Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Κουίζ: Γιατί οργίζεται ο τέως Πρωθυπουργός;




α) χάλασε το Playstation του

β) τα ‘χει με τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους και φοβάται δυσκολία ανεφοδιασμού στο σπίτι 

γ) τα χει με τους ‘συντρόφους’ του στη ΝΔ που τον αδειάζουν ο ένας μετά τον άλλο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όσοι από εσάς απάντησαν το γ κερδίζουν στο παραπάνω κουίζ. Ο τέως Πρωθυπουργός έχει εξοργιστεί από την κριτική που ετεροχρονισμένα δέχεται από φίλους και συναδέλφους στο περιβάλλον την ΝΔ, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της ευχαριστήριας επιστολής του προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μ. Χριστοφοράκο.

Ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να «κόψει» τον ομφάλιο λώρο του κόμματος από τον προκάτοχο του και τα βήματα που κάνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι χαρακτηριστικά αυτής του της πρόθεσης.

Για την επίμαχη επιστολή, η ΝΔ αρχικά υιοθέτησε σιωπηρή στάση με «παράπλευρες διαφοροποιήσεις» η σημασία των οποίων είναι ενδεικτική του νέου δόγματος Σαμαρά ‘απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο’. Συγκεκριμένα, ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε «πως απαιτούνται εξηγήσεις από την πλευρά Καραμανλή για την ευχαριστήρια επιστολή», ενώ παράλληλα όχι μόνο εξήρε, αλλά υιοθέτησε τη στάση Παπανδρέου και το περίφημο ‘πρέπει να ματώσουμε’. Παρόμοια στάση τήρησαν και οι κ. Γιακουμάτος και Γ. Κασαπίδης. Η μη αποδοκιμασία αυτών των δηλώσεων από τη Ρηγίλλης επέτεινε το βαρύ κλίμα που ήδη διαμορφώνεται κατά του τέως Πρωθυπουργού, παρόλο που τον κ. Καραμανλή κάλυψε χθες στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Πρ. Παυλόπουλος με σύμφωνη γνώμη Σαμαρά.

Ο Α. Σαμαράς έχει «αδειάσει» ήδη τον Κ. Καραμανλή σε δύο ακόμα ‘θεματικές ενότητες’, την οικονομία και το Βατοπαίδι. Όσον αφορά στο πρώτο, χαρακτηριστική της πρόθεσης του για αποστάσεις είναι μια ακόμα δήλωση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΟΝΝΕΔ: «Η ΝΔ είχε εντολή για ανατροπές. Αλλά δεν τις προχώρησε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Και γι’ αυτό τιμωρήθηκε στις κάλπες..». Αλλά και για την υπόθεση του Βατοπεδίου, η ΝΔ αναδίπλωσε τη στάση της σχετικά με την εξεταστική. Αποφάσισε τελικώς της υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης, αποσύροντας τον αστερίσκο που η ίδια είχε βάλει για την μη αναγκαιότητα σύστασης νέας εξεταστικής χωρίς την ύπαρξη καινούριων στοιχείων.

Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από βαρύ για τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος μέσω των συνεργατών του τονίζει ότι δεν προτίθεται να παρέμβει δημόσια. Aν όμως οι συνθήκες παραμείνουν ίδιες, δεν αποκλείεται να δούμε τον τέως Πρωθυπουργό να καταθέτει ως μάρτυρας ενώπιον της Βουλής στην εξεταστική για τη Ζίμενς αλλά και σε αυτή για το Βατοπέδι.

«Όλα έχουν εξηγηθεί με απόλυτα πειστικό τρόπο», διαμήνυσε, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του με τον ίδιο τρόπο που συνήθιζε άλλοτε να καλύπτει τους συνεργάτες του.

Η δυσαρέσκεια του Κ. Καραμανλή είναι εν μέρει δικαιολογημένη. Ως Πρωθυπουργός κλήθηκε ουκ ολίγες φορές να απολογηθεί και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα πεπραγμένα στελεχών της ΝΔ. Στο πνεύμα της «ομάδας» λοιπόν περίμενε να κάνουν το ίδιο και για αυτόν. Έλα όμως που όπως χαρακτηριστικά λένε αρκετοί βουλευτές στη ΝΔ «Δεν υπάρχει πλέον η λογική της ομάδας», τουλάχιστον όχι σε σχέση με τον τέως Πρωθυπουργό. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει αλλάξει προπονητή και ο νέος προπονητής δε προτίθεται να ρίξει στο γήπεδο αυτούς που διαφωνούν με το δικό του στυλ παιχνιδιού. Ο Σαμαράς κάνει το δικό του παιχνίδι χρησιμοποιώντας τους δικούς του «παίκτες». Οι έχοντες πάρει «κόκκινη κάρτα» από το λαό θα μείνουν στο πάγκο..

ΥΓ: Όσοι βρήκαν τη σωστή απάντηση στο κουίζ κερδίζουν ένα μπλουζάκι με τον τέως Πρωθυπουργό εν αδαμιαία περιβολή (με το απαραίτητο φύλλο συκής εννοείται) με την ένδειξη:
Never been to paradise, not my fault you ‘re not in heaven. 
/ FAR AWAY FROM PARADISE.. / της ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ / new-deal.gr /

Δεν υπάρχουν σχόλια :