Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τα χαστούκια πάνε σύννεφο στις Βρυξέλλες!

Συμβαίνει τώρα!
Μετά τους «διθυράμβους» της περασμένης εβδομάδας για τη στήριξη Μέρκελ και Σαρκοζί που… «εξασφάλισε» ο Γιωργάκης, σήμερα τα πράγματα και τα πνεύματα άλλαξαν… Σήμερα, οι Ευρωπαίοι εταίροι «εξειδίκευσαν» πώς εννοούν τη «στήριξη»: Τέρμα τα τσάμπα λεφτά! Αν θέλετε βοήθεια, κοπιάσετε κι εσείς! Θα πάρετε μέτρα!
Κάτι τέτοιο ακούγεται απόλυτα λογικό, θεμιτό και ισορροπημένο. Όμως ο Γιωργάκης φοβάται το πολιτικό κόστος και παραπέμπει στις καλένδες τη λήψη των ουσιαστικών διαρθρωτικών μέτρων. Εκτός από τις έκτακτες και τακτικές φοροεπιδρομές και τα «παγώματα» δεν έχει κάτι άλλο αξιόπιστο να προτείνει. Είναι… σκράπας το «παιντί»! Γι’ αυτό στέλνει εκεί τον «κακομοίρη» τον Παπακωνσταντίνου, να τα βάλει με τα «θηρία» της ευρωζώνης! Και εκείνος, παρόλο που έμεινε… αξύριστος δίνοντας άνισες μάχες με τους «κακούς» Ευρωπαίους (σύμφωνα με την ιλαροτραγωδία του Μανώλη Καψή στο MEGA), έμεινε με την ουρά στα σκέλια και την απογοήτευση αποτυπωμένη στο «κουρασμένο» πρόσωπο…
Είναι σαφές και ας το καταλάβουμε: άλλο αλληλεγγύη και άλλο «μ@@@@α»… Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διατεθειμένοι να υποβάλουν σε κινδύνους και δοκιμασίες τους δικούς τους λαούς, για να στείλουν «τσάμπα χρήμα» στην Ελλάδα! Και πολύ καλά κάνουν! Εδώ και 40 χρόνια εισρέει άφθονο ευρωπαϊκό χρήμα, πακέτα και προγράμματα επί πακέτων και προγραμμάτων, και ποιο το αποτέλεσμα; Πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά των τελευταίων 4 δεκαετιών; Πώς φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι; Σίγουρα δεν φταίνε γι’ αυτό οι εταίροι μας, ούτε οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, για να πληρώσουν τώρα τα σπασμένα! Εμείς τα κάναμε σαν τα μούτρα μας, εμείς πρέπει και να στριμωχτούμε, για να τα διορθώσουμε.
Όσο για τους επίσης «κακούς» κερδοσκόπους (τώρα τους… ανακάλυψαν αυτούς τα πράσινα ΜΜΕ, επί ΝΔ δεν υπήρχαν…), δεν ήρθαν εκείνοι να μας βρουν… Εμείς πήγαμε και δανειστήκαμε ασύλληπτα ποσά, για δημαγωγικές παροχές και εφήμερη κατανάλωση! Και αυτό κυρίως επί της «πράσινης» 20ετίας. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού.
Δικαίως λοιπόν σήμερα καλείται ο εγκληματίας, το ΠΑΣΟΚ, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά! Και αν χρειάζεται οποιαδήποτε βοήθεια, ας φωνάξει και τον… Τσοβόλα, που κάποτε τα… «έδινε όλα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :