Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Βορίδης στο πλευρό των τζογαδόρων?

Πρώτη φορά βλέπω προαναγγελία ερώτησης στη βουλή από σύλλογο επαγγελματιών. Οι σύλλογοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα όσων ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ήταν σίγουροι ότι θα είχε μεγάλη επιτυχία η ερώτηση που θα κατέθετε ο Βορίδης στη βουλή και η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις θέσεις τους για να νομοθετηθούν τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους στην Ελλάδα. Περιορισμένου οφέλους για αυτούς που παίζουν και όχι γι αυτούς που τα έχουν.
Αυτά γράφουν στη σελίδα τους:
«Το βασικό σημείο αναφοράς ήταν ότι η Κυβέρνηση πέρα από την νομοθέτηση για τα αμιγή ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει ταυτόχρονα να ....
...νομοθετήσει και μια νέα κατηγορία παιχνιδιών (περιορισμένου οφέλους) ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα από μια τέτοια ενέργεια .
Μεγάλη επιτυχία θα έχει άλλωστε και η επερώτηση που πρόκειται να καταθέσει στην Βουλή ο κ. Βορίδης την Δευτέρα 25/01 η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις προτάσεις μας.»
Τελικά ο Βορίδης κατέθεσε την ερώτηση προχθές ζητώντας από το υπουργείο οικονομικών να απαντήσει τι θα κάνει με το θέμα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.(336/02-02-2010)
Ο Βορίδης τα έχει κάνει πλακάκια εδώ και πολύ καιρό με τους φρουτάδες. Ερωτήσεις στη βουλή, εκδηλώσεις για χάρη του από τους συλλόγους παιχνιδάδων, επίσημες προσκλήσεις και φωτογραφίες στα συνέδρια τους.
Οι παιχνιδάδες είχαν προσεγγίσει τον Βορίδη την άνοιξη του 2009 και του ζήτησαν να υπερασπίστει τις θέσεις τους. Ο εν λόγω κύριος κατέθεσε αμέσως ερώτηση στη βουλή, κερδίζοντας την άμεση υποστήριξη τους, η οποία έγινε εμφανής όταν πριν τις εκλογές τα site των παιχνιδάδων παρουσίαζαν φωτογραφίες του Βορίδη ενώ καλούσαν τα μέλη τους να στηρίξουν τον αγώνα υπέρ των τυχερών παιχνιδιών.
Το ερώτημα είναι αν αυτή είναι και η επίσημη θέση του ΛΑΟΣ. Κύριε Καρατζαφέρη το ΛΑΟΣ λέει ναι στα τυχερά παιχνίδια?

Φιλικά,

/ αναγνώστης του "περιοδικού" /

Δεν υπάρχουν σχόλια :