Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Κακοφτιαγμένη φασίζουσα σάτιρα Λαζόπουλου εις βάρος του Κώστα Μπακογιάννη

Σχολή Λάλας. Χτυπάνε κάτω από τη μέση, όποιον έχει σχέση με τη Ντόρα. Χτυπάνε ακόμα και την οικογένειά της.  Τα παιδιά της. Μέχρι και τον γάμο του Κ. Μπακογιάννη εμπλέκουν στην ολοκληρωτική τους στρατηγική. Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι, όταν χρησιμοποιείς την κατάθεση του Τέλλογλου, όπου παραδέχεται ότι πλανήθηκαν οι πάντες από τις ψευδείς καταγγελίες της Μπουγάτσου - [ εδώ ]  και [ εδώ ] - για το catering στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη και εσύ επιστρέφεις και θεωρείς δεδομένες τις αρχικές καταγγελίες;
Τότε δεν μιλάμε ούτε για κακόγουστο χιούμορ, ούτε για λαϊκίζουσα επιθεώρηση, ούτε για εμπαθή "μπουγατσάδα". Μιλάμε για φασίζουσα σάτιρα.

Είναι εξόφθαλμη πλέον η στήριξη που παρέχει στον αρχηγό Αντώνη το «χιούμορ» του «ταλαντούχου» κύριου Λάκη. Ο Λάκης είναι μάλλον ιδιαίτερα συγκινημένος από την ποιητική φλέβα του προέδρου. Ως "καθαρόαιμος" μαικήνας των τεχνών και των γραμμάτων, δε γίνεται να αφήσει χωρίς στήριξη τον μεγάλο ποιητή Αντώνη.  Υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί στην Ελλάδα που να έχουν εμπεδώσει τόσο εμπεριστατωμένα την έννοια του φωτός, όπως ο πρόεδρος;
 
Σήμερα αποδείχτηκε η δολιότητα που χρησιμοποιεί στη σάτιρά του ο Λαζόπουλος. Χρησιμοποιεί συχνά, μεταξύ Τζούλιας και πιασάρικων απογευματινών, «σοβαρών» ζητημάτων, πολιτικά θέματα που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κομματικά και ειδησεογραφικά κέντρα. Μόνο που αυτά τα κέντρα βρίσκονται σε πλήρη στοίχιση με συγκεκριμένα οικονομικά και κρατικοδίαιτα συμφέροντα.  Με μια δακρύβρεχτη και φασιστοειδή διαστροφή της πραγματικότητας, παραποιεί εσκεμμένα και συνειδητά,  αποδεδειγμένα γεγονότα, των οποίων το περιεχόμενο έχει καταπέσει. Ο τρόπος όμως που ράβεται το video και ο σκηνοθετημένος σχολιασμός στο background, με εισαγγελικό ύφος, έχουν ως στόχο την πρόκληση χειραγωγημένων εντυπώσεων, την αλλοίωση της πραγματικής είδησης και την προβοκατόρικη  νόθευση της αλήθειας και της πραγματικότητας.   

Μια ερώτηση: Γιατί δεν έχει ποτέ σατιρίσει τον αρχηγό Αντώνη ο Λάκης; Γιατί βρίσκεται εκτός του "σατυρικού του πεδίου"; Υπάρχουν παρασκηνιακές συμφωνίες με τους ανοιξιάτικους συμβούλους για μονομερή χτυπήματα κάτω από τη μέση κατά της Ντόρας;......... (αρέσουν στον αρχηγό-πρόεδρο τα αποσιωπητικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια :