Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Σε ποιο σημείο βρίσκεται το συμμάζεμα των κρατικών δαπανών που υποσχέθηκε ο Γιώργος;


Έταζε προεκλογικά ότι θα εξοικονομήσει πόρους από το συμμάζεμα του κράτους και έτσι θα ευοδωθούν οι κοινωνικές παροχές που υπόσχονταν.
Τίποτα δεν έχει γίνει και εδώ.
Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι η γραφειοκρατία απορροφά το 20% των δημοσίων δαπανών, όταν ο μέσος όρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μόλις 13,5% (ένα, δύο, τρία, πολλά θαυμαστικά). Το 2010 θα πληρώσουμε 15 δις για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με ελληνικές και ευρωπαϊκές μελέτες, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει το ίδιο επίπεδο κρατικών παροχών με 65 δις ευρώ το χρόνο αντί των 92 που σπαταλά σήμερα. Άρα το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το «βαρύ+βαθύ κράτος».
Άρα εδώ βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας.
Ψιλά γράμματα: η υπερπλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι φίλα προσκείμενοι και μέλη του κόμματος. Μην ρωτάτε ποίου κόμματος; Θα σας σιχτιρίσω!

Είπαν ........

Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
Σοφοκλής

«Όταν χάνεις αυτούς που αγαπάς, τότε νοιώθεις πόσο τους αγαπούσες.»
Αλφρέντ Ντε Μισέ

«Ο αισιόδοξος διακηρύσσει πως ζούμε με τις καλύτερες δυνατότητες που υπάρχουν στον κόσμο και ο απαισιόδοξος φοβάται μήπως αυτό είναι αλήθεια.»
Τόμας Κάμπελ

«Άλλοι έχουν πολλά λεφτά κι άλλοι τίποτα. Είναι σαν κάποιον που δεν βρίσκει νερό ούτε για να ξεδιψάσει και σαν έναν άλλο που ψάχνει να βρει γέφυρα να περάσει το νερό.»
Αριστοτέλης Ωνάσης
διαβάστε περισσότερα 

Αυτή η κ. Θάλεια Δραγώνα ……


Η νέα μας Γενική Γραμματέας Εκπαίδευσης 
όταν λέει ότι η διδασκαλία ιστορικών γεγονότων στα σχολεία προκαλεί «απατηλή ταυτότητα» στους νέους, τι ακριβώς εννοεί; 
Πως ακριβώς εξαπατούνται οι μαθητές; 
Ξέρει να μας απαντήσει; 

Θέλει να σταματήσει η διδασκαλία της ελληνικής  ιστορίας 
ή μήπως βοηθά έτσι το Γιώργο να βάζει κόκκινες γραμμές στους χάρτες;

Σαν σήμερα... 18 Νοεμβρίου

1095: Αρχίζει η Σύνοδος του Κλερμόν, με πρωτοβουλία του Πάπα Ουρβανού Β', η οποία έδωσε το πράσινο φως στην Πρώτη Σταυροφορία.

1307: Ο θρυλικός ελβετός πατριώτης Γουλιέλμος Τέλος σημαδεύει με το τόξο του και από απόσταση 50 μέτρων πετυχαίνει το μήλο στο κεφάλι του γιου του, κερδίζοντας το στοίχημα που είχε βάλει με τον αυστριακό κατοχικό διοικητή Χέρμαν Γκέσλερ.

1902: Τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου ακολουθεί κυβερνητική αστάθεια και συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς των δύο μεγάλων παρατάξεων, Δεληγιαννικών και Θεοτοκικών. («Σανιδικά»)

1916: Απόβαση συμμαχικών αγημάτων στο Φάληρο και συγκρούσεις με τον ελληνικό στρατό. («Νοεμβριανά»)

1928: Παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη η πρώτη ομιλούσα ταινία με ήρωα τον διάσημο ήρωα κινουμένων σχεδίων Μίκυ Μάους. Πρόκειται για την οκτάλεπτη ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ «Steamboat Willie» («Το Ατμόπλοιο Γουίλι»).

1964:
Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στον χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

Πάμε Μουντιάλ! Οέοοο!

Μεγάλη μέρα σήμερα.
Περάσαμε στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2010 που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Είναι η δεύτερη φορά που πάμε στο Παγκόσμιο. Η πρώτη ήταν το 1994. Η εθνική νίκησε την Ουκρανία με 1-0 στο Ντονέτσκ, με το «χρυσό» γκολ του Σαλπιγγίδη στο 31ο λεπτό. Οι Ουκρανοί μένουν εκτός αφού το ματς του ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο είχε λήξει 0-0. Έτσι η εθνική εκδικήθηκε την Ουκρανία μια και η ομάδα της ήταν υπεύθυνη για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντιάλ της Γερμανίας, το 2006.
Μεγάλε Σαλπιγγίδη!

Ντόρα .... ξανά μπροστά! Παρά τον πόλεμο απ' τα συμφέροντα και τα "συστήματα"!


 

Ο Μπερλουσκόνι βγάζει στο σφυρί τη... "βίλα των οργίων"

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να πουλήσει την πολυτελή βίλα του στη Σαρδηνία, τη «Βίλα Τσερτόζα» έναντι 450 εκατομμυρίων ευρώ στον εμίρη του Άμπου Ντάμπι, ανέφερε την Τετάρτη η ημερήσια ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν επιβεβαιώθηκε από τον άνθρωπο που ασχολείται με την ακίνητη περιουσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Κλαούντιο Τζιουντόλι, εδώ και αρκετές δεκαετίες οποίος δήλωσε: «Ουδέν σχόλιο. Δε μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να αρνηθώ».

«Ο εμίρης Μοχάμεντ, πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι έψαχνε για μία κατοικία στη Μεσόγειο» και σύμφωνα με την εφημερίδα η βίλα του Μπερλουσκόνι στην Σαρδηνία έχει όλα όσα αναζητά ο εμίρης.
διαβάστε περισσότερα

Έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Pet Shop Boys

Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δώσουν στις 20 και 21 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, οι Pet Shop Boys.

Είναι η τρίτη φορά που το διάσημο βρετανικό ντουέτο εντάσσει τη χώρα μας σε περιοδεία του. Η τελευταία εμφάνισή του στην Ελλάδα ήταν πριν από επτά χρόνια.

Τον Νοέμβριο οι Pet Shop Boys καταφτάνουν στο πλαίσιο της «Ρandemonium Τour 2009» που ξεκίνησε τον Ιούνιο από τη Ρωσία.

Στην Αθήνα η συναυλία θα γίνει στον εκθεσιακό χώρο Μetropolitan Εxpo -χωρητικότητας 12.000 ατόμων- που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το www.ticketservices.gr

Αρνείται την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής ο «Επαναστατικός Αγώνας»

Προκήρυξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» έστειλε η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής στις 27 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την εφημερίδα, η οργάνωση αρνείται την εμπλοκή της σε όλες τις επιθέσεις που έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από την αστυνομία στην συγκεκριμένη οργάνωση.

Ακόμα αρνείται κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως «ληστές με τα μαύρα», αλλά και ότι υπάρχουν πραγματικά στοιχεία για μέλη του.

Παράλληλα διαχωρίζει τον εαυτό της από όλες τις άλλες οργανώσεις, επιτίθεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και αντικρούει τη θεωρία περί διασύνδεσης αντάρτικου πόλης και κοινού εγκλήματος.

Έκρηξη της διαδικτυακής κίνησης λόγω της ζήτησης για βίντεο

Ο όγκος των δεδομένων που μεταφέρεται στο Διαδίκτυο κάθε χρόνο θα εξαπλασιαστεί το διάστημα 2007-2012 καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες ανεβάζουν και κατεβάζουν βίντεο, ανέφερε η Cisco στο φετινό Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου.
«Το βίντεο είναι ο οδηγός. Μην έχετε καμιά αμφιβολία» είπε ο Ρόμπερτ Πέπερ, αντιπρόεδρος της μεγάλης εταιρείας εξοπλισμού δικτύωσης. Η διαδικτυακή κίνηση αυξάνεται σήμερα κατά 46% το χρόνο, ανέφερε.

Το Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε φέτος στο αιγυπτιακό θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα, με τη συμμετοχή 1.500 εκπροσώπων από κυβερνήσεις, οργανισμούς και οργανώσεις, αναφέρει το AFP.

Το πρώτο Φόρουμ, με αντικείμενο το μέλλον και τον έλεγχο του Διαδικτύου, είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2006.

Έτσι κάνουν «επανάσταση» οι praktorsX, στο golden "Samar-Antinews"



Ο «αγώνας» τώρα εξαργυρώνεται!
Από που τα παίρνουν, από που τα παίρνουν;
PraktorX χωρίς όλες τις ανέσεις δε γίνεται! Γίνεται;
Ας είναι καλά οι Χατζηεμμανουήληδες -ΠΡΟΠΟ!
Γιατί η «επανάσταση» θέλει καλοπέραση…..
Τελικά αυτό δεν είναι praktorΧ είναι παρακράτος της Ρηγίλλης…..


Ντόρα Μπακογιάννη: Νέα ηγετική ομάδα απέναντι στα golden boys


Μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων της στη Λάρισα, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η Ν.Δ. χρειάζεται μία νέα ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά με απήχηση στην κοινωνία, που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες, μια ηγετική ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία. Αναφερόμενη στις προτάσεις που καταθέτει είπε ότι “είναι συγκεκριμένες, όχι ασάφειες και ωραία λόγια”.
“Μίλησα για πρόεδρο με θητεία, για επιλογή από τη βάση των υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών. Είμαι όμως η μόνη. Οι άλλοι υποψήφιοι αποφεύγουν να δεσμευτούν συγκεκριμένα”, είπε και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν. “Να μας πουν τις απόψεις τους. Γιατί είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς, και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε”, σχολίασε η κα Μπακογίαννη.
Πηγή: enet.gr

Ο bebe-Πεταλωτής ….. αγνοεί το "σύστημα Πασόκ"!


Ή δεν ξέρει που βρίσκεται και σε ποιό κόμμα μετέχει ή γεννήθηκε προχθές (κάτι σαν "Curious Case of Benjamin Button"!! Δεν εξηγείται διαφορετικά)


Ερωτώμενος ο κ. Πεταλωτής για το «σύστημα Πασόκ» και τους «μηχανισμούς Πασόκ» που έχουν πάρει εντολές να στηρίξουν Σαμαρά:
«Γι’ αυτό, νομίζω ότι θα έπρεπε να ρωτήσετε την ίδια την κ. Μπακογιάννη. Πάντως, το να επαναφέρεται αυτός ο όρος, «σύστημα Πασόκ», μετά από αρκετά χρόνια, δείχνει ότι υπάρχει αμηχανία σε αυτούς που τον χρησιμοποιούν».
Δηλαδή ο κ. Πεταλωτής έχει να ακούσει πάρα πολλά χρόνια αυτούς τους όρους και τον εντυπωσιάζουν! Του προκαλούν έκπληξη! Πέφτει από τα σύννεφα ο άνθρωπος, και μεις καραφλιάζουμε!

Όταν μας λένε ότι ……




Θα έχουμε 700 νεκρούς από γρίπη στην Ελλάδα..




Για καλό μας το λένε ή για κακό;

Η Ντόρα άρχισε να δίνει ονόματα…

Η αποψινή εμφάνιση της υποψηφίας Προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο του Alter και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ήταν ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Με ισχυρή αυτοπεποίθηση (δικαιολογημένη και από τα ευρήματα των νέων δημοσκοπήσεων που την δείχνουν να ισοφαρίζει ή και να υπερβαίνει τα ποσοστά του αντιπάλου της) μίλησε ξεκάθαρα, χωρίς υπονοούμενα ή υπεκφυγές. Από τα πολλά και σημαντικά συγκρατήσαμε την… εξειδίκευση που έκανε αναφορικά με την καταγγελία της για τα golden boys της προηγούμενης Κυβέρνησης, με τους αστρονομικούς μισθούς και τη μοιραία συμβολή στην απαξίωση και τη βαριά ήττα της ΝΔ στις 4 του Οκτώβρη. Τα «χρυσά» (ή μάλλον… χρυσοπληρωμένα) παιδιά που χωρίς να έχουν βγει από το κορμί και τους αγώνες της ΝΔ, όρμησαν με βουλιμία, μόλις η τελευταία ήλθε στην εξουσία, και επιδόθηκαν στα γνωστά σκάνδαλα και τη διαφθορά που στοίχισαν το βαρύ αποτέλεσμα των τελευταίων Εκλογών!
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έμεινε αυτή τη φορά σε αόριστες καταγγελίες. Είπε και ονόματα… Παρέπεμψε το Νίκο Χατζηνικολάου στο
γνωστό μπλογκ με τις σκοτεινές διασυνδέσεις που «τη βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και στο οποίο ακόμη και σήμερα μπορεί να δει κανείς τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του ΟΠΑΠ, κατάλοιπο της προηγούμενης διοίκησης του οργανισμού…

Δυσάρεστα Νέα…

Πάει ένας τύπος στο γιατρό του για να μάθει τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει.
-Τί γίνετε γιατρέ; Όλα καλά, έτσι;
-Δυστυχώς έχω για σένα δυσάρεστα νέα και πολύ δυσάρεστα νέα. Ποια θες να ακούσεις πρώτα;
-Τί μου λες γιατρέ μου τώρα; Με κάνεις και ανησυχώ. Πες μου τα δυσάρεστα πρώτα, σε παρακαλώ. Τί συμβαίνει;
-Κοίτα! Οι εξετάσεις δείχνουν ότι έχεις 24 ώρες ζωής!
-Τί λες ρε γιατρέ τώρα; Και τα πολύ δυσάρεστα νέα, ποια είναι δηλαδή;
-Σε ψάχνω από χθες…!!!

«Ξεφουσκώνει» ραγδαία το «δίδυμο» Σαμαρά-Αβραμόπουλου…

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, εξαφανίζεται πλέον το μεγάλο προβάδισμα που είχε ο Σαμαράς απέναντι στη Ντόρα την περασμένη εβδομάδα, μετά τη «σύμπραξη» με Αβραμόπουλο!
Από τα πολλά και πολλές φορές παραπλανητικά πορίσματα των διαφόρων ερευνών επισημαίνουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα που δίνει σήμερα η Metron Analysis (για λογαριασμό του ραδιοφώνου του Flash) για τον δεύτερο γύρο (αφού στον πρώτο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει κανείς την απόλυτη πλειοψηφία). Έτσι, στην περίπτωση της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, οι ψηφοφόροι της ΝΔ που δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν στην διαδικασία δίνουν 50% στην Ντόρα και 49,2% στον Σαμαρά! Εικόνα ντέρμπι, αλλά και απόλυτη ανατροπή από ό,τι βλέπαμε μέχρι την περασμένη Κυριακή!
Ο δρόμος είναι μακρύς πολιτικά, και η κινητοποίηση στις 29 Νοεμβρίου θα κρίνει τελικά το νικητή…

PraktorX , μυστικές υπηρεσίες και το ANTINEWS του Σαμαρά …...

ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ.ΒΑΣΙΛΗ ΖΗΣΗ;

Ο Βασίλης Ζήσης ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στο Antinews έχει αναλάβει εργολαβικά τη σπίλωση της Ντόρας Μπακογιάννη και την στήριξη με κάθε μέσο του Αντώνη Σαμαρα. Πολλοί αναρωτιούνται μα πως είναι δυνατόν ένας αριστερός να επεμβαίνει με τόσο πάθος στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Και όμως ο Βασίλης βρίσκεται στη γραμμή πλεύσης Σαμαρά πάρα πολλά χρόνια.
Περιέργως το όνομά του παίζει σε διάφορες «μυστικές» εκδοχές. Σε διάφορα blogs (όπως alzap, eklogiproedrou και αλλού) διαβάζουμε για τις εκλεκτικές φιλίες με το Θοδωρή Ρουσόπουλο και παλιότερα με τον Σαμαρά και τον πράκτορα Γρυλλάκη. Επειδή στο διαδίκτυο πολλοί είναι νέα παιδιά κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν.
Ο Βασίλης Ζήσης από την δεκαετία του 80 είχε αναλάβει εργολαβικά, στο «ΑΝΤΙ» αλλά και στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» της εποχής, το ρόλο της σπίλωσης και συκοφάντησης του Ανδρέα Παπανδρέου, υπαινισσόμενος ανάμιξή του στην τρομοκρατία ( 17Ν, ΕΛΑ κλπ) και στα …πάμπερς.
Αργότερα ανέλαβε εργολαβικά να ξεκινήσει ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΕΛΑ όπου γελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Πρόλαβε όμως να ρίξει μέσα στο δικαστήριο λάσπη και πάλι εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΚΚΕ.
Στο στόχαστρο του πολλοί όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Ράπτης (Παμπλο), στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της παραδοσιακής αριστεράς, ανεξάρτητοι αριστεροί.
 Στις εκλεκτικές του φιλίες ο τρομολάγνος υπουργός Πάνος Καμένος, ο Ρουσόπουλος κλπ…

Σήμερα χρησιμοποιεί τις εμπειρίες του και τις «ικανότητες» του, εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη. Χολερικός αρθρογράφος όπως ήταν πάντα και PraktorX, συνεχίζει να φορά την «προοδευτική» προβιά και εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων χρηστών του διαδικτύου, και επομένως την άγνοια τους για το ρόλο του, επιδίδεται σε προβοκάτσιες και παραπληροφόρηση με χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση, συχνά βρώμικα και υβριστικά κατά της Μπακογιάννη.
Αυτός είναι ο Βασίλης ο Ζήσης που καθορίζει τον ρόλο του ANTINEWS.

Του κόσμου τα περίεργα...

Ξέρατε ότι…
Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες…
Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!...
Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας "Αδελφότητα της Μοραβίας", εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!...
Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό!...
Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με Α και δεν τελειώνει σε Α είναι το Αφγανιστάν!...


Ο πρόεδρος του ΚΕΠ ονειρεύεται διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας

Βγήκε πριν από λίγο στον flash ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών (Κ.Ε.Π.), Δημήτρης Αβραμόπουλος, και δήλωσε ότι «κάποιοι σπείρουν το διχασμό και τη διαίρεση της Ν.Δ». Ναι, το λέει ο Αβραμόπουλος, ο άνθρωπος που το 2000 αποφάσισε να μη συνταχθεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα την οριακή νίκη ΠΑΣΟΚ.
Μιλάει για διχασμό ο Αβραμόπουλος, ο πολιτικός που ίδρυσε δικό του κόμμα. Μιλάει για διχασμό ο άνθρωπος που διέβλεψε το κλείσιμο του βιοιστορικού κύκλου των μεγάλων κομμάτων.
Το παλικάρι δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Οι διάφορες βαρύγδουπες δηλώσεις/διαγγέλματα δεν αφορούν πλέον κανέναν. Άλλωστε το μόνο που κατάφερε ως αυτόνομη πολιτική προσωπικότητα είναι να συμπορευθεί με τον πρώην πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνη Σαμαρά.Αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία, τα υπόλοιπα δεν αφορούν κανέναν.

Το πλάνο παραγωγής...

Πάει κάποια στιγμή ένας Έλληνας στην (τότε...) Σοβιετική Ένωση, και παθαίνει πλάκα. 
Βλέπει δύο εργάτες να σκοτώνονται στη δουλειά. 
Ο ένας είχε σκάσει, άνοιγε με ένα κομπρεσέρ λακκούβες στο πεζοδρόμιο κι ο άλλος γρήγορα γρήγορα, με ένα φτυάρι τις έκλεινε.

- Ρε! τους λέει, τρελαθήκατε; Τι κάνετε εκεί; Ο ένας ανοίγει τρύπες και ο άλλος τις κλείνει;


- Σε παρακαλούμε σύντροφε! Επειδή δηλαδή σήμερα αρρώστησε ο σύντροφος που φυτεύει τα δέντρα πρέπει να πάει πίσω το πλάνο παραγωγής;

Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…

Πρόσφατα, η Πρωτοβουλία "Αδέσμευτων Bloggers" για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία έθεσε μια σειρά από συγκεκριμένα καυτά ερωτήματα που απασχολούν το σύγχρονο πολίτη, και κυρίως τους νέους ανθρώπους, στους τρεις υποψηφίους Προέδρους της ΝΔ. Ο ένας εξ αυτών, ο Αντώνης Σαμαράς, βιάστηκε να απαντήσει με δικό του «μήνυμα» προς τους ερωτώντες.
Διαβάσαμε με προσοχή και την «πρωτοβουλία» των Bloggers και την «απάντηση» του κ. Σαμαρά. Η απογοήτευσή μας ήταν μεγάλη, όταν διαπιστώσαμε, ότι αντί συγκεκριμένων απαντήσεων στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, ο διεκδικητής της αρχηγίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… μιμήθηκε τον παλαιό συμμαθητή και φίλο του Γιώργο Παπανδρέου… παραπέμποντας τους Bloggers στην… «Ιθάκη» και σε άλλες θολές και ανούσιες ασυναρτησίες!
Τέλειο alter ego του Γιωργάκη και ο Αντωνάκης! Ο ένας προεκλογικά μας έλεγε… «Υπάρχουν τα λεφτά!» και πεισματικά απέφευγε, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν τη δύσκολη και γνωστή σε όλους κατάσταση της Οικονομίας. Έτσι κατάφερε να υφαρπάξει, να υποκλέψει, την ψήφο των πολιτών στις 4 Οκτωβρίου, επαγγελλόμενος μια απροσδιόριστη και χωρίς ρεαλισμό και έρμα «ελπίδα»…
Ο άλλος, με προπαγανδιστικό όχημα την ίδια αυτή ανερμάτιστη «ελπίδα», πασχίζει τώρα να πείσει τους οπαδούς της ΝΔ να τον εκλέξουν Αρχηγό τους στις 29 Νοεμβρίου!
Τον ένα τον πήραμε ήδη… χαμπάρι, συνειδητοποιώντας όλο και περισσότερο την ΑΠΑΤΗ που παίχτηκε σε βάρος των Ελλήνων!
Για τον άλλο, οι Νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου θα πρέπει να είναι περισσότερο… προσεκτικοί από τους εξαπατηθέντες πολίτες που έκαναν Πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου στις 4 Οκτωβρίου…
Τελικά, η λαϊκή θυμοσοφία παραμένει αδιάψευστη: «Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»…

Ο φίλαθλος παππούς....... ανέκδοτο

Παίζουν Ελλάδα-Βραζιλία, φίσκα το γήπεδο και κάποιος παρατηρεί πως στο διπλανό κάθισμα δεν έρχεται να κάτσει κανείς.
Ρωτάει τον παππού που κάθεται παραδίπλα..
- Πώς και δεν κάθεται κανείς εδώ;
- Αγόρασα τα εισιτήρια πριν απο καιρό αλλά η γυναίκα μου πέθανε και έτσι ήρθα μόνος.
- Α κρίμα. Καλά, και δεν βρέθηκε κανείς να έρθει μαζί σας;
- Μπα... είναι όλοι στην κηδεία της.

Πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία

"Δημοσιοποιώ σήμερα ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, μια δυνατή Ελλάδα. Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Καλώ κι εσένα να καταθέσεις τις δικές σου θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάσ η της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος, και ποιος την περιχαράκωση του.

Αυτό το πλαίσιο αρχών στηρίζεται σε ένα σύνολο αξιών και στόχων τους οποίους θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε:

* Τη διαφύλαξη της Ελευθερίας και ευημερίας της πατρίδας μας ως πρωταρχική αξία.

* Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, με ανάκτηση του ηθικού μας πλεονεκτήματιος.

* Την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενισχύεται από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα ενισχύει και το δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

* Ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, και κυρίως της νέας γενιάς. Ένα μοντέλο που σπάει τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του εξωτερικού δανεισμού.

* Την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ο Έλληνας προκειμένου να είναι πραγματικά ελεύθερος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι η ανάπτυξη μας βιώσιμη με μια ποιότητα ζωής που μας αξίζει."


Κόλαφος για την κυβέρνηση τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του Προϋπολογισμού




Αυξήθηκαν τα επιτόκια στα ομόλογα
Οι αγορές αντέδρασαν στην επιπολαιότητα της κυβέρνησης. Οι διαρκείς αναθεωρήσεις και το έλλειμμα στο υπερβολικό 12,7% εκτίναξαν το μέσο επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων στο 4,9%, από το 4,7% της προηγούμενης Παρασκευής. Για να καταλάβετε πόσο θλιβερή είναι η εξέλιξη πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο κινείται σήμερα στο 1,58%. Οι φήμες, οι ανοησίες και  h ανευθυνότητα πληρώνονται ακριβά. 
Μόνο που τη νύφη πληρώνει ακριβά ο λαός.

Όταν ο ποιητής έχει… κέφια!

Και να που μας προέκυψαν δυο τέως αποστάτες
Που θέλουν ΠΡΟΕΔΡΟΙ να βγουν στους Νεοδημοκράτες,

Πρώτος ο Αβραμόπουλος Κόμμα που’ χε ιδρύσει
Το ΚΕΠ και όλους εμάς μας είχε καθυβρίσει,

Ήταν ο ΣΝΟΜΠ ο άνθρωπος με οίστρο όταν κοιτούσε
Και σαν τον αυτοκράτορα γύριζε και περνούσε

Αυτός που μήνες έλεγε Κόμμα ότι θα κάνει
Και κόντεψε αν θυμόσαστε όλους να μας τρελάνει

Ήταν ο άνδρας ο φρου φρου άρωμα και παράτες
Και τάχα οι κουβέντες του ήτανε σταράτες
διαβάστε το υπόλοιπο ποίημα

Όχι στις θανατικές εκτελέσεις


Τα πρωτεία στις θανατικές ποινές διατηρεί το Τέξας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος καταδικάζεται βάσει εσφαλμένων στοιχείων; Μόλις πρόσφατα δύο καταδικασθέντες, ο ένας σε θάνατο και ο δεύτερος σε ισόβια , για το θάνατο τεσσάρων εφήβων το 1991, απαλλάχτηκαν έπειτα από τα οριστικά αποτελέσματα του test DNA. Στο Ντάλλας 24 καταδικασθέντες σε θάνατο ή ισόβια απελευθερώθηκαν διότι αποδείχτηκε ότι τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν πλαστά, εσφαλμένα ή ελλειπή. Δεν είναι λίγες οι φορές που αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι εκτελεσθέντες, ήταν …. αθώοι. Στην Αμερική η «πίστη» στην θανατική καταδίκη έχει κλονιστεί σοβαρά και οι "υπέρμαχοι " του death penalty έχουν υποστεί σοβαρές ήττες. Στο Νέο Μεξικό π.χ. καταργήθηκε οριστικά η θανατική ποινή έπειτα από την αθώωση τεσσάρων θανατοποινιτών. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν ευθύνονταν για τα εγκλήματα που διώκονταν.


Στα σαράντα της η κυβέρνηση κοιμάται!


Ύπνος βαθύς στην κυβέρνηση. Και αν κάνουν κάτι είναι κατά των συμφερόντων του λαού. Σιγά που θα σκάσουν για το μεροκάματο, για τη σύνταξη, για το σχολείο, για τα προβλήματα, τα οποία εκκλήθηκαν να λύσουν. Δηλαδή τι θα γινόταν έτσι και δεν είχαν πρόγραμμα ή έτοιμες λύσεις και προτάσεις.
 
Ξυπνήστε γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου παραμονεύουν εφιάλτες ……

Μέχρι πού θα φθάσει, άραγε, αυτή η φαύλη, παραδημοσιογραφική τακτική των ΜΜΕ της διαπλοκής;

Πολύ καλά τα λέει ο Δημήτρης Ρίζος στον «Αδέσμευτο Τύπο» για τα κανάλια. Μίσος προεκλογικά, χυδαιότητα και παραδημοσιογραφία μετεκλογικά. Άσε τα στημένα και πληρωμένα παιχνίδια στα οποία επιδίδονται τελευταία. Η επικοινωνιακή ανυπαρξία της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν αποτέλεσμα της απομόνωσης της από όλα τα μέσα ενημέρωσης, μηδενός εξαιρουμένου και γνωρίζουμε ότι τα μέσα ελέγχονται και συντηρούνται από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
…Αυτό που συμβαίνει σήμερα ουδέποτε είχε ξανασυμβεί σ’ αυτή τη χώρα…
…Ολα τα ΜΜΕ –Τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα, εφημερίδες, μπλογκ κ.λπ.– είναι σφόδρα εχθρικά στην άλλοτε μεγαλύτερη Παράταξη, τη Ν.Δ.!..
…Και όλα μαζί βάλθηκαν να τη διαλύσουν! Μέχρι και την οριστική της διάλυση προαναγγέλλει κάποια εφημερίδα…
Τέτοιο αντινεοδημοκρατικό μένος… Τόσο μίσος… Τέτοια προπαγάνδα… Και τόση διαστρέβλωση των ειδήσεων που αφορούν τη Φιλελεύθερη Παράταξη δεν έχουμε ξαναδει!
Ο «γαλάζιος» βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημ. Σταμάτης, βλέποντας τους καβγάδες και τα «μαχαιρώματα» στο κόμμα του, δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Κάνοντας όμως δημοσίως και από τηλεοράσεως την ξεκάθαρη δήλωση: «Δεν φεύγω, αλλά παραμένω στη Ν.Δ.».
***
Ε, λοιπόν, όλα τα Κανάλια και όλες οι εφημερίδες διαστρέβλωσαν εν ψυχρώ τα λεχθέντα από τον βουλευτή. Και διέγραψαν τη μισή δήλωσή του και ιδίως τη φράση «αποστασιοποιούμαι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά παραμένω στη Ν.Δ.»…
Και κραύγαζαν: «“Φεύγω από τη Ν.Δ.” δήλωσε ο Δ. Σταμάτης»!

Τι έγινε αυτό το παιδί ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ; Που χάθηκε;



Χιλιάδες απολυμένοι, φτώχια ανεργία, αύξησες των ορίων ηλικίας, ψέματα Πασόκ, μειώσεις συντάξεων και η ΓΣΕΕ, αγρόν ηγόρασε. Άκρα του τάφου σιωπή.
Πώς να σας το εξηγήσω. Οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τις αυξήσεις των μισθών μας και τα εργατικά μας δικαιώματα, είναι σφόδρα κυβερνητικοί. Είναι του κόμματος! Περιμένουν όχι να αγωνιστούν για τον εργάτη αλλά να ευνοηθούν από το κόμμα. Θεσούλες, καρέκλες, επιτροπές ….. πολλές θέσεις. Όταν «αγωνίζονται», αυτά εννοούν. Το προσωπικό τους βόλεμα, δίπλα στο Γιώργο. 
Ας είναι και "Φιλιππινέζες"!
Τώρα αν είναι και σκέτο πινέζες, δεν πειράζει!

Η απάντηση της Ντόρας για τη δημοσκόπηση Alco-Ευαγγελάτου


Από το γραφείο της υποψηφίας Προέδρου της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση ως σχολιασμός στη δημοσκόπηση της Alco που έγινε για το ειδησεογραφικό σάιτ του Νίκου Ευαγγελάτου:

«Η κινητοποίηση και η συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, όλων εκείνων που πιστεύουν ότι δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία, δημιουργεί μια δυναμική που ανατρέπει τα δημοσκοπικά δεδομένα, που συγκυριακά διαμορφώθηκαν τη προηγούμενη εβδομάδα.


Η δυναμική αυτή αποτυπώνεται και στην συγκεκριμένη έρευνα και θα αποτυπωθεί με μεγαλύτερη καθαρότητα και σε αυτές που θα ακολουθήσουν».

Πραγματικά, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες αύριο η Metron Analysis δημοσιεύει μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Flash, στην οποία προηγείται με 3,5 % η Ντόρα Μπακογιάννη! Πριν από μια εβδομάδα προηγείτο με 8% ο Σαμαράς σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας και τώρα προηγείται με 3,5% η Μπακογιάννη…

Του κόσμου τα παράξενα…


  • … Ένα φασόλι έχει περισσότερο DNA ανά κύτταρο, συγκριτικά με το ανθρώπινο κύτταρο;
  •  …Σύμφωνα με έναν νόμο στη Μινεσότα, κανένα παιδί κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπεται να μιλάει στο τηλέφωνο, εκτός και αν ο διάλογός του παρακολουθείται από έναν από τους δύο γονείς;
  •  …Ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα;
  •  …Ένας καρχαρίας μπορεί να μυρίσει μία σταγόνα αίματος σε 100 εκατομμύρια σταγόνες νερού;
  •  …Μία σταφίδα, όταν πέσει σε ένα ποτήρι φρέσκιας σαμπάνιας, ανεβοκατεβαίνει συνέχεια από τον πάτο προς την επιφάνεια, χωρίς να σταματήσει ποτέ;
  •  …Μία γάτα έχει τέσσερις σειρές μουστάκια, με τα οποία προσδιορίζει εάν ένας χώρος είναι υπερβολικά μικρός για να στριμωχτεί και να περάσει;
  •  …Ένας νόμος στο Σικάγο απαγορεύει την κατανάλωση τροφής σε χώρο που φλέγεται;
  •  …Ένα έμβρυο αποκτά δακτυλικά αποτυπώματα στον τρίτο μήνα της ανάπτυξής του;
  •  …Τα νύχια των χεριών και των ποδιών κάνουν περίπου 6 μήνες να μεγαλώσουν από τη βάση προς την άκρη;
  •  …Η πανσέληνος είναι 9 φορές πιο λαμπερή από την ημισέληνο;
  •  …Μία γινομένη γλυκοκολοκύθα έχει περίπου 24 χιλιόμετρα ρίζες;
  •  …Ένα άτομο μπορεί να πεθάνει γρηγορότερα από έλλειψη ύπνου παρά από έλλειψη φαγητού; Εάν δεν κοιμηθεί καθόλου, μπορεί να πεθάνει μέσα σε 10 μέρες, ενώ ο θάνατος από έλλειψη τροφής έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες!
  •  …Ένα σμήνος από κοράκια ονομάζεται φόνος (murder);
  •  …Ένα υγιές άτομο απελευθερώνει 100 γραμμάρια αερίου σε μία μόνο αποβολή αερίων από το έντερο ή γύρω στα 480 γραμμάρια ημερησίως;…..
  •