Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Πυκνώνουν τα σύννεφα στη Ρηγίλλης


Εκπνέει οσονούπω η περίοδος χάριτος που έδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά οι νεοδημοκράτες. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης αναγνωρίζουν ότι το 2010 θα είναι κρίσιμη χρονιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως ο νέος αρχηγός θα κληθεί να αποφύγει πολλές παγίδες, οι οποίες στήνονται τόσο από εξωτερικούς όσο και από εσωτερικούς αντιπάλους.

Η μεγάλη αμηχανία που προκάλεσε στη Ρηγίλλης η τελευταία πολιτική παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με τη συμμετοχή του Λουκά Παπαδήμου, του Κώστα Σημίτη και του Αλέκου Παπαδόπουλου, σχολιάστηκε αρνητικά από στελέχη που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά. «Θα έπρεπε η νέα ηγεσία να... δώσει σκληρή απάντηση», είπε ένα από αυτά στη «Θ» και προέβλεψε ότι ο επίτιμος δεν θα σταματήσει αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις. Το ίδιο άτομο εκτιμά ότι σύντομα η Ντόρα Μπακογιάννη θα λύσει τη σιωπή της και θα αρχίσει να .... τοποθετείται για όλα τα σοβαρά ζητήματα, καταθέτοντας τις προσωπικές απόψεις της και μη λαμβάνοντας υπόψη τη γραμμή του κόμματος, κάτι που, αν συμβεί, θα πυροδοτεί συνεχώς την εσωστρέφεια στη ΝΔ.

ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΝ.
Στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη ήδη ασκούν κριτική στον Αντ. Σαμαρά ότι διοικεί τη ΝΔ αξιοποιώντας μόνο όσους τον ακολούθησαν στην ΠΟΛ.ΑΝ., ενώ αναφορικά με τη στάση της Ρηγίλλης στην πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει νέα εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι ακόμη πιο αιχμηρά. Όπως σχολιάζουν, «όλο το σύστημα που περιέβαλε τον Κώστα Καραμανλή στο Μαξίμου και εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, οπότε…». Και όταν αυτά τα διόλου αλληλέγγυα αισθήματα συνυπάρχουν σε έναν πολιτικό χώρο, νομοτελειακά δύσκολα θα αποφύγει εσωτερικές έριδες και μάλιστα όταν έχει μπροστά του ένα δύσκολο συνέδριο.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ νιώθει συνεχώς την «καυτή ανάσα» του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ποντάρει στα πλέον συντηρητικά και φοβικά στρώματα του δεξιού στρατοπέδου. Το τρισάγιο του ΛΑΟΣ για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Ευάγγελου Αβέρωφ, που θεωρείται ο μέντορας του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ακόμη ένα μήνυμα του Γ. Καρατζαφέρη για το ποιος είναι ο συνεχιστής της καθαρόαιμης σκληρής δεξιάς παράταξης. Η στάση της Ρηγίλλης στα θέματα των πολιτικών δικαιωμάτων των μεταναστών και στα εθνικά ζητήματα θα κρίνει εν πολλοίς το προσεχές διάστημα το αν θα συρρικνωθεί η εκλογική πελατεία του ΛΑΟΣ ή η κεντρώα εκλογική πελατεία της ΝΔ.

εφημερίδα "
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια :