Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Στο στόχαστρο του Πασόκ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Είναι φανερό πια και στους πλέον δύσπιστους ότι η κυβέρνηση όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση είχε υποεκτιμήσει την έκταση της κρίσης και το μέγεθος της διείσδυσης της παγκόσμιας κρίσης στην ελληνική οικονομία. Πίστευαν ότι με λίγα μαγικά θα έπειθαν τους Ευρωπαίους να μας βοηθήσουν και με ένα μεγάλο δάνειο θα ξεπερνούσαμε τους κινδύνους.
Η πραγματικότητα ανατρέπει τις φιλοδοξίες που είχαν μέχρι τις εκλογές και οι όποιοι σχεδιασμοί είχαν γίνει αποδείχτηκαν …ανέκδοτο.
Τι μπορεί όμως να κάμει ο Παπανδρέου όταν δίπλα του έχει τον λεγόμενο «βαθύ Πασόκ»; Ουσιαστικά τίποτα θετικό για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι αντιδράσεις από το πασοκικό σύστημα των βολεμένων μηχανισμών ξεπερνούν τις προσδοκίες που υπήρχαν. Η πίστη ότι το Πασόκ ελέγχει το δημόσιο και τα συνδικάτα άρα θα περάσει μέτρα και νόμους που δεν διανοούνταν καν να προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός, ήδη κλυδωνίζεται. Το «βαθύ Πασόκ» είναι παντού. Οι υπουργοί είναι απροστάτευτοι απέναντι στη δίψα που έχουν για έλεγχο της πολιτικής και του κόμματος. Το κρατικοδίαιτο Πασόκ θέλει εδώ και τώρα. Η φορολογική επιδρομή στα κατώτερα λαϊκά εισοδήματα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι μονόδρομος. Οι «έχοντες και κατέχοντες»

Ποιος χτύπησε σήμερα το κουδούνι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;


Ο Darth Vader και οι Stormtroopers.

Ο πόλεμος των άστρων ξεκίνησε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


Επιστρέφει το σύστημα Ρουσόπουλου στη Ρηγίλλης

Ένα ένα τα στελέχη του πρώην Μαξίμου και οι σύμβουλοι του Ρουσόπουλου βρίσκουν τη θέση τους δίπλα στον Πρόεδρο Αντώνη. Σε σκληρό στρατηγό της σημερινής Ρηγίλλης αναβαθμίζεται και ο Πάνος Λειβαδάς. Για να καταλάβετε πόσο βαθιά είναι χωμένος στο σύστημα Ρουσόπουλου πρέπει να διαβάσετε τι έγραψε σήμερα στο star.gr η Μάρα. Μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον Πάνο.
"Πρόκειται για ένα έμπειρο με την πολιτική στρατηγική στέλεχος και προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, που αν και "low profile" συνέβαλλε με τις...γνώσεις του στη χάραξη νικηφόρου τακτικής για τον μεσσήνιο πολιτικό. Ο Πάνος Λειβαδάς είχε .....

Σαρκοζί και Μπρούνι επισκέφθηκαν σήμερα νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι


Ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι επισκέφθηκαν σήμερα ένα νοσοκομείο έξω από το Παρίσι στην Creteil. Έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό και στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο.....

Υπέρ Βαρθολομαίου οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας

» Μπορεί να μην έχουν σταυρωθεί, αλλά με το νόμο περί φόρου περιουσίας που εγκρίθηκε το 1942, αντιμετώπισαν βαριές διακρίσεις και τους αφαιρέθηκε σημαντικό μέρος της περιουσίας τους. Και όσοι δεν πλήρωσαν το φόρο αυτό, ο οποίος εφαρμόστηκε με διαφορετικά κριτήρια στους μουσουλμάνους και στους μη μουσουλμάνους (η αναλογία ήταν 1 προς 10) οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας στο Άσκαλε της Ερζουρούμης.
Τη διαφωνία του προς την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών εκφράζει ο αρθρογράφος της Posta Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, γράφοντας: «Όσο κι αν θυμώνει ο Νταβούτογλου, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος φαίνεται ότι εξερράγη, επειδή έχει φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είπε πως αισθάνεται σαν να σταυρώνεται και ότι μπορεί να αναγκαστούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επαναστάτησε μπροστά στην αναποφασιστικότητα της Αγκυρας και στο γεγονός ότι η τελευταία κωλυσιεργεί στο θέμα της .....

Το Πασοκ ξαναγυρίζει στις ...ρίζες του.!

Hello mr. Χάλακ.!
ΚΑΙ τι δεν είχαν γράψει τη δεκαετία του ’80 οι εφημερίδες για τον "κολλητό" εκείνο του Ανδρέα Παπανδρέου Τζορτζ Χάλακ!..
Καθώς και για τα ατελείωτα σκάνδαλα – αλλά και για το "μαύρο" χρήμα που έδωσε στον Ανδρέα για την ανέγερση της πρωθυπουργικής βίλας στην Εκάλη…
Ε, λοιπόν, στο πασοκικότατο "Εθνος" διάβασα χθες το ακόλουθο αποκαλυπτικό σχόλιο:
Τον θυμάστε τον… Τζορτζ Χάλακ;
"Κολλητός" του Α. Παπανδρέου από τη δεκαετία του ’80, παρέμεινε πάντοτε κοντά στην οικογένεια Παπανδρέου, μέχρι σήμερα.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι στις "μπίζνες" του πολυσχιδούς επιχειρηματία εντάσσονται τελευταία και τα…

Ο Μαρκόπουλος φοβάται


Κατάλαβε το λάθος του και φοβάται ότι έκανε μεγάλο σφάλμα που τα έβαλε με τον Μητσοτάκη. Έχει γίνει το κόκκινο πανί και δέχεται ήδη μηνύματα δυσαρέσκειας από ψηφοφόρους της ΝΔ στην περιφέρεια του.

Θα θελήσει να κατέβει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας για να σωθεί. Παρακαλάει να πετύχει ο Σαμαράς γιατί ξέρει ότι πλέον η πολιτική του πορεία εξαρτάται από την ....

Δρυίδες και μάγοι γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ


Εκατοντάδες Δρυίδες και μάγοι μαζεύτηκαν σήμερα στο Stonehenge για να γιορτάσουν την έλευση του Χειμερινού Ηλιοστάσιου και την «μικρότερη μέρα του χρόνου». Επικεφαλής της τελετής ορίστηκε ο Δρυίδης Arthur Uther Pendragon (κατά κόσμον John Rothwell). Αντικείμενο λατρείας ήταν φυσικά ο Ήλιος και οι δυνάμεις που εκπροσωπεί στη φύση. Η τελετή ολοκληρώθηκε με ...

Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά

Της Βάνας Φωτοπούλου
Εκτός Συντάγματος τίθεται με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης (3758/09) για την έκτακτη εισφορά. Με διαδικασίες-εξπρές λόγω των μαζικών προσφυγών που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη, το δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματική την αναδρομικότητα του φοροεισπρακτικού μέτρου, αφού το 2009 επιβάλλει φορολογική επιβάρυνση για τα ήδη φορολογηθέντα εισοδήματα του 2007.

Θεωρείται βέβαιο ότι το Δημόσιο θα προσβάλει με έφεση την πρώτη απόφαση-πιλότο που εκδόθηκε για το ζήτημα, ενώ η υπόθεση θα οδηγηθεί προς τελική κρίση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την παραβίαση του Συντάγματος είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ο ....

Πρώτος σε δημοτικότητα στα στελέχη της ΝΔ, ο Νικήτας Κακλαμάνης!

 

Η έρευνα είναι της Metron Analysis. Ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές και τις λιγότερες αρνητικές κρίσεις. Αμέσως μετά στις λιγότερες αρνητικές κρίσεις έρχεται ο Κωστής Χατζηδάκης!

atithasos.blogspot

Κατώτερος των περιστάσεων ο Σαμαράς δήλωσε ο Ψωμιάδης.


Την φράση αυτή δέν την είπε κανένας Μητσοτακικός ή κανένας οπαδός του ΠΑΣΟΚ, την δήλωσε σήμερα το πρωί στο Alter στην εκπομπή του Γ.Αυτιά ο ίδιος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Απο έναν άνθρωπο σάν τον νομάρχη Θεσσαλονίκης που δηλώνει συνέχεια οτι είναι η μεγάλη πολιτική αγάπη του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κάθε άλλο παρά άνθρωπος του Μητσοτάκη μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά είναι αναγνωρισμένο οτι λέει πολλές ωμές αλήθειες. Τον χαρακτήρισε λίγο, ανεπαρκή, άτονο γενικά είπε οτι τον απογοήτευσε σημαντικά γιατί τον περίμενε διαφορετικό και στήριζε πολλές ελπίδες πάνω του. Επίσης δήλωσε οτι το κόμμα με την νέα του ηγεσία τα πρώτα δείγματα όπως τα βλέπει δείχνουν οτι δέν τραβάει, δέν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα σε σχέση με την ....

Δεκάδες νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη


Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους που πλήττει την Ευρώπη.

  Σαράνταδύο άτομα έχασαν τις τελευταίες τρεις μέρες τη ζωή τους στην Πολωνία και 27 στην Ουκρανία.

Δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, στην Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία, όπου έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία.
Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και οι αερομεταφορές σε πολλά σημεία έχουν ....

"Πάγωσε" και η Ιταλία


Τραγική η κατάσταση στην Ιταλία από την κακοκαιρία.
Ρεκόρ "πολικού ψύχους" σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους – 17 βαθμούς Κελσίου. Στο Μιλάνο με απόφαση του υπουργού Άμυνας κινητοποιήθηκαν οκτακόσιοι στρατιώτες, για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

Δραματική είναι η εικόνα στα αεροδρόμια στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στους στους αυτοκινητόδρομους κυρίως της Βόρειας Ιταλίας.

Να κρατάτε τις αποδείξεις σας

Επιστρέφει το μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και από παροχή υπηρεσιών. Το μέτρο πρόκειται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από τη νέα γφεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να συλλέγουν με το νέο έτος όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν από τις αγορές τους, ή τις δαπάνες τους για παροχή υπηρεσιών. Θα ωφελούνται με μείωση του φόρου εισοδήματος.

Λύθηκε το ζήτημα με την εθελούσια στον ΟΛΠ


Αποφασίστηκε ο Οργανισμός θα προκαταβάλει στο ΙΚΑ το κόστος της εθελούσιας, με εξάμηνες εγγυητικές επιταγές.
Προηγήθηκε συνάντηση των νομικών συμβούλων των υπουργών Εργασίας και Οικονομίας με εκπρόσωπο του ΟΛΠ και το διοικητή του ΙΚΑ, στον οποίο δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα επιβαρυνθεί το ταμείο από την εθελούσια.
Εντός της ημέρας σε συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών θα καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες.
Ο κ. Πεταλωτής υπενθύμισε ότι η εθελούσια κληρονομήθηκε από την απελθούσα κυβέρνηση και ότι ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα παραίτησης του κ. Α. Λοβέρδου και ότι πρόκειται για σχόλια εφημερίδων.

Δόθηκε εντολή για σύλληψη του Γεράσιμου Αγούδημου


Εντολή για σύλληψη του Γεράσιμου Αγούδημου έδωσε η εισαγγελέας Πειραιά, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, μετά την προσφυγή 11 εργαζομένων, στους οποίους η G.A. FERRIES οφείλει - κατά δήλωσή τους - το δώρο των Χριστουγέννων.
Σε ορισμένους από τους ναυτικούς οφείλονται και μισθοί έως και τριών μηνών.
H Εισαγγελέας εξήντλησε όλες τις δυνατότητες πριν οδηγηθεί στην απόφασή της.,

Σοκ από νέα υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων. Από τη Moody's αυτή τη φορά.


Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα πέφτουν κατά μια βαθμίδα, ανέφερε ο διεθνής οίκος σημειώνοντας ότι οι προοπτικές της οικονομίας μας είναι αρνητικές.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά υποβάθμιση στα δημόσια οικονομικά της χώρας από την εταιρεία.
Όπως αναφέρει τα προβλήματα της Ελλάδας προέρχονται κυρίως από την χαμηλή ανταγωνιστικότητα και ως εκ τούτου το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την καλή πορεία της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, την έντονη ανησυχία της για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα εκφράζει η Κομισιόν. Στην τριμηνιαία έκθεσή της τονίζει ότι είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας, λόγω του υψηλού ελλείμματος και του χρέους.
Παράλληλα σημειώνει ότι οι φόβοι για τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας έχουν ......

Γκρίνιες και στο καραμανλικό στρατόπεδο για τα προεκλογικά deal.

Δεν μπορεί ο Αντώνης να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα.
Σε μεγάλη αναταραχή βρίσκονται τα μέλη του μπλοκ των καραμανλικών στη ΝΔ. όλοι οι σύμβουλοι, οι διευθυντές και τα στελέχη του Καραμανλή στο κόμμα και στο πρώην Μαξίμου είχαν ανοιχτά ταχθεί υπέρ του Σαμαρά ενώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε δώσει εντολές να στηριχτεί η υποψηφιότητα του «Αντώνη»! θα έμεναν στο απυρόβλητο με τη στάση του Καραμανλή που θα το έπαιζε αμέτοχος και ουδέτερος. Στο τραπέζι είχε πέσει συμφωνία για …. «ανταλλάγματα». Που δεν ήταν άλλα από την χρησιμοποίηση στο νέο μηχανισμό όλων των καραμανλικών. Ακόμα και των βαρόνων. Εάν δεν ενσωματωθούν μέσα στο νέο μηχανισμό οι ίδιοι οι ξεπερασμένοι πια βαρόνοι τότε πιέζεται ο Σαμαράς για την ενεργοποίηση των μικρών βαρόνων δηλαδή των «υιών».
Ο Σαμαράς βέβαια προσπαθεί να χώσει μέσα στη Ρηγίλλης στελέχη που στον στήριζαν από την εποχή της ΠΟΛΑΝ. Θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα, οπότε η σύγκρουση τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο δεν θα αργήσει να επέλθει. Μάλιστα η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη πριν ελέγξει ο Αντώνης ολόκληρο το κόμμα για να είναι ισχυρά τα χτυπήματα. Γιατί όταν δυναμώσει οργανωτικά και πολιτικά θα είναι αργά. Το επόμενο εξάμηνο θεωρείται κρίσιμο από όλες τις πλευρές. Ο ίδιος ο Καραμανλής δεν πρόκειται να επέμβει προσωπικά μια και ο Σαμαράς έχει αναλάβει να μην προχωρήσει σε αυστηρή κριτική της γαλάζιας διακυβέρνησης και να τα βρει με το φίλο του Γιώργο στην αλληλοεπικάλυψη πράσινων και βαθύ μπλε σκανδάλων.
Αναμένεται π.χ. το τεράστιο σκάνδαλο Siemens να εκτονωθεί σε καφετιέρες και ταξιδάκια!

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δημοσίευσε τα πιο "γελοία" άρθρα


Τα 75 πιο "γελοία" άρθρα που δημοσιεύτηκαν για την ίδια μέσα στο 2009 παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μόνο φέτος είδαν το φως της δημοσιότητας περισσότερα από 13.000 άρθρα, πολλά από τα οποία ήταν "εντελώς γελοία ή απλώς επιθετικά".

"Κρατήσαμε όσα θεωρήσαμε γελοιωδέστερα" γράφει το κείμενο παρουσιάζοντας τα "75 πιο ανόητα άρθρα για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς".
Στον κατάλογο περιλαμβάνεται το ρεπορτάζ μιας αγγλικής εφημερίδας που αποκαλύπτει ότι η ...

Ο Μιχαλάκης ο Λιάπης τη γλύτωσε …

Παρά την ανακίνηση της σκοτεινή υπόθεσης με τις άδειες των φορτηγών, ο Μιλόρδος Μιχάλης, τη γλίτωσε. Οι ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί. Γι’ αυτό ο αντιεισαγγελέας Παντελής διαβίβασε την υπόθεση στη Βουλή. Επειδή μόνο στο Κοινοβούλιο μπορεί να αποσταλεί η απόδοση ευθυνών σε υπουργούς και υφυπουργούς. Έτσι η Βουλή θα κληθεί να αποδώσει μόνο πολιτικές ευθύνες ενώ δεν δύναται να εξεταστεί το ποινικό μέρος της σκανδαλώδους υπόθεσης. Ο νόμος περί παραγραφής αρχίζει τώρα να λειτουργεί θετικά υπέρ των σκανδάλων της ΝΔ. Στην τρελή χαρά οι σκανδαλιάρηδες του Καραμανλή.

Ο Ομπάμα διάβασε το ... παραμύθι του σε παιδιά δημοτικού


Ο Mr President Obama διάβασε ένα παραμύθι σε παιδιά δημοτικού. Στην Αμερική οι γονείς συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στις σχολικές διαδικασίες. Συμμετέχουν και προσωπικά αφιερώνοντας κάποιες ώρες της εβδομάδας για παιχνίδια, διάβασμα και σπορ. Χθες ήταν η ώρα του Obama να αφιερώσει μια ώρα σε ένα δημοτικό της Washington. Τους διάβασε το Polar Express. Αιφνιδιάστηκε με κάποιες ερωτήσεις από τα παιδιά. Και τέλος κέρασε τα παιδιά ….

Φαληρημένα μαγαζάκια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ

ΠαΣοΚ και ΝΔ έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση ως και το 2016 αλλά πορεύονται με οξυμένα ελλείμματα, υπερβολικό δανεισμό και χρέη προς τρίτους.
Υπερχρεωμένα  στις τράπεζες και πλήρως εξαρτώμενα από την κρατική επιχορήγηση παραμένουν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, που αδυνατούν να εξορθολογίσουν τα οικονομικά τους, με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να ζημιώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως τους έλληνες πολίτες. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι οργανώσεις των δύο κομμάτων εξουσίας υπολειτουργούν, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες, χρωστώντας περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν λάβει ως προκαταβολή την κρατική επιχορήγηση, τουλάχιστον ως το 2016!
Παράλληλα, για το 2010 τα κόμματα θα λάβουν, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, 109.343.200 ευρώ. Παρά την απλόχερη κρατική επιχορήγηση τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκονται στα όρια της οικονομικής πτώχευσης, με οξυμένα ελλείμματα, υπερβολικό δανεισμό και με χρέη προς τρίτους. Ουσιαστικά ΠαΣοΚ και ΝΔ ενεχυριάζουν την κρατική επιχορήγηση, την κύρια ...

Πήραν τα δώρα τους οι πολικές αρκούδες Pike και Andy


Ο Pike και ο Andy είναι οι μασκότ του ζωολογικού κήπου του San Francisco. Στον κήπο γιόρτασαν χθες την πρώτη μέρα του Χειμώνα δημιουργώντας 10 τόνους πάγου ειδικά για τις υπέροχες πολικές αρκούδες. Οι αρκούδες δεν έκρυψαν καθόλου τον ...

Όπου βρεθεί η Ρόδη Κράτσα υπενθυμίζει τη στήριξή της στον Σαμαρά

Έχει καταντήσει κουραστική. 
Όπου κάτσει και όπου βρεθεί η ευρωβουλευτίνα της ΝΔ Ρόδη Κράτσα υπενθυμίζει τον «σπουδαίο» ρόλο που έπαιξε για την εκλογή του Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος. Αναφέρεται μάλιστα περιφρονητικά στους συναδέλφους της στην ευρωβουλή. 

«Οι άλλοι ή πήγαν με τη Ντόρα ή την στήριζαν κρυφά ….. στην παρανομία». Αναφέρεται μάλλον στους Κουμουτσάκο και Παπανικολάου που τήρησαν στάση ουδετερότητας στα εσωκομματικά … άρα σύμφωνα με τη Ρόδη αυτή προηγείται στις επιλογές του προέδρου.
Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.

Για ψώνια και η Kate Hudson με το γιό της


Στο Aspen του Colorado βρίσκεται με τον γιό της Ryder Robinson, για χριστουγεννιάτικες διακοπές, η πολύ καλή ηθοποιός Kate Hudson  Έχει πρωταγωνιστήσει στο Almost Famous , The Skeleton Key και στο Nine . Με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι και τον γιό της αγκαλιά βγήκαν για ψώνια και δώρα. Η ηθοποιός θέλει εντελώς να ξεφύγει από τους ....

Οι στρατηγοί της Ρηγίλλης απαιτούν τη διαγραφή της Ντόρας τώρα


Τα γνωστά παλικάρια του Σαμαρά, τα ξερουμε και ως "στρατηγούς", παρουσιάζουν προτάσεις υπέρ της διαγραφής της Ντόρας. Αναζητούν μάλιστα τα καλύτερα δυνατά σενάρια αντίδρασης σε περίπτωση οριστικής ρήξης με την βασική τους εσωκομματική αντίπαλο. Πιστεύουν ότι το timing ευνοεί αυτή τη στιγμή τον Antonis μια και τώρα βρίσκεται στα πάνω του και κρατά και το σφουγγάρι, που διαγράφει γενικώς.... Μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι ποιο δύσκολα τα πράγματα μια και θα πρέπει ο πρόεδρος Antonis να ξεδιπλώνει το πρόγραμμά του που είναι ασαφές σε όλα τα σημεία του ή ταυτίζεται σε πολλά με τον πρωθυπουργό Γιώργο. Διαφέρουν μόνο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τα εθνικιστικά και ακροδεξιά στοιχεία που είναι και μυστικοσύμβουλοι του προέδρου έχουν καταλήξει οριστικά στο γεγονός ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τη Ντόρα. Οι Καραμανλικοί επίσης υπενθυμίζουν ότι και ο Καραμανλής διέγραψε το Σουφλιά και από τότε άρχισε να οικοδομεί (ανεπιτυχώς στην αρχή) το αρχηγικό του προφίλ που είχε τρωθεί από στοχευμένες επιθέσεις του κεντροαριστερού τύπου. Είχαν φτάσει στο σημείο να ταυτίζουν τον Καραμανλή με την προβατίνα Ντόλυ! Αντίθετα, στην περίπτωση Σαμαρά αυτή τη στιγμή έχει όλο τον τύπο με το μέρος του. Ακόμα και τον κεντροαριστερό. Άρα τώρα είναι η ώρα:«Όσο καθυστερείς Πρόεδρε χάνεις ευκαιρίες. Προκάλεσε μόνος σου μια ρήξη και θα σε στηρίξουμε»

Το «σύστημα Σαμαρά» επιστρατεύει τους «βαρόνους» κατά του Μητσοτάκη!

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο «Δον Κιχώτης» κατά των «μηχανισμών» και της «οικογενειοκρατίας», ο «εκλεκτός της βάσης», ο «λαοπρόβλητος» ηγέτης αισθάνεται μάλλον μεγάλη ανασφάλεια, ώστε να καταφεύγει στη στήριξη των «βαρόνων» της ΝΔ στον πόλεμο κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Ο «βαρόνος» Ιωάννης Βαρβιτσιώτης επιστρατεύτηκε με «επιστολή» στο Βήμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου, για να επιτεθεί στον πρώην Πρωθυπουργό για τα… παλιά ξινά σταφύλια της εκλογής νέου αρχηγού το 1993, μετά την παραίτηση Μητσοτάκη. Η ήττα που υπέστη τότε ο κ. Βαρβιτσιώτης από το Μιλτιάδη Έβερτ του έχει αφήσει… πίκρα αθεράπευτη, και γι’ αυτήν κατηγορεί ακόμη και σήμερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Τώρα υπάρχει και η άλλη ερμηνεία της… ετεροχρονισμένης απάντησης στην παρέμβαση Μητσοτάκη στο Βήμα (που είχε δημοσιευθεί στις 6 Δεκεμβρίου): το άγχος για την «αποκατάσταση» του υιού Μιλτιάδη που έμεινε «εκτός νυμφώνος» της σκιώδους «κυβέρνησης» Σαμαρά, προφανώς λόγω της στήριξης που είχε παράσχει στη Ντόρα Μπακογιάννη. Πατήρ και υιός δεν «τα βρήκαν» προεκλογικά ως προς το πρόσωπο που στήριξαν για αρχηγό, όμως τώρα το ενδιαφέρον είναι κοινό και διακύβευμα το όνομα και η ιστορική συνέχεια της «οικογένειας»… Όθεν και η σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη… Ως «δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης» στον Αντωνάκη… Περιμένουμε για τα αποτελέσματα…

Χαμός και στο Τόκυο για το AVATAR


Στην πρεμιέρα του Avatar στο Τόκυο παραβρέθηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας James Cameron
Στην φωτογραφία ο σκηνοθέτης βρίσκεται ανάμεσα στην διάσημη Ιαπωνίδα δημοσιογράφο Christel Takigawa και την σύζυγό του Suzy Amis. Ο κύριος παραδίπλα είναι ο παραγωγός Jon Landau και φυσικά οι πρωταγωνιστές της ταινίας Uno Kanda και Dante Carver.