Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

35 προσαγωγές από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη

Σε 35 προσαγωγές προχώρησαν, νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, στις οποίες προέβησαν ενόψει των αποψινών, προγραμματισμένων διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 16 από τους προσαχθέντες είναι Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι 19 ξένοι, διαφόρων εθνικοτήτων.
Σε γενικές γραμμές ωστόσο οι συγκεντρώσεις των διαδηλωτών ολοκληρώθηκαν χωρίς ........

Πολύ Θεσσαλονίκη σήμερα και New York. Πάρτε και λίγο Τόκιο!

Paul Frankland, aka Woob, has been one of my favorite ambient/electronic artists for a long time. He has made me the immense honor of providing "Paradigm Flux", a new track of his, as the soundtrack for this new time lapse piece. samuelcockedey.com ........ woob.info

Οι Πύργοι έπεσαν αλλά η σκιά τους επιμένει ...!---

Bells rang throughout a solemn New York City on Saturday to begin a day of mourning for nearly 3,000 Sept. 11 victims. 
Observers braced for protests over a mosque planned blocks away on what is usually an anniversary free of politics.

Παράφρων υποψήφιος της ΝΔ στη Δυτική Αττική:"Ψηφίστε με για να μη σας εξοντώσω"!!!

«Ψηφίστε με γιατί θα σας εξοντώσω.» 
Έτσι απαιτεί την ψήφο των πολιτών υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ σε δήμο της Δυτικής Αττικής! Όποιος δεν πείθεται από τις κούφιες υποσχέσεις, δέχεται πρωτοφανείς απειλές από τον ίδιο και τους δύο γιούς του! Ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος, αντιπαθής στο ευρύ κοινό της περιοχής, ακόμα και στον χώρο της ΝΔ, προσπαθεί με ανορθόδοξους τρόπους να υφαρπάξει την ψήφο των συμπολιτών του, αφού δεν μπορεί να την έχει από εκτίμηση! Με πρωτοφανείς μεθόδους προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στο εκλογικό σώμα του Δήμου ισχυριζόμενος ότι με τις ''δυνατές'' γνωριμίες θα εξοντώσει όποιον δεν τον στηρίξει!!! 
Αξίζει βέβαια να πούμε ότι οι ''δυνατές'' γνωριμίες είναι ανύπαρκτες και καθημερινά πουλάει.. φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Χαρακτηριστικό της παράφρονης φαντασιοπληξίας του αποτελούν οι ισχυρισμοί του ότι την περασμένη εβδομάδα πετάχτηκε μέχρι τις Βρυξέλες για να διεκδικήσει κονδύλια για τον Δήμο!!!!! Ως τι??? Δεν μας είπε!!!! Όπως δεν μας είπε ως τι του τηλεφωνούν οι υπουργοί και του ζητούν άτομα για ..κενές θέσεις εργασίας!!! 
Έτσι ισχυρίζεται στους ανυποψίαστους πολίτες όταν χτυπά το τηλέφωνό του σε δημόσιο χώρο!!!! 
Κύριε Μιχαλολιάκο συγχαρητήρια για τις επιλογές σας!!!!!!!!

Oμπάμα: Δεν θα είμαστε ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ

A man holds an American flag outside the World Trade Center site in New York September 11, 2010. REUTERS/Shannon Stapleton  (UNITED STATES - Tags: DISASTER ANNIVERSARY)NEW YORK - SEPTEMBER 11: Patty Sumner holds up a picture of her brother, Lt. Joseph G. Leavey, next to Ground Zero September 11, 2010 in New City. Lt. Leavey was New York City fire fighter who was killed on September 11, 2001. Today marks the ninth anniversary of the September 11, 2001 terrorist attacks in which 2752 people were killed. President Obama has designated Saturday a National Day of Service and Remembrance in honor of those who died in the attacks. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)NEW YORK - SEPTEMBER 11: Friends and relatives of those killed in the 9/11 terrorist attacks file down a ramp to a reflecting pool September 11, 2010 in New York City. Thousands gathered to pay solemn homage on the ninth anniversary of the terrorist attacks that killed nearly 3,000 people on September 11, 2001.  (Photo by Chris Hondros/Getty Images)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι και δεν θα είναι «ποτέ σε πόλεμο κατά του Ισλάμ», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους συμπατριώτες του σε «ανοχή», σε μια τελετή, για την ένατη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Έχουν γίνει όντως εχθρικοί προς το Ισλάμ οι Αμερικανοί ;

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η θλιβερή επέτειος επισκιάστηκε φέτος από την πρόθεση φανατικού πάστορα στις ΗΠΑ να κάψει αντίτυπα του κορανίου

Το ζήτημα επανέφερε στο προσκήνιο ένα σημαντικό ερώτημα: έχουν γίνει όντως εχθρικοί οι Αμερικανοί προς το Ισλάμ τα τελευταία χρόνια;
Ο παράγοντας άγνοια
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Το 66 % των Αμερικανών τάσσεται κατά της ..........

0% η Νέα Δημοκρατία στο Λασίθι!

Διαλύθηκε η ΝΔ στο Λασίθι όπως φαίνεται από την αδυναμία της να κατεβάσει έστω και έναν υποψήφιο δήμαρχο σε ολόκληρο τον νομό!
Ο νομός του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Γιάννη Πλακιωτάκη θα είναι ο μόνος νομός στην Ελλάδα που το βράδυ των εκλογών η ΝΔ θα έχει 0% και θα είναι το καλύτερο δώρο στον φίλο του Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με τις εσωκομματικές εκλογές όπου ικανά και έμπειρα στελέχη εγκατέλειψαν το κόμμα κυρίως λόγω των χειρισμών του τομεάρχη της ΝΔ Γιάννη Δαμπουλάκη παλιού εξαπτέρυγου του Σαμαρά και πολιτευτή της ΠΟΛΑΝ. Ο Δαμπουλάκης ανύπαρκτος κομματικά για πάνω από 15 χρόνια νόμιζε πως θα κουμάνταρε με μαριονέτες την οργάνωση.
Το ίδιο και τα κομματικά στελέχη που φύτεψε τα οποία δεν τολμούν να του πάνε κόντρα, όπως ο ..........

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια και διαμαρτυρίες χαρακτηρίζουν και φέτος τη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου δέχθηκε επίθεση με παπούτσι από πολίτη, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά του Κ. Μίχαλου.
Με επεισόδια και διαδηλώσεις στιγματίστηκε και φέτος η ΔΕΘ. Διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους χώρους γύρω από την έκθεση, ενώ υπήρξε μία επίθεση κατά του ...........

Ο Πλακιωτάκης συνιστά οικογενειοκρατία

Ο αγώνας κατά της οικογενειοκρατίας έχει διάφορες μεταπτώσεις στο εσωτερικό της Νέας ΝΔ. Ο Αρχηγός είναι κάθετος, τα μεγαλοστελέχη σχεδόν όλα, κυρίως της πρώην Ρηγίλλης, είναι γόνοι μεγαλοκομματικών οικογενειών και ο ίδιος ο Σαμαράς τυγχάνει κληρονόμος κομματικών θέσεων από πατέρα και μητέρα.
Πάντως ο Πλακιωτάκης επιμένει να κατέβουν σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιό του, συγγενείς πρώτου βαθμού, κάθε βουλευτή της Κρήτης. Δεκτοί και κουμπάροι! Εκβιάζει, για να εξασφαλίσει την απόλυτη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ. Επιμένει δηλαδή οικογενειοκρατικά. Κάτι έχει μυριστεί ο νεαρός Πλακιωτάκης!

Θλίψη και οργή στο Βλαντικαβκάζ

Relatives and friends mourn for Mira Pliyeva, a suicide bomb blast victim, during a funeral ceremony in Vladikavkaz September 11, 2010. President Dmitry Medvedev demanded tough action against militants on Friday after a suicide bombing killed at least 18 people, and an insurgent leader called for more attacks outside Russia's Muslim regions. REUTERS/Kazbek Basayev (RUSSIA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST OBITUARY)Relatives and friends mourn for Lidiya Dzansolova, a suicide bomb blast victim, during a funeral ceremony in Vladikavkaz September 11, 2010. President Dmitry Medvedev demanded tough action against militants on Friday after a suicide bombing killed at least 18 people, and an insurgent leader called for more attacks outside Russia's Muslim regions. REUTERS/Kazbek Basayev (RUSSIA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST OBITUARY)People hold lit candles in memory of suicide bomb blast victims at St. George Cathedral in Vladikavkaz September 10, 2010. President Dmitry Medvedev demanded tough action against militants on Friday after a suicide bombing killed at least 18 people, and an insurgent leader called for more attacks outside Russia's Muslim regions. REUTERS/Kazbek Basayev (RUSSIA - Tags: CRIME LAW CIVIL UNREST RELIGION IMAGES OF THE DAY)
Συνεχίζονται οι συλλήψεις υπόπτων μετά από την προχθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στον ρωσικό Καύκασο που προκάλεσε το θάνατο 15 πολιτών. Η έκρηξη που έγινε στο Βλαντικαβκάζ από έναν καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο μέσα σε πολυσύχναστη αγορά της πρωτεύουσας της Βόρειας Οσετίας προκάλεσε και τον τραυματισμό 77 πολιτών.

Ξεκινά η «Μάχη της Κρήτης» από το Ηράκλειο


Μεθαύριο Δευτέρα στις 6:00 το απόγευμα και στην «Αστόρια» (στην αίθουσα «Αριάδνη» ) παρουσιάζει τον συνδυασμό του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Δημήτρης Γιαννουλάκης. 
Θα παρουσιάσει τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του που θα λέγεται «Μάχη για την Κρήτη»
Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστούν η διακήρυξη, οι βασικές αρχές και οι θέσεις της «Μάχης για την Κρήτη».

Ανόητος τερματοφύλακας

Μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας

Στο 11,6% «σκαρφάλωσε» η ανεργία τον Ιούνιο του 2010.

Εκτίναξη της ανεργίας σε ακριτικές και τουριστικές περιοχές καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο, με το ποσοστό για το σύνολο της χώρας να φτάνει το 11,6% από 8,6% που ήταν τον ίδιο μήνα του 2009. ..............

Ρεπεράζ και τελευταίες πινελιές για το 'νησί'

«Έχουμε γίνει σχεδόν κρητικοί. Είμαστε ακόμη στην Πλάκα της Ελούντας για τα ρεπεράζ του σίριαλ και είναι τόσο φιλόξενοι οι άνθρωποι που δεν θέλουμε να φύγουμε’ είπε σήμερα η Μιρέλα Παπαοικονόμου που υπογράφει τη διασκευή του σεναρίου για τη σειρά το ‘Νησί’ που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Χίσλοπ. ...........................

Γιατί οι Γερμανοί βοήθησαν την Ελλάδα;

Όλα τα ελληνικά βιβλία του Project Gutenberg διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα.

Το Project Gutenberg, που ιδρύθηκε το 1971, είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων (αλλά και γενικότερα πολιτιστικών έργων) που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα (public domain) και την ευρύτερη δυνατή διάθεσή τους ως e-books σε μια σειρά από ανοιχτά πρότυπα αρχείων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2009 το Project Gutenberg είχε 32,000 αντικείμενα στη συλλογή του. ...............

Γραβάτες για μαθηματικούς και επιστήμονες της πληροφορικής!


Προετοιμασίες στις ΗΠΑ, για την 9η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Στις ΗΠΑ προετοιμάζουν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου - 9 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους - εν μέσω θρησκευτικής διαμάχης για το ενδεχόμενο καψίματος του Κορανίου, αλλά και για το χτίσιμο τζαμιού κοντά στο Σημείο Μηδέν (Ground Zero). ..........

3,2 δισ. ευρώ υστερούν τα έσοδα του οκταμήνου

Σε οριακά επίπεδα κινούνται οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ – Κατά 32,2% περιορίστηκε το έλλειμμα.
Επί ξυρού ακμής τα δημόσια έσοδα στο οκτάμηνο του έτους, θέτοντας εν αμφιβόλω την επίτευξη του Μνημονίου που προβλέπει τη μείωση του ελλείμματος στο 8,1% του ΑΕΠ. Πρόκειται για εξέλιξη που αναμένεται να απασχολήσει και τους ελεγκτές της τρόικας που έρχονται στην Αθήνα τη Δευτέρα εν όψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού για το 2011.
Τα έσοδα στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2010 παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης των 3,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που έχει ..........

«Η Ελλάδα θα οδηγείτο σε χρεοκοπία εάν εγκατέλειπε την Ευρωζώνη»

Δηλώσεις του Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Τ.
Η Ελλάδα θα οδηγείτο σε χρεοκοπία εάν εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και ακόμη και μια ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της θα μπορούσε να καταστήσει ανάπηρη την οικονομία της, δήλωσε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, σήμερα.
Ο Μπίνι χαρακτήρισε την ιδέα αποχώρησης της Ελλάδας από την .......

«Δεν φοβόμαστε την Μπάρτσα»

Ο Σεμπαστιάν Λέτο προσκαλεί τους φίλους του Παναθηναϊκού στο «Καμπ Νόου» για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα και συνάμα γνωστοποιεί τη συμβολή των οπαδών του «τριφυλλιού» στην ψυχολογία της ομάδας. ..........

Είστε επαγγελματίες;


Κάντε κλίκ εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση. (Μέγεθος αρχείου: 0.34MB)

Αποδεσμεύτηκε η β’ δόση του δανείου προς της Ελλάδα

Η δεύτερη δόση έχει ύψος 2,57 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε πως αποδέσμευσε τη δεύτερη δόση του δανείου του προς την Ελλάδα, ύψους 2,57 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η διάθεση του ποσού αυτού εγκρίθηκε από την ανώτατη αρχή λήψης αποφάσεων του ΔΝΤ, το συμβούλιο διοίκησής του, όπου εκπροσωπούνται 24 χώρες και ομάδες χωρών.

Ο Έλληνας χρειάζονταν τη σφαλιάρα του! … Τάδε έφη ….

Βασίλης Καρράς:

«Στα οικονομικά ο Έλληνας χρειαζόταν τη σφαλιάρα του, γιατί είχαμε ξεφύγει όλοι μας …
Τελικά η Ελλάδα μέσα από αυτή την κρίση θα βγει καλύτερη»