώσεις του τύπου: «Η εκ μέρους της κας Μπακογιάννη υπερψήφιση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς ενόχλησε τους νεοδημοκράτες. Αλλά κι όσους απαιτούν να υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση. Απ' αυτή την ιστορία η Νέα Δημοκρατία θα βγει ισχυρότερη. Και πάντως, πολύ ισχυρότερη απ' ό, τι αν ψηφίζαμε τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Αν τα ψηφίζαμε δεν θα χάναμε μόνο εμείς, θα έχανε και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Γιατί στο αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν όλοι συνυπεύθυνοι. Τώρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε όσους ψήφισαν τα μέτρα... Κι αυτοί θα τα χρεωθούν έως το τέλος.» (συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 23-05-10).
Από την παραπάνω απίστευτη «ερμηνεία» του αρχηγού της Νέας ΠΟΛ.ΑΝ. για το ανεύθυνο και εθνικά επιζήμιο «όχι» της ΝΝΔ στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας επισημαίνουμε (με έντονους χαρακτήρες) το σημείο που αποκαλύπτει την… άβυσσο της ψυχής του ανθρώπου… Παν μέτρον για τον Αρχηγαντώνη είναι, κατά την ξεδιάντροπη ομολογία του, το...