Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Καίγεται και πάλι η Ελλάδα

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου σε χόρτα και χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Ζησιμοπούλου, στην περιοχή Παπάγου, κοντά στη συμβολή της Κατεχάκη και της ...

Αττικής οδού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης το απόγευμα φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Σακκά στην Κερατέα. Επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νεάπολης, κοντά στο Σέιχ Σου. Στην εκτεταμμένη επιχείρηση κατάσβεησης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, αρκετούς εθελοντές, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται στο Ρετζίκι, αλλά θετικό για την επιχείρηση κατάσβεσης θεωρείται πως δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην περιοχή Σκινιάς κοντά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να πλησιάσουν το σημείο της φωτιάς γιατί είναι εξαιρετικά δύσβατο.

Συνεχίζεται η φωτιά και στην περιοχή Κατταβιά της Ρόδου, όπου καίει γεωργική έκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :