Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κουίζ: Γιατί οργίζεται ο τέως Πρωθυπουργός;




α) χάλασε το Playstation του

β) τα ‘χει με τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους και φοβάται δυσκολία ανεφοδιασμού στο σπίτι 

γ) τα χει με τους ‘συντρόφους’ του στη ΝΔ που τον αδειάζουν ο ένας μετά τον άλλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα χαστούκια πάνε σύννεφο στις Βρυξέλλες!

Συμβαίνει τώρα!
Μετά τους «διθυράμβους» της περασμένης εβδομάδας για τη στήριξη Μέρκελ και Σαρκοζί που… «εξασφάλισε» ο Γιωργάκης, σήμερα τα πράγματα και τα πνεύματα άλλαξαν… Σήμερα, οι Ευρωπαίοι εταίροι «εξειδίκευσαν» πώς εννοούν τη «στήριξη»: Τέρμα τα τσάμπα λεφτά! Αν θέλετε βοήθεια, κοπιάσετε κι εσείς! Θα πάρετε μέτρα!
Κάτι τέτοιο ακούγεται απόλυτα λογικό, θεμιτό και ισορροπημένο. Όμως ο Γιωργάκης φοβάται το πολιτικό κόστος και παραπέμπει στις καλένδες τη λήψη των ουσιαστικών διαρθρωτικών μέτρων. Εκτός από τις έκτακτες και τακτικές φοροεπιδρομές και τα «παγώματα» δεν έχει κάτι άλλο αξιόπιστο να προτείνει. Είναι… σκράπας το «παιντί»! Γι’ αυτό στέλνει εκεί τον «κακομοίρη» τον Παπακωνσταντίνου, να τα βάλει με τα «θηρία» της ευρωζώνης! Και εκείνος, παρόλο που έμεινε… αξύριστος δίνοντας άνισες μάχες με τους «κακούς» Ευρωπαίους (σύμφωνα με την ιλαροτραγωδία του Μανώλη Καψή στο MEGA), έμεινε με την ουρά στα σκέλια και την απογοήτευση αποτυπωμένη στο «κουρασμένο» πρόσωπο…
Είναι σαφές και ας το καταλάβουμε: άλλο αλληλεγγύη και άλλο «μ@@@@α»… Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διατεθειμένοι να υποβάλουν σε κινδύνους και δοκιμασίες τους δικούς τους λαούς, για να στείλουν «τσάμπα χρήμα» στην Ελλάδα! Και πολύ καλά κάνουν! Εδώ και 40 χρόνια εισρέει άφθονο ευρωπαϊκό χρήμα, πακέτα και προγράμματα επί πακέτων και προγραμμάτων, και ποιο το αποτέλεσμα; Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά των τελευταίων 4 δεκαετιών; Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι; Σίγουρα δεν φταίνε γι’ αυτό οι εταίροι μας, ούτε οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, για να πληρώσουν τώρα τα σπασμένα! Εμείς τα κάναμε σαν τα μούτρα μας, εμείς πρέπει και να στριμωχτούμε, για να τα διορθώσουμε.
Όσο για τους επίσης «κακούς» κερδοσκόπους (τώρα τους… ανακάλυψαν αυτούς τα πράσινα ΜΜΕ, επί ΝΔ δεν υπήρχαν…), δεν ήρθαν εκείνοι να μας βρουν… Εμείς πήγαμε και δανειστήκαμε ασύλληπτα ποσά, για δημαγωγικές παροχές και εφήμερη κατανάλωση! Και αυτό κυρίως επί της «πράσινης» 20ετίας. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού.
Δικαίως λοιπόν σήμερα καλείται ο εγκληματίας, το ΠΑΣΟΚ, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά! Και αν χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια, ας φωνάξει και τον… Τσοβόλα, που κάποτε τα… «έδινε όλα»!!!

Χωρίς σχέδιο και… νεύρο! Αυτοσχεδιάζουμε!

Οσο και αν διατυμπάνιζε προεκλογικά ο κ. Γ. Παπανδρέου, ότι διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο και πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τελικά, αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο και κανένα πρόγραμμα. Και, φυσικά, ως προς αυτό, δεν πρωτοτύπησε:
Καμιά κυβέρνηση, από τη Μεταπολίτευση και ύστερα, δεν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με έτοιμο στα ντοσιέ της ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα. Αντιθέτως, όλες, έχασαν το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο (ή και δωδεκάμηνο) της θητείας τους, σχεδιάζοντας και αυτοσχεδιάζοντας, εκ των ενόντων και μαθαίνοντας κούρεμα στου κασίδη το κεφάλι…
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Γ. Παπανδρέου παρέλαβε από τον κ. Κ. Καραμανλή ένα χρέος κοντά στα 280 δισ. ευρώ και ένα έλλειμμα μεταξύ 6% και 8%, το οποίο, τελικά, αποδείχτηκε ότι ήταν 12,7%. Παρέλαβε, επίσης, μια σειρά από έκτακτα μέτρα που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση, τα οποία αν είχαν ....

Περιχαράκωση της ΝΔ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ...

Σχολιάζοντας την προχθεσινή εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Public Issue για την Καθημερινή , θεωρήσαμε αυτονόητη την τεράστια διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας καθώς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ακόμα για να κλείσει τις πηγές του παρελθόντος.

Δεν σχολιάσαμε όμως μια άλλη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της συγκεκριμένες δημοσκοπήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν αδυνατεί απλά να μειώσει την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ αλλά ταυτόχρονα αδυνατεί και να περιορίσει την εκλογική επιρροή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού παρά την πατριωτική στροφή Σαμαρά.

Μέχρι στιγμής λοιπόν , δικαιώνονται απόλυτα όσοι ....

Η ελονοσία σκότωσε τον «γοητευτικό» Τουτ.

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του πιο «γοητευτικού» φαραώ της Αιγύπτου. Ο Τουταγχαμών. Σύμφωνα με νέες έρευνες πέθανε από ένα συνδυασμό ελονοσίας και μιας ασθένειας των οστών.
Ο Τουταγχαμών πέθανε το 1324 π.Χ. σε ηλικία 19 ετών, ύστερα από εννιά έτη στο θρόνο.
Προκειμένου να ανακαλύψουν τα αίτια του θανάτου του, οι ερευνητές ανέλυσαν 16 μούμιες, οι 11 από τις οποίες (περιλαμβανομένης εκείνης του Τουταγχαμών) ανήκαν σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αιγύπτου.
Οι έρευνες, που διεξήχθησαν από το 2007 ως το 2009, έδειξαν ότι πατέρας του Τουταγχαμών ήταν ο ....

Ο ΓΑΠ στον ψυχαναλυτή των FT

Επειδή δημιουργήθηκε "κάποια" παρεξήγηση μεταξύ Παπανδρέου και FT , η μεγάλης επιρροής οικονομική εφημερίδα, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την σχέση της με τον πρωθυπουργό αλλά το κάνει κάπως άγαρμπα.Με μια επιπόλαιη αγιογραφία που βρίθει αγγλοσαξωνικής ειρωνίας.
Τα βασικά προτερήματα του Γ. Παπανδρέου.
By Kerin Hope

Ευτυχώς για την Ελλάδα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει ορισμένα από τα κλασσικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να αντιμετωπίσεις μία κρίση: Ιώβειο υπομονή και την ικανότητα να παραμένει ψύχραιμος κάτω από πίεση.

Στα 13 του χρόνια ο μελλοντικός (τότε) πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με την πιο σκληρή πλευρά της ελληνικής πολιτικής. Κατά την διάρκεια μίας νύχτας τον Απρίλιο του 1967, όταν η χούντα κατέλαβε την εξουσία στην Αθήνα, ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου για να συλλάβουν τον πατέρα του, Ανδρέα, ο οποίος ήταν πρώην υπουργός στην κεντρώα κυβέρνηση.

Στο βιβλίο του «Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα» ο Α. Παπανδρέου περιγράφει: «Ο επικεφαλής έβαλε το όπλο στον κρόταφο του Γιώργου και του είπε: ....

«Στην ΕΕ ήξεραν για το ντιλ του 2001»

«Η Ε.Ε. γνώριζε για την Goldman Sachs» λένε στελέχη του τότε οικονομικού επιτελείου
 Στη δίνη αρνητικών δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Ελλάδα, αυτήν τη φορά με αφορμή πρακτικές διαχείρισης του δημοσίου χρέους λίγο πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
Υπόθεση του 2001 ανέσυρε στην επικαιρότητα, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Νew Υork Τimes», καταλογίζοντας στην Ελλάδα λογιστικές αλχημείες ανταλλαγής χρέους με την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs με σκοπό να κρυφτεί χρέος από τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για πρακτικές που ήταν τότε νόμιμες» σχολίασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας πως τέτοιου είδους συμβάσεις ανταλλαγής χρέους δεν ...

Ρε, πως αλλάζουν οι καιροί......

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τα υπόλοιπα έσοδα,
αλλά αυτά από τα γαρύφαλλα, σίγουρα θα διατεθούν
στο "πολύπαθο" ταμείο του ΠΑΣΟΚ...

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους

Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαιατους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;
-Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία

Η άρχουσα τάξη ζητά από το λαό να πληρώσει ολοένα και περισσότερα σε φόρους, να δεχτεί μεγαλύτερη ανεργία, μικρότερους μισθούς, part-time εργασία, απίθανα ωράρια, κλεψιά, κοροιδία και ταπείνωση.
Π.χ ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτηρισε ως ......

''Eμπρός; Νέα κι άφθαρτα πρόσωπα, εκεί;''

Σκεφτήκατε πολύ, για να προτείνετε τον κ. Τασούλα, Πρόεδρε;

Ένα κόμμα, Πρόεδρε, για να ανασυγκροτηθεί πρέπει ο νέος εκλεγμένος Πρόεδρος να αποκοπεί από σχέσεις εξάρτησης ή "έρωτα" (ας μου επιτραπεί, λόγω ημερών) που διατηρεί με τους προκατόχους του. Ενώ, πολλοί μιλάνε για τον ομφάλιο λώρο, που σας δένει και σας μολύνει, με τον Καραμανλή το Νεώτερο, σεις αποδεικνύετε ότι ακόμα χρωστάτε χάρες στον απελθόντα Ευάγγελο Αβέρωφ.
Μόνο έτσι εξηγείται η επιλογή του κ. Τασούλα για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (φοβούμαι ότι, ήδη, κανείς δεν θυμάται το κυβερνητικό χρόνιο πέρασμά του), ο οποίος σήμερα είναι και τομεάρχης (ως επιβράβευση για την προηγούμενη ανυπαρξία του), υπήρξε (κατά την δεκαετία 1981-1990) ο...

Απορίες...

Διάβασα, όπως και πολλοί άλλοι, το άρθρο των NY Times (κυκλοφορεί και αντίστοιχο στο Spiegel) που εξηγούσε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη ήρθε σε συμφωνία με την Goldman Sachs για να καμουφλάρει τα ελλείμματα της χώρας και να τα μεταφέρει στην επόμενη κυβέρνηση. Στόχος ήταν η μείωση των ελλειμμάτων στα νούμερα που απαιτούσε η ΕΕ για να μπορέσει η Ελλάδα να επιτύχει το στόχο της ΟΝΕ. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 1999. 
Την συγκεκριμένη ιστορία την γνώριζα αρκετά χρόνια. Μου την είχε πει φίλος που εργαζόταν στο επιτελείο του Γεωργίου Αλογοσκούφη προσπαθώντας να μου τεκμηριώσει την ανάγκη για την απογραφή. Οπότε δεν μου προκάλεσε και ιδιαίτερη αίσθηση. Εντύπωση μου προκάλεσε όμως η αποκάλυψη πως...

Δήλωση του Σωκράτη Γκιόλια μετά την περιπέτεια του Σαββάτου

Ο Σωκράτης Γκιόλιας με ανακοίνωσή του δίνει διευκρινίσεις για την δικαστική του περιπέτεια και την ταλαιπωρία που υπέστη ενώ καταγγέλει το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου η αστυνομικοί υποχρεούνται να εισβάλουν σε σπίτια πολιτών ακόμη και για πλημμελήματα. Αναλυτικά η δήλωση του δημοσιογράφου έχει ως εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση της «φιέστας» και του τζούφιου "εντυπωσιακού σκηνικού" που «έστησαν» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον Γιώργο Ψαρρά και την καταφανή κατάρρευση οποιασδήποτε κατηγορίας που μου προσάπτουν θα ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα:

Α). Ο νόμος που υποχρεώνει την αστυνομία να μπαίνει σε σπίτια και γραφεία πολιτών για πλημμελήματα θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα. Ένας ξεπερασμένος νόμος που εκθέτει μια χώρα που έχει ....

Για να επιτύχει ο κ. ΓΑΠ

Γράφω απουσιάζοντας στο εξωτερικό: Κατά τη σοσιαλίζουσα έγκυρη «Le Μonde» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: «Κληρονόμησε μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας,απαξιωμένη από τις αγορές,εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία,πνιγμένη από κολοσσιαία χρέη και δημοσιονομικά ελλείμματα, μ΄ ένα δυσλειτουργικό κράτος και ένα γενικευμένο σύστημα διαφθοράς. Ξεκίνησε ήδη τον πόλεμο κατά του πληθωρικού κράτους,κατά της διαφθοράς και της παραοικονομίας. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον επιλογή, ούτε και η ευρωζώνη. O Γιωργάκης είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία τους». Ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Υψώνονται όμως ως εμπόδια πολλά «όμως». Ξεκινούν από τη σοφή ρήση του μεγάλου Μακιαβέλι: «Τίποτε δεν είναι πιο δύσκολο, πιο αβέβαιο, πιο επικίνδυνο από το .....

Tο βέβαιο είναι ότι η ΝΔ υστερεί και υστερεί πολύ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν η Ν.Δ. υστερεί 16,5 μονάδες του ΠαΣοΚ, όπως έδειξε την Κυριακή η Ρublic Ιssue. Το πρόβλημα, άλλωστε, δεν βρίσκεται στην ακριβή μέτρηση της υστέρησης: το βέβαιο είναι ότι υστερεί και υστερεί πολύ. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, η ψαλίδα όχι μόνο δεν κλείνει αλλά μάλλον ανοίγει.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ νωρίς να φορτωθεί η ευθύνη στον Σαμαρά. Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. πολιτεύεται έως τώρα χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο μεγάλο λάθος. Συναινετικός στα οικονομικά, όπου δεν τον παίρνει να το στρίψει και αλλιώς. Συντηρητικός στα κοινωνικά, χωρίς να γίνεται ακραίος. Οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις μάλλον τον ....

Οι 9 μικροί Καρατζαφέρηδες

Οι σκληροί βουλευτές της ΝΔ ξεθαρρεύουν μετά το σάλπισμα του κ. Σαμαρά για δεξιά στροφή
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Ο ευρωσκεπτικιστής
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ακραίων εθνικιστικών θέσεων, που έφθαναν ως το αίτημα αυτονόμησης της Βόρειας Ηπείρου, στο συνέδριο της Πολιτικής Ανοιξης του 1997, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ρίξει τους τόνους. Αν και δέχεται τη στήριξη του κ. Καρατζαφέρη για να είναι ξανά υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων, είναι από τους γνήσιους εκφραστές της «λαϊκής Δεξιάς». Μιλάει για την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών, υπεραμύνεται μιας εθνοκεντρικής πολιτικής και δεν διστάζει να στηλιτεύει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [16-02-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Ξανα μπροστά ο ΑΠΟΕΛ


Περίπατο έκανε ο ΑΠΟΕΛ στην έδρα της ΑΠΕΠ όπου επικράτησε με 4-1 και ξαναπέρασε στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστές του ΑΠΟΕΛ οι Μιροσάβλιεβιτς και Χαραλαμπίδη που σημείωσαν από δυο γκολ.
Η βαθμολογία στην κορυφή: ΑΠΟΕΛ 49, Ανόρθωση 48, Ομόνοια  47, Απόλλων 42, ΑΕΛ 38, ΑΠΟΠ/Κινύρας 33

Παρακάτω τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 21ης αγωνιστικής:

Τα οπισθόφυλλα των πολιτικών εφημερίδων [16-02-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων [16-02-2010]

Στη "Συνέχεια" τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων

Χρειαζόμαστε μια επανερμηνεία της εθνικής μας ταυτότητας, με πιο θετικούς όρους.

Η κρίση κατεβάζει τους δείκτες ευημερίας, αλλά ανεβάζει τα επίπεδα διανοητικής εγρήγορσης. Αναστατώνει την κοινωνία, αλλά οργανώνει καλύτερα τα μυαλά. Ανακόπτει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά ευνοεί την πολιτισμική ανάπτυξη. Εξαπολύει το φάσμα της καταστροφής, αλλά θρέφει και το σπέρμα της δημιουργίας. Όλα αυτά είναι σωστά κι έχουν επισημανθεί από αρκετούς, με ποικίλες διατυπώσεις. Σπάνια όμως αναφέρεται, ακόμα και από αυτούς, μια προϋπόθεση, χωρίς την οποία όλα αυτά τα θετικά παράγωγα μιας κρίσης είναι ανέφικτα. Η προϋπόθεση αυτή είναι ότι η κρίση θα έχει εσωτερικευτεί, ότι θα έχει γίνει και κρίση των συνειδήσεων. Που σημαίνει ότι δεν βολευόμαστε πια στις παλιές πεποιθήσεις μας, αναζητούμε καινούργιες, πιο σύνθετες απαντήσεις, αισθανόμαστε την ανάγκη να δούμε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Δεν περιμένουμε βέβαια μια τέτοια στάση από το σύνολο της κοινωνίας. Την περιμένουμε όμως από τα, κατά τεκμήριο, πιο ανήσυχα και δυναμικά τμήματά της ή από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Aυτό δεν το βλέπω ώς τώρα, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που θα θεωρούσα ελπιδοφόρο. Στην πλειονότητα των ....

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων [16-02-2010]

Στη "Συνέχεια" τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα