Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Κάθε κυβέρνηση σπρώχνει στο μέλλον τα προβλήματα

Αρνούμαστε την πραγματικότητα και βλέπουμε παντού εχθρούς!Όσο για την "φιλία" την εκλαμβάνουμε μόνο όταν μας "δίνουν"!
Μεγάλος θρίαμβος λένε για την κυβέρνηση η "υποστήριξη" που έλαβε από την Ευρώπη. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Ποιος θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο; Μιλάμε για δάνεια. Κάποτε πρέπει να ξεπληρωθούν και πολύ σύντομα θα πρέπει να αρχίσουν να αποδίδονται οι τόκοι.
Ποιος θα τα πληρώσει στο τέλος; Πάλι στο λαό δε γυρίζει η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων; Γιατί συνεχώς μεταθέτουμε στους επόμενους την ανάγκη εξεύρεσης λύσης; Μέχρι πότε θα μας δανείζουν οι «κουτόφραγκοι»; Μέχρι πότε θα αρνούμαστε την αντιπαραγωγική πολιτική μας; Που είναι τα κόλπα και τα σχέδια που έταζε ο πρω Γιώργος προεκλογικά; Γιατί δεν αρχίζει μια σοβαρή προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων; Μέχρι πότε θα καταφεύγουν οι κυβερνήσεις στον απλό λαό για την αποπληρωμή των κρατικών χρεών; Γιατί μένουν πάντα ανέπαφοι οι «έχοντες και κατέχοντες»;
Έχουμε καταλάβει ότι η σημερινή κυβέρνηση τείνει να εκτινάξει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλους τους δείκτες, στα ύψη;
Κατηγορούσαμε την Κυβέρνηση Καραμανλή για τα νούμερα που ξέφυγαν, όταν σήμερα πάνε να σπάσουν κάθε ρεκόρ!
Τόσο πολύ εθελοτυφλούμε;

Όλο γρίπη έχει ο αρχηγός!

Τι τρέχει με τον Αρχηγαντώνη; Όλο γρίπη έχει τελευταία. Με γρίπη έκαμε και την πολυδιαφημισμένη «επέλασή» του στην Ευρώπη! Όπου θα κατατρόπωνε τους Ευρωπαίους εταίρους μας!
Δεν υπάρχει κανένας γιατρός εκεί στη Ρηγίλλης; Τόσο ευαίσθητος μας βγήκε ο Πρόεδρος;
Με γρίπη εμφανίστηκε και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα!
Κάτι μας λέει ότι αυτές οι γρίπες είναι αποτέλεσμα διπλωματικών συμπτωμάτων. Κάτι προσπαθεί μα αποφύγει ή κάτι φοβάται και όποτε ζορίζεται σκαρφίζεται κάποια γρίπη.
Δε γίνεται να τον αφήνουν τον άνθρωπο να υποφέρει έτσι ..
Από γρίπη σε γρίπη τον πάει!

Ντροπή…

Κύριε Βενιζέλο, υπουργέ Εθνικής Άμυνας, καμαρώστε. Εμείς δεν καμαρώνουμε ντρεπόμαστε.
Ο στρατός πάνω από όλα πρέπει να είναι έντιμος. Το παραπάνω είναι άτιμο, δεν είναι στρατιώτες αυτοί, δεν είναι αξιωματικοί αυτοί. Ποιος παίζει με τα μυαλά και την ψυχή ανθρώπων που υπηρετούν στον Ελληνικό στρατό;

 Κανιβάλισε ο SykoFantiS_Bastoyni

Μιχαλολιάκος κατά Μαντούβαλου!

Ο Μαντούβαλος έχει ήδη ξεκινήσει τον αγώνα του για τη Δημαρχία του Πειραιά. Στα κεντρικά της Ρηγίλλης τον θεωρούν αμελητέα ποσότητα μπροστά στο σκληροδεξιό θηρίο Μιχαλολιάκος! Τον δικό τους άνθρωπο!
Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον Μαντούβαλο δήλωσε ότι με μεγάλη χαρά θα ήθελε απέναντί του τον Μιχαλολιάκο … Πέταξε και τη σπόντα για τις βουλευτικές εκλογές όταν έβλεπε πάντα την πλάτη του ο Βασίλης.
Τι απάντησε ο σκληρός δεξιός Μιχαλολιάκος; «Όποιος λειτούργησε ως απόστημα, προσέβαλε τον ελληνικό λαό και μας έκανε να ντρεπόμαστε. Δεν πρέπει ούτε χαραμάδα να βρει για να ξαναμπεί στην παράταξη» …
Ως απόστημα φυσικά εννοούσε τον Μαντούβαλο! Ως παράταξη την παρέα της Νέας Ρηγίλλης, της οποίας αποτελεί σημαίνον στέλεχος και αντιμετωπίζει ιδιοκτησιακά το κόμμα!
Καλό πόλεμο παιδιά!

Ακούνε Λιάπης στη ΝΔ και τρέχουν

Και τι δεν έκαμε για να βγει πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης! Τώρα ακούνε Λιάπης στο κόμμα και γελάνε ή τρέχουν να φύγουν! Το κακόμοιρο το παλικάρι!
Η πιο πρόσφατη επίθεση έγινε από το γνωστότατο στέλεχος της ΔΑΚΕ-ΟΣΕ, Π. Παναγιώτου, στην εξεταστική της Siemens. και τι δεν είπε για τον πρίγκιπα της ΝΔ. κυρίως όμως αναφέρθηκε στις χαριστικές συμβάσεις του Λιάπη.
Ας αρχίσουν οι χοροί!

Την κόρη σας κ. Σιούφα, διορίσατε;

Είναι δυνατόν να διορίζει στη Βουλή την ίδια του, την κόρη, ο κ. Σιούφας; 
Δικιά του ήταν η Βουλή; 
Τι Πρόεδρος ήτανε; 
Τέτοιος πιά ξεπεσμός; 
Τόση αλαζονεία;
Ούτε σεμνότητα, ούτε ταπεινότητα;
Ε δεν ήταν και μαγαζάκι του το Κοινοβούλιο;
Δηλαδή τι να σκεφτούμε για τους υπόλοιπους, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Ευνοϊκή η απόφαση της Ε.Ε.

Πακέτο" οικονομικής στήριξης της Ελλάδας με εμπλοκή των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβλέπει η συμφωνία η οποία επετεύχθη χθες στις Βρυξέλλες έπειτα από ένα έντονο παρασκήνιο διπλωματικών επαφών.
Σύμφωνα με το σχέδιο στήριξης της χώρας μας που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής των "27", η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ και θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να δανεισθεί από τις αγορές με ικανοποιητικούς για αυτήν όρους.
Επομένως, η χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες θα απευθυνθεί στις αγορές για να καλύψει ένα μέρος των άμεσων δανειακών της αναγκών, με ελάχιστες όμως τις πιθανότητες να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι σχεδόν απίθανο να διασφαλίσει επιτόκιο της τάξης των περίπου 2,5 ποσοστιαίων μονάδων με το οποίο δηλώνει πρόθυμο να μας δανείσει το ΔΝΤ.

Πάνε να μπλέξουν τη Ντόρα με τις Δημοτικές …

Η αρχή έγινε με τον Καρατζαφέρη που πρότεινε στη Ντόρα να κατέβει για Περιφερειάρχης Κρήτης.
Πιστεύει μάλιστα ότι διεκδικεί την Περιφέρεια με αξιώσεις.

Αμέσως μετά διέρρεαν από τη Ρηγίλλης σενάρια καθόδου της Ντόρας για την Αττική.
Να φάει δηλαδή τη θέση του Μεϊμαράκη!
Τόσο πολύ θέλουν να την ξεφορτωθούν!

Η δική μας άποψη είναι ότι η Ντόρα δεν θέλει να ακούει καθόλου για πιθανή κάθοδό της στις Δημοτικές! Μένει να το δούμε!

Ελληνοαλβανική συμφωνία για τους πεσόντες του 40

Η αλβανική βουλή επικύρωσε, το απόγευμα της Πέμπτης, τη συμφωνία με την Ελλάδα για την «έρευνα, την εκταφή, την ταυτοποίηση και την ταφή των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου το 1940-41».

Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η συμφωνία επικυρώθηκε με 66 ψήφους υπέρ, από τους βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, πέντε κατά και μία αποχή.

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), οι οποίοι ...

«Ποιό ήταν το πρόβλημα της ΝΔ όταν κυβερνούσε»;



«Το πρόβλημα που είχε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, ήταν βαρηκοΐας». 
Δεν άκουγαν καλά οι πρώην, πιστεύει ο Θόδωρος Καράογλου, αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της Ν.Δ..

Δηλαδή τώρα ακούνε;
Πήγαν στον ωτορινολαρυγγολόγο και θεραπεύτηκαν ή έχασαν τελείως την ακοή τους; 

Θα μας λύσει την απορία ο Θόδωρος;

[Τελικά ο Καράογλου θα γίνει ο αγαπημένος μας … Πολύ μας αρέσει με τα κουφά του!]

Παγωμένη η τουριστική κίνηση το 2010

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα κινηθεί στα επίπεδα του 2009, όμως με ταυτόχρονη ελαφρά υποχώρηση των εσόδων για τον τουριστικό κλάδο, διατύπωσε χτες η νέα διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης ζήτησε «τη συστράτευση όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό, σε μια συμμαχία που θα δώσει τη μάχη για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας για την Ελλάδα».

Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι, όχι μόνο έχουν ...

Βουτιά από το... Διάστημα

Αυστριακός αλεξιπτωτιστής θα επιχειρήσει άλμα από ύψος 36,5 χλμ.
Ένα άλμα από τη στρατόσφαιρα και 36,5 χιλιόμετρα ύψος. Αυτόν τον άθλο σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένας 40χρονος Αυστριακός, ο «ατρόμητος Φέλιξ» όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, για να σπάσει το φράγμα του ήχου.
«Όταν θα πηδήξω, θα κάνω ένα ταξίδι που κανένας δεν έχει επιχειρήσει πριν από εμένα», δηλώνει ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος σκοπεύει να πέσει με το αλεξίπτωτό του από ένα ύψος που δεν φτάνουν ποτέ τα πολιτικά αεροσκάφη και να προσγειωθεί ασφαλής στο έδαφος. Ο «ατρόμητος Φέλιξ» διατηρεί μυστική την τοποθεσία όπου θα επιχειρήσει τον άθλο του, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα δεν θέλει να είναι μόνος: στο Διαδίκτυο- από το Facebook και το Τwitter έως τη Wikipedia και την προσωπική του ιστοσελίδα- έχει δώσει όλες τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος και πολλά στοιχεία για τον εαυτό του. Πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων του στρατού στην Αυστρία, ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ πιλοτάρει ελικόπτερο, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του Jumping και δεν χάνει ευκαιρία να πηδήξει από κάθε υψηλό σημείο, σίγουρος ότι θα γίνει είδηση. Σε κάθε περίπτωση, δεν αφήνει τίποτε στην τύχη· υπολογίζει όλους τους κινδύνους και ...

Πλούτος και καλυμμαύχι...

Υπάρχουν αστικοί μύθοι. «Ο Ωνάσης έβαζε παντού πόμολα από μασίφ χρυσάφι». «Η ελληνική δεν έγινε παγκόσμια επίσημη γλώσσα για μία ψήφο». «Το μισό Κολωνάκι ανήκει στην Εκκλησία». Ο αστικός μύθος διαδίδεται από στόμα σε στόμα, όχι από ιδία γνώση αλλά επειδή ο αφηγητής του, κάπου, κάποτε, τον άκουσε από φίλο. Εννοείται ότι τέτοιες ιστορίες δεν αμφισβητούνται, δηλαδή δεν σπεύδει ο ακροατής να ρωτήσει «μπορείς να μου δείξεις ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι που να ανήκει στην Αρχιεπισκοπή;», ίσως γιατί η απάντηση είναι εξίσου γνωστή: «Ολόκληρη η Σκουφά». Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά: η εκκλησιαστική και μοναστική περιουσία ίσως να μην έχει τις θρυλικές διαστάσεις με τις οποίες περιγράφεται. Οχι ότι μιλάμε για τίποτε φτωχαδάκια, αλλά μάλλον τα παραλέμε. Αν δεν γίνει καταγραφή, αν δηλαδή δεν κατατεθεί Ε9, δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος θέλει «να ξετυλιχθεί το παραμύθι, ο μύθος της μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας». Αυτό είναι στο χέρι του. Εφόσον το αποφασίσει, μπορεί να παρουσιάσει συνολικά τις πολυκατοικίες και τα οικοπεδάκια. Να δώσει λογαριασμό στον λαό του. Μπορεί επίσης να φτιάξει έναν κατάλογο με τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στο κράτος άνευ ανταλλάγματος.
Εδώ αφήνουμε τους αστικούς μύθους και πιάνουμε τα ιστορικά γεγονότα. Υπάρχουν συμβολαιογραφικές πράξεις που αποδεικνύουν τη δωρεά οικοπέδων. Να πιάσουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα, τη Μονή Πετράκη, για να παραμείνουμε στην περιοχή του Κολωνακίου. Να θυμίσουμε ότι όταν χτίστηκε η μονή, κάπου τον 15ο αιώνα, απ΄ έξω κυκλοφορούσαν μόνο...

Παπαμιμίκος: Ανάγκη εθνικής πολιτικής για την νεολαία

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, συναντήθηκε χθές με τον Πρόεδρο του και μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πρόσκεινται στην παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων». Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε σχετικά:
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθυστέρησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Φόρτωνε τα λάθη μία στη Νέα Δημοκρατία και μία στους κερδοσκόπους. Όταν ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να λάβει μέτρα ακολούθησε τη λανθασμένη, δεδομένων των συγκυριών, πολιτική φοροεισπρακτικών μέτρων. Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ανεργία και τον πληθωρισμό. Πνίγουν την αγορά. Θα μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην ύφεση.
Η δική μας ιδεολογία, δείχνει μια άλλη κατεύθυνση. Προτείνουμε: μέτρα για...

Ο καθένας με τον πόνο του...

Απόλυτη κυριαρχία Μέρκελ στη σύνοδο του ΕΛΚ

Αντιμέτωπος με συνθήκες «εθνικής μοναξιάς» -όπως παραδέχεται συνεργάτης του- ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατάλαβε ότι το κλίμα είχε αλλάξει και πως αποτελούσε περίπου προειλημμένη απόφαση η συμμετοχή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο κ. Σαμαράς ήταν ο μόνος που αντιτάχθηκε στην ανάμειξη του ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, ενώ η Γαλλία, που επίσης έχει εκφράσει στο παρελθόν την ίδια άποψη, έλαμψε δια της απουσίας της…

Επικίνδυνος Λαϊκισμός

Η Νέα Δημοκρατία διαδίδει συστηματικά πως θα “ανοίξει στην κοινωνία” θα κατέβει στην αρένα του διαδικτύου και θα αποκτήσει πιο δημοκρατικές δομές. Αυτά όλα δεν είναι καθόλου άσχημα. Ίσα ίσα οφείλουν να είναι το ζητούμενο για κάθε σύγχρονο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία όμως διακρίνω πως, δυστυχώς, έχει επιλέξει να ακολουθήσει τον κατήφορο του λαϊκισμού στην συγκεκριμένη ιστορία. Μιας και οι προθέσεις που διαφαίνονται σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τις ανακοινώσεις.
Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει με κάθε επισημότητα πως η Νέα Δημοκρατία “θα δώσει τις μάχες στο διαδίκτυο, που είναι τα νεύρα της κοινωνίας” υπάρχει προσμονή για κάτι ουσιαστικό. Αντ’ αυτού δημιουργείται site για τον διαδικτυακό διάλογο με τους πολίτες στο οποίο τα πάντα μπορούν να συμβούν εκτός από διάλογο. Οι πολίτες ψάχνουν για καιρό πως θα κάνουν διάλογο μέχρι που ανακαλύπτουν πως ο διάλογος είναι να...

Mε τη φανέλα της Εθνικής...

...άκου δήλωση αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης:
"ήρθα στις Βρυξέλλες, φορώντας τη φανέλα της Eθνικής Ελλάδος..."
πόσο κάτω μπορεί να πάει πολιτικά αυτή η χώρα;...
- Θα τρελλαθώ!
...τι καρνάβαλοι μας εκπροσωπούν;...

Του Γιώργου Κιμούλη - mediasoup

Ιδού ο ένοχος για την σημερινή ...κατάντια.!

Γιωργάκη, τί να έλεγε άραγε από μέσα του ο ..."δακτυλιδάκιας" όταν προεκλογικά έλεγες πως: "λεφτά υπάρχουν;"
Γιωργάκη, τι να έλεγε από μέσα του ο ..."mr. Σοφοκλέους" όταν εσύ ακόμη και σήμερα ...χτυπιέσαι και οδύρεσαι δήθεν για το: "πού πήγαν τα λεφτά;"
Κι' όμως.!
Τις ήξερες και τις δύο απαντήσεις Γιωργάκη, αλλά τα βόδια δεν σηκώνουν το κεφάλι όταν περιμένουν στο...παχνί.!
Η σημερινή τραγική κατάσταση της - ήδη πτωχευμένης - οικονομίας, μάς αναγκάζει να κάνουμε ένα μίνι flash back στον ...βίο και την πολιτεία αυτού του ...ισχυρού πολιτικού ανδρός, ο οποίος για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια επέστρεψε τον μισθό του καθηγητή που λάμβανε - λες και τον είχε ανάγκη - , αφού ως "μουλουχτός ...κυβερνήτης" έτρωγε το καταπέτασμα μαζί με την σημερινή παρέα των ...αδιάφθορων κυβερνώντων ενδεχομένως, μηδέ και του εν γνώσει τελούντος τέως υπουργού και νυν πρωθυπουργού εξαιρουμένου. Δηλαδή ...εσού!
"Σωτήριον" έτος 2001
Με ένα ομόλογο -"τέρας" από την Goldman Sachs, που περιείχε 18 διαφορετικές μεταβλητές, η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη έκρυψε το 2001 ελλείμματα ύψους...