Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σαμαράς προτιμά ένα κόμμα κλειστό και πολύ δεξιό παρά ανοιχτό στην κοινωνία και δημοκρατικό

Όλες οι κινήσεις σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν. Το επιτελείο του, η τοποθέτηση τομεαρχών, οι γραμματείες, οι διώξεις, οι κολλητοί σύμβουλοι της «Άνοιξης» και τέλος η κλειστοφοβική σύνθεση της Επιτροπής για το Συνέδριο. Ο πρόεδρος Αντώνης δεν μπορεί να απεμπλακεί από το παρελθόν και τον προσωποπαγή τρόπο που δόμησε το κόμμα του. Όταν λέει ότι πρέπει «να ματώσουμε» εννοεί ότι θέλει να δει ματωμένους τους άλλους. Τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους»! Η συνύπαρξη με «αντιπάλους» και οι εσωκομματικές ισορροπίες απαιτούν δημοκρατική συνείδηση και παιδεία κομματικού πολιτισμού. Πράγματα στα οποία ο πρόεδρος Αντώνης και οι μυστικοσύμβουλοι δυστυχώς δεν έχουν εντρυφήσει. Πως μπορούν τώρα ξαφνικά να λειάνουν τα προηγούμενα ήθη τους και να στρογγυλέψουν τα απωθημένα τους; Δε γίνεται!
Αντίθετα, το αναμενόμενο ήταν και παραμένει, η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου στο κόμμα. Για να πνίξει ο έλεγχος τις διαφορετικές φωνές και να επιβάλει τον στραγγαλισμό των ιδεών. Παράλληλα ο Αντώνης, σα να μην τρέχει τίποτα, να βγαίνει και να επιμένει στις κάμερες του συστήματος ΠΑΣΟΚ ότι υποφέρει για τη δημοκρατία και ματώνει για την πατρίδα! «Ας ματώσουμε όλοι μαζί»!
Αυτός είναι ο πρόεδρος Αντώνης! Προτιμά ένα υπάκουο στα συμφέροντα κόμμα παρά ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και ανεκτικό στην πολυφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :