Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ρε τον Φούξια Σαύρα…

Ήταν ένα ήσυχο πρωινό στα γραφεία του κόμματος. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος είχε μόλις ολοκληρώσει την ανάγνωση της εφημερίδας του. Η ομάδα είχε κερδίσει και όλα πήγαιναν καλά. Εκείνη τη στιγμή, χτύπησε η πόρτα και μπήκε μέσα η Αννούλα. Φορούσε μία στενή φούστα που τελείωνε λίγο κάτω από το γόνατο με αποτέλεσμα να τονίζεται η καλλίγραμμη φιγούρα της. “Κύριε Μίλτο πήρε ο Μιχάλης και είπε πως θα αργήσει λίγο και αν θέλετε βοήθεια με το facebook να σας εξυπηρετήσω εγώ”.
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ενθουσιάστηκε στην ιδέα και προσκάλεσε την Αννούλα να κάτσει δίπλα του για να τον βοηθήσει. Η Αννούλα εξοικειωμένη και με την τεχνολογία αλλά και με τα βλέμματα γεμάτα λαγνεία του προϊσταμένου της, προσπάθησε να καθίσει σε... απόσταση που να μην αναστατώνει τον προϊστάμενο της αλλά και να της επιτρέπει να του εξηγεί τα καθέκαστα στο facebook. Αφού άνοιξε τον υπολογιστή, άνοιξε το browser και μπήκε στο Facebook. Έκανε login με τα στοιχεία του Μίλτου Παπαρόπουλου και έφτασε στη κεντρική σελίδα.
“Κύριε Μίλτο, εδώ έχουμε τις ενημερώσεις μας. Στο πάνω δεξιά κομμάτι που λέει Inbox βλέπετε που γράφει 1. Σημαίνει πως κάποιος σας έστειλε ένα μήνυμα”. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος ενθουσιάστηκε είπε στην Αννούλα να πατήσει να διαβάσουν το μήνυμα. Το μήνυμα ήταν από μία εντυπωσιακή ξανθιά που το είχε στείλει από ένα group υποστηρικτών του κόμματος. Το μήνυμα έγραφε:
“Η κυβέρνηση προεξοφλεί ακάλυπτες επιταγές, διαβάστε τους λόγους στο http://fouxiasavra.blogspot.com”. Ο Μίλτος Παπαρόπουλος τρελάθηκε. Τι είναι αυτό ρώτησε την Αννούλα. Που με βρήκε αυτή και μου έστειλε το blog του Φούξια Σαύρα; Η Αννούλα τον κοίταξε για λίγο αμήχανα, “Κύριε Μίλτο δεν ξέρω μήπως είναι φίλη σας; Στο group αυτό έχετε μπει…” δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και εκείνη τη στιγμή μπήκε μέσα φουριόζος ο Μιχάλης.
“Θείε ξεκίνησες χωρίς εμένα; Καλά δεν πειράζει. Θέλεις να φύγω να σας αφήσω με την Αννούλα;” Η Αννούλα σηκώθηκε και του έγνεψε να κάτσει στην θέση της. “Όχι Μιχάλη κάτσε εγώ έχω πολύ δουλειά έξω.” Ευκαιρία έψαχνε να ξεφύγει από το λάγνο βλέμμα του. Ο Μιχάλης έκατσε δίπλα στον Μίλτο Παπαρόπουλο και αυτόματα το μάτι του έπεσε πάνω στην ξανθιά που έστειλε το μήνυμα. Κοίταξε τον Θείο του και του έκλεισε το μάτι πονηρά. “Που την τσίμπησες Θείε την Virtual Gomena?”
“Την Virtual ποια;” ρώτησε ο Μίλτος Παπαρόπουλος. “Ρε Μιχάλη μην μου μιλάς εμένα γκομπιουντερίστικα. Δεν καταλαβαίνω. Εξήγησε μου.” Ο Μιχάλης άρχισε να εξηγεί στο Θείο του, “Θείε αυτή η κοπέλα που σου στέλνει το e-mail είναι fake profile…”
“Φλέικ τι;” Ρώτησε ο Μίλτος Παπαρόπουλος προσπαθώντας να καταλάβει τα γκομπιουντερίστικα. “Όχι ρε Θείε φλέικ τι είναι Corn Flakes; Fake Profile. Ψεύτικο Προφίλ. Δεν υπάρχει. Την έχει δημιουργήσει κάποιος. Μάλλον ο Φούξιας Σαύρας φτιάχνει ψεύτικους λογαριασμούς στο facebook και groups υποστήριξης. Οι λογαριασμοί είναι με φωτογραφίες από γκόμενες συνήθως για να τσιμπάνε οι άντρες. Μαζεύουν λοιπόν φίλους που επειδή τις βλέπουν ωραίες γκόμενες τους κάνουν add και τους στέλνουν ενημερώσεις από το blog τους για να τσιμπάνε και να έχουν επισκέψεις.”
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος γούρλωσε τα μάτια. “Ρε Μιχάλη για να καταλάβω, αυτός ο Φούξιας Σαύρας που μου έλεγε πως τον διάβαζε και ο Πρόεδρος και όλοι οι δημοσιογράφοι, απάτη είναι και αυτός; Με αράχνες και τέτοια που έλεγε ο Παπαντρέοπουλος;” Ό Μιχάλης τον κοίταξε στα μάτια. “Θείε όλοι αυτοί τα ίδια κάνουν. Προσπαθούν να μαζέψουν επισκέψεις με κάθε τρόπο για να γυρνάνε μετά και να λένε δεξιά αριστερά πως αυτοί εκφράζουν την παράταξη και διαμορφώνουν την πολιτική της, νομίζουν πως είναι τα νέα ΜΜΕ”
Ο Μίλτος Παπαρόπουλος κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι του. “Ρε τον μπαγάσα τον Φούξια Σαύρα. Έβαλε όμως ωραία Φλέικ γκόμενα πρέπει να πω…”

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική. Η παρούσα ιστορία είναι αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :