Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Παπαντωνίου για το «Πρόγραμμα Σταθερότητας»

Πέρασε και αυτό απαρατήρητο αλλά είναι ίσως η καλύτερη παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε ο Γιωργάκης. Σκληρά και ασήκωτα μέτρα που βαφτίστηκαν "Πρόγραμμα Σταθερότητας". Συνήθως όταν ακούτε τόσο βαρύγδουπους τίτλους κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι θέλουν να κάμουν σκούπα τα λίγα λεφτά του απλού κοσμάκη.

Είπε λοιπόν ο Παπαντωνίου:«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας στηρίζεται σε φορολογικά έσοδα που μπορεί να μην εισπραχθούν λόγω της ύφεσης».
Με τόση συναίνεση και  συγκυβέρνηση Γιωργάκη-Αντωνάκη, κοντέψαμε να ξεχάσουμε ότι ο κόσμος υποφέρει και οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν. Πως άραγε θα τα πάρει ο Τζέφρι από τον ...

.... μη έχοντα και τίποτα κατέχοντα; Γιατί όλοι αυτοί συνυπολογίζονται στο Πρόγραμμα και κάτι μας λέει ότι θα τν πατήσουν όπως τότε που ο κόσμος επέστρεφε μαζικά τις πινακίδες.
Αυτό που χρειάζεται και κανείς δεν το λέει, μια και τυφλωθήκαμε από την πολλή συναίνεση, είναι αύξηση της ανταγωνιστικότητας και μείωση του τεράστιου και κοστοβόρου μεγάλου κράτους. Αφού τα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα θα αποδώσουν σε τρία με πέντε χρόνια γιατί δεν βάζουν μπροστά τις μηχανές για την ανάπτυξη της οικονομίας και ας αφήσουν το λαό στην ησυχία του. Το μεγαλύτερο τμήμα του λαού ήδη υποφέρει. Περεταίρω πίεση και την ανεργία θα αυξήσει και την ύφεση επαυξάνει.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :