Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στρατηγική ήττα Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

"Με μία τρίτη λύση, απέφυγε ο Αντώνης Σαμαράς τον σκόπελο της κάλπης για την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μία πρώτη ευκαιρία εκτόνωσης βουλευτών που δεν τον στήριξαν και έμειναν έξω από τα όργανα που συγκρότησε.
Μοναδικός υποψήφιος, που θα εκλεγεί διά βοής, θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, παλιός αβερωφικός αλλά ήπιος και αγαπητός στους συναδέλφους του και του «ντορικού» στρατοπέδου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ήταν στην Ντόρα Μπακογιάννη, τη στήριξη της οποίας ζήτησε και εξασφάλισε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της «Ε». Ο Α. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά και ευχαρίστησε τόσο τον Α. Λυκουρέντζο που τον προόριζε για τη θέση όσο και τον Γ. Βλάχο που μπήκε σφήνα, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να είναι και εκείνος υποψήφιος, οπότε η κάλπη θα ήταν αναπόφευκτη. Και οι δύο υποχώρησαν στο όνομα της ενότητας. Η εκλογή του ορίστηκε για την Παρασκευή, στις 11.30 το πρωί. Ο Κ. Τασούλας θα διαδεχθεί τον Γ. Τραγάκη." (Πηγή: «Ελευθεροτυπία»).

Σχόλιο «περιοδικού»: Όπως κι αν το δει κανείς, πρόκειται για δεινή στρατηγική ήττα του Σαμαρά στο εσωκομματικό «πεδίο μάχης», και μάλιστα στο πιο κρίσιμο «χαράκωμα», εκείνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το ότι υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση από την πρωταρχική επιλογή και επιθυμία του να προτείνει ως νέο γενικό γραμματέα της Κ.Ο. τον σκληρό «σαμαρικό» Α. Λυκουρέντζο, αποτελεί ομολογία αδυναμίας έκφρασης και συσπείρωσης της «όλης ΝΔ»… Ουσιαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται και λειτουργεί ως αρχηγός όχι της ΝΔ, αλλά της «παρεούλας» των ΠΟΛΑΝιτών που έχουν εισβάλει με ρεβανσιστικά απωθημένα στο γαλάζιο κομματικό μηχανισμό και πασχίζουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να τον ελέγξουν… Οι Βουλευτές, όμως, δεν χαμπαριάζουν από τέτοιες «μουρούτειες» πρακτικές… Εκείνοι έχουν την άμεση επαφή με την εκλογική βάση του κόμματος και αυτό τους καθιστά «δύσκολη μπουκιά» στο αδηφάγο στόμα της Νεοδεξιάς Ρηγίλλης…

Δεν υπάρχουν σχόλια :