Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για άλλη μια φορά πλήττουν το κύρος της πολιτικής και τα πορτοφόλια των πολιτών!


Την ώρα που η «άτυπη συγκυβέρνηση των συγκατοίκων του Άμχερστ» και τα πειθήνια μιντιακά και διαδικτυακά της παπαγαλάκια θριαμβολογούν πάνω στις πλάτες των πολιτών-θυμάτων για το «επίτευγμα της συναίνεσης» (!!!), κάποιες λογικές φωνές αντιστέκονται και πασχίζουν να μας βγάλουν από την ομαδική ύπνωση!
Έτσι, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, άσκησε κριτική στα μέτρα Παπανδρέου για την Οικονομία (δείτε την στο παρακάτω βίντεο), επισημαίνοντας την απουσία διαρθρωτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.
Ναι, η Οικονομία βρίσκεται σε πρωτόγνωρη Κρίση, ναι, χρειάζονται εδώ και τώρα μέτρα, ναι, πρέπει να πληρώσουμε ως Επιμηθείς «αμαρτίες γονέων»… Όμως, τα «μέτρα Παπανδρέου» δεν ξεφεύγουν σε τίποτε από τη...
«διαχειριστική» και «λογιστική» λογική για την οποία κατήγγελλε επί 5,5 χρόνια την Κυβέρνηση Καραμανλή, αρνούμενος την οποιαδήποτε «συναίνεση» στον προκάτοχό του. Στερούνται αποφασιστικών τομών και μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων διαρθρωτικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, περιορίζοντας έτσι την «απόδοσή» τους στο σήμερα, χωρίς να επιλύουν σε μόνιμη βάση τα διαχρονικά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας.
Αυτό το «σήμερα» θα είναι εφιαλτικό για τους μικρομεσαίους, τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δηλαδή. Πάγωμα μισθών (=πραγματική μείωση εισοδημάτων), που θα αποφέρει μόλις 150 έως 200 εκατομμύρια ευρώ ταμειακό όφελος για το 2010, χωρίς όμως κανένα μακροπρόθεσμο θετικό αποτέλεσμα για την Οικονομία. Στην ίδια κατεύθυνση βαδίζουν όλες οι σκληρές εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου, λίγους μήνες μετά τις Εκλογές, τις οποίες υφάρπαξε κατηγορώντας τον αντίπαλό του, ότι πρόκειται να «παγώσει τους Έλληνες», ενώ ο ίδιος θα έδινε δήθεν προτεραιότητα στην «αναθέρμανση της Οικονομίας»…
Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του παπανδρεϊσμού για άλλη μια φορά πλήττουν βάναυσα το κύρος της πολιτικής και τα πορτοφόλια των πολιτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια :