Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Την κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Peugeot Citroen

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot Citroen, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχωρά στην ...


κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας εντός Γαλλίας, και στον τερματισμό λειτουργίας το 2014 της παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Ολνέ -σου- Μπουά, πλησίον των Παρισίων, στο οποίο απασχολούνται σχεδόν 3.000 εργαζόμενοι.

Η κυριότερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατέγραψε καθαρές ζημίες κατά το α' τρίμηνο του έτους και μείωση πωλήσεων 13% το α' εξάμηνο, προβλέπει επίσης τη μείωση της παραγωγής της σε βιομηχανική μονάδα που διαθέτει στο Πουασί, επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Παρισίων, καθώς και την κατάργηση 1.400 θέσεων εργασίας εκ των 5.600 θέσεων που διαθέτει σήμερα σε εργοστάσιό της στη Ρεν της Δυτικής Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Φιλίπ Βαρέν δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

«Κατανοώ πλήρως τη τη σοβαρότητα της σημερινής ανακοίνωσης όπως και το σοκ και τα συναισθήματα που θα προκληθούν στην εταιρεία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Πάντως, η εταιρεία κατέστησε σαφή την πρόθεσή της να «αναζωογονήσει τη μονάδα στο Ολνέ», αλλά και να προσφέρει θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στο Πουασί, σε ποσοστό της τάξης του 50% εκ των εργαζομένων σήμερα στη μονάδα του Ολνέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :