Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Με εφαλτήριο την Κρήτη το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κέντρο πρέπει να ανακτήσει την αυθυπαρξία και την αξιοπρέπειά του

Από σήμερα και για το επόμενο τριήμερο διεξάγεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το Συνέδριο του «Παγκοσμίου Συμβουλίου (Αποδήμων) Κρητών». Επίσημος και υψηλός προσκεκλημένος ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου. Καμία αντίρρηση, λόγω του κυρίαρχου θεσμικού ρόλου που κατέχει αυτήν την ώρα. Όμως, η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις προφάσεις… Είναι γνωστό, ότι το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών» αποτελεί στην πραγματικότητα ένα «Παγκόσμιο Συμβούλιο Πασόκων»!!! Ακόμη και ο τίτλος δεν επινοήθηκε τυχαία, αλλά για να παραπέμπουν τα αρχικά του (ΠΑ.Σ.Κ.) στο κόμμα της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας…
Το ερώτημα που τίθεται προς τους απανταχού Κρήτες είναι ξεκάθαρο: Πώς μπορούν να καυχώνται για τον τόπο τους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Ελευθερίου Βενιζέλου, και την ίδια ώρα να...

Ανεπαρκείς τηλε-μαϊντανοί λαϊκιστές

Επίθεση της "Καθημερινής" σήμερα, στους πολιτικούς μαϊντανούς παντός πρωϊνής και απογευματινής ζώνης ... :
Χθες ανεδείχθη η παντελής έλλειψη προετοιμασίας ορισμένων υπηρεσιών του κράτους για περιπτώσεις επιστράτευσης και επίταξης. Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ υπήρξαν νομαρχίες, όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, που βρέθηκαν ανέτοιμες να διεκπεραιώσουν μια διαδικασία η οποία εκτελείται σπάνια, αλλά πάντοτε σε...

Ποιό στέλεχος της Κυβέρνησης έφαγε τα ….. χαστούκια του;

Κυκλοφορεί για πολύ γνωστό στέλεχος της κυβέρνησης!...!
Η σύζυγος ήταν στη Μύκονο κι αυτός έμπασε την ανεπίσημη στο σπίτι. Την έβαλε στην κρεβατοκάμαρα με τον μεγάλο καθρέφτη που έβλεπε στην πόρτα. Η σύζυγος γύρισε ξαφνικά κι ανοίγοντας την πόρτα είδε το αυστηρώς ακατάλληλο γι' ανηλίκους θέαμα. Η στελεχάρα δεν πρόλαβε να πει "Δεν είναι αυτό που νομίζεις" γιατί …. λιποθύμησε.
Η σύζυγος τον άρχισε στα χαστούκια για να τον συνεφέρει. Βάζοντας ίσως λίγο μεγαλύτερη δύναμη στο χέρι της...

Άγριος καβγάς Χατζημαρκάκη - Πετσάλνικου

Σοβαρό,τηλεφωνικό,επισόδειο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του κρητικής καταγωγής Ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη, βάρυνε την ατμόσφαιρα,λίγο πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού στον Άγιο Νικόλαο, για το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών. Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το περιεχόμενο πρόσφατης συνέντευξης του Προέδρου της Βουλής, όπου ανέλυε το σκεπτικό της Κυβέρνησης για άνευ όρων ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής οικονομίας, από τους απόδημους. Ο Χατζημαρκάκης τόνισε στον Πρόεδρο πως οι απόδημοι της διασποράς θέλουν ξεκάθαρο πλαίσιο για να συμβάλουν με τα χρήματα τους. 
Ο κ. Πετσάλνικος απάντησε στον Γερμανό Ευρωβουλευτή με εκφράσεις πεζοδρομίου. Για περίπου μισή ώρα ΄΄στόλιζε΄΄ τον Χατζημαρκάκη, με διάφορα κοσμητικά επίθετα πολύ χαμηλού επιπέδου.  Ο Ευρωβουλευτής δεν πίστευε πως αυτός που του μιλούσε ήταν ο πρόεδρος της Βουλής......
Δεν ξέρουμε αν θα έχει συνέχεια η αντιπαράθεση των δύο ανδρών και στο συνέδριο των αποδήμων αλλά ο Χατζημαρκάκης, που έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν ΄΄μασάει΄΄ με παλαιοκομματικούς "τσαμπουκάδες" τύπου Πετσάλνικου το φυσάει και δεν...κρυώνει!

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΑΝΑΚ. ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΕΘΑ κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ¨ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ¨

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του τραγικού ατυχήματος με το ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΕΘΑ κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ APACHE

Με αφορμή το σημερινό τραγικό συμβάν με το ελικόπτερο Apache, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στο σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα του ελικοπτέρου Apache.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους.

Έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διερεύνησης των αιτίων του συμβάντος. Η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές. Παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ποιοι φοβούνται τη Ντόρα…;

Όσοι εξακολουθούν να βλέπουν τη Ντόρα Μπακογιάννη μέσα στο «κάδρο» της ΝΔ διαπράττουν τεράστιο λάθος. Λάθος που θα καταφανεί εάν και όταν η πρώην υπουργός προχωρήσει στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και κατέλθει στις εκλογές. Τότε θα διαπιστώσουν, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επιδιώκει να γίνει η «νέα» ή η «άλλη» Νέα Δημοκρατία. Το προϊόν αυτό είναι σάπιο, γεμάτο ενοχές, σκάνδαλα και εγκληματικές ευθύνες για την παρ’ ολίγον χρεοκοπία της χώρας, που γλυτώσαμε χάρη και μόνο στο Μνημόνιο.
Η ΝΔ, ιδιαίτερα με αρχηγό της τον κατεξοχήν διαπλεκόμενο και αφερέγγυο Αντώνη Σαμαρά, πορεύεται ήδη στην «οδό αναπαύσεως», θυμίζοντας την ΕΔΗΚ της μεταχουντικής περιόδου. Τα κύκνεια άσματα των ψυχωτικών που συγκροτούν τη νέα ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης-Συγγρού μαρτυρούν τον...

Το φιλελεύθερο σοκ

Το 1990 ο αριθμός των αδειών φορτηγών δημοσίας χρήσεως ανερχόταν στις 35.000. Εκτοτε το ΑΕΠ έχει διπλασιαστεί, όμως ο αριθμός των αδειών παραμένει ο ίδιος. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να αντιληφθεί τις στρεβλώσεις που προκαλούν αυτά τα δύο δεδομένα. Οταν το μεταφορικό έργο αυξάνεται, ενώ ο αριθμός των αδειών παραμένει σταθερός, επιβαρύνεται πρώτα από όλα το κόμιστρο. Κάπως έτσι προκύπτει ένα μέρος του λεγόμενου δομικού πληθωρισμού της ελληνικής οικονομίας.
Οι στρεβλώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του ΙΟΒΕ, από τον Σεπτέμβριο του 2006 δείχνει, ότι για να αντιμετωπίσουν τη μεταφορική στενότητα οι ελληνικές εταιρείες δημιούργησαν και συντηρούν...

Αυτό παραπάει!

Του «Κύλωνα»

Με προπαγανδιστική αφίσα η οποία αναφέρει: «τα χρήματά μας για τον λαό μας», δείχνοντας έναν Ελληνα μαυρισμένο σε μια αιώρα (η οποία είναι η σημαία της χώρας μας) και να «χαίρεται» τα λεφτά των άλλων, προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους το κόμμα της ακροδεξιάς στην Αυστρία!
Ντροπή τους και μόνο ντροπή τους! Αυτά να τα βλέπουν και να τα χαίρονται κάποια άλλα «μπουμπούκια» που μιλούν για «Ενωμένη Ευρώπη» και ουτοπίες. Τα «φιδάκια» αρχίζουν να βγαίνουν από το αυγό και η Ευρώπη να εισέρχεται σε μια νέα περίοδο «μεσοπολέμου». Αν αυτό δεν είναι «καμπάνα» τότε τι θεωρούμε «καμπάνα»;
Αλήθεια το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τι κάνει;

How to Improve Alexa Rank VII


Allow Trackbacks orCreate Trackbacks


"Δεν το θέλω, θα το πάρεις"

Ο Αντώνης Σαμαράς, εν' όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνει με το ζόρι χρίσματα σε στελέχη, που έτσι κι αλλιώς είχαν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους με ή χωρίς κομματικό χρίσμα. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να χρεωθεί πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, φέρνοντας αυτοδιοικητικά στελέχη προ τετελεσμένων γεγονότων. Φτάνει ακόμα και στο σημείο να υποστηρίξει ανθρώπους που ήταν απέναντί του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, μόνο και μόνο γιατί ξέρει ότι με αυτούς μπορεί να κερδίσει. Σε περίπτωση ήττας βέβαια, η αποτυχία χρεώνεται στον υποψήφιο...

Τι να ήξερε η προγιαγιά σου, Αντώνη...; (ή "Ο Κομπλεξάκιας"...) [video]


Τελικά, "Ο Τρελαντώνης" της Πηνελόπης Δέλτα ήταν ένα déjà vu για το δισέγγονό της Αντώνη Σαμαρά...; Πώς να χαρακτηρίσει κανείς έναν -υποτίθεται- ηγέτη μεγάλου κόμματος που στη θέα ενός πολιτικού του αντιπάλου παθαίνει πανικό και το βάζει στα πόδια σα να του έβαλαν... νέφτι στα οπίσθια; Πραγματικά, ο άνθρωπος έχει κάποιο "πρόβλημα"... Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ να το διαπιστώσουμε πάνω στα αποκαΐδια της Ελλάδας... Γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά, ούτε στην ελληνική ούτε στην παγκόσμια Ιστορία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για το Forum

Από την συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Mega
και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Καψή.