Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μάνδρου και Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ για την δολοφονία Γκιόλια και την ανωνυμία των blogs

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Σ. Γκιόλια

Την καταδίκη και κατακραυγή του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, το πρωί της Δευτέρας, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Άγνωστοι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 37χρονο δημοσιογράφο, τον οποίο «γάζωσαν» με περισσότερες από 10 σφαίρες.
O πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Την απερίφραστη καταδίκη, εκ μέρους της κυβέρνησης, της «άνανδρης και εν ψυχρώ δολοφονίας» του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια διατύπωσε ο ........

Ο Δασκαλάκης σε ρόλο Καρχιμάκη στη Νέα ΝΔ …!...!...

Τομέα Τεκμηρίωσης εγκαινιάζει ο Αρχηγός Αντώνης στη Νέα Ρηγίλλης. Ζήλεψε το έργο του Μιχαλάκη που ήταν υπεύθυνος Τεκμηρίωσης στο ΠΑΣΟΚ και είχε εξελιχθεί σε αμείλκτο κυνηγό σκανδάλων της καραμανλικής πενταετίας. Και δεν αποκάλυψε λίγα! Δεν τους άφηνε σε χλωρό κλαρί. Μόνο που ο Μιχαλάκης είχε προϋπηρεσία στου Λαλιώτη. Αντίστοιχος Λαλιώτης δεν υπάρχει στη Νέα ΝΔ. Την θέση μάλιστα αναλαμβάνει ο …. Μενέλαος Δασκαλάκης.....
Μήπως υπερεκτιμούν τις ικανότητες του Μενέλαου; Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι ο Αρχηγός δεν έχει πάγκο. Ούτε ο Καραμανλής είχε δηλαδή αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Γιατί προστέθηκαν στον αποτυχημένο πάγκο του Καραμναλή, τα ακραία ρετάλια της ΠΟΛΑΝ. Οι ιδεολόγοι της ακραίας νεοδεξιάς. Σπουδαία εξέλιξη στο προσωπικό της Νέας Ρηγίλλης. Συγγρού το κάμανε το μαγαζί.

Ποιά είναι η «Σέχτα Επαναστατών»

Σε απευθείας χτύπημα κατά του δημοσιογραφικού κόσμου και των ΜΜΕ φαίνεται να προχώρησε η «Σέχτα Επαναστατών», με την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας. Μετά την επίθεσή της μάλιστα η τρομοκρατική οργάνωση στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER ισχυρίσθηκε πως αυτή αποτελούσε «τελεσίγραφο για τους δημοσιογράφους-μηχανές του φόβου, που βρίσκονται στο απυρόβλητο και παραπληροφορούν, υποβιβάζοντας τον κώδικα των συμβάντων». Ανέφερε επίσης ευθέως ότι στόχο της αποτελούν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι. Με επίθεση άλλωστε σε αστυνομικό τμήμα έκανε η Σέχτα Επαναστατών την εμφάνισή της. Με την επίθεση συγκεκριμένα στο  ........

Νέα προθεσμία ζήτησε ο Αγγέλου

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί, ζήτησε ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου.
Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε, από την ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το Δημόσιο, Ειρήνη Καλού, ο πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.
Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ......

Απάντηση Ευ. Βενιζέλου στο δημοσίευμα της εφημερίδας Veto

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Veto που ανακυκλώνει όσα εμπεριέχονταν σε δημοσίευμά της την προηγούμενη Κυριακή και σε ανάρτηση στη zougla.gr από τις 10 Ιουνίου του 2010, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Σε ειδική συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσιάστηκαν από τον επίσημο κρατικό εκθεσιακό φορέα (ΔΕΘ-Helexpo) και το .......

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη δολοφονία του Σωκρ. Γκιόλια…

Από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε 16 κάλυκες διαμετρήματος 9mm PARABELLUM, που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».
Συγκεκριμένα:
• Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το…
ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
• Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:
- Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.
- Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» την 17-02-2009.
- Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.
Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.
Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Ο κανιβαλισμός στην δημοσιογραφία οδηγεί την κοινωνία στο νόμο της ζούγκλας

Αναμφισβήτητα καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Δεν μπορούμε όμως να μην καυτηριάσουμε τη δημοσιογραφική σχολή που υπηρετούσε το θύμα. Δημοσιογράφοι δεν είμαστε. Οπότε μπορούμε να δούμε λίγο παραπέρα από την «σοκαρισμένη» κοινότητα των «λειτουργών» της τέταρτης εξουσίας, που εξυπηρετεί  κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα, εκβιάζει τις υπόλοιπες εξουσίες και χειραγωγεί τις εξελίξεις.
Η εικόνα ενός δολοφονημένου δημοσιογράφου δεν τιμά μια δημοκρατική κοινωνία. Όπως επίσης η σχολή της δημοσιογραφίας που εξυπηρετούσε ο Γκιόλιας. Είτε μέσα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου (παρακολουθήσεις και κρυφές κάμερες), είτε διά  της ψηφιακής χειραγώγησης των πολιτών, μέσω του blog “troktiko”. Πάρα πολλές φορές προσπαθήσαμε να στείλουμε επιστολές στο συγκεκριμένο blog και ποτέ (μα ποτέ) δεν αναρτήθηκε δική μας παρέμβαση, μια και δεν εξυπηρετούμε φαίνεται το μπλοκ των συμφερόντων του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού χώρου.
Πιστεύουμε ότι οι πρακτικές Γκιόλια αποτελούν μορφές ψηφιακής βίας, κάθε άλλο παρά δημοκρατικές και στοχεύουν στη δημιουργία ψευδαισθήσεων ειδησεογραφικής «πραγματικότητας» όσο και αν η δημοκρατία δεν φοβάται αυτές τις δυνάμεις (τουλάχιστον μακροπρόθεσμα). Με άλλοθι κάποτε την αναζήτηση της αλήθειας (η οποία πάντα αντιπροσωπεύεται από τους «σωματοφύλακές» της) και άλλοτε τον ανθρωπισμό (φυσικά χωρίς τις πραγματικές του διαστάσεις….). Πάντα πίστευα ότι οι ψευδο-ανθρωπιστές διαλαλούν την πραμάτεια τους στο διαδίκτυο. Πολύ εύφορο πεδίο υποκρισίας, παραπλάνησης, "δημοκρατικού αυταρχισμού" και εμπορευματοποίησης. Το θέμα είναι αν η δική μας δημοκρατία αντέχει τέτοιες ψευδαισθήσεις και μορφές βίας. Μήπως η βία τελικά γεννά πάντα βία;
Η «σχολή Τριανταφυλλόπουλου» αποτελεί σύνθετο πρόβλημα της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Συρρικνώνει την αξιοπιστία των μέσων, χυδαιοποιεί την ενημέρωση, ποδηγετεί  και αυτήν ακόμα την παραπληροφόρηση, αποσκοπεί στην χειραγώγηση κυρίως των συναισθημάτων με την πλήρη εκλαΐκευση του λόγου, κάμπτει τις αντιστάσεις του κοινού με τις μεθόδους που υιοθετεί (παρακολουθήσεις-βιντεοσκοπήσειςς – καταγραφές συνομιλιών) και στοχοποιεί τα θύματά της με την βοήθεια «αγανακτισμένων» συνομιλητών εθισμένων συνήθως στο πολιτικό και κοινωνικό μίσος (σημειολογία των καιρών μας). Μεταξύ επινόησης και πραγματικότητας έχουν επιλέξει την επινόηση, την "κατά φαντασίαν" δημοσιογραφία και μάλιστα στις χειρότερες μορφές της. Χωρίς να μπορούν φυσικά, οι θιγόμενοι, να αντιδράσουν πέραν της προσφυγής στη δικαιοσύνη. Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από τη μέση οι μη αρεστοί και όσοι δεν υπακούνε στο σύστημα που στηρίζει τέτοιες μορφές δημοσιογραφικής αντιδεοντολογίας.

Οι συνοδοιπόροι της Ντόρας Μπακογιάννη

Περισσότερα από 1.500 τα στελέχη που συγκροτούν το «Φόρουμ για την Ελλάδα»

Σε περισσότερους από 1.500 έχουν φτάσει, εντός πέντε ημερών, οι 53 πρώτοι συνοδοιπόροι της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο «Φόρουμ για την Ελλάδα». Στον βαθμό που μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, όντως, στελέχη χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών μπορεί να αισιοδοξεί ότι ο βασικός στόχος της συγκρότησης του Φόρουμ, η ανάδειξη δηλαδή νέων προσώπων, θα επιτευχθεί.
Ηδη την επομένη της διαδικτυακής ίδρυσης του φόρουμ, το βάπτισμα του πυρός στα μέσα επικοινωνίας πήραν, εκτός του Γιάννη Οικονόμου, πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ, που υπήρξε και εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη κατά την εσωκομματική εκλογή στη Ν. Δ., ο δικηγόρος Θάνος Καρβέλης, ο δημόσιος υπάλληλος Νίκος Παγώνης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών Τάσος Χατζηβασιλείου.
Θέση γενικού διευθυντή στο Φόρουμ αναλαμβάνει ο...

Το αυτοκίνητο...

Tο αυτοκίνητο το οποίο εκτιμά η Αστυνομία ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια το πρωί, κατεστραμένο από εμπρησμό στην οδό Λεωνίδου, στην Ηλιούπολη.

V&O και Συνέδριο ΝΔ

Την επικοινωνιακή διοργάνωση του Συνεδρίου της ΝΔ ανέλαβε εταιρεία δημοσίων σχέσεων γνωστή και για τις πολλές δουλειές που αναλάμβανε επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Από μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες που προφανώς ήθελαν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με την κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη εταιρεία και στο κάτω κάτω κάποια εταιρεία δημοσίων σχέσεων πρέπει να κάνει κι αυτή τη δουλειά, αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος να την κάνει στην Ρηγίλλης (όλοι είναι πολυάσχολοι)
Μας δημιουργείται όμως ένα πολύ απλό ερώτημα: Πως μπορεί μια εταιρεία που έχει ειδικευθεί στο να κατασκευάζει το image μεγάλων και κρατικοδίαιτων εταιρειών να φτιάχνει και το image ενός Συνεδρίου που έβαλε τέρμα στις βαρωνίες, τα τζάκια και την διαπλοκή της ΝΔ;

Άγνωστοι «γάζωσαν» τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια στην Ηλιούπολη.

Είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.
Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.
Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχει αναλάβει τις έρευνες για τη δολοφονία.
Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.
Ο ένας από αυτούς χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του 37χρονου δημοσιογράφου, λέγοντάς του από το θυροτηλέφωνο ότι κλέβουν το αυτοκίνητό του και όταν κατέβηκε στην είσοδο τον «γάζωσαν» με πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Χαστούκι από ΔΝΤ-ΕΕ στον Ούγγρο Σαμαρά

Ο Βίκτωρ Ορμπάν πριν λίγους μήνες εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, κερδίζοντας τους Σοσιαλιστές, που επί των ημερών τους η χώρα προσέφυγε στο ΔΝΤ, με πολύ μεγάλη διαφορά. Είχε υποσχεθεί "επαναδιαπραγμάτευση" των όρων του δανεισμού της χώρας από το ΔΝΤ, γρήγορη "έξοδο" από αυτό κλπ.
Αυτά είχε δει τότε ο Σαμαράς, όπως έχουμε γράψει, κι αποφάσισε να εφαρμόσει το... "Κάν'το όπως ο Βίκτωρ". Έτσι άρχισε να μιλάει για "έξοδο από το μνημόνιο" και άλλα τέτοια φαιδρά, υποσχόμενος ό,τι κι ο Ορμπάν.
Δυστυχώς για τον φίλο Βίκτωρα η προσγείωση από το προεκλογικό λαϊκισμό στην...

Όσο πέφτει το χρήμα, ο Δελατόλας ξεσαλώνει!...

Πέραν του γεγονότος, ότι με το πρωτοσέλιδο του τελευταίου «Ποντικιού» προσβάλλει βάναυσα τα πιστεύματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, παραχαράττοντας με βλάσφημη και κακόγουστη «αισθητική» μια εικόνα της Παναγίας, ο εκδότης της εν λόγω λασποφυλλάδας, κ. Δελατόλας, οφείλει να μας ξεκαθαρίσει μια… απορία. Ποιου τις εντολές υπηρετεί; Του αφεντικού του στον Antenna, Μίνωα Κυριακού, που -λόγω Ισίδωρου Κούβελου- έχει βάλει στο στόχαστρο τη Ντόρα Μπακογιάννη, ή απ’ ευθείας των ψυχωτικών μυστικοσυμβούλων του Ζιγδαντώνη;
Καλό είναι να ξέρουμε ποιος δίνει τα… περισσότερα λεφτά, σε περίπτωση που αλλάξουμε γνώμη…