Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζει την Ντόρα και ο Πουπάκης! Οι Νεοδημοκράτες Εργαζόμενοι δείχνουν το δρόμο της νίκης!

Στο πλευρό της Ντόρας η δύναμη αιχμής της παράταξης, που δεν είναι άλλοι από τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΔΑΚΕ.
Πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης τάχθηκε υπέρ της υποψήφιας αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας .
Ο Πουπάκης που έχει συνδέσει το όνομά του με τους κορυφαίους συνδικαλιστικούς αγώνες της παράταξης και ήταν ο πρώτος που μίλησε για golden boys και προκλητικούς μισθούς στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, τυγχάνει της μεγάλης αποδοχής των Νεοδημοκρατών εργαζόμενων, γι΄ αυτό άλλωστε στις προηγούμενες εκλογές της ΓΣΕΕ κατάφερε να αυξήσει τη δύναμη της παράταξης, κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί καθώς το κόμμα που κυβερνά μετρά ανέκαθεν απώλειες στις τάξεις των προσκείμενων σε αυτό συνδικαλιστικών φορέων. Για τη δυναμική του αυτή άλλωστε ο Καραμανλής έβαλε τον Πουπάκη σε εκλόγιμη θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου. Στις πρόσφατες εκλογές, ο Πουπάκης παρότι θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τον προεκλογικό αγώνα της παράταξής του και να καθίσει πίσω όπως ένα σωρό άλλοι (μεταξύ των οποίων και ο Σαμαράς...), έβαλε γερή πλάτη περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και μιλώντας σε όλα σχεδόν τα Εργατικά Κέντρα της χώρας.
Παράλληλα με τον Πουπάκη, σήμερα ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στη Ντόρα ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης (επίσης προσωπικός φίλος του Καραμανλή όπως και ο Πουπάκης), η βουλευτής Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη και ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Τον έκανε φέτες...

Παιδίατρος στο επάγγελμα και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στη Χαλκιδική ο Βασίλης Βαρδαρινός, απόψε έκανε φέτες τον Αντώνη Σαμαρά. Ανετος και χωρίς το άγχος των πολιτικών φιλοδοξιών, έριχνε με το γνωστό του χαλαρό ύφος τη μια μαχαιριά πίσω από την άλλη, στη διάρκεια συνέντευξής του στην TV XAΛΚΙΔΙΚΗ. Παλιά καραβάνα ο Βασίλης, δεν άφησε να πέσει κάτω τίποτα. Τον τσάκισε στην κυριολεξία. "Τα βιογραφικά μας τα τιμούμε και τα προβάλλουμε" είπε. "Ο Σαμαράς γιατί μας κρύβει το βιογραφικό του; Αυτός δεν έκανε την Πολιτική Ανοιξη;" Και πιο κάτω πρόσθεσε: "Μας λέει σήμερα, κάτω τα τζάκια. ...εμείς πηγαίναμε το ξύλο για τη σόμπα του σχολείου μας όταν μαθαίναμε γράμματα, αλλά αυτός δεν μας είπε ακόμα πώς σπούδαζε στο Χάρβαρντ με συμμαθητή τον Γιώργο Παπανδρέου..." Και συνέχισε: "Τον παρακαλούσαμε στην κοινοβουλευτική ομάδα να μείνει αλλά αυτός έφυγε και έκανε την Πολιτική Άνοιξη. …και αργότερα, τον παρακαλούσε ο Εβερτ και το 2000 ο Καραμανλής, αλλά αυτός στήριζε το ΠΑΣΟΚ. …όπως και στη Χαλκιδική στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 που στήριξε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ". Και το κερασάκι ο Βασίλης, με το χαλαρό του όπως είπαμε πάντα ύφος, το έριξε στο τέλος, λέγοντας:. "...δεν έπεσε η Κυβέρνηση για το θέμα των Σκοπίων. ...για τα ψηφιακά του ΟΤΕ έπεσε. Ο Μάνος με τον Μητσοτάκη δεν υπέγραψαν και η Κυβέρνηση έπεσε την επαύριο σχεδόν". Συνέντευξη …με δέκα οκάδες από κάτω. Ας ελπίσουμε το κανάλι να ανεβάσει στο youtube τη συνέντευξη γιατί άλλο να σας μεταφέρουμε την περίληψη και άλλο να βλέπετε και να ακούτε τον Βασίλη Βαρδαρινό

Ενημέρωση Δημοσιογράφων 26/11/09


Ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσε τη Νέα Δημοκρατία .... πολιτικό χειμώνα


Ο Αντώνης Σαμαράς αποκαλούσε πριν κάποια χρόνια τη Νέα Δημοκρατία πολιτικό χειμώνα. Σήμερα διεκδικεί την αρχηγία του χειμώνα...Ποιος θα του δώσει το δικαίωμα;

Ο Σαμ είχε στηρίξει Παπουτσή στο Δήμο Αθηναίων και ήταν έτοιμος να συστρατευθεί με το Πασόκ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, το Πασόκ κατέβασε τον Χρήστο Παπουτσή, απέναντι στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Τότε ο Χρήστος Παπουτσής θεώρησε ότι ήταν σωστό να κάνει «ανοίγματα αριστερά και δεξιά», αφού «θα έπαιρνε πρωτοβουλίες να συναντηθεί και με άλλους πολιτικούς χώρους». Εξεδήλωσε ενδιαφέρον να συναντηθεί με τους Δ. Αβραμόπουλο, Στ. Μάνο, Αντ. Σαμαρά και τον «αριστερό» Μπίστη...
Ένα χρόνο μετά ο Σαμ θεωρούνταν μήλον της έριδος μεταξυ ΝΔ και Πασόκ. Στις 26 Νοέμβρη 2003, ο «Ριζοσπάστης» αναφέρεται στην «έριδα» με τον σκωπτικό και παραστατικό τίτλο «ΞΕ…ΣΑΜΑΡΩΤΟΙ». Το άρθρο περιγράφει  τις φημολογίες για επερχόμενη κάθοδο του Αντώνη στις εκλογές με το Πασόκ. Ο Χρήστος Παπουτσής μάλιστα επιβεβαιώνει την υποστήριξη που του παρείχε ο Σαμαράς, στις δημοτικές εκλογές και λόγω της στενής τους συνεργασίας «αν θέλει να έρθει στο ΠΑΣΟΚ ας έρθει».
Μάλιστα λίγες μέρες μετά η φημολογία ήταν τόσο έντονη που εκλήθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, Χρ. Πρωτόπαππας, να απαντήσει για τη φημολογία, σχετικά με το αν ο Αντ. Σαμαράς είτε στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ. θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: σχετική φημολογία υπήρχε και για τον Γ. Σιμπιλίδη στο Κιλκίς). Αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια «για να μην υπάρξει παρεξήγηση»... Στην ενεργοποίηση Σαμαρά στα ψηφοδέλτια Πασόκ είχε αντιδράσει έντονα ο Χρυσοχοΐδης. Επανήλθε όμως ο Χρ. Παπουτσής και δήλωσε:«αφ' ενός ο Αντ. Σαμαράς τον υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, και ότι αφ' ετέρου, εάν συμφωνεί με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να υπάρξει εκλογική συμφωνία μαζί του...»

Ο Σαμαράς το 2004 συζητούσε και με τον Καραμανλή και με το Γιώργο για δραστηριοποίηση του!


Περίπου δύο μήνες διήρκεσαν οι συνομιλίες Γιώργου – Αντώνη!
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του 2004 είχε προσκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ και τον Αντώνη Σαμ. Η πρόσκληση δεν ήταν απλή φημολογία. Και στον φιλοπασοκικό τύπο είχαν γίνει πολλές νύξεις για τις προσπάθειες του Γιώργου να τραβήξει στο Πασόκ, τον Αντώνη επικαλούμενος την παλιά τους φιλία αλλά και την διεύρυνση προς Αριστερά και Δεξιά που επιχειρούσε τότε ο Παπανδρέου.
Μάλιστα η προσέγγιση τότε, του ΠΑΣΟΚ με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το πολιτικό μέλλον του προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνη Σαμαρά. Η κενή θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας άφηνε πολλά υπονοούμενα. Από το επιτελείο Παπανδρέου επίσης γίνονταν λόγος για «προσωπική φιλία» Παπανδρέου – Σαμαρά που έπρεπε να αξιοποιηθεί. Τελικά, έπειτα από προσωπικές συζητήσεις μεταξύ τους, αποφασίστηκε ότι «είναι εντελώς πρόωρο να μιλήσει κανείς για συνεργασία ή για ένταξή του κ. Σαμαρά στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ»
Τελικά ο Σαμαράς αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία, ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. Ο Καραμανλής ήρθε σε συνεννόηση και με τον Κ. Μητσοτάκη και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να καμφθούν οι τυχόν αντιδράσεις τους. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως γνωστόν συμφώνησε αμέσως. Μάλιστα η «επιστροφή» τότε Σαμαρά, για «μετεκλογική συνεργασία» ήρθε να καλύψει το επικοινωνιακό κενό στις εντυπώσεις από την προσχώρηση του Μάνου και του Ανδριανόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ. Ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε, λόγω της προεκλογικής περιόδου να ασκήσει κριτική στην κίνηση αυτή του Κ. Καραμανλή για να μην κατηγορηθεί ότι καλλιεργεί κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα.
Τότε με δήλωσή του ο Σαμαράς, "υπενθύμισε" ότι "είχε στηρίξει τη N.Δ. και στις εκλογές του 2000". Λέει ψέμματα, γιατί στις  δημοτικές εκλογές του 2002 είχε στηρίξει κυρίως υποψηφίους του Πασόκ και μάλιστα στην Αθήνα τον υποψήφιο του Πασόκ, Χρήστο Παπουτσή.

Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Indymedia, μεταξύ Άδωνη Γεωργιάδη και Πανάρετου!


Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «το Indymedia είναι ένα πειρατικώς εκπεμπόμενο σάιτ, το οποίο εκμεταλλεύεται το άσυλο για να προχωρεί σε έκνομες πράξεις».
Ως παράδειγμα επικαλέστηκε ανάρτηση στην ιστοσελίδα αυτή, της ταυτότητας φοιτητή του ΛΑΟΣ, τον οποίο ξυλοκόπησαν κουκουλοφόροι στη Θεολογική Σχολή, του έκλεψαν το πορτοφόλι και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Η λεζάντα έγραφε «ιδού ο φασίστας, που δείρανε στη Θεολογική». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι όταν επικοινώνησε με τον κ. Σφακιανάκη, εκείνος του γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί αρνούνται να συνεργαστούν οι πρυτανικές αρχές. Ύστερα από τηλεφώνημά του, ο Πρύτανης αφαίρεσε την ανάρτηση.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέγνωσε και κείμενο ανάρτησης στο Indymedia, το οποίο αναφέρεται στην επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ και λέει «ήταν υπέροχο να τους βλέπεις να υποφέρουν από τα δακρυγόνα και να μην ξέρουν πού να πάνε». Ακόμη είπε ότι αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα ο εμπρησμός του βιβλιοπωλείου του με φράσεις «τι ωραία που καίγεται το βιβλιοπωλείο του φασίστα».
Απαντώντας ο κ. Πανάρετος είπε πως θα ήταν λάθος να επικεντρωθεί στο να απαντήσει συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα του Indymedia, γιατί θα κρινόταν το ζήτημα με βάση τις απόψεις, που εκφράζονται εκεί. Υπογράμμισε πως αν κριθεί ότι υπάρχει παράνομης και εγκληματικής φύσεως περιεχόμενο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αυτό χρήζει διερεύνησης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανεξάρτητα από το πού φιλοξενείται.
Είπε επίσης ότι στην περίπτωση του ηλεκτρονικού βήματος η εκ των πραγμάτων στάση του πανεπιστημίου είναι παγίως θετική, όπως π.χ. οι ιστότοποι των φοιτητικών οργανώσεων.

Καταρρέει ο Γενικός Δείκτης στο X.A.


5% οι απώλειες. Ασύστολες οι ρευστοποιήσεις.
Ισχυρές πτωτικές τάσεις εξακολουθούν να επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταγράφοντας την απαισιοδοξία των επενδυτών για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων. Ο γενικός δείκτης τιμών βρίσκεται στις 2.254,66 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 4,97%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 249,6 εκ. ευρώ.

Πλήρης ανατροπή των δημοσκοπήσεων. 7% μπροστά η Ντόρα


Νέα δεδομένα στη μάχη της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία φέρνει η νέα δημοσκόπηση της Focus, η οποία διενεργήθηκε αποκλειστικά για το newstime.gr. Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2009, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είναι μπροστά στην πρόθεση ψήφου στον πρώτο γύρο, με 41,5% έναντι 36,7% του Αντώνη Σαμαρά (διαφορά 4,8%). Στον δεύτερο γύρο, η αναμέτρηση μετατρέπεται σε ντέρμπι, καθώς η κυρία Μπακογιάννη διατηρεί ισχνό προβάδισμα, 44,5% έναντι 42,9% (διαφορά 1,6%). Τα ευρήματα αυτά της Focus, αν επαληθευτούν στην κάλπη, θα συνιστούν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στη Νέα Δημοκρατία, ενώ έρχονται και σε πλήρη αντίθεση με άλλες πρόσφατες μετρήσεις.

Προβοκάτσιες συστήματος Σαμαρά σε συνεργασία με το σύστημα Πασόκ


Επειδή δεν έχουν τίποτα πλέον να πουν, ξεθάβουν τον Χριστοφοράκο. Η έλλειψη ιδεών οδηγεί στη σφαγή των αμνών. Το σύστημα Σαμαρά σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα Πασόκ (Ελευθεροτυπία-τρωκτικό) επιδίδονται σε άνευ προηγουμένου προβοκάτσιες και στημένες επιχειρήσεις λάσπης και παραπληροφόρησης.
Αποδεικνύεται η φτώχεια των επιχειρημάτων τους αλλά και η πρωτοφανής έλλειψη ιδεών. Είναι προβοκάτορες και το αποδεικνύουν με κάθε είδους «διαδικτυακό τραμπουκισμό» που μπορείτε να φανταστείτε. Έπειτα τολμούν και κάνουν λόγο για "χτυπήματα κάτω από τη μέση"!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντόρα, σε ανύποπτο χρόνο, έχει καταγγείλει τέτοιες μεθοδεύσεις και έχει ζητήσει πεισματικά να έρθει το σκάνδαλο της Siemens στη Βουλή και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, που θα ασχοληθεί λεπτομερώς με την υπόθεση.
Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Σαμαράς που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 έχει καταγγελθεί απ’ τον ίδιο το Μητσοτάκη ότι δεν είχε «μακεδονομαχικά» κίνητρα αλλά πίσω από την πτώση της κυβέρνησης του, κρύβεται η Siemens-Intracom η οποία απαιτούσε τότε τις 1,2 εκατομμύριο ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ. Η «Μακεδονία» ήταν το πρόσχημα!
Άϊντε, γιατί πολύ έχει τραβήξει το παραμύθι του «αθώου» και «αγνού πατριώτη» Σαμαρά!...!
Ερώτηση: Θα μας εξηγήσει ποτέ, ο κ. Σαμαράς, που βρέθηκαν οι πόροι και ποιοι χρηματοδότησαν την δαπανηρότατη προεκλογική του εκστρατεία στις εκλογές του 1993;

«Να πρωτοστατήσει η Βουλή ενάντια στη βία κατά των γυναικών»


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας σήμερα στο Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανάγκη να πρωτοστατήσει η Βουλή των Ελλήνων σε μια, όχι συγκυριακή, αλλά μόνιμη εκστρατεία ενάντια σε κάθε μορφή βίας εναντίον των γυναικών.
Η ομιλία του Προέδρου της Βουλής έγινε στο πλαίσιο ειδικής συζήτησης που διεξήχθη στο Κοινοβούλιο για τη βία κατά των γυναικών με αφορμή το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την επίσημη διακήρυξη από τα Ηνωμένα Έθνη της 25ης Νοεμβρίου ως «Διεθνούς Ημέρας για την Πάταξη της Βίας κατά των Γυναικών».
Επίσης με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συνεχίζεται η συνεργασία με τα Ιδρύματα Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών της Ελλάδας -Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης και Ίδρυμα Κωνσταντίνος Σημίτης- με στόχο το συντονισμό του έργου τους.
Η φετινή κοινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 στην Αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών».

Πού ψηφίζω;

Βρες τα εκλογικά τμήματα στο χάρτη, νεα λειτουργία από το dorabak!

Επιλέξτε από το menu τον Νομό που σας ενδιαφέρει για να εμφανιστούν τα σημεία στα οποία μπορείτε να ψηφίσετε για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στο κάτω μέρος εμφανίζεται πλήρης λίστα με όλα τα σημεία του Νομού. Επιλέξτε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο από τη λίστα κάτω και δείτε το χάρτη μεγενθυμένο στο συγκεκριμένο σημείο.

Η πιο δυνατή ομάδα για το αύριο στο πλευρό της Ντόρας!

Περισσότεροι από τους μισούς Βουλευτές της ΝΔ (τους πρόσφατα εκλεγμένους Αντιπροσώπους της νεοδημοκρατικής βάσης), τα πιο πρωτοπόρα και ζωντανά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια, στις Τοπικές Κοινωνίες και στο Εργατικό Κίνημα έχουν ταχθεί ανοικτά και ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη!
Οι άνθρωποι αυτοί, που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο και νικηφόρο αύριο για τη Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, είναι σίγουρα περισσότερο αξιόπιστοι από το... σύστημα ΠΑΣΟΚ που προωθεί τον κ. Σαμαρά, με στόχο την συρρίκνωση και διάλυση της ΝΔ... Ας τους ακούσουμε.

Έτσι,και σήμερα τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης (Α' Θεσσαλονίκης), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα (Επικρατείας) και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Κώστας Πουπάκης.

Ο Βύρων Πολύδωρας τα λέει έξω από τα δόντια!


Πανικόβλητος ο Σαμαράς!

Σε μεγάλο πανικό φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Αντώνης Σαμαράς αφού, όπως φαίνεται, η Ντόρα Μπακογιάννη "γυρίζει" το παιχνίδι τις τελευταίες μέρες και πηγαίνει γκανιάν για την ανατροπή.

Λογική εξέλιξη αφού η "φούσκα" της πολιτικής πλατφόρμας του Μεσσήνιου πολιτικού και το κλίμα νίκης φαίνεται ότι ξεφουσκώνει.

Δηλώσεις του τύπου: "δεν ήμουν από τους καπεταναίους της ήττας" δε τον τιμάνε ούτε σαν πολιτικό αλλά ούτε και σαν άνθρωπο. Συμπεριφέρεται σαν στυγνός αριβίστας καιροσκόπος, αποποιείται τις ευθύνες που σίγουρα έχει και ο ίδιος για τη κατάντια της Ν.Δ. και τις μεταθέτει στον εφήμερο εσωκομματικό του αντίπαλο, αποσκοπώντας σε πολιτικά οφέλη της στιγμής.

Το ότι διαφώνησε όπως είπε για τις εκλογές και το δήλωσε δημόσια το ξέρουμε όλοι.

Επίσης ξέρουμε και θυμόμαστε ότι, στις δύσκολες στιγμές του Κ.Καραμανλή, κρύφτηκε και ποτέ δεν βγήκε ανοιχτά και με τσαμπουκά να στηρίξει τη "ψυχή της παράταξης" όπως τον αποκάλεσε.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Όλα τα άλλα απλά επιβεβαιώνουν τον ιστορικό πολιτικό αριβισμό του...

Γεράκης:"αναξιόπιστες όλες οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στη ΝΔ"




Και αυτές που δείχνουν προβάδισμα Ντόρας και αυτές που δείχνουν προβάδισμα Σαμαρά.

Ο Γεράκης πριν από λίγο, ένας εκ των ειδημόνων στο θέμα των δημοσκοπήσεων, αποκάλυψε στη ΝΕΤ, ότι είναι παντελώς αναξιόπιστε όλες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. 
Εξήγησε ότι παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπορεί να βρεθεί το «εκλογικό σώμα», δεν μπορεί να εντοπιστεί ο κόσμος που θα πάει να ψηφίσει και ότι οι εκλογές αυτές είναι εξίσωση με πάρα πολλούς αγνώστους, αφού πολύ απλά δεν υπάρχει προηγούμενο, στην Ελλάδα. 

Επίσης προέτρεψε να κρατάνε μικρό καλάθι όσοι ακούνε τις δημοσκοπήσεις

Το ελληνικό Facebook λέγεται Hellenic Space

Φιλοδοξούν να ενώσουν τους 18 εκατομμύρια Ελληνες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ίντερνετ. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο Διαδίκτυο και θέλουν να φέρουν τους όπου Γης Έλληνες και φιλέλληνες σε επικοινωνία. Το ελληνικό… «Φέισμπουκ» (Facebook), λέγεται "Χελένικ Σπέις", www.hellenicspace.com.
Ο Ανδρέας Δημητριάδης και ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι παιδιά Ελλήνων μεταναστών και είναι οι δημιουργοί του www.hellenicspace.com. Δουλεύουν στη Γερμανία με εξειδίκευση στο Ίντερνετ.
Οι γονείς τους κατάγονται από την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Οι συγγενείς τους διάσπαρτοι στον κόσμο. "Θέλαμε να επικοινωνήσουμε με τα ξαδέρφια μας στην Αυστραλία και με τον θείο μας στην Αμερική. Ήταν μια ολόκληρη διαδικασία για να συντονιστούμε και να επικοινωνούμε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "Hellenic Space".

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου προετοιμάζει... θερμή υποδοχή στον Σαμαρά!!!





Μετά κάποιοι "θίγονται" από τις αφίσες που εμφανίζουν το Σαμαρά με τον... ήλιο του ΠΑΣΟΚ! Όταν σε όλη τη χώρα το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" αγωνιά για την εκλογή του προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ. περισσότερο και απ' το... Μανώλη!
Σήμερα ο Σαμαράς έρχεται στην Κρήτη και οι τοπικές πατροπαράδοτες εφημερίδες του ΠΑΣΟΚ δίνουν τα ρέστα τους, για να του δώσουν τον "αέρα του νικητή"!!! Δείτε το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο από τη σημερινή "ΠΑΤΡΙΣ" του "πράσινου" Ηρακλείου και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.
Αυτοί είναι ικανοί ακόμη και στις συγκεντρώσεις του Σαμαρά να πάνε, για να δείξουν, ότι τάχα ο Αντωνάκης έχει... "ρεύμα" και στην Κρήτη... 

Εφημερίδεεεεςςς!!! Κυβερνητικό Μπάχαλο...



Διαβάστε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα εδώ

Πιέζουν κόσμο στο Ρέθυμνο...

Εντονες πιέσεις δέχεται αρκετός κόσμος στο Ρέθυμνο ώστε να συμμετάσχει στην εκδήλωση του Σαμαρά που θα γίνει στο Ωδείο πόλης.
Οι πιέσεις προέρχονται σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον πολιτευτή Κώστα Σχοινά, ο οποίος λόγω και των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, έχει αρκετούς εργαζόμενους, αλλά και εξαρτώμενους από αυτόν.
Δεν είναι λίγος ο κόσμος ο οποίος φοβούμενος δυσμενείς συνέπειες, θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Ο Σχοινάς είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία για ένα χρόνο και στις εκλογές έδωσε έμμεσα γραμμή για ΠΑΣΟΚ, γεγονός που φάνηκε και στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.
Σήμερα είναι ένθερμος υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά λόγω της στήριξης που έχει δηλώσει η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Κωστής Σχοινάς παρά την μέχρι τώρα αξιόλογη δράση του για τη Νέα Δημοκρατία, με τις πράξεις του μετά το καλοκαίρι έχει ακυρώσει την πολιτική του διαδρομή και έχει χάσει την εκτίμηση μεγάλου μέρους της ρεθυμνιώτικης κοινωνίας με τις πράξεις του.
Είναι κρίμα λόγοι εμπάθειας να καθοδηγούν τις πράξεις του.

Καλπάζει η νέα γρίπη...

Ένας 74χρονος με ιστορικό κακοήθειας και μία 48χρονη που έπασχε από παχυσαρκία και νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον ιό της νέας γρίπης απεβίωσαν την Τετάρτη.

Ακόμη, 22 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με τα πέντε εξ αυτών να έχουν εισαχθεί μέσα σε ένα 24ωρο και η υπουργός Υγείας απευθύνει έκκληση προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μην απεργήσουν στις 30 Νοεμβρίου.

Η ραγδαία αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων νέας γρίπης δοκιμάζει την επάρκεια των κλινών εντατικής θεραπείας. Ήδη, στη Λάρισα καταγράφεται έλλειψη.

Συγκεκριμένα, δύο περιστατικά με νέα γρίπη χρειάστηκε να διακομιστούν διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εξαιτίας της έλλειψης σε κλίνες στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, που έχουν πλήρη κάλυψη.

Η Μακαρίτισσα

Σε μια τάξη του δημοτικού, η δασκάλα λέει στους μαθητές της :
- Παιδιά, το απόγευμα θα πάνε να βγάλουμε όλοι μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία και όταν γεράσετε, θα λέτε : ΄΄Αχ! να ο Γιαννάκης, να η Μαρία..΄΄.
Και από το τελευταίο θρανίο ακούγεται μια φωνούλα :
- Και αυτή εδώ στη μέση είναι η δασκάλα μας η μακαρίτισσα

Ο καιρός σήμερα... Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Καλές καιρικές συνθήκες με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, περιμένουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 6 ως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, μέτριοι βόρειοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Σαν σήμερα... 26 Νοεμβρίου

1922: Ο βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ εισέρχεται στον τάφο του Τουταγχαμών στην Αίγυπτο.

1942: Πρεμιέρα της θρυλικής ταινίας του Μάικλ Κέρτιζ «Καζαμπλάνκα», με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

1943: Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 έλληνες πατριώτες.

1956: Ο επικοντιστής Θόδωρος Ρουμπάνης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης με επίδοση 4,50 μ.

1976: Οι Sex Pistols κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ υπό τον τίτλο «Anarchy in the UK».

1983: Η μεγαλύτερη κλοπή του κόσμου. Ράβδοι χρυσού, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων, «κάνουν φτερά» από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Έδωσε ρέστα ο Πολύδωρας...

Aπό τον Μάριο Σπηλιόπουλο

Ο Βύρωνας Πολύδωρας αυτή τη φορά έδωσε ρέστα. Παρακολουθούσα τις ειδήσεις στον Alter απόψε μαζί με άλλους μουδιασμένους Έλληνες και δύσμοιρους Νεοδημοκράτες. Όταν μιλούσε ο Βύρωνας όλοι κουνούσαν το κεφάλι τους συμφωνώντας. Κρίμα που δεν επανέλαβε ότι ο Ρουσόπουλος έχει δανείσει τις υπηρεσίες του στον Σαμαρά. Δεν θα τον άφησε ο Χατζηνικολάου.
Μπράβο Βύρωνα! Συμφωνούμε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι μια πλατειά συμμαχία ΛΑΟΥ όχι ένα μεγαλύτερο ΛΑΟΣ. Δεν ξέρω αν θα το κάνει η Μπακογιάννη αλλά σίγουρα ο Σαμαράς δεν μπορεί.
Τέλος Βύρωνα, ναι αν μπορούσαν οι Σαμαράς και Αβραμόπουλος θα τα είχαν καταφέρει ήδη με ΠΟΛΑΝ & ΚΕΠ αλλά δεν το 'χουν...

Φωτεινή Πιπιλή. Το ποιόν του πολιτικού και του ανθρώπου!

Δεν φταίει αυτή, αλλά όσοι την παίρνουν στα σοβαρά. Για τη Φωτεινή Πιπιλή ο λόγος, που νομίζει ότι εκφράζει το λαϊκό αίσθημα. Τους έθεσε (λέει) τη δηλωσούλα (σσ. έκανε λάθος την περίοδο; ...) «Όλοι οι γόνοι αντάμα, άρα η Πιπιλή χώρια» όπου η πλειοψηφία συμφώνησε με την άποψη της. Πολλή σοβαρή ερώτηση τους έκανε.

Τους είπε για το τζάκι του εκλεκτού της; Τους είπε ποιός ήταν ο Μπενάκης; Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του εκ των πρωταγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα Ι. Δραγούμη; Δεν τους τα είπε.
Να βάλουμε μια και της αρέσουν οι ερωτήσεις και τις δικές μας. Είναι αλήθεια πως:

* Δεν πατούσε τα πόδια της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων;
* Οτι με πολλή "προσπάθεια" δεν έχασε την ιδιότητα της λόγων των απουσιών της;
* Κατά το διάστημα που ήταν Δημαρχεύων είχε την απαίτηση να χρησιμοποιεί πολυτελές αυτοκίνητο, με οδηγούς και προσωπική ασφάλεια;

Η κυρία Πιπιλή, εκτός των άλλων φαίνεται έχει πρόβλημα με τους Κρητικούς και περισσότερο με τους Ρεθυμνιώτες. Επεσε ένα ποδήλατο και το έκανε θέμα διασύροντας μια ολόκληρη πόλη. Βγήκει στα κανάλια, στις εφημερίδες, παντού. Βέβαια δεν την πήραν και πολύ στα σοβαρά και την άρχισαν στις μαντινάδες!
Ακόμα και η απάντηση του "εγκληματία" δείχνει το πως την αντιμετώπισαν: «Καημένο μου ποδήλατο».
Που φτάσαμε. Μια Πιπιλή να παριστάνει και τον παράγοντα της παράταξης. Μετά αναρωτιόμαστε για τα χάλια μας. Και πολύ πήραμε. Με τον Σαμαρά και τους υποστηρικτές του, μπορουμε και χαμηλότερα!