Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά δεν τα βρίσκουν...

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό οτι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι αρπαγμένος απο τον αντικαταστάτη του στην ηγεσία της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά οτι δέν τον υπερασπίζεται όπως τα περίμενε, οτι τον αδειάζει ενώ κάποιοι φανατικοί προσωπολάτρες του μιλάνε για αχαριστία. Ο ίδιος ο Καραμανλής δείχνει οτι δέν έλαβε το μήνυμα των τελευταίων εκλογών που τον καταδίκασε οριστικά ο Ελληνικός λαός αλλά κάνει νέες ανεξήγητες κινήσεις. Ανοίγει νέα πολιτικά γραφεία στην πλατεία Μαβίλη, βάζει στενούς του ανθρώπους να διαδίδουν οτι το "κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής" δέν έκλεισε, ο ίδιος έχει πεί επανειλλημένα "είμαι πολύ νέος να συνταξιοδοτηθώ". Όλα αυτά σε συνδυασμό με την βέβαιη αποτυχία του Σαμαρά στην ηγεσία δείχνουν οτι έχει βάλει για τα καλά στόχο να... επανέλθει στην ηγεσία του κόμματος μετά τις επόμενες εκλογές.
Πάω στον Σαμαρά βεβαίως χρωστάει στον Καραμανλή μεγάλη ευγνωμοσύνη τον μάζεψε απο το πουθενά, απο τα αζήτητα, την αποτυχία τον έκανε βουλυτή, υπουργό στο τέλος του παρέδωσε ακόμα και την αρχηγία του κόμματος. Μέχρι εδώ καλά αλλά μετά αρχίζουν τα δύσκολα γιατί ο Σαμαράς αρχίζει να καταλαβαίνει οτι χρησιμοποιείται απο τον Καραμανλή σάν πειραματόζωο, σάν μέσο για να επανέλθει ξανά ο ίδιος στην κορυφή μετά απο μιά σύντομη προσωρινή συνταξιοδότηση. Θα χρεωθούν σύντομα στον Σαμαρά πάρα πολλά, τα πάντα σχετικά με την ακόμα μεγαλύτερη κατρακύλα του κόμματος κάτι που αρχίζει ο ίδιος να καταλαβαίνει και δυσανασχετεί απέναντι στον ευεργέτη του.
Σε κάθε περίπτωση η αποτυχία του είναι δεδομένη. Το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε για άλλη μιά φορά με ψέματα τον λαό, αντί για λεφτά και παραδείσους που υποσχέθηκε μας έριξε στις αιμοβόρες μασέλες του ΔΝΤ. Παρόλα αυτά αντί να κλείσει η ψαλίδα όπως θα γινόταν σε φυσιολογικές συνθήκες η διαφορά στις δημοσκοπήσεις εκτοξεύεται απο τις 11 στις 18 μονάδες!!!
Ο Σαμαράς βλέπει παντού αδιέξοδα είναι υποχρεωμένος, έχει λάβει απο την αρχή σαφέστατη εντολή να υπερασπιστεί την εξαετία του Καραμανλή που έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Άν το κάνει κάποιοι άλλοι απο την απέναντι πλευρά είναι έτοιμοι να τον στήσουν στον τοίχο για τα σκάνδαλα, τα Βατοπέδια, την κακή οικονομική πολιτική της εξαετίας για τα οποία μπορεί ο ίδιος ο Σαμαράς να μήν έχει μεγάλη συμμετοχή αλλά θα τα χρεωθεί αποκλειστικά ο ίδιος σάν πρόεδρος αντί να τα χρεωθεί ο Καραμανλής. Θα τα χρεωθεί σε τέτοιο σημείο σάν να ήταν αυτός πρωθυπουργός. Απο την άλλη άν αποκηρύξει την εξαετία του Καραμανλή θα μείνει ίσως και χωρίς οπαδούς, με τους 300 οπαδούς που του έχουν απομείνει απο την ΠΟΛΑΝ του 1993. Ο μηχανισμός που τον στήριξε με απίστευτο φανατισμό εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη δέν είναι δικός του όπως είναι γνωστό φυσικός ηγέτης σε όλα αυτά τα παπαγαλάκια είναι πρώτα απ'όλα ο Καραμανλής. Υποστήριξε τον Σαμαρά μόνο σάν αντιμητσοτάκη άν δεί τον Σαμαρά να γίνεται εκτός απο αντιμητσοτάκης και αντικαραμανλής θα τον στείλει απο εκεί που τον μάζεψε, σε χρόνο ρεκόρ θα τον ρίξει απο την κορυφή στον πάτο.
Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμμα δηλαδή και στο βάθος σε κάθε περίπτωση ο διασυρμός. Ο Σαμαράς αρχίζει να το καταλαβαίνει κατα βάθος περισσότερο είναι χωλομένος ο ίδιος ο Σαμαράς νομίζω με τον Καραμανλή, παρά ο Καραμανλής απο αυτόν που θα γελάει μαζί του αλλά δέν τολμάει να το εκδηλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :