Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το στοίχημα της Ντόρας

Να πάμε κατ’ ευθείαν στο βασικό ερώτημα: μπορεί η Ντόρα Μπακογιάννη να ανατρέψει το δικομματισμό; Εκεί βρίσκεται η ουσία των εξελίξεων που δρομολογήθηκαν μετά το προαναγγελθέν διαζύγιο της με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Μέχρι τώρα κανείς δεν κατάφερε να κατεβάσει το άθροισμα των δυο μεγάλων κομμάτων κάτω από το 75-80%. Ούτε ο Στεφανόπουλος, ούτε ο Αρσένης, ούτε Τρίτσης, ούτε ο Τσοβόλας, ούτε ο Μάνος, ούτε ο ίδιος ο Σαμαράς. Το φαινόμενο Καρατζαφέρης είναι διαφορετικής τάξης, αν και στην ουσία μάλλον συντηρεί παρά απειλεί τον μεταπολιτευτικό διπολισμό.
Τώρα είναι η σειρά της Ντόρας να δοκιμάσει. Είναι βέβαιο ότι έχει κάποιες ....

Η Ντόρα έφτασε και 38%!

Και ενώ ο Μεγαλύτερος Ψεύτης της Μπλογκόσφαιρας έγραφε ό,τι του λανσάριζε ο φίλος του Κόκκινος Πάνος της "νέας ΝΔ", αναδημοσιεύουμε από το Veto300 την αλήθεια με νούμερα για την τεράστια τηλεθέαση που πέτυχε η συνέντευξη της Ντόρας στο MEGA χθες στο Κεντρικό Δελτίο του σταθμού:

Γράφει Η ΤΗΛΕΦΑΚΑ
Οπως ανεμενόταν η Ντόρα πήρε όλο το "χαρτί" χθες στο Μega. Τα ποσοστά του δελτίου ξεπέρασαν το 30% -κάποια στιγμή τη συνένεντευξη παρακολουθούσε το 38%! Ο κόσμος ήθελε να μάθει γιατί υπερψήφισε τη συμφωνία, τί σκέφτεται να κάνει τώρα, αν έχει ήδη σχέδια για νέο κόμμα, αλλά και τί λέει για τον Σαμαρά και τον Καραμανλή. Ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό, το ύφος της τα έλεγε όλα. Τον σιχαίνεται ως πρόσωπο και τον θεωρεί ασήμαντο ως πολιτικό! Αναλυτικά οι επιδόσεις των χθεσινών κεντρικών δελτίων:
Μega 31,6
Alter 20,5
Alpha 11,3
ANT1 7,7
Star 7,2
NET 7,1

Τα ανυπόληπτα «τσιράκια» του Εφιάλτη θέλουν να τους διώξουν όλους από τη «Νέα Νέα Δημοκρατία»!

Ο Χρήστος Ζώης (ποιος…; Μη με ρωτάτε, και εγώ σήμερα έμαθα ότι υπάρχει τέτοιο… «φρούτο»…), εκφράζοντας τις μανιοκαταθλιπτικές εμμονές του Αρχηγαντώνη, ζήτησε να φύγουν ΤΩΡΑ «όσοι δεν θέλουν να είναι στη Νέα ΝΔ»! Βιάζονται να τους διώξουν όλους! Να μείνουν μόνοι τους. Αυτοί και ο Αρχηγός, στο στενό κλουβί με τις τρελές… Σου λένε, γιατί να φεύγει ένας-ένας, να παίρνει ο Πρόεδρος τη στενοχώρια σε… δόσεις; Άντε, όλα τα πρόβατα έξω απ’ το μαντρί, προτού σας φάει ο Λύκος! Γιατί όταν γυαλίζει το μάτι του Λύκου (και του… τρελού) είναι ώρα να την κάνουμε, σύντροφοι…

60 τραυματίες από σύγκρουση φέριμποτ στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης

Staten Island Ferry Crashes Into Dock, Injuring 60Staten Island Ferry Crashes Into Dock, Injuring 60  Staten Island Ferry Crashes Into Dock, Injuring 60
Staten Island Ferry Crashes Into Dock, Injuring 60 File image of NTSA chair Engleman inspecting 2003 damage aboard Staten Island ferry Andrew J Barberi File image of the Staten Island ferry Andrew J Barberi in 2003 accident
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φέριμποτ προσέκρουσε σε αποβάθρα, στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι ελαφράς μορφής, ωστόσο στις εικόνες που μεταδόθηκαν διακρίνονται άνθρωποι να μεταφέρονται σε φορεία.
Ένας επιβάτης κατήγγειλε ότι το φέριμποτ πλησίαζε την προβλήτα με μεγάλη ταχύτητα. Τον Οκτώβριο του 2003 το φέριμποτ Andrew J. Barberi είχε προσκρούσει στην ίδια προβλήτα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 70.
Photo by Spencer Platt/Getty Images
REUTERS/Chip East/Files (UNITED STATES - Tags: DISASTER TRANSPORT)

Ακυρώνονται οι πτήσεις από και προς Βαρκελώνη

People wait underneath an information board showing cancelled flights at the Prat Airport in Barcelona May 8, 2010. Fifteen airports in northern Spain were closed on Saturday because of the ash cloud from an Icelandic volcano, Spain's airport and air traffic authority Aena announced. REUTERS/Marti Fradera (SPAIN - Tags: TRANSPORT ENVIRONMENT BUSINESS TRAVEL)






Νέα αναταραχή προκαλεί και πάλι το ηφαίστειο της Ισλανδίας.
Θύμα και πάλι η Μεσόγειος και ο τουρισμός της.


REUTERS/Marti Fradera (SPAIN - Tags: TRANSPORT ENVIRONMENT BUSINESS TRAVEL)

Οι φιλελεύθεροι στην Βρετανία ζητούν δικαιότερο εκλογικό νόμο

LONDON, ENGLAND - MAY 08: Protestors calling for electoral reform besiege Transport House where Liberal Democrats are holding a meeting on May 8, 2010 in London, England. Over 1000 protesters have gathered in Westminster calling for proportional representation as the Liberal Democrat leadership discuss a possible coalition with the Conservative Party. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)Britain's Prime Minister Gordon Brown stands during a Victory in Europe (VE) day ceremony in central London

Οπαδοί του Φιλελεύθερου Κόμματος διαμαρτύρονται για τον εκλογικό νόμο της Αγγλίας, που κλέβει έδρες από το τρίτο κόμμα και τις δίνει στο δεύτερο. Η μη αυτοδυναμία στην Βρετανία τους δίνει θέση ισχύος που φτάνει ακόμα και στις συζητήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ήδη οι Εργατικοί για να δελεάσουν τους φιλελεύθερους υποσχέθηκαν αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η συγκέντρωση των Φιλελεύθερων έγινε στο Westminster όπου οι Φιλελεύθεροι συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας που τους δίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών. Μέχρι στιγμής υπερέχουν τα σενάρια συνεργασίας με τους Συντηρητικούς του Κάμερον. Εντωμεταξύ οι τρεις αρχηγοί συμμετείχαν σήμερα στους εορτασμούς για την νίκη της Ευρώπης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (VE day).
Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images Content © 2010 Getty Images All rights reserved.
REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: POLITICS ELECTIONS MILITARY SOCIETY IMAGES OF THE DAY)

Η πραγματική μυστική αποστολή του Terminator

Δεν απεργείς; Θάνατος!

Τόσον καιρό το ΚΚΕ ασκούσε σωματική βία εναντίον όσων τολμούσαν να μην απεργούν. Για το κόμμα αυτό -που η διάλυση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτοσκοπός προκειμένου να ξεσπάσει η Οκτωβριανή του επανάσταση- η απεργία δεν είναι δικαίωμα. Δεν είναι προσωπική απόφαση. Δεν είναι δυνατότητα. Είναι υποχρέωση. Και έτσι το ΚΚΕ / ΠΑΜΕ / σωματεία τους εμποδίζουν με σωματική βία όσους επιλέγουν να εργαστούν. Δεν τους πληρώνουν όμως τα μεροκάματα που κόβει ο εργοδότης (τα είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου αυτά, για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, είχα αναφερθεί και σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας). «Συνεπώς, απεργείτε υποχρεωτικά. Αν πάτε να δουλέψετε, θα σας δείρουμε. Και το παράλληλο κράτος του ΚΚΕ αναλαμβάνει τα υπόλοιπα: αργόσχολοι, υπάλληλοι του κόμματος, ανεπάγγελτοι, κομματικά στελέχη, ήδη απεργοί και κάποιοι ιδεολόγοι, που θεωρούν ότι ξέρουν το καλό του κάθε εργαζόμενου καλύτερα από τον ίδιο. Το ΚΚΕ έστρωνε το δρόμο. Τώρα που κάποιοι (αναρχοαυτόνομοι; αναρχικοί; αριστεριστές; παρακρατικοί;) περπάτησαν ένα βήμα ακόμα στον ίδιο δρόμο, τι βρήκε να πει ο Παφίλης; Λέξη για τους νεκρούς. Λέξη για τη μολότοφ. Λέξη για την ασφυξία στο χώρο εργασίας. Λέξη για τους πρότερους δικούς του τραμπουκισμούς. Μίλησε για προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ. Κατάγγειλε και τα νέα οικονομικά μέτρα. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα της ειδικής -προ ημερήσιας διάταξης- συζήτησης. Το θέμα ήταν οι νεκροί.
Δημήτρης Φύσσας

Σηκώνει βάρη και... κλατάρει!!!

Το Καρφί

Αφιερωμένο με αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό στη Γυναίκα...

Καίγονται οι ορυζώνες στην Μιανμάρ


Men are use palm leaves to extinguish fire at a rice field outside YangonΑγρότες προσπαθούν με φοινικόφυλλα να σβήσουν την φωτιά που καίει αδυσώπητα τις φυτείες ρυζιού. Ο χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος στην Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία ή Μπούρμα). Η οικονομία της χώρας βασίζεται στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα στη γεωργία. Κυριότερο γεωργικό προϊόν είναι το ρύζι.

REUTERS/Soe Zeya Tun (MYANMAR - Tags: SOCIETY AGRICULTURE)

Με τον «Ρομπέν των Δασών» κάνει πρεμιέρα στις 12 Μαΐου το Φεστιβάλ των Καννών

Η νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ Ρομπέν των Δασών με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου θα ανοίξει, στις 12 Μαΐου, την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ των Καννών. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί 12 ημέρες αργότερα.

Στην ταινία, που θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού, πρωταγωνιστούν, επίσης, η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Γουίλιαμ Χαρτ.
Είναι η πέμπτη συνεργασία των Σκοτ και Κρόου. Οι προηγούμενες ήταν στις ταινίες: Μονομάχος, Μια Καλή Χρονιά, American Gangster, Πλεκτάνη.
Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε πολλές φορές μέχρι να λάβει την τελική του μορφή. Κάποια στιγμή είχε μάλιστα ανακοινωθεί ότι...

Το 47,6% διαφωνεί με τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη

To 47,6% των πολιτών διαφωνούν με τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ συμφωνεί μόνο το 39,4%. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να είναι μοιρασμένη. Το 50% διαφωνεί και το 47% συμφωνεί με την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό προκύπτει από έρευνα της ALCO για το NewsIt. Για την αποπομπή των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κοινοβουλευτική ομάδα το 58,5% διαφωνεί ενώ συμφωνεί μόνο το 32,2%.

Κατάδυση στο ναό του Μάγκνα Ταπόσιρις

Archaeologist Hawass of Egypt's Supreme Council of Antiquities is lowered down a shaft with a wincher, at the royal temple of Taposiris Magna, at the Borg al-Arab in AlexandriaArchaeologist Zahi Hawass of Egypt's Supreme Council of Antiquities works at the royal temple of Taposiris Magna, at the Borg al-Arab in Alexandria

Ο αρχαιολόγος Zahi Hawass, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου κατεβαίνει στον βασιλικό ναό του Μάγκνα Ταπόσιρις, στο Borg Al-Arab στην Αλεξάνδρεια, περίπου 164 μίλια (265 χλμ) βορειοδυτικά του Καίρου. Πριν λίγες μέρες, οι αρχαιολόγοι, που αναζητούν τον τάφο της θρυλικής βασίλισσας Κλεοπάτρας, ανακάλυψαν ένα γιγαντιαίο άγαλμα (ίσως του βασιλιά Πτολεμαίου 4ου) της ίδιας εποχής από μαύρο γρανίτη μέσα στον ναό του Ταπόσιρις Μάγκνα.
REUTERS/Stringer (EGYPT - Tags: SOCIETY)

Θλίψη και οργή

Βαθιά θλίψη, το πρώτο μας συναίσθημα, για τους συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, για όσους τραυματίστηκαν και για τις περιουσίες που κάηκαν...
Τη θλίψη τη διαδέχεται η έντονη οργή για τους δολοφόνους, τους περίφημους «γνωστούς-άγνωστους», αλλά και για τους ηθικούς αυτουργούς, δηλαδή όλους αυτούς που τους ηρωοποιούσαν, τους προστάτευαν, ή, απλώς, τους ανέχονταν επί τριάντα χρόνια. Οργή και για το ανίκανο κράτος που, για άλλη μια φορά, αδυνατεί να προστατέψει την ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, εκτός από τη διάλυση της οικονομίας, άρχισε να βάφεται και με αίμα.
Υπάρχουν, άραγε, δυνάμεις στην Ελληνική κοινωνία, που θα σταματήσουν την καταστροφή; 

Επιστρέφει η τέφρα. Κλειστά 19 αεροδρόμια της Ισπανίας

Εξακόσιες εβδομήντα τρεις πτήσεις ματαιώθηκαν στην Ισπανία σήμερα το πρωί, όπου 19 αεροδρόμια έχουν κλείσει στα βόρεια της χώρας, εκ των οποίων και εκείνο της Βαρκελώνης από τις 1330 GMT, εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, ανακοίνωσε η ισπανική αεροπορική αρχή Aena.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Λονδίνου, το νέφος της τέφρας αναμένεται να κατευθυνθεί μετά την Κυριακή προς την περιοχή της Μεσογείου και την Ιταλία.
Το νέφος αναμένεται εντός της ημέρας να .....

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

Είπε ο Γιώργος Παπανδρέου
στον Αντώνη Σαμαρά :
« Έχεις δύο μαύρα μάτια
που τα κλείνεις πονηρά
μια το ένα μια το άλλο
μα συγχρόνως και τα δυό
και αυτή η πονηριά σου
σε κατάντησε τυφλό »

Έτσι ο τυφλός Αντώνης
έκανε λαϊκισμό
και δεν ψήφισε τα μέτρα
για να βρούμε δανεισμό !
Κοίταξε τον εαυτό του
και δεν σκέφτηκε τη χώρα ,
κι’ έτσι σε διαφωνία
εξανάγκασε τη Ντόρα !

Πήρε απόφαση γενναία
άρδην να τη διαγράψει,
και η Ντόρα στα παπούτσια
τα παλιά της θα τον γράψει ,
πάνω εκεί στη τρύπια σόλα
…που έφυγε απ’ τη Νέα ΠΟΛ.Α

Στης φυλακής τα σίδερα... η Άντζελα Δημητρίου!!!

Οι ωραίοι έχουν χρέη, τραγούδαγε πριν από κάποια χρόνια ο Χρήστος Δάντης και απ’ ότι φαίνεται το άσμα βρίσκει εφαρμογή στην πραγματικότητα.
Κι αυτό γιατί η Άντζελα Δημητρίου την Παρασκευή το βράδυ, μετά το τέλος των εμφανίσεών, συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο 1ο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου.
Αιτία είναι...

Κίτρινη σε ποδοσφαιριστή που πέθανε στο γήπεδο!

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη προ ημερών στο ερασιτεχνικό κροατικό πρωτάθλημα, με τους ποδοσφαιριστές να αρνούνται να συνειδητοποιήσουν τι έζησαν.
Στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ Mladost και Sokola γίνεται ένα τάκλιν στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Goran Tunjic να πέφτει απότομα στο έδαφος.
Ο διαιτητής τότε, βλέποντας πως ο παίχτης δεν δέχτηκε κάποιο σκληρό μαρκάρισμα, αλλά βρέθηκε στο έδαφος, τον...

«You have to always speak Greek because θα ξεχάσεις τη γλώσσα σου»

Η διγλωσσία στο επίκεντρο τριημέρου εκδηλώσεων που οργανώνει το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

«My father works in a coffee lounge restaurant, he is a καφετζή. Φτιάχνει καφεδάκια, take - away shop in Yavo. All the Greeks go there, all the Πόντιοι. Εγώ Πόντιος είμαι!» Η μπερδεμένη γλωσσικά πρόταση ενός φοιτητή ελληνο-αυστραλιανής καταγωγής αποτελεί κλασικό παράδειγμα δίγλωσσων ατόμων και θα συζητηθεί στο τριήμερο Λόγου και Τέχνης για τον πολιτισμό και την άρση της ξενοφοβίας, που διοργανώνει από αύριο, στο στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και η ομάδα για τη διγλωσσία και τον πολυπολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία «Πολύδρομο».
Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΠΑΕ, Ρούλα Τσοκαλίδου, η παράλληλη χρήση των γλωσσών στην ίδια πρόταση ή επικοινωνία είναι...

Απορρίφθηκε η αγωγή των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την καταβολή από τη Γερμανία της χρηματοπιστωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, για την οποία δόθηκε χθες Παρασκευή το πράσινο φως από τη γερμανική κάτω βουλή.
Οι πέντε ευρωσκεπτικιστές υποστήριζαν ότι το πακέτο βοήθειας- από χώρες μέλη της ευρωζώνης και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- δεν είναι σύμφωνο με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ανοίξει το δρόμο σε πληθωριστικές πολιτικές.

Η ψήφος της Ντόρας είναι µοναχική.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το ανέκδοτο των τελευταίων ηµερών; Οτι ο Αντώνης Σαµαράς αποφάσισε να ψηφίσει η Ν.Δ. «όχι» στα οικονοµικά µέτρα για έναν και µόνο λόγο. Γνώριζε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει «ναι», άρα θα είχε την ευκαιρία να την εξοστρακίσει από το κόµµα!
Προκειµένου να το πετύχει αυτό, ο Αντώνης ήταν διατεθειµένος να αγνοήσει εισηγήσεις, να αψηφήσει προειδοποιήσεις και να αδιαφορήσει για πιέσεις από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.
ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ κορυφής σε κόµµα εξουσίας αποτελεί συνήθως δραµατικό γεγονός. Οταν ο Κώστας Καραµανλής διέγραψε µια κρύα νύχτα του 1998 τον Γιώργο Σουφλιά, τον Στέφανο Μάνο κι άλλους τέσσερις, η πολιτική αγορά είχε κρατήσει την ανάσα της. Αντιθέτως, αν χθες άνοιξε το στόµα της ήταν για να συγκρατήσει κάτι σε χασµουρητό. Η αντιπαράθεση Ντόρας - Αντώνη είναι τόσο ......

Αναβιώνει η «καμαρίλα» στα κόμματα; - Αρθρο – θέση του «Αδέσμευτου Τύπου»



ΟΙ Αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας αποφάσισαν και διέγραψαν και… απέπεμψαν στελέχη τους…
Χωρίς καν να τηρήσουν τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες…
Χωρίς να ρωτήσουν τα κόμματά τους!..
Ετσι επανήλθε το αντιδημοκρατικό εκείνο «ό,τι πει ο Αρχηγός»!..
***
ΘΑ επικεντρώσουμε την κριτική μας σήμερα στο μεγάλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το οποίο, αφού πέρασε μια περίοδο «κλειστών θυρών» και απομόνωσης και από τη Βάση του και από τους βουλευτές και τα στελέχη του (ακολουθώντας τις θεόκλειστες πόρτες του Μαξίμου), ελπίσαμε ότι...

Βουτιά της Νέας ΝΔ στο .... αβερωφικό παρελθόν

Μετά τις εκλογές του 2004 υπήρχε μια οπτική γωνία από την οποία η συγκυρία έδειχνε ευτυχής για τη χώρα: αθροιστικά η ηλικία των επικεφαλής των δύο κομμάτων εξουσίας ήταν μόλις 100! Πρωθυπουργός 48 ετών και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 52! Ηταν έμπρακτη απόδειξη ανανέωσης- ασυνήθιστη για την ελληνική πολιτική ιστορία. Πολύ νωρίς απεδείχθη ότι η ηλικία δεν είναι πάντα ο ασφαλέστερος οδηγός για την πρόβλεψη των πολιτικών εξελίξεων. Πρόσθετη απόδειξη το ύφος της παρουσίας του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.
Αν όχι προσωπικά ο ίδιος, σίγουρα πάντως η συμπεριφορά των βουλευτών της Ν.Δ. παρέπεμπε στον ....

Το αναμενόμενο τέλος

Την Πέμπτη που μας πέρασε εκτός την σφράγιση του καταστροφικού έργου της ΜΚΟ είχαμε και την αναμενόμενη κατάληξη στη διαμάχη του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη. Μία μάχη που  από το 2004 που επέστρεψε ο ιδρυτής της Πολιτικής Άνοιξης στην Νέα Δημοκρατία αναμέναμε να ξεσπάσει. Δεν ξέρω ποιος από τους δύο ήθελε περισσότερο αυτή την εξέλιξη όμως είμαι πεπεισμένος πως και οι δύο συνειδητά επέλεξαν την ρήξη.  Η Ντόρα Μπακογιάννη όταν αποφάσισε να ακούσει το ένστικτο της και να υπερασπιστεί την .....
 

Ο κ. Καραμανλής και η ευθύνη


Λένε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στη δική μου περίπτωση η ελπίδα ήταν πως ο Κώστας Καραμανλής έκρυβε κάπου βαθιά μέσα του κάτι από στόφα ηγέτη, αυτού που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν statesman. Χθες αποφάσισα ότι απλά «δεν το έχει», όπως λένε σήμερα οι νεότεροι. Ο τέως πρωθυπουργός επιχείρησε να προστατεύσει την υστεροφημία του πέρυσι τον Οκτώβριο όταν, με απελπιστική καθυστέρηση, βγήκε και πρότεινε αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα. Χθες αποφάσισε να ακολουθήσει την κομματική γραμμή και να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων που μας επιβάλλει η αποφυγή της χρεοκοπίας. Δεν αντελήφθη προφανώς τη μεγάλη αντίφαση ούτε και αισθάνεται την ευθύνη για το γεγονός πως η  .....

Η δύσκολη κάθοδος Σαμαρά στην Κρήτη

Στις 22 Μαΐου ο Σαμαράς θα κατέβει στην Κρήτη. Θα πάει στην φωλιά του Μητσοτακισμού για να μιλήσει -άκουσον - άκουσον- για τα ιδεολογικά. Προφανώς ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι ο κόσμος τον πήρε χαμπάρι και αυτόν και τα όσα πρεσβεύει επί των ιδεολογικών. Με δεδομένο, όμως, ότι στην Κρήτη άρχισαν από χθες να βράζουν τα αίματα, το πιθανότερο είναι, η φιέστα που ετοιμάζουν οι επιτελείς της Ρηγίλλης να μετατραπεί σε εκδήλωση αποδοκιμασίας του Σαμαρά. Επειδή, οι οργανωμένοι νεοδημοκράτες στην Κρήτη είναι πάνω απ' όλα Μητσοτακικοί, το πιθανότερο είναι να γιαουρτωθεί ο αρχηγός της Ν.Δ. Στην Κρήτη όμως, δεν συνηθίζουν να πετάνε γιαούρτια. Προτιμούν να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς με τα χέρια και κοιτώντας στα μάτια τον αντίπαλο. Αυτό δηλαδή, που δεν έμαθε ποτέ ο εκπρόσωπος της πολιτικής δειλίας. Και, επειδή, είναι βέβαιο ότι ήδη, ο Σαμαράς, έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κάθοδό του στην Κρήτη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι: «οι άντρες ακόμη κι' όταν ξέρουν ότι θα χάσουν τον πόλεμο πηγαίνουν στην μάχη».

Αν πιστεύεις ότι .....



..... οι 3 πέθαναν επειδή δεν υπήρχαν μέτρα πυρασφάλειας τότε ο Γρηγορόπουλος πέθανε επειδή δεν φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο.


 / / Spiros Vathis / / twitter / /

Προς όσους διερωτώνται αν η Ντόρα θα τα καταφέρει.

Υπάρχει μία συλλογιστική που δεν έχει παρουσιαστεί αυτές τις ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει και ένας προβληματισμός αν η Ντόρα θα καταφέρει κάποτε να κάνει κόμμα, η αν αυτό το κόμμα θα τα καταφέρει.
Ίσως πολλοί που αρθρογραφούν για την παράταξη και το κόμμα να μην είχαν την δυνατότητα να καταδυθούν σε βάθος μέσα στον ωκεανό των συγκρούσεων των πολιτικών ρευμάτων της πάλαι ποτέ ενιαίας Νέας Δημοκρατίας.
Αυτά τα υπόγεια ρεύματα που άρχισαν να συγκρούονται το 1984,  δημιουργούσαν μικρή τρικυμία στην επιφάνεια. Αυτά τα ρεύματα έπρεπε θεωρητικά τον Ιούνιο του 1989 να ηρεμήσουν για τα καλά.
Έπρεπε θεωρητικά, αλλά μόνο για τους παρατηρητές της επιφάνειας.
Η πολιτική νίκη του Μητσοτάκη με την κυβέρνηση Τζανετάκη ήταν αδύνατον να γίνει αποδεκτή από το άθλιο ....

Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Mega

Δημοσκόπηση Newsit: Οι πολίτες ζητούν αλλαγές, νέα κόμματα και καταδικάζουν τις διαγραφές

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του Newsit και την Alco, μια ημέρα μετά την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη και τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 800 ατόμων από την Alco.

Η πλειοψηφία επικροτεί την στάση των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν παρών στην ψηφοφορία χθες στη Βουλή, και διαφωνεί με την αποπομπή τους.
Για τη Ντόρα Μπακογιάννη οι απόψεις μοιράζονται για την στάση της, ωστόσο η πλειοψηφία διαφωνεί με την διαγραφή της.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων θεωρεί οτι έχει κλείσει ο κύκλος των σημερινών κομμάτων.

Αναλυτικά:

Επί προσωπικού

Ετούτη την ώρα, που τελείωσαν ουσιαστικά 32 χρόνια πορείας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, έχω –εκτός από την πολιτική ανάλυση, που την αφήνω σε πολλούς άλλους- κάποιες σκέψεις επί προσωπικού…
Έχω τη διάθεση να θυμηθώ ότι δεν είμαι παρά 35 χρονών εγώ η ίδια και ότι η ζωή μου ολόκληρη κινούνταν έμμεσα ή άμεσα γύρω από το κόμμα αυτό. Θυμάμαι τις μεγάλες –τότε- συγκεντρώσεις του 85, που ήμουν νομίζω 9 χρονών και που τραγουδούσα με πάθος τα τραγούδια της γαλάζιας γενιάς. Τα είχα μάθει απ’ έξω και σαν να βλέπω το επικριτικό ύφος του πατέρα μου στο «Μύρισε θυμάρι και βασιλικός» ή στο «ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία». Τώρα που γράφω τούτες τις λέξεις συνειδητοποιώ ότι ακόμα ξέρω απ’ έξω όλους τους στίχους… Τα παιδικά τραγούδια τα ξεχνάς δύσκολα, όσο κι αν μεγαλώνοντας αρχίζεις και ακούς τα λόγια κι ανασυντάσσεσαι.
Κάπου εκεί παρακάτω, ο αδερφός μου ο Κώστας, είχε φάει αποβολή γιατί είχε κατεβάσει στο δημοτικό τους ΜΑΚΙ (απαγορεύονταν οι πολιτικές παρατάξεις στα μαθητικά συμβούλια). Λόγια η μάννα μου με τον διευθυντή ατέλειωτα. Ανένδοτος εκείνος, διήμερη. Το σχολικό μας άφηνε Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου, περνούσαμε από το 18 με τη σάκα, «μαμά έλα, πάμε σπίτι να φάμε».
Ύστερα ήρθε η προεκλογική εκστρατεία του πατέρα μου στην Ευρυτανία. Χωριό, χωριό, καφενείο, καφενείο, «γεια σας, είμαι ο Παύλος ο Μπακογιάννης ο γιος του Πάπα-Κώστα και κατεβαίνω με τη Νέα Δημοκρατία…» . Κι εγώ μαζί, να χαμογελάω και να κουνάω σημαίες, να ......

Ενεκρίθη ο μηχανισμός στήριξης

German Chancellor Merkel arrives at the EU Council building ahead of the Euro Zone leaders summit in Brussels  Greece's Prime Minister Papandreou arrives at the European Council building ahead of the Euro Zone leaders summit in Brussels France's President Sarkozy arrives at the EU Council building ahead of the Euro Zone leaders summit in Brussels
Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων. Ο φόβος πάντως του ντόμινο βούλιαξε τις αγορές.
REUTERS/Thierry Roge / Francois Lenoir / (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS) Content © 2010 Reuters All rights reserved.