Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Επιτέλους ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής!


Μόνο 3.000 ευρώ πρόστιμο έφαγε το εστιατόριο στη Μύκονο όπου το καλοκαίρι έγινε συναυλία του Ρέμου, χωρίς εισιτήρια!

Καραμπινάτη δηλαδή υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση που έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής έριξε το βαρύ και ασήκωτο πρόστιμο των 3.000 ευρώ!

Τεράστια επιτυχία!

Σαμαροπαραληρήματα με το φακό της "Ελληνοφρένειας"...


"Ρόμπα" έχει καταντήσει ο ηγέτης του 12% με τα "ποιητικά" παραληρήματα και τις λοιπές αερολογίες του στα διάφορα κομματικά χάπενινγκς με απογοητευτική συμμετοχή γερασμένων είτε ηλικιακά είτε πολιτικά χαχόλων... Κατάντημα οικτρό για την πάλαι ποτέ Μεγάλη Νέα Δημοκρατία... Κατήφορος χωρίς τέλος...

Κύριε Σαμαρά, μήπως στην "αυτοκάθαρση" θα πρέπει να συμπεριλάβετε πρώτον τον ...εαυτόν σας;


Κύριε Σαμαρά, μην το παίζετε τόσο ..."νταής" εκ του ασφαλούς, αλλά και εκ των ...υστέρων.!
Σας δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία, τόσο σε σας, όσο και στο πρωτοπαλίκαρό σας - τον κύριο τίποτα κατά Πάγκαλον - και αφού βεβαίως σκοπίμως και περί άλλων τυρβάζατε αμφότεροι, προτιμήσατε να σφυρίξετε ...κλέφτικα, όταν η πράσινη αλητεία έκανε νόμο του κράτους το λαθρομεταναστευτικό έκτρωμα.
Περί αυτού, θα τα πούμε στη συνέχεια και προς το τέλους του άρθρου.
Ανακοινώσατε από το ΣΕΦ και εξαγγείλατε εν χορώ και τυμπάνοις ότι θα προβείτε σε ... "αυτοκάθαρση" στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που δείχνετε ανήμπορος να παίξετε και αυτόν ακόμη το ρόλο του απλού ...διαιτητή, βλέποντας τους υποψήφιους για την προεδρεία ΟΝΝΕΔ να κατασπαράσσονται σαν τα σκυλιά και να ...

Καμμένος Ρόμποκοπ

Σαν Ρόμποκοπ Ρέϊντζερ έφτασε ο Καμμένος στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή. Τι ωραίο το μπουφάν που φοράτε κύριε Καμμένε μας! Από την Τουρκία ψωνίσατε? Από την ONNED KALLITHEAS το τισερτάκι?

Τι δούλεμα έπεσε δε λέγεται. Αν και οι πάντες αμφιβάλλουν εάν έπιανε τα υπονοούμενα ο Πάνος!

Το πιο πιθανό ήταν αυτός να νόμιζε ότι ζήλεψαν το lοok και μόλις πάνε σπίτια τους θα ξετινάξουν τα μπαούλα μπας και βρουν κανένα απομεινάρι μπουφάν από τη δεκαετία του 80.
Και μη χειρότερα!

Έχει πέσει η ΝΔ στο 12%;

-Στο 12% έχει πέσει -ναι!- η ΝΔ
-Στο 30% το ΠΑΣΟΚ
-Δεν πιστεύει πια τα κόμματα η κοινωνία
-Γιατί ο Σαμαράς κήρυξε την "αυτοκάθαρση"...

Σε "καθίζηση" βρίσκεται το πολιτικό σύστημα, αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη βρίσκεται το ένα τμήμα του, η αξιωματική αντιπολίτευση. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ποσοστά της ΝΔ κινούνται γύρω στο 20% αλλά αφού έχουν γίνει προηγουμένως και οι σχετικές αναγωγές. Στις απόρρητες δημοσκοπήσεις, που δεν δημοσιοποιούνται αλλά τα στοιχεία τους γίνονται γνωστά σε πολιτικούς, οικονομικούς και εκδοτικούς παράγοντες, τα πράγματα όμως είναι χειρότερα.
Μία τέτοια απόρρητη μέτρηση έχει κάνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, και η εταιρεία "Κάπα Research" στην οποία η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις 12%! Ναι, 12%...
Στην ίδια μέτρηση, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει περίπου ...

Νέα μέθοδος επηρεασμού από την κυβέρνηση

Η μέθοδος της χημικής μαστούρας. Με τα ληγμένα χημικά του Χρυσοχοΐδη.

Είναι γεμάτες οι αποθήκες της αστυνομίας από ληγμένα χημικά. Αποφάσισαν λοιπόν να τα ρίχνουν στον κόσμο και μετά, συστηματικά, να ζητάνε δακρύβρεχτα συγνώμη.

Οι ευαισθητοποιημένοι σοσιαλιστές θα συγκινούνται με τις θλιβερές συγνώμες και οι τρελαμένοι διαδηλωτές θα πέφτουν δωρεάν παρακαλώ, σε χημικές νιρβάνες εσωτερικού σοσιαλισμού.
Μεγαλεία! Δωρεάν ταξιδάκια στα σώψυχα του διαδηλωτή!

Με ένα σμπάρο ληγμένων πολλά τρυγόνια καταστολής!
Μέγας ο Χρυσοχοΐδης!

Γιατί να μην γίνει έλεγχος και από τις εκλογές μέχρι σήμερα;

Οι περιπέτειες που μας έβαλαν οι επιπολαιότητες και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης βρίσκονται στο απυρόβλητο. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε μια πιο ενδελεχή εξέταση όλων των παλινωδιών της σημερινής κυβέρνησης; Μέχρι στιγμής παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως μη έχουσα καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Κάτι μας λέει ότι πολλά έγιναν λάθος τους τελευταίους πέντε μήνες και δεν είχε η κυβέρνηση τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την κινδυνολογία και καταστροφολογία που επέλεξε ως στρατηγική.
Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Φαίνεται ότι συνεχίζονται οι αλχημείες, οι αυθαίρετες αναγωγές και η αδράνεια στην είσπραξη των κρατικών εσόδων. Η κυβέρνηση θέλει να τοποθετήσει την οικονομία στο χειρότερο δυνατό σημείο εκκίνησης για το οποίο θα ευθύνεται φυσικά η προηγούμενη κυβέρνηση. «Απογραφές Αλογοσκούφη» στο χειρότερο σενάριό τους!

Νέα e-δημοσκόπηση του Ατίθασου

Το atithasos.blogspot.com διοργανώνει μια νέα διαδικτυακή δημοσκόπηση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: "Ποιό πιστέυετε ότι είναι το καταλληλότερο κυβερνητικό σχήμα για το ξεπέρασμα της κρίσης;"

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μια μόνον από τις εναλλακτικές απαντήσεις.
Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή μέχρι 28 Μαρτίου 2010.
Η ψηφοφορία διεξάγεται στην δεξιά στήλη του blog. ---> Περιμένει την συμμετοχή σας.

Φτιάξε και συ μια λίστα. Μπορείς!

Νεοδημοκράτη και Νεοδημοκράτισσα. Συμπατριώτη και συμπατριώτισσα.
Φτιάξε και συ μια λίστα! Μπορείς!
Είναι πολύ απλό και της μόδας σήμερα να φτιάχνετε μια λίστα και να επισημαίνεται ότι είναι αξιόπιστη και προέρχεται κατευθείαν από το περιβάλλον του προέδρου! Μην αναφέρεται ότι τα ονόματα, σας τα έδωσαν οι Λαζαριδομουρούτηδες, γιατί δεν θα γίνετε πιστευτοί. Αποφύγετε τις υπερβολές. Αφήστε το να αιωρείται! Μην σας πούνε και "βαθύ λαρύγγι"?
Προσθέσετε όποια ονόματα θέλετε και να τονίζετε ότι αυτοί πλήγωσαν την παράταξη και τον αρχηγό αυτοπροσώπως! Έτσι κι’ αλλιώς τον πρόεδρο υποτίθεται εκπροσωπείτε και με τους στενοσυμβούλους του, επικοινωνείτε.
Η προσφορά σας στον αγώνα για κάθαρση του κόμματος θα εκτιμηθεί δεόντως.
Όσο περισσότερους συμπεριλάβετε στη λίστα τόσο το καλύτερο. Καθαρίζετε την παράταξη μια κι’ έξω και γλυτώνετε τον πρόεδρο από την αιτούμενη «αυτοκριτική»! Μετά την «αυτοκάθαρση» δεν θα χρειάζονται περικοκλάδες.
Όποιος θα προτείνει για διαγραφή τον πρώην πρωθυπουργό θα κερδίζει «μια μέρα με τον πρόεδρο»! Ανεπανάληπτη εμπειρία που θα σημαδέψει τη ζωή σας για πάντα! Θα σας δείξουν και στα δελτία των οχτώ. Ποιος τη χάρη σας!

Οι σαμαρικές λίστες της αυτοκάθαρσης και της αυτοϊκανοποίησης περιτριγυρίζουν το διαδίκτυο

Κόλαση η Ρηγίλλης!
Τι το ήθελε ο αρχηγός και μίλησε για αυτοκάθαρση; Δεν τόραβε καλύτερα; Πάνε κι’ έρχονται σήμερα οι λίστες των εκκαθαρίσεων στο διαδίκτυο. Ο καθένας προσθέτει και από ένα όνομα. Όποιον δε γουστάρει... Σε λίγο θα έχουν διαγράψει τη μισή ΝΔ με το σκεπτικό ότι πλήγωσαν τον αρχηγό Αντώνη, την παράταξη και την Ελλάδα. Πολύ θλιβερό να πληγώνεις ολόκληρο πρόεδρο!
Στη σκέψη βλέπετε των περισσοτέρων φανατικών οπαδών του αρχηγού … Αντώνης, παράταξη και Ελλάδα … ταυτίζονται! Ένα και το αυτό με το κέντρο του σύμπαντος! Και μην τολμήσετε να το αρνηθείτε γιατί θα βρεθείτε και σεις σε καμιά λίστα και ένα Θεός ξέρει πότε και πως θα ξεμπλέξετε. Εάν δεν έχετε καεί εν τω μεταξύ στην κομματική πυρά της Νέας Άνοιξης.
Προσέβαλες το φιλότιμό μου ρε! Να καείς στην πυρά της Νέας Ρηγίλλης, του Λαζαρίδη και της κολάσεως. Περιέργως στη νέα υπερπατριωτική ιδεολογία της νέας ΝΔ δεν έχει ακόμα λάβει κεντρική θέση ο Παράδεισος. Που θα πάει σε λίγο θα το αντιληφθούν και ποιος τους σταματά. Θα ξεπεράσουν το ΠΑΣΟΚ σε υποσχέσεις. Θα συμφέρει ο Αντώνης! Οι εκλεκτοί του αρχηγού θα καπαρώνουν πρώτο τραπέζι πίστα στις εύφορες κοιλάδες της εξωγήινης Ελλάδας που βρίσκεται στο κέντρο του δεξιού Παράδεισου! Στον αριστερό θα πηγαίνουν όσοι δεν είναι δεξιοί, αν και δεν προβλέπεται να πηγαίνουν πολλοί εκεί, γιατί δεν αγαπάνε τον Αντώνη και δεν ακολουθούν τον αξιακό κώδικα της παράταξης που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς Αντώνης Σαμαράς».
Είναι να μην σε βάλουν στο μάτι τα τσιράκια και τα λιβανιστήρια του προέδρου. Την κάτσατε τη βάρκα έτσι και σας πάρουν χαμπάρι! Δεν ξεκολλάτε με τίποτα. Σας τάλεγα εγώ να βγείτε στους δρόμους και να φωνάζετε «Ελλάς-Ελλάς Αντώνης Σαμαράς» και σεις με κοροϊδεύατε και μου κάνατε ρίμα με το «Αγελάς». Τώρα είναι να γελάς! Θα δείτε τι έχετε να πάθετε. Ήδη οι πυρές άναψαν στο προαύλιο της Ρηγίλλης … και να ξέρετε ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»!

Το μυστήριο της μεταφοράς των αγαλμάτων των νησιών του Πάσχα

Ένα από τα μυστήρια που καλύπτουν τα ογκώδη πέτρινα αγάλματα του νησιού του Πάσχα, είναι αυτό της μεταφοράς τους από το σημείο που φτιάχτηκαν στους τόπους που τοποθετήθηκαν. Το 95% των αγαλμάτων που έχουν βρεθεί προέρχονται από το ίδιο λατομείο, αυτό του Rano Raraku. Από τα συνολικά 887 αγάλματα που έχουν βρεθεί, τα 397 βρίσκονται ακόμα στο λατομείο, τα 288 σε σημεία του δρόμου προς τον τελικό προορισμό τους, και τα υπόλοιπα εκεί που τελικά επιλέχτηκε να τοποθετηθούν. Αλλά, είναι πράγματι μεγάλο το αίνιγμα του πώς αυτοί οι πέτρινοι όγκοι έγινε δυνατό να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν σε σημεία που απέχουν είκοσι με εικοσιπέντε χιλιόμετρα από το σημείο που λαξεύτηκαν.

Η Patricia Vargas, διευθύντρια του ιδρύματος μελετών των νησιών του Πάσχα, στο πανεπιστήμιο της Χιλής βάζει το ερώτημα : " όταν υπάρχει μια τόσο ...

Boobies και γατάκια

Ζητείται ελπίδα!


Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μίλτον Φρήντμαν συνήθιζε να λέει πως «δεν υπάρχει τσάμπα γεύμα». Για κάθε παροχή κι εύνοια έρχεται αργά η γρήγορα ο λογαριασμός. Ο για δεκαετίες ανοιχτοχέρης και «κοινωνικά ευαίσθητος» ελληνικός κρατισμός, το μοίρασμα ευημερίας δηλ. από δανεικά χρήματα κι από ανύπαρκτο πλούτο, ήταν αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή θα χτυπούσε κόκκινο. Ο καθένας όμως πίστευε πως η άσχημη αυτή ώρα θα έφτανε την στιγμή που κάποιος άλλος θα είχε στα χέρια του τις τύχες του τόπου.
Τώρα πλέον που ήρθε η ώρα να πληρωθούν τα δανεικά για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε μας φταίνε οι πάντες. Οι ξένοι, οι κερδοσκόποι, οι – συνήθως ύποπτοι – νεοφιλελεύθεροι, η παγκοσμιοποίηση και οι Γερμανοί. Περιέργως, δεν έχει ακουσθεί τίποτε – ακόμη – για τους εβραίους. Οι μόνοι που λείπουν από το σχετικό κάδρο είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι πολίτες αυτής της χώρας που ...

Charice: ένα αστέρι γεννιέται!

Σε βλέπω πολύ σύντομα, Αντώνη, μοναχό σου...

Ν.Δ.: Σε ελεύθερη πτώση χωρίς... πάτο!

Απόκομμα από "ΤΑ ΝΕΑ"-Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Οι μισές πωλήσεις όπλων παγκοσμίως από ΗΠΑ και Ρωσία

Η Ελλάδα μεταξύ της πρώτης πεντάδας των μεγαλύτερων εισαγωγέων όπλων στον κόσμο
Στις ΗΠΑ και τη Ρωσία αναλογούν από κοινού περισσότερες από τις μισές πωλήσεις όπλων που έγιναν στον κόσμο την περίοδο 2005 - 2009, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των εισαγωγέων όπλων στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI), που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Ο όγκος των παγκοσμίων πωλήσεων όπλων αυξήθηκε κατά 22% την πενταετία αυτή σε σύγκριση με την ...

Ευάλωτο σε ασθένειες το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού

Περίπου το 87% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, όμως το 39% στερείται ακόμα τις απολύτως στοιχειώδεις υγειονομικές εγκαταστάσεις, με συνέπεια να πλήττεται από σοβαρές ασθένειες αναφέρει μία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Unicef που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Βάσει αυτών των δεδομένων, ο στόχος της ...

Η Ρωσία καταδίκασε τη φάρσα γεωργιανού σταθμού

Έντονα επέκρινε χθες η Ρωσία τη μετάδοση από το γεωργιανό τηλεοπτικό δίκτυο Imedi εκπομπής που παρουσίαζε μια "προσομοίωση" ρωσικής εισβολής στη Γεωργία, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της χώρας που δεν είχαν δει την προειδοποίηση που προηγήθηκε (ότι επρόκειτο για προσομοίωση), και καταδίκασε την "ανευθυνότητα" των δημοσιογράφων και την "παράνοια" της γεωργιανής εξουσίας.

"Οι μηχανορραφίες του Imedi είναι ανεύθυνες και ανήθικες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο.....

Δεν ζητά χρήματα ο Γιωργάκης στις διεθνείς τουρνέ του!

Δεν χρειάζεται!


Γιατί τα παίρνει από τους Έλληνες προνομιούχους!


Τους συνταξιούχους και τους μισθοσυντήρητους!

Βαρύ πλήγμα στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας για τον Σαρκό

Χτυπήματα στον Σαρκοζί και από αριστερά και από δεξιά.
Μεγάλος νικητής στις γαλλικές περιφερειακές εκλογές ανεδείχθη η Αριστερά στο σύνολό της. Η Μαρτίν Ομπρί προσπαθεί να δώσει «συμμαχικό» χαρακτήρα στη νίκη της αριστεράς αν και η πολύ μεγάλη αποχή ήταν απρόσμενη και έφτασε το 54% κερδίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση στην κατάταξη των τελικών αποτελεσμάτων.
Οι Σοσιαλιστές έχουν σαφές προβάδισμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,5%, ενώ το σύνολο των αριστερών κομμάτων άγγιξε το 53,5%, καταγράφοντας διαφορά 14 μονάδων από τους συνδυασμούς του κυβερνώντος κόμματος, που συγκέντρωσαν το 38,9%.
Πρώτος στόχος των σοσιαλιστών είναι το κόμμα Ευρώπη-Οικολογία του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που δείχνει να ...

Οι τρεις μεγάλοι ασθενείς του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας

Με μια εμπνευσμένη, όσο και καταγματική ομιλία του στον Πύργο της Ηλείας, προχθές, ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος -τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και Υγείας και Πρόνοιας- έβαλε το δάκτυλο "επί των τύπων και ήλων".
Αναφέρθηκε στους τρεις μεγάλους ασθενείς του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας -δηλαδή, στη δημόσια οικονομία, στη δημόσια διοίκηση και στη δημόσια υγεία- για να καταλήξει στο τεκμηριωμένο (και θεμελιωμένο και στην προσωπική εμπειρία του) συμπέρασμα:
- Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε τα ελλείμματα, ούτε το ...

Τα οπισθόφυλλα πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων [16-03-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Το Pasok θα πάρει τα ...ρέστα του απ' τη μεσαία τάξη.!

Και κατά τα φαινόμενα δεν θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν θα 'ρθει το ...πλήρωμα του χρόνου που θα "πονέσει" και θα εξοργιστεί πραγματικά απ' τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα, που δεν έχουν βεβαίως κανένα προηγούμενο από της μεταπολιτεύσεως μέχρι και σήμερα.
Κανείς μικροεπαγγελματίας ή μικροεπιχειρηματίας δεν είναι διατεθειμένος να ...κόψει το παιδί του απ' τον παιδικό, για να πληρωθούν οι σπατάλες στο Δημόσιο και οι κλεψιές των λωποδυτών πολιτικών...
Υπήρξε ανέκαθεν ο στυλοβάτης της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας, η λεγόμενη "μεσαία τάξη".
Αυτή δηλαδή στην οποία ανήκουν όσοι ασχολούνται με συνέπεια με την δουλειά τους ως αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπιχειρηματίες κι έχουν διασφαλίσει μέσα απ' αυτήν με πολύ κόπο ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης για την οικογένειά τους...
Είναι οι Έλληνες που ταλαιπωρούνται στο δημόσιο, φορολογούνται λιγότερο έστω απ' όσο θα 'πρεπε και μπορεί να "λαδώνουν" καμιά φορά, διότι γνωρίζουν απ' την...