Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πολύ σημαντική θεωρείται η κατάθεση της συζύγου του Γκιόλια(STAR)

Πολιτική θύελλα για την δίωξη στον Αγγέλου! (ALTER)

Ένας άρρωστος (συγ)κυβερνούσε την Ελλάδα επί Καραμανλή!

Ξεσκίζονται σήμερα οι μυστικοσύμβουλοι στην στήριξη της Καραμανλικής πενταετίας. Πότε ακριβώς τα έβαλε με τους μηχανισμούς και την οικογενειοκρατία ο Αρχηγός δεν ξέρουμε! Είναι φανερό πλέον ότι ο Αρχηγός Αντώνης είναι δέσμιος των μηχανισμών της Ρηγίλλης και δεν μπορεί να κάμει βήμα μακριά από τον αποτυχημένο Καραμανλή. 
Αυτό όμως που δεν προσέξατε ίσως ιδιαίτερα είναι ότι διαδίδουν πως ο Αγγέλου είναι άρρωστος και δεν γίνεται να τα βάζει μαζί του μια πανίσχυρη και κακιά κυβέρνηση.
Καθίστε ένα λεπτό! Δηλαδή στο Καραμανλικό Μαξίμου κυβερνούσαν άρρωστοι, άνθρωποι που δεν ήξεραν τι γινότανε στην Ελλάδα και οι «αμνοί» του πρώην;
Είτε έτσι είτε αλλιώς, δίνεται μια επιπλέον διάσταση για την κατάντια της χώρας. Εάν ήταν άρρωστος τι γύρευε στο Μαξίμου και δεν τον άφηναν να ησυχάσει στο σπίτι του και να κάμει τις θεραπείες του; Εάν δεν ήταν τότε γιατί επικαλούνται αρρώστιες και λοιπές δικαιολογίες; 
Να γιατί αρρώστησε η Ελλάδα μας …..
Άλλοι έπεφταν από τα μπαλκόνια και άλλοι ήταν άρρωστοι !....! Οι περισσότεροι δεν ήξεραν τί γινότανε!....!

Από το μηδέν ξανά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλιπή στοιχεία και εσφαλμένες θεωρίες για τη «Σέχτα»
Ελλειψη στοιχείων ικανών να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα των μελών της «Σέχτας Επαναστατών», οργάνωση που ευθύνεται σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, παραδέχονται στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ. Κάνουν μάλιστα λόγο για εσφαλμένες θεωρίες που αναπτύχθηκαν στους κόλπους της Αντιτρομοκρατικής στο ........

Αποστάσεις Μαρκόπουλου από Αβραμόπουλο-Παναγιωτόπουλο

Αποστάσεις «λέει» άρχισε να παίρνει ο Μαρκόπουλος από τον Αβραμόπουλο και τον Παναγιωτόπουλο. Πολύ γέλιο! Πάλι άρχισαν τα παίγνια οι σκανδαλιάρηδες μυστικοσύμβουλοι. Οι συνοδοιπόροι της Καραμανλικής Διακυβέρνησης. Της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης της Μεταπολίτευσης. Με παίγνια μας κοροϊδεύουν. 
Βρε Κουρτίνα θα σου έλεγα πού να τις βάλεις τις διαφωνίες σου, αλλά θα χαλάσω τη βραδιά μου!...! Άστο καλύτερα!...!

Ασκήσεις επί χάρτου οι οικονομικές προτάσεις της Νέας ΝΔ

Μεγάλη προχειρότητα στις προτάσεις της Νέας ΝΔ, τουλάχιστον ότι διαφαίνεται από τις ομιλίες του Αρχηγού και το πρώτο φυλλάδιο που είναι ήδη έτοιμο από την ομάδα του Πολιτικού Σχεδιασμού. Όσο και αν οι Φωστήρες του Ηγέτη Αντώνη τις παρουσιάζουν ως την «Επανάσταση που έρχεται» στον τόπο και το «ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω»! Ειδικά όπου απαιτείται κοστολόγηση αποφεύγουν να αναφερθούν μια και αυτοί ξέρουν το νέο «διαφορετικό μίγμα οικονομικών μέτρων» που χρειαζόμαστε. Μη ζητάμε και λεπτομέρειες; 
Ούτε ο Ούγγρος Σαμαράς έδινε λεπτομέρειες και έτσι κέρδισε τις εκλογές. Αυτός εξάλλου είναι ο στόχος. Ας πάρουμε τις εκλογές και …. μετά βλέπουμε! Που να δείτε τι έχει να γίνει έτσι και εξειδικεύσουν τις «ανάσες»! Μόνο με Αντώνη η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, τα μνημόνια και το ΔΝΤ. Και στο πλευρό του Αρχηγού, αυτοί που μας έβαλαν στην κρίση. Αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Σιούφας, Παναγιωτόπουλος, Αβραμόπουλος, Στυλιανίδης, Λειβαδάς, Δασκαλάκης, Ζαγορίτης και λοιποί σεμνοί πρωταγωνιστές της προηγούμενης Κυβέρνησης. Οι οποίοι ποτέ δεν αντέδρασαν σε τίποτα. Το Μαξίμου κυβερνούσε ανενόχλητο και καλά «φρουρούμενο». Τώρα έχουν εμπειρία στην καταστροφή της Ελλάδας και θα κάμουν τη δουλειά με καλύτερα αποτελέσματα ….

Ειρήνη υπό όρους προτείνει το PKK στην Τουρκία

Έκρηξη, που αποδίδεται στο PKK, σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου.
Ο στρατιωτικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) δήλωσε ότι η οργάνωσή του είναι διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, αν η Τουρκία προσεγγίσει με δημοκρατικό τρόπο τη διαδικασία ειρήνευσης, μετέδωσε σήμερα το BBC.
«Αν το κουρδικό ζήτημα λυθεί με δημοκρατικό τρόπο μέσω του διαλόγου, θα καταθέσουμε τα όπλα μας, ναι», δήλωσε ο Μουράτ Καραγιλάν, σύμφωνα με το BBC. ....«Αν η τουρκική κυβέρνηση αρνηθεί να το δεχθεί, θα αναγκαστούμε να κηρύξουμε την ανεξαρτησία μας», πρόσθεσε.

Τα σκάνδαλα του Αβραμόπουλου θα τα πιάσει κανένας Εισαγγελέας;

Τόσα σκάνδαλα ακούγονται στο χώρο της Υγείας! Θα μπει κανένας Εισαγγελέας; Λέγεται μάλιστα ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα είναι αυτό της Υγείας. Το Χρηματιστήριο ωχριά μπροστά του..!..!.. Ένα σκάνδαλο συνεχές και με διαρκώς μεγαλύτερες δαπάνες, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Εδώ να γίνει επαναδιαπραγμάτευση αναγκαστική με τις Φαρμακευτικές και άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες. Γιατί εδώ παίχτηκαν οι μεγάλες κομπίνες. Οι υπερτιμολογήσεις, οι περίεργες αγορές και οι σκανδαλώδεις συμφωνίες. Κανένας Εισαγγελέας ακούει;
[Μήπως επειδή ο Αβραμόπουλος είναι ο νέος υπαρχηγός(έστω κατά το ήμισι) της Νέας ΝΔ, απολαμβάνει ειδικής ασυλίας; ]

Έκπληκτη η ελληνική κοινωνία βλέπει τους διάφορους «Αγγέλους» των σκανδάλων…. ελεύθερους και ωραίους!

Δεν έχουν καταλάβει ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Θα τους λιντσάρει ο ελληνικός λαός γιατί η πείνα που έρχεται είναι κακός σύμβουλος. Και ο βαρύς χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας. Λίγοι μήνες μείνανε.
Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έλυνε και έραβε και συμμετείχε στα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σεμνής και ταπεινής Καραμανλικής διακυβέρνησης, να φεύγει από την Εισαγγελέα, έστω και με εγγύηση. Στις ανταλλαγές «αιχμαλώτων» συμπεριλαμβάνονται και ο Αγγέλου και ο Τσουκάτος. Με τον ελληνικό λαό να κοιτά άφωνος τους σκανδαλοποιούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Το μόνο που μένει στον ελληνικό λαό είναι να τους παίρνει από πίσω όπου τους πετυχαίνει. Να τους κράζει όπου τους βρίσκει. Να μην τους αφήνει σε χλωρό κλαρί, έτσι και τους συναντά κάπου. Στο δρόμο, στις ταβέρνες ή στα καφέ του Κολωνακίου:"Ακόμα ελεύθεροι είστε ρε";

Πυρκαγιά στη Σάμο

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 15:00 δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κέδρος, στο Βαθύ της Σάμου. 
Στην περιοχή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ομάδα εθελοντών, ένα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ, στο νησί πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με ένταση επτά μποφόρ.

Δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους ο Σαμαράς!

Δεν δέχθηκε καμία απολύτως ερώτηση από τους δημοσιογράφους,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,παρά το γεγονός πως στο επίσημο πρόγραμμα προβλέπονταν συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.Ο κ. Σαμαράς,αρκέστηκε σε μια δήλωση στήριξης στον Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέκο Καχριμάνη και απέφυγε να δώσει την δυνατότητα στους δημοσιογράφους να τον ρωτήσουν για το "γαλάζιο αντάρτικο" που έστησε στην Περιφέρεια Ηπείρου ο δήμαρχος Ανατολής κ. Γιάννης Εμμανουιλήδης.

Ο Ζορμπάς χόρεψε... συρτάκι τη ΝΔ


«Συρτάκι» χόρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ ο πρώην εισαγγελέας κ. Γ. Ζορμπάς, καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. Απαντώντας άλλοτε ευθέως και άλλοτε υπαινικτικά ο εισαγγελικός λειτουργός επέμεινε στις πολιτικές διαστάσεις που η ίδια η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε στην υπόθεση, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο του 2007, «τέσσερις ημέρες προτού εμφανιστώ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» της Βουλής, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Εγώ δεν είχα πρόθεση να δώσω πολιτικές διαστάσεις, διότι δεν έκανα ποτέ επιλογή παρανομούντων στη ζωή μου. Εδίωκα την παρανομία» υπογράμμισε ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος όταν ερωτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ γιατί δεν έστειλε τα πορίσματά του στη Βουλή απάντησε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει μεγαλύτερο θόρυβο εν μέσω προεκλογικής περιόδου. «Πολιτικό ζήτημα» συνιστά επίσης κατά τον πρώην εισαγγελέα και η αντίδραση τής τότε ηγεσίας της Δικαιοσύνης να του επιστρέψει ως «μη σύννομο» το πόρισμα που είχε εκδώσει ως πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος καθώς είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχρηζαν περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης οι μαρτυρίες και τα στοιχεία για ροή «μαύρου» χρήματος προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Η Δικαιοσύνη όφειλε να έχει περατώσει αυτήν την υπόθεση, της οποίας οι διαστάσεις,είτε το θέλαμε είτε δεν το θέλαμε, έλαβαν τη μορφή πολιτικού σκανδάλου»

Τα συνήθη λάθη της Αντιτρομοκρατικής

Επί πέντε ώρες η Αστυνομία δεν ήταν σίγουρη εάν ο θάνατος του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια,  ήταν χτύπημα Μαφίας ή τρομοκρατών. Η Αστυνομία δικαιολογείται να μην είναι υποψιασμένη. Η Αντιτρομοκρατική (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ)) όμως υποχρεούται να εγκαταλείπει τελευταία (και όχι πρώτη) τα περίεργα πεδία εγκληματικής δράσης.
Επί τη ευκαιρία οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Αντιτρομοκρατική τα συνήθη λάθη στα οποία οφείλονται τα χαμηλά αντανακλαστικά της και η αναποτελεσματικότητά της. Την συγκεκριμένη υπηρεία θυμόμαστε έπειτα από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα. Η υπηρεσία όμως υποχρεούται να επαγρυπνεί διαρκώς. Το παραμικρό «διάλλειμα» εκλαμβάνεται ως κενό στη λειτουργία της, από τις κάθε λογής εγκληματικού τύπου οργανώσεις.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία αυτοδιαφημίζεται ως η αιχμή του δόρατος της Πολιτείας κατά του τρομο-εγκλήματος. Τί φταίει όμως για την αναποτελεσματικότητά της; Στα ίδια και τα ίδια καταλήγουμε κάθε φορά. Αλλαγές προσώπων και διορισμοί των κολλητών σε υπηρεσίες κομβικές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Εκπαίδευση με παύσεις αλλά και ακατανόητες αποσπάσεις ήδη εκπαιδευμένων, των οποίων η εκπαίδευση κόστισε παρά πολλά στο ελληνικό δημόσιο. Πού βρίσκεται άραγε η αρχειοθέτηση του υλικού που έχει σχέση με τα χτυπήματα αλλά και την αντιστοίχισή τους(ή διασύνδεσή τους) με πρόσωπα και οργανώσεις του παρασκηνίου και των ακραίων χώρων; Πότε άραγε αναβαθμίστηκε τελευταία φορά ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Αντιτρομοκρατικής; Οι συνεχείς αλλαγές στη διοίκηση της υπηρεσίας βλάπτουν το έργο της και εμποδίζουν τις έρευνες. 
Όσο η κάθε κυβέρνηση βλέπει σαν προτεκτοράτο την Υπηρεσία και οι υπηρετούντες σαν ευκαιρία ανεξέλεγκτης διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, τα αποτελέσματα θα εξαρτώνται από τυχαία γεγονότα, τύπου «Ξηρού»! Ο ελληνικό λαός υποψιάζεται ότι και σε αυτή την υπηρεσία οι προϋποθέσεις εξαντλούνται στην κομματικά άψογη συμπεριφορά των υπευθύνων και όχι στην αξιολόγηση των ικανοτήτων τους. Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στις Μυστικές Υπηρεσίες. Καθόλου παράξενο αφού η μια Υπηρεσία τροφοδοτεί με έμψυχο και ερευνητικό υλικό την άλλη.

Αντώνη Ορμπάν! Κάντο όπως ο Βίκτωρ, ο σύντροφος της Ουγγαρίας!

Στην Ουγγαρία ο Βίκτωρ Ορμπάν εξελέγη πριν από λίγους μήνες με πολύ μεγάλη πλειοψηφία πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Οι Σοσιαλιστές είχαν αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να οδηγήσουν την χώρα στο ΔΝΤ (καλή ώρα σαν τους δικούς μας). Ο Αντώνης Ορμπάν, το «κάνει όπως ο Βίκτωρ»! Ακολουθεί πιστά την αντιπολιτευτική του τακτική.
«Επανάσταση», «ΟΧΙ» και «Έξοδος». Την στιγμή που ο πραγματικός Ούγγρος Όρμπάν έχει προσγειωθεί πολύ ανώμαλα στην πραγματικότητα, ο fake Αντώνης Ορμπάν, ο δικός μας, ξεκινά μια εκστρατεία copy paste του πραγματικού Ορμπάν. Ξεκινά μαγκιές και τσαμπουκάδες με μόνο στόχο την πόλωση και το τι θα γίνει το βλέπουμε στην Ουγγαρία. Πάγωσαν το πρόγραμμα στήριξης και αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ απαιτεί από τον τσαμπουκόμαγκα Ορμπάν σκληρότερα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος. Μετά την διακοπή των συνομιλιών με το ΔΝΤ η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην Ουγγαρία. Αναμένεται οσονούπω η πλήρης συμμόρφωση του Βίκτωρα Σαμαρά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

«Ουγγρική» εκστρατεία ξεκινά σήμερα από τα Ιωάννινα, ο Αντώνης Ορμπάν

Την μεταλαμπάδευση του «ΟΧΙ» στο μνημόνιο σε όλα τα χωριά και τις γειτονιές της Ελλάδας, ξεκινά σήμερα ο Μεγάλος Ηγέτης Αντώνης. Εκστρατεία που ομοιάζει της αντίστοιχης εκστρατείας του Ούγγρου Βίκτωρ Ορμπάν. Ο κύριος αυτός, αποδείχτηκε τόσο ανόητος και καταστροφικός για την Ουγγρική Οικονομία, αν και όλοι είχαν πιστέψει προ ολίγων μηνών, ότι πράγματι θα «βγάλει την Ουγγαρία από το ΔΝΤ», θα απαλλάξει την Ουγγαρία από τα αντίστοιχα μνημόνια, θα «επαναδιαπραγματευτεί» το μνημόνιο και «θα βρει μόνος του τα λεφτά»! Μήπως σας θυμίζουν τις βλακείες του δικού μας «επαναστάτη» Αντώνη Ορμπάν; Έτσι είναι. Πάνω στα χνάρια του οδεύει και η δική μας Ακραία και Λαϊκή Νεοδεξιά. Θυμίζουν τις παλιές «Λαϊκές Δημοκρατίες» οι σύγχρονες Λαϊκοδεξιές. Στις τάξεις τους εξάλλου έχουν βρει θαλπωρή πρώην «επαναστάτες» και κομουνιστολόγοι. Εκπρόσωποι των κοινωνιών που κατέρρευσαν υπό το βάρος του κρατισμού και του δημοσιοϋπαλληλισμού.

H Ντόρα Μπακογιάννη για το "indymedia"

Θέμα για τη λειτουργία του αντιεξουσιαστικού μπλογκ Indymedia έθεσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Κανάλι Ενα» του Πειραιά, η πρώην υπουργός επέκρινε την Πολιτεία επειδή επιτρέπει, όπως είπε, «μέσα στο Πολυτεχνείο να κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ» και να εκπέμπει από εκεί το blog αυτό, «το οποίο στοχοποιεί ανθρώπους». Η κ. Μπακογιάννη αναρωτήθηκε «από πού κι ώς πού υπάρχει άσυλο τρομοκρατών ή υποψήφιων τρομοκρατών;».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν παρακαλά τώρα να ξεπαγώσει η χρηματοδότηση!

Και ζητά «επιστροφή» ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης!...!
Ο υπουργός Οικονομίας της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι οι αντιπροσωπείες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχώρησαν το περασμένο Σάββατο, θα επιστρέψουν στη χώρα το Σεπτέμβριο.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, Γκέργκι Ματόλτσι εκτίμησε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ουγγαρίας θα "ξεπαγώσει". Υποστήριξε ότι πρόκειται απλώς για αναστολή και όχι για αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς οργανισμούς.

Σκληρή κριτική στον Αντ. Σαμαρά εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Επισημαίνοντας ότι δεν έχει εναλλακτική λύση. Σε συνέντευξή της στον Ρ/Σ Κόκκινο σημείωσε ότι η πρόταση την οποία κατέθεσε ο κ. Σαμαράς «θεωρεί δεδομένο το μνημόνιο και τα οικονομικά του αποτελέσματα» , ενώ επέμεινε πως η ΝΔ στα μεγάλα νομοσχέδια, όπως π.χ. το Ασφαλιστικό, είπε όχι, ψηφίζοντας μόνο δύο διατάξεις ήσσονος σημασίας. «Η μετεκλογική συνεργασία δεν θα χτιστεί γύρω από το μνημόνιο. Θα χτιστεί πάνω σε κάποιες ευρύτερες συμφωνίες για να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή» είπε και προέβλεψε πως όταν τελειώσει η θητεία της παρούσης κυβέρνησης, η χώρα θα οδηγηθεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Μηνύματα στο indymedia κατά του Γκιόλια