Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πληθαίνουν οι τουρκικές φωνές υπέρ της Χάλκης

Στον απόηχο των λόγων του Οικουμενικού Πατριάρχη ότι σταυρώνεται στην Τουρκία, λόγων που έτυχαν ενθουσιώδους υποστήριξης από την τουρκική φιλελεύθερη διανόηση, αυξάνονται στην Τουρκία οι φωνές που τάσσονται δημοσίως υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη των Πριγκιποννήσων.

Οι φωνές αυτές ορθώνονται από τα πιο απρόσμενα μέρη και καλούν την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί για την επαναλειτουργία της Σχολής, χωρίς να επικαλείται την «αρχή της αμοιβαιότητας» ως αφορμή για την αδράνειά της.

Σημαντικές τοποθετήσεις υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής υπήρξαν εκείνες του

προέδρου της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μουράτ Μπαρντάκογλου, του προέδρου του Συμβουλίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση Γιουσούφ Ζιγιά Οζτζάν και του δημοσιογράφου, μέλους της τουρκικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη, Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Ταράφ, ο πρόεδρος της ...

Η γελοιογραφία της ημέρας αφορά το Σαμαρά


του Ανδρέα Πετρουλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6/1/2010

"10 ευρώ για ένα ποτό και 6 για ένα πακέτο τσιγάρα;;; Πάμε καλά;;"


"Ασκήσεις περισσότερης λιτότητας φέρνει η μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% σε 3 αντί για 4 χρόνια, που αποφασίστηκε με εντολή του πρωθυπουργού. Για «δίκαια μέτρα» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ η Λούκα Κατσέλη μίλησε για «πάτημα στο γκάζι».
Σύμφωνα με τα σχέδια της...

κυβέρνησης, μέχρι το 2012 πρέπει να εισπραχθούν 25 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. φέτος και από 7,5 δισ. το 2011 και το 2012.

Πρώτο «θύμα»;

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα... ξενύχτια, όπου αναμένονται αυξήσεις έως και 20%!!

Η τιμή του πακέτου θα ανέβει από τα 3,20 ευρώ στα 4 φέτος, θα γίνει 5 ευρώ το 2011 και 6 ευρώ το 2012.
Το απλό ποτό θα κοστίζει 10 ευρώ, από 7 - 8 που είναι σήμερα και το «περιποιημένο» 15 έναντι 12 - 13 ευρώ. Εν ολίγοις, 50 ευρώ δεν φτάνουν για 2 άτομα και 2 ποτά.

Από κοντά, θα έρθουν αυξήσεις μέχρι και 50% στις ...

Πυκνώνουν τα σύννεφα στη Ρηγίλλης


Εκπνέει οσονούπω η περίοδος χάριτος που έδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά οι νεοδημοκράτες. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης αναγνωρίζουν ότι το 2010 θα είναι κρίσιμη χρονιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως ο νέος αρχηγός θα κληθεί να αποφύγει πολλές παγίδες, οι οποίες στήνονται τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς αντιπάλους.

Η μεγάλη αμηχανία που προκάλεσε στη Ρηγίλλης η τελευταία πολιτική παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με τη συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου, του Κώστα Σημίτη και του Αλέκου Παπαδόπουλου, σχολιάστηκε αρνητικά από στελέχη που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά. «Θα έπρεπε η νέα ηγεσία να... δώσει σκληρή απάντηση», είπε ένα από αυτά στη «Θ» και προέβλεψε ότι ο επίτιμος δεν θα σταματήσει αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις. Το ίδιο άτομο εκτιμά ότι σύντομα η Ντόρα Μπακογιάννη θα λύσει τη σιωπή της και θα αρχίσει να ....

Ψάχνετε για αποδείξεις (;)






Αγχωθήκατε με τα καινούργια μέτρα της κυβέρνησης και ψάχνετε εναγωνίως αποδείξεις;

To ClopYPastE σας έχει βρεί τη λύση...



Η Αίγλη του Γιώργου και των νέων τεχνολογιών ....

Χωρίς πτυχίο στη Βουλή και στον ΕΟΤ
Όταν αναλαμβάνεις συνήθως μια κατασκευή και συντήρηση μιας ιστοσελίδας ενός ιδιώτη πληρώνεσαι με κάποιο συμφωνηθέντα ποσό όταν όμως είσαι η Αίγλη Μπαλαμάτση και έχεις κατασκευάσει την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ τότε παίρνεις και μισθό από το κόμμα όταν είναι στην αντιπολίτευση και όταν αυτό έρθει στην κυβέρνηση τότε απολαμβάνεις τους καρπούς της μεγάλης σου προσπάθειας…. Η Αίγλη Μπαλαμάτση κόρη του κομματικού και αυτοδιοικητικού συνάμα Λάμπρου Μπαλαμάτση αποτελεί δείγμα της προκλητικής πριμοδότησης που έτυχαν ορισμένοι «αυλοκόλακες» του Γ. Παπανδρέου όταν εκείνος κατέκτησε τελικά την εξουσία. Η 26χρονη Αίγλη που δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές της σπουδές και να πάρει πτυχίο από το ΤΕΙ στο οποίο εισήχθη πριν από 8 περίπου χρόνια πίνει νερό στο όνομα του Γιωργάκη με το αζημίωτο φυσικά . Η νεαρή Αγλαΐα ή Αίγλη αν προτιμάτε ανήκει στους νέους που έχουν κάνει επάγγελμα το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πολύ κερδοφόρο. Όσο ο σημερινός Πρωθυπουργός βρίσκονταν στην αντιπολίτευση εκείνη κατοικοέδρευε στη Χαριλάου Τρικούπη και ασχολούνταν με το αζημίωτο φυσικά με τις επίσημες σελίδες του κόμματος και του αρχηγού Γ. Παπανδρέου. Τα χρόνια που ο Γιωργάκης χρειάστηκαν να γίνει Γιώργος πέρασαν και η Αίγλη λίγο πριν ο ΓΑΠ πάρει την ...

Όταν ο Γιωργάκης μας τάραζε στα «θα»

Πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος Γιώργος έταζε λαγούς με πετραχήλια. Όταν τον ρωτούσαν που θα βρει τα λεφτά, απαντούσε αφοπλιστικά:«Τα λεφτά υπάρχουν»! δεν αισθάνονταν την ανάγκη να προχωρήσει σε περεταίρω διευκρινήσεις. Η ΝΔ κατήγγειλε ότι το Πασόκ ετοιμάζονταν για φοροεπιδρομή και σύσσωμα τα κανάλια του Πασόκ λοιδορούσαν την «ανικανότητα» της προηγούμενης κυβέρνησης! Η κρυφή ατζέντα τελικά είναι γεγονός. Το Πασόκ εξαρχής είχε σκοπό να «τιμωρήσει» τον ελληνικό λαό και η ανευθυνότητα που καταλόγιζε η προηγούμενε κυβέρνηση στον Παπανδρέου, αποδεικνύεται περίτρανα!
Ακόμα και ο Αλμούνια είχε αναγκαστεί να προβεί σε ανύποπτο χρόνο σε δηλώσεις νουθεσίας της επόμενης κυβέρνησης. Οι ειδήσεις των ακοστολόγητων παροχών έκαναν το γύρο της Ευρώπης και είχαν θορυβήσει της Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας γιατί διαφωνούσε ριζικά με την οικονομική πολιτική του προέδρου του Πασόκ.
Ηχεί περίεργα σήμερα η προεκλογική φράση του Παπανδρέου «ξέρω που θέλω να πάω και θα το πάω»! τελικά δεν ήξερε που θα πάει και μας πάει με βάρκα την ελπίδα. Το πρώτο τρίμηνο πέρασε τορπιλίζοντας τις πρώτες 100 μέρες και φτάνοντας σε κάποιο σημείο αυτογνωσίας, αναγνώρισαν επιτέλους τις δυσκολίες της κρίσης. Δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.
Ο Γιώργος είχε πάντα ένα δικό του spoke σκέψης. Χρειάζεται την κατανόησή μας.

Αντώνης ο Ελπιδόπουλος: Ψηλά το κεφάλι!

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, κι ο καλός ηγέτης φαίνεται από την αντιπολίτευση που ασκεί. Και ο Αντώνης ο Ελπιδόπουλος, κατά κόσμον Αντώνης Σαμαράς, έχει φροντίσει μέχρι στιγμής να μας πείσει ότι δεν έχει τη στόφα ηγέτη. Ωιμέ! Το μόνο που έκανε, τόσο πριν από την εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ, όσο και μετά, είναι να μας πουλάει ελπίδα. Τζάμπα είναι, γιατί όχι; Και δε μπορεί να σε εγκαλέσει κανείς αν αθετήσεις το λόγο σου. Θα του πεις, "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία", γι' αυτό συνέχισε να ελπίζεις μέχρι να βγει η ψυχή σου.

Η ελπίδα είναι κάτι σαν τον αέρα κοπανιστό. Δε στοιχίζει τίποτα και δε φορολογείται. Γι' αυτό δε χρειάζεται να ζητάς απόδειξη όταν ο άλλος σου πουλάει ελπίδα. Και τούτο το γνωρίζει ο Αντώνης ο Ελπιδόπουλος και μοιράζει αβέρτα ελπίδες. Σου λέει "δεν είμαι υποχρεωμένος να εγκαταστήσω ταμειακή μηχανή για να σου κόψω απόδειξη. Άυλη ελπίδα πουλάω, ρε! Ψηλά το κεφάλι κωθώνια!"

Κι ενώ ο κοσμάκης τσουρουφλίζεται στην αγωνία με όσα τρομοκρατικά σενάρια παίζουν για τη φορομπηχτική πολιτική της παιδικής χαράς "ΠΑΣΟΚ Α.Ε.", ο κ. Ελπιδόπουλος δεν...

Κερδίστε μια κιθάρα υπογεγραμμένη από τον David Bowie

Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, εισάγετε τα στοιχεία σας, στην διεύθυνση:

http://www.recordstoreday.com/Contest/323

Πρόκειται για μια Airline Twin Tone. Στις προϋποθέσεις, δεν υπάρχει περιορισμός για συμμετοχή από όλες τοις χώρες του κόσμου, έτσι κι’ αλλιώς δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Η Airline Twin Tone guitar ήταν σύμβολο της rock περιόδου από το 1958-1968. Σήμερα χρησιμοποιούνται ακόμα από τους The Cure, Calexico, The White Stripes, David Bowie και πολλούς άλλους.

Επίσης μην ξεχνάτε το διπλό άλμπουμ «A Reality Tour Live» με τα 30 classic Bowie, στις 26 Ιανουαρίου.

Ήταν τελείως μεθυσμένη στο Palm Springs η Μαράια Κάρι;

ποπ+ροκ TOP 50 albums της δεκαετίας:στο no 2 "Τhe strokes - Ιs Τhis Ιt"


Γιατί, ο πρόεδρος Αντώνης, θέλει κοντά του το Δασκαλάκη ;

Ο Δασκαλάκης πέρασε όπως ξέρουμε από το σύστημα Καραμανλή (πρώην Μαξίμου) στο σύστημα Σαμαρά. Χωρίς κανένας να αντιδράσει παρά τα χάλια των ταμείων της ΝΔ!...!
Ναι, ο κυριότερος λόγος έχει να κάνει με τα ταμεία. Η ΝΔ έχει ξοδέψει τεράστια ποσά προεκλογικά. Και στις εθνικές και στις εσωκομματικές εκλογές. Μόνο για εισιτήρια εκλογών ξοδεύτηκαν άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Τρελά ποσά! Ούτε ολόκληρη την Αθήνα να μετέφερε αεροπορικώς ο Μενέλαος! Τουτέστιν υπάρχουν τεράστιες μαύρες τρύπες στα ταμεία. Άρα ο Μενέλαος πρέπει να μείνει τάφος. Μέχρι και θέση στο Επικρατείας του έδωσαν. Άρα τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα. Δεν επιτρέπονται με τέτοια ταμεία περίεργα παιχνιδάκια. Η σιωπή του εξασφαλίζεται μόνο με την διατήρηση του. Όχι μόνο θα τον διατηρούσαν. Μέχρι και ταρίχευση θα του έκαναν. Εκεί μην ξεστρατίσει και κάμει καμιά στραβή …. και μετά πως συμμαζεύεται; Όχι πως δεν θέλει;

Στη φωτό αριστερά τον βλέπουμε να κάνει το θυρωρό της Ρηγίλλης. Έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του…

Ο Γιώργος θα ασχοληθεί προσωπικά με τα προβλήματα!...!



Πρέπει κάποιος να τους πει ότι όταν μας λένε πως ο Γιώργος θα ασχοληθεί προσωπικά με τα προβλήματα του τόπου, κάτι μας λέει να ανησυχούμε ιδιαίτερα. 

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα, όταν … δεν τον φοβίζουν τα δύσκολα, όπως λένε οι δικοί του! 

Ε τώρα ησυχάσαμε!

ποπ+ροκ TOP 50 albums της δεκαετίας:στο no3 "Amy Winehouse …. Back to Black"


«Η σφαγή των βουλευτών»: Εκλογικός νόμος με 180 μονοεδρικές


Η κυβέρνηση αποφάσισε να ελληνοποιήσει το γερμανικό εκλογικό μοντέλο.
Στην προσαρμογή του γερμανικού μοντέλου στην ελληνική πραγματικότητα, αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, φαίνεται να έχει καταλήξει η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση του έργου της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής που είχε συστήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει την εκλογή βουλευτών σε μονοεδρικές και ολιγοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, με παράλληλη διατήρηση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. 

Το θέμα του εκλογικού νόμου και αυτό της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής πολύωρης συνάντησης του ....

Λαμόγια, καθήστε κάτω και κόψτε το ...λαιμό σας.!

Γεννεές 14 τον ...πέρασαν τον Μητσοτάκη.!
Και φυσικά, πριν προλάβουν να εξετάσουν - ούτε και να διαβάσουν ή να ακούσουν - την πρότασή του.
Μήπως είχε άδικο ο Χριστιανός; Μίλησε με την γλώσσα της πραγματικότητος και προ πάντων μ' αυτήν που επιτάσσουν οι καιροί.
Είναι γνωστό τοις πάσει, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα που λυμαίνονται τον τόπο τα τελευταία 35 χρόνια, έφαγαν το ...καταπέτασμα.!
Κι' αφού λοιπόν έφαγαν το καταπέτασμα, ήρθε και η στιγμή του λογαριασμού, - κάποτε θα ερχόταν - τον οποίον ως είθισται, τον πέταξαν ανερυθρίαστα στα μούτρα του απλού Έλληνα φορολογούμενου, αλλά και του ...πάμπλουτου "πένητα" Κολωνακιώτη μεγαλογιατρού που δηλώνει ετήσιο εισόδημα - ξαναγράψαμε - 336 ευρώ .!
Και είναι πολλοί από δαύτους.! Αμέτρητοι. Πανάθεμά τους.!
Ήρθε η ώρα κύριοι πολιτικοί κλεφτοκοτάδες να αναλογισθείτε τις ευθύνες σας - έστω για μια φορά - να αφήσετε κατά μέρος τα ...νταϊλίκια και να στρώσετε κάτω τον ...απαυτό σας.
Έχετε ηθική υποχρέωση - γιατί η απλή ηθική σας λείπει - να σχηματίσετε κυβέρνηση εθνικής ενότητος με πρωθυπουργό τον Γιώργο!
Μπορεί η κυβέρνηση (;) να απέρριψε -ως ...συνήθως - την πρόταση σωφροσύνης του Κώστα Μητσοτάκη για κυβέρνηση "Εθνικής ανάγκης" - κι' ... "εκτάκτων εξουσιών" θα προσθέταμε εμείς - και η Ν.Δ. να την έκανε ...γαργάρα - κατά το κοινώς λεγόμενον - εμείς ωστόσο και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν βλέπουμε άλλη λύση για να βγούμε απ' το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο μας ...έχωσαν μεθοδικά εδώ και 35 χρόνια, απ' την μεταπολίτευση δηλαδή, οι δυο "μεγάλοι" που .....

Η "λανθάνουσα γλώσσα" του πονηρόβλαχου...

Αφού το γνωστό αγροτοσυνδικαλιστικό Βλαχαδερό έδωσε… αυστηρή εντολή στη Ντόρα Μπακογιάννη να πάει να γίνει καλογριά (την επόμενη φορά να μας πει και το… μοναχικό όνομα που πρέπει να της δώσουμε!) έσπευσε να δικαιολογήσει την άποψή του ως εξής: «Γιατί είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, σώνει και καλά αυτός ο οποίος νιώθει αδικημένος ή ριγμένος ή εν πάση περιπτώσει ό,τι άλλο συναίσθημα τού δημιουργείται, να θέλει να μαζεύεται σε ένα πόλο, ο οποίος δημιουργεί αντίρροπες δυνάμεις…»
Προσέξατε τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο πονηρόβλαχος; «
αδικημένος», «ριγμένος»… Τι θέλει να πει ο ποιητής…; Αν μια διαδικασία είναι δημοκρατική, τίμια και ανόθευτη, δεν υπάρχει περιθώριο για να αισθάνεται κανείς «αδικημένος»! Έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν ο κουτοπόνηρος Κοκκινούλης χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις; Μήπως δεν τον… δασκάλεψαν καλά από τη Ρηγίλλης και του ξέφυγαν αυτά που η λανθάνουσα γλώσσα συνηθίζει να λέει…; Λέμε μήπως…
Το «μυστήριο» γύρω από τις… βαρύγδουπες δηλώσεις του Θανασούλη καλά κρατεί…
Νέα επεισόδια προσεχώς…

Που χάθηκες εσύ βρε αγόρι;

Μα, καλά... εσύ την "κατάλληλη" στιγμή με τη "διορατικότητα" σου..., κατάλαβες τη "δουλειά" και πολύ σωστά "πήδηξες" μέσα στη βάρκα του Σαμαρά...!
Ακόμα να... σε φτιάξει ο Πρόεδρος;

Τα καρβέλια των... πεινασμένων...

«Δύο δημοσκοπήσεις με ποσοστά διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ 5,5% και 6% αντίστοιχα έχουν πείσει και τους πλέον απαισιόδοξους της Ρηγίλλης ότι με σωστό προγραμματισμό, ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο και προτάσεις θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να πλησιάσει το ΠΑΣΟΚ στα όρια του στατιστικού λάθους λίγο πριν ή λίγο μετά το συνέδριο του Ιουνίου».
Η παραπάνω… ονειρική "πραγματικότητα" αναπαράγεται τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες ιστοσελίδες και μπλογκς που προσπαθούν να «ντοπάρουν» το Σφουγγαράκη… Πρόκειται για χοντρό «ράδιο αρβύλα», για την αποθέωση του γκεμπελισμού! Ούτε στοιχεία, ούτε εταιρείες, ούτε τίποτε το έγκυρο. Μόνο αυτή η έρμη η… «ψαλίδα»…
Και δεν μας λένε έστω, εάν το… κλείσιμο οφείλεται στην άνοδο της ΝΔ ή στη ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ μετά από την οικτρή διάψευση των προεκλογικών του υποσχέσεων! Γιατί, αν πρόκειται για το δεύτερο, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το πιστέψουμε…
Άλλωστε κάπου εκεί θα πάει το πράγμα: Οι συγκάτοικοι και συμφοιτητές του Άμχερστ θα καταποντίζονται «χέρι-χέρι»…
Δεν ξέρουμε αν ο… Καρατζαφέρης θα έχει βάλει το δικό του χέρι σ’ αυτό…

Αγιασμοί...

Γκρουέφσκι: "Η Ελλάδα λέει αυτά που θέλουν οι Βρυξέλλες και πράττει αυτά που θέλουν οι πολίτες"

Την εκτίμηση πως σε ορισμένες περιπτώσεις η «Ελλάδα λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Βρυξέλλες και πράττει αυτά που οι πολίτες της επιθυμούν να δουν», εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, από την Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη.

Η δήλωση αυτή αποτελεί απάντηση στην προχθεσινή αναφορά που πραγματοποίησε ο...

Προς αναβολή για τον Ιούνιο το Συνέδριο της Ν.Δ.;

Με διαρροές και ... πληροφορίες , η Ρηγίλλης προωθεί την αναβολή του Συνεδρίου της Ν.Δ. για τον προσεχή Ιούνιο. Οι πρώτες σχετικές αναφορές ότι «το Συνέδριο θα διεξαχθεί οριστικά τον Ιούνιο» γίνονται σήμερα από το ΒΗΜΑ και προκαλούν σοβαρότατες αναταράξεις στους κόλπους της παράταξης και τις κομματικές οργανώσεις. Τρεις μήνες μετά τις εκλογές , στη Ν.Δ. δεν έχουν αρχίσει ακόμη να συζητούν για τα αίτια της ήττας, όπως υπόσχονταν κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο και όπως ζητούσαν κορυφαία στελέχη της παράταξης και κυρίως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η βάση βράζει κυριολεκτικά καθώς η νέα ηγετική ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της ενώ σε περιφερειακό επίπεδο οι νομαρχιακές οργανώσεις είναι διαλυμένες και πλήρως απονευρωμένες καθώς οι περισσότεροι επικεφαλής των ΝΟΔΕ περιμένουν να αντικατασταθούν από πρόσωπα που θα επέλεγε ο Σαμαράς στο Συνέδριο του Μαρτίου. Τώρα που πάει πίσω, κατά τρεις μήνες ,το Συνέδριο , τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα και η Ν.Δ. δεν θα μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που προδιαγράφονται τους επόμενους μήνες, καθώς δεν διαθέτει κομματικό (σς δηλαδή εκλογικό) μηχανισμό.

Ο Θανασός και το Σιδηρούν Προσωπείον...

Σώνει και καλά σε… μοναστήρι θέλει να κλείσει τη Ντόρα το βλαχαδερό σαμαροειδές της Λαρίσης! Το λέει και το ξαναλέει και φαίνεται πως το εννοεί!
Το ψάξαμε το θέμα και βρήκαμε ότι παρόμοιες «εκκαθαρίσεις» γίνονταν στις βυζαντινές και μεσαιωνικές καμαρίλες, όταν βασιλείς και ηγεμόνες «εξουδετέρωναν» δι’ αυτού του τρόπου όσους και όσες φοβούνταν… Αντί να τους αποκεφαλίσουν τους μπουντρούμιαζαν εκόντες άκοντες σε μοναστήρια της εποχής!
Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή από τη Δύση: το «Σιδηρούν Προσωπείον»… Στην επόμενη συνέντευξή του ο Θανασός μπορεί να ζητήσει, αντί της μοναχικής κουράς, να υποβάλουν τη Ντόρα στην… τιμωρία της σιδερένιας μάσκας…

Η... συνωμοσία των περιστεριών

Φέτος στην τελετή αγιασμού των υδάτων, κατά την ημέρα των Θεοφανείων, τα περιστέρια ήταν πολύ προσεκτικά… Από τότε που κάποιο κουρασμένο (σαν τον Καραμανλή, ας πούμε…) κάθισε να ξαποστάσει στο… κεφάλι του Καρατζαφέρη και εκείνος θεώρησε ότι έλαβε «άνωθεν» το χρίσμα για να «σώσει τον τόπο», τα συμπαθή και άκακα πτηνά… οργανώθηκαν, συνεννοήθηκαν και αποφάσισαν να μην… ξαναδώσουν αφορμές για καπήλευση ακόμη και των ιερών και οσίων… Γι’ αυτό και η εφετινές τελετές ανά την Ορθοδοξία κύλησαν «ομαλά», χωρίς κανένας αυτόκλητος «μεσσίας» να φάει περιστεροκουτσουλιά επί της κεφαλής…