Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σαμαράς προτιμά ένα κόμμα κλειστό και πολύ δεξιό παρά ανοιχτό στην κοινωνία και δημοκρατικό

Όλες οι κινήσεις σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν. Το επιτελείο του, η τοποθέτηση τομεαρχών, οι γραμματείες, οι διώξεις, οι κολλητοί σύμβουλοι της «Άνοιξης» και τέλος η κλειστοφοβική σύνθεση της Επιτροπής για το Συνέδριο. Ο πρόεδρος Αντώνης δεν μπορεί να απεμπλακεί από το παρελθόν και τον προσωποπαγή τρόπο που δόμησε το κόμμα του. Όταν λέει ότι πρέπει «να ματώσουμε» εννοεί ότι θέλει να δει ματωμένους τους άλλους. Τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους»! Η συνύπαρξη με «αντιπάλους» και οι εσωκομματικές ισορροπίες απαιτούν δημοκρατική συνείδηση και παιδεία κομματικού πολιτισμού. Πράγματα στα οποία ο πρόεδρος Αντώνης και οι μυστικοσύμβουλοι δυστυχώς δεν έχουν εντρυφήσει. Πως μπορούν τώρα ξαφνικά να λειάνουν τα προηγούμενα ήθη τους και να στρογγυλέψουν τα απωθημένα τους; Δε γίνεται!
Αντίθετα, το αναμενόμενο ήταν και παραμένει, η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου στο κόμμα. Για να πνίξει ο έλεγχος τις διαφορετικές φωνές και να επιβάλει τον στραγγαλισμό των ιδεών. Παράλληλα ο Αντώνης, σα να μην τρέχει τίποτα, να βγαίνει και να επιμένει στις κάμερες του συστήματος ΠΑΣΟΚ ότι υποφέρει για τη δημοκρατία και ματώνει για την πατρίδα! «Ας ματώσουμε όλοι μαζί»!
Αυτός είναι ο πρόεδρος Αντώνης! Προτιμά ένα υπάκουο στα συμφέροντα κόμμα παρά ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και ανεκτικό στην πολυφωνία.

Πολύ καλή είδηση. Και ο Δασκαλόπουλος στηρίζει την κυβέρνηση!

Λες και δεν το ξέραμε αλλά τέλος πάντων ας κάνουμε πως μείναμε κάγκελο. Ουάου!!! Ο πυλώνας της δημοκρατίας και αισθαντικός ηγέτης της δημοκρατίας, κ Δασκαλόπουλος, στηρίζει τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης Πασόκ, Γιωργάκη και λοιπών τεθλιμμένων συγγενών.
Αυτό πρέπει να είναι πολύ καλό για να το υπερτονίζουν τα κανάλια και να το βλέπεις σε όλες τις εφημερίδες του καρτέλ παραπληροφόρησης. Πόσο καλό, θα δείξει! Όταν θα αρχίσουν να πέφτουν «οι πρώτοι νεκροί». Της «λευτεριάς το λίπασμα» …
Αφού λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από συνέπεια, εμάς δεν μας πέφτει λόγος!
ιατί αυτός ο τύπος μέχρι πρότινος μόνο κακό λόγο είχε για την προηγούμενη κυβέρνηση. Και τώρα στάζουν μέλι τα λογάκια του. Πλάκα μας κάνει για να τον λέμε αξιόπιστο και σοβαρό; Ο σοβαρός της … πλάκας! Μπα σε καλό μου! Πανσέληνο έχει σήμερα; Δεν έχει! Τι θέλουν οι σεληνιασμένοι στην αγορά;

Όλοι οι «ηθικοί και νόμιμοι» στην αγκαλιά του Σαμαρά…

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή από την Ελευθεροτυπία: «Παρών» δήλωσε ο Γιώργος Βουλγαράκης και άφησε να αιωρείται ότι μπορεί και να μην είπε όλη την αλήθεια, για να καλύψει κάποιους άλλους. Σε εκδήλωση για την κοπή πίτας, στην οποία προσήλθαν περίπου 400 υποστηρικτές του, είπε πως ό,τι έγινε, «ό,τι υποστήκαμε, ό,τι επιλέξαμε να πούμε ή να μην πούμε, γιατί έτσι έπρεπε, το αφήνουμε πίσω μας». Και συνέχισε: «Σαφώς υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν μπει στη θέση τους ακόμη. Ομως στην πολιτική ο χρόνος και ο τρόπος που αποκαθίσταται η αλήθεια δεν ακολουθούν πάντα τους ίδιους δρόμους». Δήλωσε και στήριξη στον Σαμαρά λέγοντας: «Σήμερα ξεκινάει ένας νέος ιστορικός κύκλος με την ελπίδα που φέρνει η νέα ηγεσία της παράταξης».
Δεν περιμέναμε την επίσημη επιβεβαίωση. Το γνωρίζαμε εδώ και μήνες… Όλοι οι «σκανδαλιάρηδες» του νεοκαραμανλισμού είχαν βρει «στοργή και προδέρμ» στην αγκαλιά του «Σφουγγαράκη»… Γι’ αυτό και πάλεψαν με νύχια και με δόντια για την εκλογή του! Από το Ρουσόπουλο μέχρι το Βουλγαράκη… Όλοι! Η Ντόρα τους το είχε ξεκαθαρίσει: Όσοι πλήγωσαν την Παράταξη δεν είχαν καμία θέση στη νέα ηγετική ομάδα που θα συγκροτούσε εάν εκλεγόταν.
Ο πρόεδρος Αντώνης δεν τους ξέχασε… Ιδιαίτερα «τιμητική» και καθησυχαστική η αναφορά του το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου… Προς εκείνους απηύθυνε το μήνυμα: «Σφουγγάρι!» Δηλαδή, παραγραφή όλων όσων πλήγωσαν την Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία και έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους ψηφοφόρους της! «Σφουγγάρι» στη διαφθορά του νεοκαραμανλισμού, στις «μπίζνες» και στις μίζες των «γκόλντεν μπόϋς»…
Όλα τα «παλιά φθαρμένα υλικά» στο «νέο» οικοδόμημα της Νεοδεξιάς Ρηγίλλης… Ο καταποντισμός βέβαιος. Κρίμα…

Ας επιλέξει ο Γιωργάκης. Θέλει να μοιάσει στον Κωστάκη ή στον Ομπάμα;

Αποκαλύφθηκε επιτέλους το σχέδιο του προέδρου Γιώργου. Δεν υπάρχει σχέδιο! Όλα έγιναν για να βγει ο Γιωργάκης και να κυβερνήσει με το σχέδιο του Κωστάκη σε πολύ σκληρότερη έκδοση. Hard Rock version με πράσινες ανταύγειες! Να ματώσει ο λαός ενώπιον των θεών του παγωμένου Βορά! Του Όντιν και του άρχοντα Weird Slough Feg στην σπηλιά των «Βόρειων Τεράτων». Οι «έχοντες και κατέχοντες» μένουν και πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί τα έχουν βρει με τον κερασφόρο θεό Σλέιν. Σιγά που θα τους ακούμπαγε δηλαδή!
Πάντως κρυφός πόθος του Γιωργάκη παραμένει η ενσάρκωση στο ελληνικό, του Ομπάμα. Θα μπορούσε έστω να περάσει στην ιστορία ως λευκός Ομπάμα. Κάτι που επιθυμεί διακαώς και ο Αντωνάκης. Ο φίλος και ομοσπούδαστος του Άμχερστ. Έκαμαν την Ελλάδα, τάξη του 71. Νομίζουν ότι κάνουν homework για «τις κοινωνικές επιρροές μια παγκόσμιας κρίσης στο εσωτερικό μιας τριτοκοσμικής χώρας». Της δικής μας. Που ποτέ δεν την είδαν ως πατρίδα τους. Πάντα την έβλεπαν ως εμπόδιο στις οικογενειακές και προσωπικές τους φιλοδοξίες. Χαραμίζονται που ασχολούνται με τη μικρή Ελλαδίτσα. Αυτοί έπρεπε να πάνε παραπάνω. Πώς κόλλησαν σε αυτή την κοιλάδα της απίστευτης κουτοπονηριάς; Δεν ξεκολλάνε ούτε με το σπρώξιμο από τη μαμά Αμέρικα!

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέπτεται την Κρήτη - Αναλυτικό πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη. Το πρόγραμμα προβλέπει:

§ Την Παρασκευή 5/2/2010 στις 09.45 το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο και αναχώρηση για Τυμπάκι και Μοίρες.
10.30 Τυμπάκι - επίσκεψη στο παζάρι, συνάντηση με φίλους και στελέχη στην πλατεία.
12.00 Μοίρες. Βόλτα στην αγορά, συνάντηση με φίλους και στελέχη.
13.00 Ασήμι. Συνάντηση με φίλους και στελέχη, γεύμα στην ταβέρνα Φουντουλάκη.
15.00 Ηράκλειο - ξενοδοχείο «Αστόρια» (αίθουσα «Αριάδνη - Κελάρι»).
18.00. Βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
19.30 Συνάντηση στο ξενοδοχείο με φίλους και στελέχη.
21.30 Γεύμα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

§ Το Σάββατο 6/2/2010 ώρα 10.00 Νεάπολη. Συνάντηση με φίλους και στελέχη στα καφενεία Ρογαλίδη και Μαγούλη.
11.00 Άγιος Νικόλαος. Βόλτα στον πεζόδρομο, συνάντηση με φίλους και στελέχη στα ζαχαροπλαστεία «Ελλάς» και «Αστέρια».
12.00 Αναχώρηση για το Ρέθυμνο.
13.30 Ρέθυμνο. Συνάντηση με φίλους και στελέχη στο κέντρο «Gourou» στην παραλία.

§ Την Κυριακή 7/2/2010 η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στα Χανιά.
Στις 18.30 θα έχει συνάντηση με φίλους και στελέχη στο «My Cafe» στο κέντρο της πόλης.
Στις 8 μ.μ. θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Θρίαμβος! 15 λεπτά είδε τη Χίλαρι ο Δρούτσας.

Άλλα o Δρούτσας!
Πήγε στην Ουάσιγκτον και είδε τη Χίλαρι. Τεράστια «επιτυχία» για τις ελληνο-αμερικάνικες σχέσεις. Μεγαλεία!
15 λεπτά κράτησε η μεταξύ τους συνάντηση. Σε ποια issues άραγε αντάλλαξαν  απόψεις; 15 λεπτά ούτε καφέ δεν προλαβαίνεις να πιείς.
Πιες ένα ποτήρι νερό, ,πάρε και αυτό το ντοσιέ να το μελετήσετε και έλα του χρόνου πιο διαβασμένος. Μάζεψέ τα, από δω η πόρτα και άϊντε στο καλό!
Μήπως η συνάντηση έγινε στο όρθιο; Κάτι σαν διπλωματική ξεπέτα; Θυμάστε τι έλεγε ο Γιωργάκης για τις συναντήσεις της Ντόρας και τις σπαραξικάρδιες ανακοινώσεις για αποτυχίες και πλήρη απομόνωση της Ελλάδας; Θυμάστε που φώναζε ότι κανείς δεν μας υπολογίζει;
Πραγματικά τώρα έπαθαν μεγάλη νίλα. Προσπάθησαν τόσο πολύ να πάρουν το ΟΚ για ένα ραντεβού και η συνάντηση κατέληξε σε πανωλεθρία.
Ξέρετε πώς δικαιολόγησαν τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης την απίστευτα ολιγόλεπτη συνάντηση Δρούτσα-Χίλαρι; Ότι «συνέπεσε με τη χειρότερη συγκυρία στις αμερικανο-ευρωπαϊκές σχέσεις».
Δε μπεστ εξκιούζ! Άστα φίλε! Παράτα την κλάρα! Τέτοιο φτύσιμο, δεν ξανάγινε!

Από τ’ ανώγια στα κατώγια

Είναι γνωστό ότι στις συμφωνίες μεταξύ Σαμαρά - Καραμανλή υπήρχε και ο όρος να βολευτούν οι άνθρωποι του πρώην Μαξίμου. Με οποιονδήποτε τρόπο αλλά να πάρουν την καρέκλα τους. Στην ανάγκη εάν δεν υπάρχει καρέκλα ας φέρουν απέξω. Ας δημιουργήσουν γραφεία και ας μην τα χρειάζονται. Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν τα στελέχη της "Νέας Άνοιξης" όταν έφτασαν στον Α. Αθανασίου. Πρόκειται για τον λογογράφο του πρώην πρωθυπουργού. Ο Σαμαράς έχει τους δικούς του (με τις λιμνούλες, τα ποτάμια και τα ματωμένα κορμιά … ξέρετε!). Τι να τον κάμουν ακόμα έναν λογογράφο. Τελικά διορίστηκε στο πλευρό του κόκκινου Πάνου Παναγιωτόπουλου. Από εκεί θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του. Από τα σαλόνια του Μαξίμου, στα υπόγεια της Ρηγίλλης. Τι περίεργα κόλπα που παίζει η ζωή!

Ο Παπαντωνίου για το «Πρόγραμμα Σταθερότητας»

Πέρασε και αυτό απαρατήρητο αλλά είναι ίσως η καλύτερη παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε ο Γιωργάκης. Σκληρά και ασήκωτα μέτρα που βαφτίστηκαν "Πρόγραμμα Σταθερότητας". Συνήθως όταν ακούτε τόσο βαρύγδουπους τίτλους κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι θέλουν να κάμουν σκούπα τα λίγα λεφτά του απλού κοσμάκη.

Είπε λοιπόν ο Παπαντωνίου:«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας στηρίζεται σε φορολογικά έσοδα που μπορεί να μην εισπραχθούν λόγω της ύφεσης».
Με τόση συναίνεση και  συγκυβέρνηση Γιωργάκη-Αντωνάκη, κοντέψαμε να ξεχάσουμε ότι ο κόσμος υποφέρει και οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν. Πως άραγε θα τα πάρει ο Τζέφρι από τον ...

Και ο Ψωμιάδης υπέρ Νικήτα Κακλαμάνη

Εντάξει είναι λίγο παλιό αλλά καλό. Απλά το υπενθυμίζουμε. Και ο Π. Ψωμιάδης, που έχει σε πολλά σημεία αυτονομηθεί τελευταία, στηρίζει την υποψηφιότητα Ν. Κακλαμάνη. Δεν φτάνει μόνο η προσωπική στήριξη αλλά ζητά και η νέα Νέα Δημοκρατία να στηρίξει το Νικήτα.

Παρά τα μηνύματα που στέλνει ο Παναγιώτης στη ΝΔ οι στρατηγοί της Άνοιξης κάνουν πως δεν ακούνε. Ούτε μια μικρούλα διαρροή δεν βγαίνει από τα κεντρικά για τον Παναγιώτη. Ένα απλό «ουδέν σχόλιο» όπως βγαίνει συχνά για τη Ντόρα χωρίς καν να έχει μιλήσει! Στην πραγματικότητα ακούνε τα μαντάτα που τους στέλνει ο Πανίκας και τρελαίνονται αλλά προτιμούν να κρυφτούν μην τυχόν και τον εκνευρίσουν και δεν θα βρίσκουν τρόπο έπειτα να τον ηρεμήσουν και να εξευμενίσουν την οργή του.

Να δείτε που οι στρατηγοί της ΠΟΛΑΝ θα αναγκαστούν να στηρίξουν Νικήτα μια και δεν έχουν τίποτα καλύτερο να προτείνουν και τα γκάλοπ για τους πιθανούς υποψήφιους βγάζουν πρώτο το Νικήτα …. μακράν!

Είσαι για ένα "ραντεβού στον αέρα"?

Δεν είναι συχνό φαινόμενο μια ταινία να ισορροπεί με τόση δεξιοτεχνία ανάμεσα στο στοιχείο της κομεντί και του δράματος, να σκιαγραφεί το ουσιαστικό πορτρέτο ενός νέου, διαφορετικού χαρακτήρα και να έχει τόσο σωστό τάιμινγκ στην έξοδό της στις αίθουσες.

Το «Ραντεβού στον αέρα» είναι μια ταινία που αναφέρεται στην οικονομική κρίση, όμως είναι πολύ περισσότερα πράγματα πέρα απ' αυτό. Ο Ράιαν, ο ήρωας που υποδύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ, δουλεύει για λογαριασμό δειλών εργοδοτών που διστάζουν να απολύσουν τους εργαζομένους τους. Κάνει εκείνος, λοιπόν, τη δουλειά αντί γι' αυτούς, ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη στην Αμερική.

Η ζωή του βρίσκεται ανάμεσα σε αεροπλάνα, αεροδρόμια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και δωμάτια ξενοδοχείων. Σε όλα έχει ...

Γιγαντιαία σαλαμάνδρα - Ζωντανό απολίθωμα


''Είναι ένας δεινόσαυρος, είναι εκπληκτικό'' Αναφώνησε o Claude Gascon αρχηγός αρκετών διεθνών επιστημονικών προγραμμάτων που αφορούν την βιοποικιλότητα, όταν αντίκρισε την γιγαντιαία σαλαμάνδρα Maniwa hanzaki από την Ιαπωνία.

''Ο σκελετός αυτού του είδους είναι σχεδόν απόλυτα όμοιος με απολίθωμα που βρέθηκε πριν απο 30 εκ. χρόνια, ως εκ τούτου το ονομάζουμε ''ζωντανό απολίθωμα'' '' αναφέρει ο Dr Takeyoshi Tochimoto

Πηγή BBC

Ταξίδι μνήμης στη Χιροσίμα...

Σε Βρετανικό ενυδρείο τυφλή χελώνα από την Ελλάδα





Σε ενυδρείο της Κορνουάλης στην Βρετανία βρήκε ασφαλές σπίτι ο Όμηρος, η αρσενική χελώνα από την Ελλάδα που είχε τυφλωθεί από αγκίστρια και στα δύο μάτια.

Πηγή Guardian

Ο Βορίδης στο πλευρό των τζογαδόρων?

Πρώτη φορά βλέπω προαναγγελία ερώτησης στη βουλή από σύλλογο επαγγελματιών. Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα όσων ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ήταν σίγουροι ότι θα είχε μεγάλη επιτυχία η ερώτηση που θα κατέθετε ο Βορίδης στη βουλή και η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις θέσεις τους για να νομοθετηθούν τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους στην Ελλάδα. Περιορισμένου οφέλους για αυτούς που παίζουν και όχι γι αυτούς που τα έχουν.
Αυτά γράφουν στη σελίδα τους:
«Το βασικό σημείο αναφοράς ήταν ότι η Κυβέρνηση πέρα από την νομοθέτηση για τα αμιγή ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει ταυτόχρονα να ....

Απεβίωσε ο φιλόσοφος Κώστας Αξελός

Ο μεγάλος Έλληνας στοχαστής «έφυγε» από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες στο Παρίσι.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924 από αστική οικογένεια, διδάχτηκε από παιδί γαλλικά και γερμανικά, ενώ η εφηβεία του φωτίστηκε από τα κείμενα των Ηράκλειτου, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Εμπεδοκλή, Μαρξ, Νίτσε, Ντοστογιέφσκι, και ποιητών όπως ο Ρεμπώ, ο Ρίλκε, ο Χέλντερλιν και άλλοι.
Στα δεκαεπτάμιση χρόνια του εντάχθηκε στην κομμουνιστική νεολαία και, παρά τις διαφωνίες του, πήρε ενεργό μέρος στην Αντίσταση υποστηρίζοντας ότι «ο πραγματικός κομμουνιστής πρέπει να κρατάει στο ένα χέρι το όπλο και στο άλλο τα βιβλία του Ρίλκε». Το 1944, στα Δεκεμβριανά, έζησε εικονική εκτέλεση στα κρατητήρια της Ασφάλειας, φυλακίστηκε σε στρατόπεδο και τελικά απέδρασε. Tο 1946 εγκατέλειψε τις γραμμές του KKE.

Τέλη του 1945, με τη βοήθεια του Οκτάβιου Μερλιέ -διευθυντή τότε του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα- επιβιβαζόταν στο θρυλικό πλέον πλοίο «Ματαρόα» μαζί με τον Κ. Καστοριάδη, τον Κ. Παπαϊωάννου, τον Κ. Βυζάντιο, την Μ. Κρανάκη, τον Κ. Κουλεντιανό, τον Ν. Σβορώνο και άλλους με προορισμό το Παρίσι. Λίγο διάστημα μετά την αναχώρησή του, καταδικαζόταν ....

Θα έχουμε και συνέχεια του «Avatar»?

Ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, δημιουργός της υπερπαραγωγής «Avatar», δήλωσε στο CNN πως μπορεί να γυρίσει τη συνέχεια της ταινίας του που έσπασε όλα τα ρεκόρ του αμερικανικού box-office.


Σε ερώτηση αν θα υπάρξει «Avatar ΙΙ», ο Κάμερον είπε: «Ίσως τους αφήσω να με πείσουν, όμως πρώτα θα πρέπει να δούμε τις εισπράξεις της ταινίας».


Μέχρι τώρα οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 2,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.

Στο Next Top Model ο Σαμαράς!!!

Αφού τον έβγαλαν αρχηγό, τώρα αρχίζουν την επίθεση…

Η δικαίωση όσων προειδοποιούσαν για την καταστροφή που θα σήμαινε η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ δεν άργησε να έλθει… Κάποιοι είχαν μιλήσει απαισιόδοξα για το «τέλος της πολιτικής», από τη στιγμή που το οικονομικοεκδοτικό κατεστημένο θα είχε κατορθώσει να επιβάλει τα πρόσωπα της αρεσκείας του σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση. Άλλοι έβλεπαν πίσω από την προώθηση της υποψηφιότητας Σαμαρά την απόπειρα...

Από τους 20 μόνο ένας!

«Μάλλον δυσκολεύει, υπονομεύει σχεδόν, την πορεία διαλόγου, ενότητας και συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, η χθεσινή ανακοίνωση για τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του νέου Συνεδρίου του κόμματος τον Ιούνιο.
Μονομερείς εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά από τον οργανωτικό υπεύθυνο Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι οποίες χαρακτηρίζονται τελικά από μονομερή αντίληψη δικών μας επιλογών και αποκλεισμού των άλλων.
Από το 20 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (η οποία θα πρέπει να διευρυνθεί) συμπεριελήφθησαν στενοί συνεργάτες και υπεύθυνοι τομέων με πολλαπλή απασχόληση ήδη και αφοσιωμένοι στην...

Εάν τον ...«εκκαθαρίσουν», έχει να συναντήσει πολλούς εχθρούς έξω

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ οι προσλήψεις, εάν και εφόσον γίνουν τελικά, έχουν χρεωθεί στους άμεσους συνεργάτες που έχει φέρει μαζί του ο κος. Αντώνης Σαμαράς, το «πογκρόμ» απομακρύνσεων έχει χρεωθεί εξ ολοκλήρου στον κο. Μενέλαο Δασκαλάκη - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουμε εμείς τουλάχιστον.
Εάν ισχύει το προηγούμενο, είναι λογικό να διερωτάται κανείς πως είναι δυνατό να αφήνει κάποιος το προνόμιο των προσλήψεων σε άλλους και να αποδέχεται για τον εαυτό του το ρόλο του ανθρώπου που κάνει τη μεταφορικώς αποκαλούμενη … «βρώμικη» δουλειά. Η μοναδική υπόθεση την οποία μπορούμε να κάνουμε, είναι ότι ο κος. Δασκαλάκης ευελπιστεί να...

«Θερμό επεισόδιο» Σαμαρά - Μπακογιάννη

Βολές Ντόρας για τη σύνθεση της επιτροπής του γαλάζιου συνεδρίου
Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχονται ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, με φόντο το συνέδριο αρχών και θέσεων της Ν.Δ. του προσεχούς Ιουνίου.

Η απόφαση της Ρηγίλλης να ορίσει για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου σχεδόν αποκλειστικά στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον κ. Σαμαρά, προκάλεσε εκρήξεις στο επιτελείο της κ. Μπακογιάννη που καθιστά υπεύθυνη τη νέα κομματική ηγεσία για την ενότητα και το μέλλον του κόμματος.

Στην 20μελή οργανωτική επιτροπή, υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, συμπεριελήφθη ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης και οι περισσότεροι γραμματείς του κόμματος, ενώ η επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου και ο πρώην υφυπουργός Αθ. Νάκος είναι τα μοναδικά μέλη που στις εσωκομματικές εκλογές είχαν συνταχθεί με την κ. Μπακογιάννη. Συνεργάτες της πρώην υπουργού έκαναν λόγο για ....

Ποιούς πιάνουν τα νέα όρια σύνταξης

 
/ Οικονομική Ελευθεροτυπία /

Η λαμπρή 7ετία Τσουκάτου-Χριστοφοράκου

/ Ελευθεροτυπία /

Γιατί να μην πάρει ολόκληρο το κόστος ο Γ. Παπανδρέου;

Ως προς την κεντρική της φιλοσοφία και κατεύθυνση, η δέσμη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κος. Γιώργος Παπανδρέου είναι όμοια με εκείνη που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο προκάτοχός του, κος. Κώστας Καραμανλής. Εφόσον λοιπόν ο κος. Παπανδρέου μας επιβάλει σήμερα περίπου εκείνα που ο κος. Καραμανλής μας παρουσίαζε χθες, εύλογα διερωτόμαστε για τα εξής…

- Δεν έχει την υποχρέωση ο πρωθυπουργός να παραδεχτεί ότι όσα έλεγε προεκλογικά ο ίδιος για την οικονομία και τις δυνατότητες παροχών ήταν αβάσιμα και όσα έλεγε ο αντίπαλός του, ακριβή;
- Από την άλλη πλευρά, δεν έχει την υποχρέωση ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαιτήσει να δικαιωθεί η Νέα Δημοκρατία για την ευθύτητά της και να εκτεθεί το ΠαΣοΚ για τη δημαγωγία του;
- Δεν έχει ναυαγήσει ήδη κατά ένα μέρος η ...

Οργή Ντόρας για τους «πραιτωριανούς» του συνεδρίου

Αφορμή η απόφαση του κ. Σαμαρά να συμπεριλάβει στην Οργανωτική Επιτροπή μόνο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του
Αιτία πολέμου αποτελεί για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η χθεσινή απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά να συμπεριλάβει στη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου του κόμματος μόνο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Η οργή της κυρίας Μπακογιάννη- η οποία αρχίζει από αύριο τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη- περίσσευε χθες βράδυ, καθώς στην Επιτροπή η συντριπτική πλειονότητα των μελών, δηλαδή τα 18 από τα 21 μέλη, είναι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά. «Δεν θα περάσει έτσι αυτή η κίνηση» έλεγαν από το γραφείο της κυρίας Μπακογιάννη και σημείωναν με έμφαση ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά «απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί πρόθεση σύνθεσης». Παράλληλα έλεγαν ότι ...

Το φαινόμενο

Εντολή συστήματος Σαμαρά: «Ντόρα τέλος»

Το σύστημα Σαμαρά αποτελούμενο από παλαιοδεξιά στοιχεία και ακραία νεοδεξιά στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης άναψε το πράσινο φως για την …. πολιτική "εξόντωση" της Ντόρας. Η ιδιάζουσα πολιτική φράξια υποβοηθάται άμεσα και από το καραμανλικό πρώην Μαξίμου και από μέσα ενημέρωσης ταυτισμένα με ό,τι καλείται «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ. Είναι περίεργο; Όχι καθόλου! Η πραγματική ελληνική Δεξιά δεν ενδιαφέρεται για το ποιος κυβερνά. Την ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της οικονομικής διαπλοκής. Εάν εξυπηρετούνται καλύτερα από τον κομματικό αντίπαλο δέχεται το δεύτερο ρόλο. Τοποτηρητές αυτών των συμφερόντων βρίσκονται σε όλα τα κόμματα. Είναι λογικό τα κέντρα της διαπλοκής να γίνονται σπόνσορες μελών του Κοινοβουλίου για να έχουν υπηρέτες των κερδών τους και άκρες στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων. Μόνο παίρνοντας πραγματικά κεντροδεξιές στροφές, η ΝΔ μπορεί να ....

Ρε τον Φούξια Σαύρα…

Ήταν ένα ήσυχο πρωινό στα γραφεία του κόμματος. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος είχε μόλις ολοκληρώσει την ανάγνωση της εφημερίδας του. Η ομάδα είχε κερδίσει και όλα πήγαιναν καλά. Εκείνη τη στιγμή, χτύπησε η πόρτα και μπήκε μέσα η Αννούλα. Φορούσε μία στενή φούστα που τελείωνε λίγο κάτω από το γόνατο με αποτέλεσμα να τονίζεται η καλλίγραμμη φιγούρα της. “Κύριε Μίλτο πήρε ο Μιχάλης και είπε πως θα αργήσει λίγο και αν θέλετε βοήθεια με το facebook να σας εξυπηρετήσω εγώ”.
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ενθουσιάστηκε στην ιδέα και προσκάλεσε την Αννούλα να κάτσει δίπλα του για να τον βοηθήσει. Η Αννούλα εξοικειωμένη και με την τεχνολογία αλλά και με τα βλέμματα γεμάτα λαγνεία του προϊσταμένου της, προσπάθησε να καθίσει σε...

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για άλλη μια φορά πλήττουν το κύρος της πολιτικής και τα πορτοφόλια των πολιτών!


Την ώρα που η «άτυπη συγκυβέρνηση των συγκατοίκων του Άμχερστ» και τα πειθήνια μιντιακά και διαδικτυακά της παπαγαλάκια θριαμβολογούν πάνω στις πλάτες των πολιτών-θυμάτων για το «επίτευγμα της συναίνεσης» (!!!), κάποιες λογικές φωνές αντιστέκονται και πασχίζουν να μας βγάλουν από την ομαδική ύπνωση!
Έτσι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, άσκησε κριτική στα μέτρα Παπανδρέου για την Οικονομία (δείτε την στο παρακάτω βίντεο), επισημαίνοντας την απουσία διαρθρωτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.
Ναι, η Οικονομία βρίσκεται σε πρωτόγνωρη Κρίση, ναι, χρειάζονται εδώ και τώρα μέτρα, ναι, πρέπει να πληρώσουμε ως Επιμηθείς «αμαρτίες γονέων»… Όμως, τα «μέτρα Παπανδρέου» δεν ξεφεύγουν σε τίποτε από τη...

Πανηγυρικά επανεξελέγη χθες ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας

Σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, επανεξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Κάρολος Παπούλιας.
Κατά τη διάρκεια ονομαστικής, φανερής ψηφοφορίας, εψήφισαν 298 βουλευτές, από τους οποίους 266 ψήφισαν υπέρ και 32 παρών, ενώ 2 βουλευτές ήταν απόντες.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, συνοδευόμενος από τους .....