Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός…

Πολλή χολή κατά της Ντόρας Μπακογιάννη έβγαλε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, στην τελευταία του συνέντευξη στην Κρητική Επιθεώρηση στην οποία πρότεινε μάλιστα και τη δημιουργία κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας». Ο μπαρμπά-Γιάννης είπε ότι η Ντόρα επέλεξε να τερματίσει τον πολιτικό της βίο και την κατηγόρησε ότι έχει όψιμο ενδιαφέρον για την Κρήτη, ένεκα της στήριξης του Γιαννουλάκη για την περιφέρεια...
Επί τούτου ανέφερε ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν το…

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές αναταράξεις στο παρά πέντε των εκλογών

Νέες σκιές στη σχέση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Κ. Καραμανλή δημιουργήθηκαν μετά τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ από τις κυβερνήσεις του τέως πρωθυπουργού, από τον οποίο ζήτησε για πρώτη φορά δημοσίως να τοποθετηθεί. Αν και διατηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι, μια ημέρα μετά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κυρίαρχο είναι το αίτημα «να μιλήσει επιτέλους», όπως λένε, ο κ. Καραμανλής.
Στη Ρηγίλλης πληθαίνουν τα μηνύματα των βουλευτών και των στελεχών από τους περισσότερους νομούς ότι είναι ακόμη νωπές οι αρνητικές μνήμες από τη «γαλάζια» διακυβέρνηση, που αποτελεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τροχοπέδη στην ανάκαμψη του κόμματος.

Μάλιστα, παρά την αλλαγή του κλίματος που διαπιστώνει κατά τις περιοδείες του κ. Σαμαρά η ...............

Το 2007, µε το τέλος της επιτήρησης, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. άρχισαν το «µπαλαµούτι».

Απλά µαθήµατα ευρωπαϊκής πολιτικής. Μάθηµα πρώτον: µέχρι τώρα δεν υπήρχε θεσµική πρόβλεψη αποβολής χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Μάθηµα δεύτερον: από τον προσεχή Δεκέµβριο θα βρεθεί τρόπος να υπάρχει! Τι σηµαίνουν όλα αυτά;

Με όσα αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το χρονικό της ελληνικής συµµετοχής στο κοινό ευρωπαϊκό νόµισµα κινδυνεύει να αποδειχθεί κάποια στιγµή στο µέλλον µια ιστορία µε λυπητερό τέλος.

Οχι γιατί κακώς µπήκαµε στο ευρώ, όπως παπαγαλίζουν εκ νέου τα γερµανικά ταµπλόιντ. Η ελληνική συµµετοχή ήταν απολύτως κανονική και έγκυρη: τα στοιχεία της 31.12.1999 µε τα οποία κρίθηκε η ελληνική οικονοµία είχαν την ίδια ποιότητα και ίση αξία µε τα στοιχεία των άλλων οικονοµιών.

Η «ελληνική παρεκτροπή» δηµιουργήθηκε αργότερα, όταν οι κοινοτικοί άρχισαν να  ...........

Ένας “Μαχητικός” διάλογος με τον Λευτέρη Γύπαρη

Ο Λευτέρης Γύπαρης είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό "Μάχη για την Κρήτη" στα ΧΑΝΙΑ
Απόσπάσμα από συνέντευξη στη εβδομαδιαία εφημερίδα “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ” 17/10/10

Λευτέρη, τί βλέπεις;
  • Αυτό που βλέπεις και έσύ... Νομίζω ότι η εικόνα όπως λέει και η ρήση αξίζει όσο χίλεις λέξεις . Νομίζω ότι η απάντηση είναι μπροστά σου.
Ναι, το βλέπω, υπάρχει δυναμική, όμως στις 7 του μηνός είναι το θέμα, θα υπάρχει;
  • Πάντα εμείς οι Κρητικοι ξέρουμε πότε να είμαστε συσπειρωμένοι. Ξέρουμε πότε πρέπει να ...............

Μήνυμα του Θεόδωρου Μπεχράκη

Η μάχη για τον Δήμο της Αθήνας κορυφώνεται. Με μεγάλη εφευρετικότητα από όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μήνυμα πού απευθύνει ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και
υποψήφιος στην 1η εκλογική περιφέρεια κ. Θόδωρος Μπεχράκης:

«Γνωρίζω ότι κατοικείτε σε άλλο Δήμο αλλά διατηρείτε τα πολιτικά σας δικαιώματα στον Δήμο της Αθήνας. Τυχαίο ; Δεν Νομίζω.
Πιστεύω ότι ............

Δεκατρείς ερωτήσεις στον Κώστα Μπακογιάννη

photo: Μαρία Μαράκη
Σταύρος Θεοδωράκης: Αν η μητέρα σας είχε κερδίσει την μάχη της αρχηγίας της ΝΔ που θα ήσασταν σήμερα;
Στη δουλειά μου, στην επιστημονική μου έρευνα, σπίτι μου με τη γυναίκα και τα παιδιά μου. Για προφανείς, νομίζω, λόγους.

Τάσος Τέλλογλου: Αν βγείτε δήμαρχος θα μείνετε στο Καρπενήσι για μία 4ετία;
Εννοείται. Για να απαντήσω ευθέως στην ερώτησή σας και βουλευτικές εκλογές να γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας μου, εγώ θα μείνω στο Δήμο. Πάω δε ένα βήμα παρακάτω, έχω δεσμευτεί δημόσια ότι, εφόσον οι ...................

Ιωάννης Κριαράς Κάτι καινούριο γεννιέται...

Ξεκινάει από την Κρήτη!
Ας το πιστέψουμε!
Ας το κάνουμε δικό μας.
Ένας ένας,

... ας γίνουμε οι σταγόνες της βροχής
που θα συναντηθούμε στην ξεραμένη κοίτη
και θα την μετατρέψουμε σε χείμμαρο
και στο διάβα, να σαρώσουμε ότι μας πληγώνει...

Ν. Μπακογιάννη: «Κάτι νέο ξεκινά από την Κρήτη»

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες κατά την τελετή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου περιφερειάρχη του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη,» Δημήτρη Γιαννουλάκη, δήλωσε: «κάτι νέο» ξεκινά και δημιουργείται από την Κρήτη.
«Από την Κρήτη όπου ξεκίνησαν οι αγώνες για τη δημοκρατία και τα μεγαλύτερα κινήματα για ελευθέρια θα γεννηθεί κάτι το νέο. Και αυτό το νέο, θα απλωθεί από την Κρήτη σε ολόκληρη την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά η κα Μπακογιάννη και κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης να ξεφύγουν από το χθες και να κοιτάξουν μπροστά, όπως είπε.
«Αυτή την ώρα, στην κοινωνία υπάρχει οργή και αγανάκτηση, γιατί οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό που φόρτωσε στις πλάτες τους η κομματοκρατία, ο λαϊκισμός, η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη και η φαυλότητα. Χαρακτηριστικά με τα οποία...... 

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον ΟΦΗ»

«Η θέση του ΟΦΗ βρίσκεται στη Σουπερλίγκ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ένα περισσότερο μάλιστα με τον κόσμο που έχει», άποψη την οποία εξέφρασε ο Γιώργος Αμανατίδης, με δηλώσεις του στον Athletic Radio 104.2 την Τρίτη. Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών των Πειραιωτών, αλλά και υπεύθυνος για τους παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί σε άλλες ομάδες, μίλησε ακόμα για την μέχρι τώρα παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των Κρητικών, αλλά και για τις ευκαιρίες που (δεν) έχουν πάρει οι Σοϊλέδης, Νικλητσιώτης και Κατσικογιάννης στην ομάδα. ..............

Ε, όχι!!! Ο πανικός και η απελπισία των σαμαράδων της Κρήτης τους εξωθεί στην απόλυτη γελοιοποίηση!!!

Πόνεσε η κοιλιά μας από τα γέλια! Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, πανικόβλητοι και τραγικοί! Εξωθούνται σε πράξεις αυτογελοιοποίησης, πρωτόγνωρες στη σφαίρα της σοβαρής πολιτικής!
Όταν είχαμε ξαναγράψει κάτι παρόμοιο (δείτε εδώ) δεν περιμέναμε ότι η… κωμωδία θα είχε και συνέχεια! Δεν περιμέναμε, πως θα έλθουν οι ίδιοι οι σαμαράδες της Κρήτης να επιβεβαιώσουν όσα λέγαμε τότε: «Ο Πλακιωτάκης κάνει και ξανακάνει… εκδηλώσεις μπας και μαζευτεί κόσμος για καμιά καλή φωτογραφία!...!»
Για… τρίτη φορά, παρακαλώ, στήνουν «πανηγυράκι» στο...

Οι Φουρφουλάκηδες στο πλευρό της Ντόρας

Δυνατή και άκρως Νεοδημοκρατική οικογένεια οι Φουρφουλάκηδες, βρέθηκαν δίπλα στο πλευρό της Ντόρας κατά την περιοδεία της στο Ρέθυμνο. 
Άλλη μια απόδειξη για το ρεύμα που έχει η Ντόρα στο Νομό!!

Τα νέα από την "Μάχη της Κρήτης"

Συνάντηση με τη διοίκηση του εργατικού κέντρου είχε το πρωί ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» κ. Δημήτρης Γιαννουλάκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νεκτάριος Σερμάκης.
Αντικείμενο της συζήτησης η οικονομική κρίση και πως αυτή επηρέασε τα νοικοκυριά της Κρήτης.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Γιώργος Σκουλατάκης έκανε πλήρη ενημέρωση τόσο για τα ποσοστά της ανεργίας που έχουν ξεπεράσει το 13% στο νησί, με αυξητική τάση λόγω και του κλεισίματος των ξενοδοχείων , αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους χώρους εργασίας καθώς οι απασχολούμενοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις ............

Μήνυμα του υποψήφιου στο Ηράκλειο με την "Μάχη για την Κρήτη", Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Φίλοι μου,
ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές θέλω να ευχαριστήσω όλους σας και τον καθένα χωριστά για την υποστήριξη και τη βοήθεια σας!
Όσους είστε εκτός Κρήτης σας ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια, την ψυχολογική και ηθική υποστήριξη!
Τους συντοπίτες μου Κρητικούς σας υπερευχαριστώ για τη στήριξη αυτή, για τον θερμό εναγκαλισμό της υποψηφιότητας μου και την ενθουσιώδη ανταπόκριση σας σε όποιο μέρος βρέθηκα και με όσους από εσάς συνομίλησα!
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου και τους συμπολίτες μου, εντός του Νομού Ηρακλείου που εκτός από τη στήριξη και την αγάπη σας την Κυριακή αυτή θα με τιμήσετε με ένα σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομα μου!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
Ειλικρινά δικός σας,
Χρήστος

Η Ντόρα στη θριαμβευτική παρουσία της «Μάχης για την Κρήτη» στα Χανιά [video]

Το έχουμε ξαναγράψει. Το επαναλαμβάνουμε γιατί έχει τη σημασία του. Σε μια εποχή που και τα «μεγάλα» (;) κόμματα εξουσίας δυσκολεύονται να μαζέψουν σε μια κεντρική συγκέντρωση πάνω από 200 με 300 άτομα (τόσα ήταν το πολύ στη συγκέντρωση του «πράσινου» υποψηφίου στα Χανιά, Σκουλάκη με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση…!) η χθεσινή κεντρική εκδήλωση της «Μάχης για την Κρήτη» στην ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου απέδειξε ότι...

Παιδικές φατσούλες!

Είναι η χαρά της ζωής... Μας πλημυρίζουν χαμόγελο και ελπίδα για το μέλλον. Απολαύστε μια συλλογή με εικόνες από παιδιά, από όλο τον κόσμο, σε ασύλληπτες φωτογραφικές στιγμές απείρου κάλους... και γέλιου φυσικά!!!


Οι χρωματιστοί λόφοι της Κίνας

Η πόλη Zhangye είναι μέρος της επαρχίας Gansu, στη βορειοδυτική Κίνα. Πριν από χιλιάδες χρόνια, ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της χώρας αφού εξαιτίας του δρόμου του μεταξιού, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο την επισκέπτονταν καθημερινά για να αγοράσουν και να πουλήσουν εκεί τα εμπορεύματά τους.
Όταν ο δρόμος του μεταξιού εγκαταλείφθηκε, άρχισε και η παρακμή ολόκληρης της περιοχής. Με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι της πόλης Zhangye παράτησαν το εμπόριο και άρχισαν να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αυτό δείχνει να αλλάζει. Η ευρύτερη περιοχή έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την προβολή μιας ταινίας, σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί εκεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα εντυπωσιακά της τοπία. ..................

Ο Χλοοτάπητας...


Blekko, μια πιο «ανθρώπινη» μηχανή αναζήτησης

Μοιάζει σαν να προέκυψε από διασταύρωση του Google και της Wikipedia: Η νέα μηχανή αναζήτησης Blekko, διαθέσιμη σε δοκιμαστική μορφή, επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν και να οργανώνουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα αναζήτησης, έτσι ώστε να αποφεύγουν το χάος του spam. .............

Τα Χανιά έστειλαν το μήνυμα!

«Αυτή την μάχη για την Κρήτη μπορούμε να την κερδίσουμε απέναντι σε όλα τα προγνωστικά και κόντρα σε απειλές και πιέσεις» υποστήριξε χθες το βράδυ από τα Χανιά η πρώην υπουργός και ανεξάρτητη Βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Γιαννουλάκη.
Στην εκδήλωση εκτός του κ. Γιαννουλάκη, απηύθυναν χαιρετισμό ο...

Η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος...

      Η Κοκκινοσκουφίτσα έπρεπε να είχε μείνει στο σπίτι της, παρά να τριγυρίζει ολομόναχη στο δάσος.......

Πέρασε καλά στο Μυλοπόταμο ο Σόμπολος!

Στα Ζωνιανά βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο γνωστός δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος. Με φιλίες στην περιοχή, που σφυρηλατήθηκαν και το δύσκολο διάστημα που ο ορεινός Μυλοπόταμος "έβραζε" από αστυνομικούς και τηλεοπτικά συνεργεία, ο Σόμπολος ξαναθυμήθηκε τα παλιά κι είχε να πεί (στο πρωινό του MEGA), μόνο καλά λόγια για τους Ζωνιανούς και τη φιλοξενία τους. Μόνο που οι φιλίες σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν και...

Νερό από πατάτες!

Νερό από πατάτες ετοιμάζει μεγάλη εταιρία τροφίμων με τους ειδικούς να αναφέρουν πως θα φτάσουν σε σημείο όπου δε θα χρειάζεται παροχή ύδρευσης για την πλύση των γεωμήλων. ..........

ΝΝΔ: Εσωκομματικές αναταράξεις στο παρά πέντε των εκλογών...

Νέες σκιές στη σχέση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Κ. Καραμανλή δημιουργήθηκαν μετά τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ από τις κυβερνήσεις του τέως πρωθυπουργού, από τον οποίο ζήτησε για πρώτη φορά δημοσίως να τοποθετηθεί. Αν και διατηρήθηκαν χαμηλοί τόνοι, μια ημέρα μετά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κυρίαρχο είναι το αίτημα «να...

Βρέθηκε το «αποτύπωμα» της…μπλόφας

Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να εντοπίσουν στον εγκέφαλο το νευρωνικό «ίχνος» της μπλόφας, δηλαδή της ικανότητας των ανθρώπων να προβάλλουν στους άλλους μια απατηλή εικόνα του εαυτού και των σκέψεών τους, με σκοπό να τους εξαπατήσουν. ..........

Για να ξαναετοιμάζεται το σφουγγάρι...

Έλαμψαν δια της απουσίας τους από την "μεγαλειώδη" (!) συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά προχθες στην Τρίπολη οι βουλευτές της ΝΔ, Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου και Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Και οι δύο βουλευτές βρίσκονται ήδη υπό επιτήρηση απο τα λυκόσκυλα της ηγεσίας της ΝΝΔ21. Γαλάζια στελέχη σχολίαζαν την εξέλιξη αυτή, λέγοντας με νόημα ότι "ψήνονται διαγραφές!".

Ώρα για τον αρχηγό να ξαναπιάσει δουλειά με το μεγάλο του σφουγγάρι!

Μωρό στη Γαλλία έπεσε από τον 7ο όροφο και «προσγειώθηκε» στην αγκαλιά περαστικού

Ένα κοριτσάκι 15 μηνών επέζησε χωρίς σχεδόν ούτε γρατζουνιά όταν έπεσε από διαμέρισμα του έβδομου ορόφου στο Παρίσι χάρη στην τέντα ενός καφέ, στην οποία έκανε γκελ και κατέληξε στην αγκαλιά ενός περαστικού. ............

Εύκολο το κατρακύλισμα στην άβυσσο


Είναι πραγματικά απίθανη η αντίδραση μέρους της ελληνικής κοινωνίας στο φαινόμενο της τρομοκρατίας. Ακουγα χθες το πρωί ορισμένους στα κλασικά πρωινάδικα να υποβαθμίζουν το γεγονός πως κάποιοι σκληρόπετσοι «πιτσιρικάδες» κατασκεύασαν αυτοσχέδιες βόμβες οι οποίες έφτασαν μέχρι την καγκελαρία. «Ελα μωρέ, δεν ήταν και τίποτα σοβαρό» διαπίστωνε ο ένας. Σε άλλο κανάλι κάποιος ειδικός, που γνωρίζει το φαινόμενο της τρομοκρατίας όσο και το αγροτικό μοντέλο των Ινκας, ανέλυε το πώς για όλα φταίνε οι κοινωνικές ανισότητες. Και βεβαίως αμέσως αναπτύχθηκαν όλες οι απαραίτητες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες συνδέουν παραδοσιακά την άκρα Αριστερά με τα...

Κύκλοι φωτιάς...!

Περίτεχνοι φωτεινοί κύκλοι στο σκοτάδι σχηματίζονται από τις μπάλες φωτιάς στα χέρια των έμπειρων χειριστών τους κατά τη διάρκεια επίδειξης στο Μινσκ της Λευκορωσίας.