Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Διασύρθηκε (πάλι) o Δημήτρης Αβραμόπουλος...


Τα έχασε ο πρώην αρχηγός του «Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών» Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο Alter και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Στην κυριολεξία δεν ήξερε τι έλεγε. Είχε χάσει τον έλεγχο της συζήτησης και αυτό φαινόταν όχι μόνον απ' αυτά που έλεγε, αλλά και από την εικόνα του. Απίστευτες αρλούμπες με το γνωστό αδιάφορο στυλάκι. Η πρόταση της Ντόρας για de bate κατάφερε να διχάσει το δίδυμο των πρώην αρχηγών της «ΠΟΛ.ΑΝ» και του «ΚΕΠ». Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς απέρριπτε από την Πάτρα την πρόταση της Μπακογιάννη, ο Αβραμόπουλος ήταν ήξεις αφήξεις. Προσπαθούσε να κάνει την τούμπα χωρίς να διασυρθεί. Και, έπρεπε να κάνει τούμπα γιατί αυτός είχε προτείνει πρώτος το de bate. Ο Σαμαράς φοβάται να αναμετρηθεί στην τηλεόραση με την Ντόρα. Ο άνθρωπος που επικαλείται την κοινωνία και τον κόσμο, δειλιάζει να απευθυνθεί στο σύνολο του Ελληνικού λαού, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τον θεωρεί καταλληλότερο για αρχηγό της Ν.Δ. Πέραν του debate o Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τον μεσαίο χώρο του Καραμανλή, «κενό περιεχομένου», ενώ άφησε αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με την οργάνωση του κόμματος.

Τι φοβάστε, κύριε Σαμαρά;

«Ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας! Παράσταση για το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη!»
Τάδε έφη απόψε στο Αγρίνιο ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Και εμείς μείναμε… εμβρόντητοι από τα λεγόμενά του!
Διότι καταλάβαμε ότι… τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τη Ντόρα Μπακογιάννη σε ένα ζωντανό διάλογο, όπου ο καθένας θα κληθεί να αναμετρηθεί με τις απόψεις του άλλου…
Το «επιχείρημα» που επικαλέστηκε όχι μόνο δεν μας έπεισε, αλλά και μας έκανε να αναρωτηθούμε, εάν πραγματικά πιστεύει στη βάση της ΝΔ και στο δικαίωμά της να γνωρίζει τα πάντα για τον κάθε υποψήφιο και τις θέσεις του προτού κληθεί να αποφασίσει στις 29 Νοεμβρίου!
Το «επιχείρημα» δεν μας έπεισε, γιατί εάν κάποιοι δεν ήθελαν να γίνουν τα «εσωτερικά» της ΝΔ «τηλεοπτικό θέαμα» θα έπρεπε να αρκεσθούν στην καταστατική και παραδοσιακή εκλογή από το Συνέδριο του Κόμματος, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί, και να μη ζητούν απεγνωσμένα και ιδιοτελώς την «εκλογή από τη βάση»! Τώρα με όλα αυτά τα αλληλοκαρφώματα δεν δίνουν «παράσταση» για το ΠΑΣΟΚ; Ο νηφάλιος και πολιτισμένος διάλογος, που ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, θα τους… βλάψει;
Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Σαμαράς...
Προφανώς θεωρεί, ότι έχει «κλειδώσει» την εκλογή του, αφού τον στηρίζει αναφανδόν το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» και όλα τα εχθρικά προς τη ΝΔ συμφέροντα…
Όμως διαπράττει στρατηγικό λάθος!
Δείχνει να φοβάται το διάλογο, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.
Δείχνει να φοβάται ότι θα έλθουν στο φως όσα επιμελώς και δόλια διατηρεί στο σκοτάδι, ευελπιστώντας να «ξεγελάσει» τους ψηφοφόρους της 29ης Νοεμβρίου…
Γιατί, εάν δεν φοβάται, ας αποδεχθεί την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη και ας το αποδείξει!
Διότι η «φωνή της βάσης», που υποκριτικά επικαλείται όταν και όπως τον βολεύει, αξιώνει καθαρότητα, διαφάνεια και ντομπροσύνη.
Προσόντα που ο κ. Σαμαράς φαίνεται να εγκατέλειψε οριστικά πριν από 16 χρόνια, όταν ανέτρεπε την Κυβέρνηση της ΝΔ, παραδίδοντας την Ελλάδα στο ΠΑΣΟΚ και την Παράταξή του στη βαθειά κρίση…
Και αυτά δεν ξεχνιούνται.
Και χωρίς debate θα τα θυμόμαστε, κ. Σαμαρά… Δεν μπορείτε να μας κρυφτείτε…
ομάδα magazino

Δύο αποτυχημένοι αρχηγοί δεν κάνουν έναν επιτυχημένο!!!



Άρθρο-παρέμβαση του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Πιερίας κ. Νίκου Κάκκαλου.
Πάνε 12 χρόνια από την τελευταία φορά που μίλησα στην Κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. απευθύνοντας έκκληση στον τότε Πρόεδρο του Κόμματος, τον Κ. Έβερτ, να μην οδηγηθούμε στο έκτακτο Συνέδριο που θα εξέλεγε νέο αρχηγό, αν πρώτα δεν συζητούσαμε τα αίτια της εκλογικής ήττας του 1996 και δεν ξεκαθαρίζαμε τη σχέση μας με την διαπλοκή. Η πρότασή μου έπεσε στο κενό.
Σήμερα, αν και αποστασιοποιημένος εδώ και χρόνια από την ενεργό πολιτική, νοιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ δημοσία για ένα και μόνο λόγο. Από αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν. Γιατί έπρεπε να είναι σεμνότεροι και ταπεινότεροι και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ταλαίπωρο Νεοδημοκράτη αυτοί που με τις επιλογές τους και τις συμπεριφορές τους, τις πολιτικές και όχι μόνο, πλήγωσαν διαχρονικά την παράταξη και την οδήγησαν στην πρόσφατη εκλογική συντριβή.
Όποιος δεν εντρυφεί στο παρελθόν δεν μπορεί να εκτιμήσει το παρόν και ως εκ τούτου αδυνατεί να σχεδιάσει το μέλλον.

Ο Γεροντόπουλος μπλεγμένος και σε βατοπεδινά φιλέτα Χαλκιδικής



Ο πρώην βουλευτής Έβρου κ. Γεροντόπουλος είχε απασχολήσει την κυβέρνηση Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 2008 και σε μια υπόθεση αποχαρακτηρισμού εκτάσεως-φιλέτου στη Χαλκιδική που εμφανίζεται να ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου. 
Και πάλι το Βατοπέδι στο περιβάλλον Σαμαρά! Τότε, ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι η τροπολογία έφτασε στα χέρια του «από κατοίκους της περιοχής Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως»:«Πείτε με χαζό αλλά συμφέροντα δεν εξυπηρετώ Μου έδωσαν ένα κείμενο και το κατέθεσα». 

Ο Κ. Κιλτίδης επιβεβαιώνει παρεμβάσεις Γεροντόπουλου για προστασία της συλληφθείσας κτηνιάτρου στον Έβρο




Ο κ. Κ. Κιλτίδης επιβεβαιώνει την καταγγελία ότι: «ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, κ. Άκης Γεροντόπουλος, μου ζήτησε επανειλημμένα τη μη μετακίνηση της κτηνιάτρου από τη συγκεκριμένη υγειονομική υπηρεσία, παρότι η τοπική κοινωνία και όχι μόνο βοούσε για τα έργα και τις ημέρες της». Ύστερα από σωρεία καταγγελιών, η ελέγκτρια-κτηνίατρος συνελήφθη χθες να δωροδοκείται, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, για να επιτρέψει τη διέλευση φορτίου αλιευμάτων. Οι καταγγελίες είχαν φτάσει από τις 12 Ιανουαρίου 2009 και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκαλώντας την προσωπική παρέμβαση του τότε αρμόδιου υφυπουργού κ. Κώστα Κιλτίδη.
Από την πλευρά του ο κ. Γεροντόπουλος αρνήθηκε τη σχέση του με την κτηνίατρο. Ανταπαντώντας ο κ.Κιλτίδης τόνισε πως «ο κ. Γεροντόπουλος ψεύδεται, είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία η στενή σχέση που τον συνδέει με την εν λόγω ελέγκτρια»

Δοκιμαστική ήχηση συναγερμού αύριο Παρασκευή...




Οι σειρήνες του αυτόματου συστήματος συναγερμού θα ηχήσουν την παρασκευή το πρωί και για ένα λεπτό, από τις 11.00 έως τις 11.01, σε όλη την επικράτεια. 

Πρόκειται για δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος, στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής άσκησης ΤΑΑΣ «Αλέξανδρος – 2009».

Στηρίζει τη Ντόρα ο Νίκος Δένδιας

Τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση της πρόεδρου της Ν.Δ. ανακοίνωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, με σημερινή του δήλωση.  

«Η φιλελεύθερη και ανοιχτή στην κοινωνία πρόταση που προσωποποιεί η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η καλύτερη επιλογή για τη ΝΔ, η καλύτερη επιλογή για την ελληνική κοινωνία», δήλωσε.

Βild: Το νέο θαύμα του «Ρεχακλή»!

Θριαμβευτικά ήταν τα σχόλια της Γερμανικής εφημερίδας «Bild» για το νέο κατόρθωμα της Εθνικής μας και του Ότο Ρεχάγκελ.
Οι Γερμανοί αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια για τον συμπατριώτη τους Ρεχάγκελ, ενώ «έπλεξαν» το εγκώμιο των διεθνών μας, για το πάθος και τη θέληση που έδειξαν, προκειμένου να βρεθούν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
H «Bild», η οποία έχει τη είδηση της πρόκρισης της Εθνικής μας σαν βασικό θέμα στην ιστοσελίδα της αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστούμε και... αντίο, είπαν οι Έλληνες στη φιλοξενία της Ουκρανίας, αφού εκεί κατακτήθηκε η μεγάλη πρόκριση της Εθνικής του Ρεχάγκελ. Οι Έλληνες κατάφεραν και πάλι να εντυπωσιάσουν όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Να κάνουν ένα νέο άθλο. Ο άλλοτε τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με τη... δική του Ελλάδα και και θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 έχει να βρεθεί από το 1994. Άλλο ένα θαύμα του Ρεχακλή»!
Οι Γερμανοί έκαναν ειδική μνεία στον σκόρερ του «χρυσού» τέρματος Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ δεν ξέχασαν να αναφερθούν και στους ποδοσφαιριστές που είναι γνωστοί από τη θητεία τους στην Bundesliga: «Ο δεύτερος εθνικός «ήρωας» είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που σκόραρε από φανταστική μπαλιά του Σαμαρά. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε όμως και ο ...«Κολοσσός» Κυργιάκος, γνωστός από την παρουσία του στην Φρανκφούρτη, ο οποίος ήταν φανταστικός στην άμυνα. Μαζί με τον Ότο πάντως, γιόρτασαν και άλλο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στην Bundesliga. Πλιάτσικας, Γκέκας και Χαριστέας θα βρίσκονται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι».

Τοπ μόντελ κατά των κλιματικών αλλαγών


Έκκληση στους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, απηύθυνε το τοπ μόντελ Έλενα Κρίστενσεν, η οποία εκθέτει από σήμερα σε γκαλερί του Λονδίνου φωτογραφίες της με θέμα τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στο Περού.


Το μοντέλο που έγινε διάσημο στη δεκαετία του 1990 και σήμερα είναι φωτογράφος, πήγε στο Περού, χώρα καταγωγής της μητέρας της, για ν' αποτυπώσει με τη φωτογραφική μηχανή της τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στους Ινδιάνους της χώρας αυτής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam.


«Η Ιταλία τρώει τα παιδιά της»


«Η Ιταλία είναι η χώρα που τρώει τα παιδιά της», δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για το φεστιβάλ του Τορίνο, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα La Stampa.

«Αγαπώ την Ιταλία αλλά με θλίβει. Γιατί είναι η χώρα που οι γονείς τρώνε τα παιδιά τους, χωρίς να τους αφήνουν τίποτα και οι νέοι πρέπει να φεύγουν για να βρουν ευκαιρίες», δήλωσε ο Κόπολα του οποίου και οι τέσσερις παπούδες ήταν Ιταλοί και ο οποίος δηλώνει ότι αισθάνεται «100% Ιταλός».

«Για να έχεις μέλλον πρέπει να σε στηρίζουν οι γονείς σου. Αλλά οι Ιταλοί πατέρες είναι όπως τους εμφανίζω στις ταινίες μου. Θέλουν να κρατούν τα πάντα για τον εαυτό τους, τα χρήματα, τις γυναίκες, να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είναι ικανοί ακόμα και να 'κλέψουν' την αρραβωνιαστικιά του γιου τους, όπως συμβαίνει στο Tetro (η τελευταία ταινία του»

Οι γυναίκες έβγαλαν τον Τζόνι Ντεπ, ως πιο σέξι άντρα του πλανήτη


Τον τίτλο του πιο σέξι άνδρα στον πλανήτη κέρδισε φέτος ο διάσημος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, σύμφωνα με το περιοδικό People.
Ο Τζόνι Ντεπ διαδέχθηκε τον Αυστραλό Χιου Τζάκμαν ο οποίος κατείχε τη θέση του πιο σέξι άνδρα του κόσμου για το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο Τζόνι Ντεπ ψηφίστηκε ως ο πιο σέξι άνδρας όχι τόσο για τους ρόλους του σε ταινίες που τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό όπως οι «Πειρατές της Καραϊβικής», το «Sweeney Todd» καθώς και το πιο παλιό «Chocolat», αλλά περισσότερο για την πιο ήπια πλευρά που έχει δείξει στο κοινό ως πατέρας και σύζυγός.

Διεθνές Συμπόσιο για τον Καβάφη στην Αίγυπτο



«Η επίδραση του Καβάφη στις ευρωπαϊκές και μεσογειακές λογοτεχνίες» είναι το θέμα του 11ου Διεθνούς Συμποσίου Καβάφη 2009 που θα γίνει στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια (9 και 10 Δεκεμβρίου 2009, αντίστοιχα). Στη διάρκεια του συμποσίου θα τιμηθούν Έλληνες και Αιγύπτιοι λογοτέχνες και μεταφραστές και θα δοθεί μεγάλη συναυλία στην Όπερα του Καΐρου με σολίστ τον Δημήτρη Σγούρο.

Το Συμπόσιο για τον Καβάφη διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Παράρτημα Αλεξάνδρειας, η Ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, οι ελληνικές κοινότητες Καΐρου και Αλεξάνδρειας και οι Άχμαντ Ετμάν, καθηγητής του Πανεπιστημίου Καΐρου, ελληνιστής, Ιμπραχίμ ελ Μοάλεμ, Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης, Μωχάματ Σαλμάουι, Πρόεδρος της Ένωσης Αιγύπτιων συγγραφέων, Σάλαχ Φαντλ, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Καΐρου.

«Υπό την προστασία» στελέχους του Σαμαρά η διεφθαρμένη ελέγκτρια-κτηνίατρος στον Έβρο

Όλα τα «καλά παιδιά» έχει μαζέψει στο περιβάλλον του ο Αντώνης. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες προεκτάσεις. Η κυρία απαιτούσε από παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πριν λίγους μήνες, όταν ακόμα κυβερνούσε η ΝΔ, να «καθαρίσουν» το όνομά της από υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες και πάλι ήταν μπλεγμένη. Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Voria αναφέρεται:
"Ύστερα από σωρεία καταγγελιών, ελέγκτρια-κτηνίατρος συνελήφθη χθες να δωροδοκείται, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, για να επιτρέψει τη διέλευση φορτίου αλιευμάτων. Η σύλληψη έγινε μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (Σώμα των αδιάφθορων). Σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών στο Voria.gr, η συλληφθείσα κτηνίατρος ακολουθούσε συγκεκριμένη εκβιαστική τακτική εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, απαιτώντας «γρηγορόσημο» από 50 έως 500 ευρώ ανάλογα με το εμπόρευμα. Όποιος δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις της, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, εξαιτίας διάφορων προφάσεων που έβρισκε η κτηνίατρος, έβλεπε το φορτίο του με τα αλιεύματα να καθυστερεί χαρακτηριστικά στον έλεγχο, ακόμα και να σαπίζει στα φορτηγά. Αντίθετα, φορτίο με αλιεύματα αποκτούσε άδεια διέλευσης, έστω κι αν αυτά δεν πληρούσαν τα ποιοτικά κριτήρια της Ε.Ε.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πέρα από το κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους εμπόρους, το θέμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία σχετικά με τους ελέγχους ποιότητας των τροφίμων στους μεθοριακούς σταθμούς. Εκθέτει μάλιστα τη χώρα διεθνώς, αν αναλογιστεί κανείς πως το εν λόγω σημείο είναι η βασική-και μέχρι την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. η μοναδική-πύλη εισόδου τροφίμων από την Ασία στην Ευρώπη".
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η ελέγκτρια του τελωνείου των Κήπων, που οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, δρούσε υπό την υψηλή προστασία γνωστού πολιτικού προσώπου της περιοχής, που πρόσκειται στη ΝΔ.

Αντωνακαιάδα :23 Μαΐου 1994. 3 επισκέπτες στα Χανιά. Η Ρούλα, ο Αντωνάκης και ...... ο σεισμός!


Αντωνάκη! Έχεις μήνυμα από τα Χανιά!
Στις 23 Μαΐου του 1994, είχαμε 3 υψηλότατους επισκέπτες στα Χανιά. Παραλίγο να μην αντέξουμε, το ειδικό βάρος της υψηλότητας τους. Κινδυνέψαμε να βουλιάξουμε, στο Κρητικό και στο Λυβικό πέλαγος. Τίγκα στα σύννεφα καπνού και χρυσόσκονης!
Πρώτη επισκέπτρια ήταν Ρούλα. Η Κορομηλού. Του «πρωινού καφέ». Στα παχιά καϊμάκια του. Τηλεοπτική ατραξιόν. Στο παλιό λιμάνι. Τα κοριτσόπουλα και οι κυρίες που σέβονταν το κύρος της τηλεθέασης τους, πατείς με πατώσε.
Δεύτερος επισκέπτης ο Αντωνάκης. Ποιος Αντωνάκης; Ένας είναι ο Αντωνάκης. Ο Σαμαράς! Που τόλμησε ως αρχηγός της «Πολιτικής Άνοιξης», να κατέβει προεκλογική περιοδεία στα Χανιά. Στα λημέρια του Μητσοτάκη! Παραμονές των Ευρώ-εκλογών!!
Από νωρίς το πρωί είχε κάποιες επαφές στη Κίσσαμο και στο Σέλινο. Γύρισε λίγο πριν το μεσημέρι στη πόλη των Χανίων. Για συνέντευξη τύπου. Αν θυμάμαι καλά.
Την ώρα που έφτανε στη Πλατεία των Νέων Καταστημάτων, μέσω της Οδού Κυδωνίας, ήρθε και ο τρίτος επισκέπτης. Απρόσκλητος και κυρίως ύπουλος. Ήταν ο Εγκέλαδος! Ταρακούνημα γερό. 6,1 Ρίχτερ. Για πάνω από 30 δευτερόλεπτα.
Ακολούθησε ο χαμός. Τα πάντα ήρθαν και έφυγαν. Βόλτα με μπακ γκράουντ βουητό. Ο κόσμος βγήκε όπως όπως στους δρόμους. Τα αυτοκίνητα σταμάτησαν.
Η κουρσάρα του Αντωνάκη, με τον Αντωνάκη και τους συνοδούς του, εγκλωβίστηκε ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο. Επειδή το αυτοκίνητο, θα είχε καλές αναρτήσεις, καλά λάστιχα και άριστο οδηγό, δεν είχαν καταλάβει το σεισμό! Είδαν τον κόσμο, τα σταματημένα αυτοκίνητα και νόμισαν ότι τους είχαν ετοιμάσει υποδοχή. Βγήκε ο Αντωνάκης από το αυτοκίνητο, με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και τα χέρια απλωμένα. Ως μεγάλος ηγέτης. Να αγκαλιάσει οπαδούς και υπηκόους.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μία κυρία, από αυτές που έρχονται από την ύπαιθρο μια δυο φορές το χρόνο στη πόλη, δραπέτης του λιμανιού, στολισμένη και βαμμένη σα λατέρνα και που είχε αγκαλιάσει μία κολώνα της ΔΕΗ, για να μη πέσει, από το ταρακούνημα του σεισμού, συνήλθε από το σοκ και άρχισε να τσιρίζει με όλη της τη δύναμη.
- Πάνα-ζζζζίιιιιιιιιιιιι- αααα μου σεισμός! Θέ μου τα κοπέλια μου!
Τότε κατάλαβε ο Αντωνάκης ότι δεν ήταν υποδοχή, αυτό που του συνέβη. Μαζεύτηκε άρον άρον ζεματισμένος και ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο. Περίμενε να ξεμπλοκάρει ο δρόμος και έφυγε. Από τότε δεν τον ξανάδαμε στα Χανιά. Όχι, δεν μας έλειψε το πολιτικό του κύρος. Έχουμε άλλα, ντόπια πιο βαριά και αβάσταχτα κυριλίκια. Που μας φτάνουν και μας ξεπερισεύουν…….

Αφήνουμε στην άκρη το παρελθόν...

  • Την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου δεν συγκρούεται η Νέα Δημοκρατία με την Πολιτική Άνοιξη...
  • Την Κυριακή ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ για το παρόν και το μέλλον μας
  • Θέλουμε η Νέα Δημοκρατία να εκπληρώσει το χρέος της απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία;
  • Θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι αποδεκτή από όλους τους Έλληνες;
  • Την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές.
  • Ο κ.Σαμαράς πιστεύει ότι μια Νέα Δημοκρατία που θα απευθύνεται στα δεξιά της είναι μια σωστή Νέα Δημοκρατία.
  • Είναι όμως;
  • Μπορεί η Νέα Δημοκρατία με τους ψήφους του ΛΑΟΣ να ξαναγίνει Κυβέρνηση;
  • Φυσικά και δεν μπορεί, είναι η απάντηση!
  • Με την Ντόρα Μπακογιάννη η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο πολιτικός χώρος που θα απευθύνεται στον "μεσαίο" χώρο, στην ευρύτερη κοινωνία, στον απλό πολίτη, σε όλους εμάς.
  • Γιατί θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία ΔΥΝΑΤΗ!
  • Γιατί θέλουμε η Νέα Δημοκρατία να επιστρέψει σύντομα στην εξουσία και να διορθώσει τα λάθη της.
  • Γιατί θέλουμε η Νέα Δημοκρατία να είναι αποδεκτή από το μεγαλύτερο φάσμα της Ελληνικής Κοινωνίας.
  • Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας!
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για να συνεχίσει το έργο του Καραμανλή και να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν.

Επεισόδιο στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Μεσολόγγι... Τοπικό Κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. θέλησε να θυμίσει το 1993 στο κ. Σαμαρά

Άναυδοι έμειναν οι υποστηριχτές και η συνοδεία του Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγο στο Μεσολόγγι όταν κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης του υποψηφίου προέδρου, τοπικό στέλεχος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Τ.Ο Μεσολογγίου της Ν.Δ. Χ. Καλομαμάς διέκοψε τον κ. Σαμαρά την ώρα που μιλούσε προσπαθώντας να κάνει αναδρομή των γεγονότων του 1993. Στην αίθουσα αρχικά υπήρξε μια αμηχανία η οποία μετατράπηκε σε οργή των υποστηριχτών του κ. Σαμαρά καθώς θεώρησαν ότι το τοπικό στέλεχος επιτίθεται στον υποψήφιο αρχηγό. Ο πρώην πρόεδρος της Τ.Ο. Μεσολογγίου ανέβηκε στο έδρανο που μιλούσε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος προσωπικά στον ίδιο άρχισε να θυμάται τα παλιά…. Το γεγονός προκάλεσε όπως προείπαμε την οργή των άλλων οπαδών οι οποίοι του ζητούσαν να κατεβεί , αυτός αντέδρασε και αμέσως απειλήθηκε σύρραξη ενώ ο κ. Σαμαράς παρακολουθούσε αμήχανος. Όπως λέγεται ο κ. Καλομαμάς είχε επιτεθεί το 1993 στον σημερινό υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. όταν ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε τη πόλη του Μεσολογγίου ως πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ και σύμφωνα με φήμες είχε τραυματίσει τότε τον κ. Σαμαρά!

EYTΥΧΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ!!!...

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ:

ΔΕΝ θα έχουμε
πάγωμα μισθών!
ΔΕΝ θα έχουμε
αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης!
ΔΕΝ θα έχουμε
μείωση συντάξεων!
ΔΕΝ θα έχουμε
έκτακτες εισφορές και αύξηση φόρων!

Δόξα τω Θεώ!!!

Ο Σαμαράς δεν… τόλμησε να πατήσει στο «γαλάζιο κάστρο» της Ναυπάκτου! Φταίει ο κακός του ο καιρός…

Μεγάλη… στεναχώρια προκάλεσε στον κομματικό Δήμαρχο Ναυπάκτου της Ν.Δ. Θ. Παπαθανάση (φανταζόμαστε δηλαδή) το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν επισκέφτηκε την πόλη του. Ο «Ντοράκιας», όπως τον θέλουν οι πληροφορίες, Δήμαρχος είχε οργανώσει -άσχετα με την προτίμηση- κατάλληλη υποδοχή στον υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ… Μάλιστα ο Δήμαρχος, μάθαμε, θα δώριζε συμβολικά στο κ. Σαμαρά (έτσι τουλάχιστον λένε οι κακές γλώσσες) ως αναμνηστικό την περιβόητη βίδα που έφαγε από οργισμένο ψηφοφόρο της ΝΔ ο Σαμαράς στη Ναύπακτο το 1993!
Τελικά η… ομίχλη που επικρατούσε στην Αλεξανδρούπολη καθυστέρησε την αναχώρηση του κ. Σαμαρά για 2 ώρες και έτσι το πρόγραμμά του στο νομό τροποποιήθηκε και ξεκινάει με επίσκεψη στο Μεσολόγγι !

Σκληρή επίθεση της Ντόρας στο ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την εξής δήλωση για την οικονομία:

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παραβίασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ανακοινώνοντας πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι εξήγγειλε προεκλογικά ακριβώς το αντίθετο. Η κοινή γνώμη διαπιστώνει ταχύτερα απ` ό,τι οποιοσδήποτε ανέμενε ότι στα οικονομικά θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρή προετοιμασία. Κινείται αλλοπρόσαλλα κάνοντας ταυτόχρονα παροχές και περικοπές και επιχειρώντας να μειώσει το έλλειμμα του 2010 φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009 με αλχημείες.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση. Με μηδενικά ανακλαστικά, καθυστερήσεις και ημίμετρα εξακολουθεί να επιλέγει τις εντυπώσεις έναντι της ουσίας. 50 ημέρες μετά, και δεν έχει στελεχώσει θέσεις-κλειδιά του Δημοσίου.

Η μόνη τους ελπίδα – και γι' αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ τα έχει δώσει όλα εναντίον μου – είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Γελάστηκαν. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ

ΘΡΑΣΟΣ ΘΡΑΣΟΣ ΘΡΑΣΟΣ....ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ...

Ο Σαμαράς στη Ναύπακτο την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.


Στις 12:00μμ στο Δημαρχείο, όπου θα τον υποδεχτεί ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης.
Ας υποστηρίζει Ντόρα αυτός...
Μετά θα συναντηθεί με φίλους και οπαδούς του στο
ξενοδοχείο ΑΚΤΗ.

16 χρόνια μετά ο Σαμαράς επιστρέφει στο κάστρο της ΝΔ, τη Ναύπακτο.
Τότε ο Σαμαράς ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ είχε έρθει παραμονές βουλευτικών εκλογών για να μιλήσει στην πλατεία Φαρμάκη.
Τι το ήθελε;
Άπειρος κόσμος είχε μαζευτεί στην πλατεία.

Πολύ πάθος, πολύ παλμός, ατελείωτη ένταση...
Αλλά όχι υπέρ του σημερινού υποψήφιου!
Ήταν λίγο μετά από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ήταν η μέρα που η δεξιά παράταξη έγραψε ιστορία, μέσα στην έδρα της, τη Ναύπακτο!

Αυτές ήταν εποχές, ωραία χρόνια: Κράμερ εναντίον Κράμερ, με νότες φιλελευθερισμού.
  • Θυμάται άραγε ο Σαμαράς τα αυγά που του "χάρισαν"τα στελέχη της ΝΔ το 1993 στην ίδια πόλη; Του τα πετάγανε όταν πήγε να ανεβεί στην εξέδρα για να μιλήσει... Αναγκάστηκε να κρυφτεί σε ένα από τα σπίτια της πλατείας για να γλιτώσει! Μετά του τα πετάγανε όποτε άνοιγε το παντζούρι του συγκεκριμένου σπιτιού. Ακόμα θυμούνται οι Ναυπάκτιοι έναν μετέπειτα δήμαρχο της ΝΔ να πετάει αυγά με μανία προς το συγκεκριμένο μπαλκόνι!
  • Θυμάται άραγε ότι ΠΑΣΟΚοι σχημάτισαν αλυσίδα γύρω από του και τον πήγαν με ασφάλεια στο αυτοκίνητό του φωνάζοντας "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Ενωμένο δυνατό" εν μέσω των συγκεντρωμένων οπαδών της ΝΔ που δεν είχαν ακόμα ξεπεράσει την πτώση του Μητσοτάκη;
  • Κάποιοι Ναυπάκτιοι θυμούνται το βουρκωμένο βλέμμα της συζύγου του όπως το είδαν μέσα από το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου, καθώς το ζεύγος τράπηκε σε φυγή μπας και γλιτώσουν από τους Ναυπάκτιους νεοδημοκράτες - που τότε πίνανε νερό στο όνομα του Μητσοτάκη.
***
Την Πέμπτη θα είναι μάλλον πιο ήπια τα πράγματα. Άλλωστε δεν θα μαζευτεί και τόσος κόσμος όσο το 1993. Γιατί κάνω αυτή την εκτίμηση;
Επισκέπτεται υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ το κάστρο της δεξιάς παράταξης και θα κάνει συγκέντρωση στο... ΑΚΤΗ? Το ΑΚΤΗ έχει μηδενική χωρητικότητα, 40 άνθρωποι δεν μπορούν να μαζευτούν εκεί. Ούτε την Παπαχαραλάμπειο αίθουσα; Ούτε μια πλατεία;
Αν είχε έρθει ο ΓΑΠ ή ο Βενιζέλος το 2007 στη Ναύπακτο, οι ΠΑΣΟΚοι δεν θα χώραγαν ούτε σε πλατεία, όχι στο ΑΚΤΗ. Και ας πήγαιναν μόνοι οι
μισοί στην κάθε εκδήλωση τότε!

Facebook: Το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης «ψηφίζει» Ντόρα!

Ακούμε και διαβάζουμε πολλά για «δημοσκοπήσεις», διαδικτυακές «ψηφοφορίες-μαϊμού», κλπ.. Όλα αυτά κάποιοι τα αποδέχονται, οι περισσότεροι όμως στέκονται επιφυλακτικοί, μετά και τα τελευταία «στραπάτσα» των εταιρειών στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιούνη με τα exit polls…
Υπάρχει όμως ένας χώρος στο Ίντερνετ που έχει πλέον καθιερωθεί ως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, το
Facebook. Είναι ο πρώτος σε επισκεψιμότητα και στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου έρχονται… τρίτοι σε όλη την Ευρώπη ως προς τη συμμετοχή τους σ’ αυτόν!
Μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν ως ένα ενδεικτικό “crash test” ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους για την ηγεσία της ΝΔ, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά, ο αριθμός των «υποστηρικτών» τους στις αντίστοιχες επίσημες σελίδες τους στο Facebook. Τα μέχρι τώρα δεδομένα καταγράφουν συντριπτική υπεροχή της κ. Μπακογιάννη έναντι του αντιπάλου της. Συγκεκριμένα, η Ντόρα διαθέτει αυτή την ώρα 9.126 υποστηρικτές, ενώ ο κ. Σαμαράς 3.935! Η αναλογία είναι 2,3/1…
Επομένως,
το Facebook «ψηφίζει» Ντόρα! Και μάλιστα χωρίς… αντίπαλο!

Ο Κύρτσος στον κόσμο του!


Αυτός βλέπει τη θετική πλευρά της οικονομικής πολιτικής του φίλου του Γιώργου.  Η φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αυτούς που υποτίθεται "κατέστρεφε" η πολιτική του Καραμανλή και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, φέτος και πέρυσι! Έτσι έλεγε πριν λίγους μήνες. Τώρα στηρίζει Γιώργο! Δεν υπάρχουν πλέον φτωχοί, συνταξιούχοι, .......... εργαζόμενοι!!! Απίστευτη υποκρισία. Απίστευτος φαρισαϊσμός!

Είδηση βόμβα!



Έχουν καταντήσει σήριαλ τα τηλεφωνήματα αγνώστων για ….. βόμβες σε live εκπομπές του ΑΝΤ1. Τη μια στο XFactor την άλλη στις αηδίες του Uri Geller.

Σε λίγο στον ΑΝΤ1 θα χρειάζονται πυροτεχνουργούς σε 24ωρη βάση αν και πολλοί υποψιάζονται διαφημιστικά κόλπα .

Πάντως δεν εντυπωσιάζεται κανένας πια, με τις διακοπές εκπομπών από τηλεφωνήματα για βόμβες. Κατάντησε κουραστικό και έγινε μεταδοτικό! Παίρνουν όλοι στον ΑΝΤ1 για να «βάλουν» βόμβα! Έτσι όπως πάμε σύντομα θα «χτυπήσουν» και το δελτίο του Ευαγγελάτου! 


Ντόρα καλεί σε Τηλεμαχία Σαμαρά και... συνιστώσες...

Το παρασκήνιο των συζητήσεών της με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, προτού ο πρώην Υπουργός Υγείας συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά, αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σεβαστή την επιλογή Αβραμόπουλου να μην συνταχθεί μαζί της, σημείωσε ωστόσο ότι «διάλεξε να είναι η δεύτερη συνιστώσα του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τονώσει το κεντρώο προφίλ του». Επανέλαβε ότι επιθυμεί τηλεμαχία, όχι μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εφόσον το επιθυμεί ο τελευταίος. Συνεχίζοντας τις αναφορές της στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι δεν ξέρει τι του υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συνταχθεί μαζί του, επεσήμανε όμως ότι οι δυο τους εμφανίζονται ως δίδυμο. Σε ερώτηση για το αν η ίδια παζάρεψε αξιώματα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, δήλωσε ότι η συζήτησή με τον πρώην Υπουργό Παιδείας είχε πολιτικά χαρακτηριστικά.

Τέρμα η "περίοδος χάριτος" για το ΠΑΣΟΚ. Και πάλι στους δρόμους...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου, καθώς οι συμβασιούχοι έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και ετοιμάζονται για την προγραμματισμένη τους πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν η Σταδίου, η Βασ.Σοφίας και η Πειραιώς.
Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν:
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την κήρυξη απεργίας από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή από την ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

Επέστρεψε τα βιβλία με 50 χρόνια καθυστέρηση!!!

Έκπληκτη έμεινε μια βιβλιοθηκονόμος ενός σχολείου στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, όταν ανοίγοντας ένα δέμα αντίκρισε δύο βιβλία, τα οποία ένας παλιός μαθητής του σχολείου είχε καθυστερήσει να επιστρέψει περίπου 50 χρόνια. Μέσα στο δέμα εκτός από τα βιβλία υπήρχε και μια επιταγή 1.000 δολαρίων για να καλυφθεί το χρηματικό πρόστιμο που είχε προκύψει από την καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τη βιβλιοθηκάριο Georgette Bordine τα στοιχεία δανεισμού των 2 βιβλίων δεν υπάρχουν πια έπειτα από τόσα χρόνια καθώς ο ανώνυμος μαθητής τα δανείστηκε το 1959.
Σύμφωνα με τη συνοδευτική επιστολή τα βιβλία είχαν πακεταριστεί κατά λάθος κατά τη διάρκεια μετακόμισης της οικογενείας του μαθητή σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ και τα 1000 δολάρια αντιστοιχούσαν στο πρόστιμο των 2 σεντς για κάθε μέρα καθυστέρησης, ενώ τα επιπλέον 255 δολάρια ήταν για την περίπτωση που το πρόστιμο είχε αυξηθεί.
Σύμφωνα με τη βιβλιοθηκάριο τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης, σε βιβλία ενώ τα 2 βιβλία θα επιστρέψουν στο παλιό τους ράφι...

Το γέλιο προτιμά τις ξανθιές...

Περπατάνε δύο ξανθιές στο δρόμο και περνάνε από ένα μαγαζί που πούλαγε καθρέφτες. Βλέπει λοιπόν η πρώτη μέσα σε ένα καθρέφτη και λέει:
- Είμαι σίγουρη ότι κάπου έχω ξαναδεί αυτήν εκεί μέσα.
- Κάνε στην άκρη να δω, λέει η άλλη.
Πάει κοιτάει και της λέει:
- Βρε ηλίθια, εγώ είμαι...

Θα αναγκασθεί τελικά ο κ. Σαμαράς να πάρει θέση για το Σκοπιανό;

Η Ντόρα τον στριμώχνει για να πάρει θέση......
Ο Αντώνης Σαμαράς το 1993 έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν δέχτηκε την ονομασία «Σλαβομακεδονία» για τα Σκόπια.
Το 1995 στήριξε τον Στεφανόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας προσφέροντας έτσι στον Παπανδρέου τη δυνατότητα να συνεχίσει να κυβερνά έστω και από το κρεβάτι του Ωνασείου, επειδή η Ν.Δ. δεν είχε, όπως έλεγε τότε, μεταβάλει τη στάση της στο Σκοπιανό.
Από τότε όμως που μπήκε στην κυβέρνηση άλλαξε τροπάριο και δήλωνε ότι υιοθετεί πλήρως την πρωθυπουργική και κατ΄ επέκταση κυβερνητική πρόταση για σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και μία χρήση μέσα - έξω.
Χθες η Ντόρα τον στρίμωξε, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα ποια είναι η θέση για το Σκοπιανό.
Παράλληλα τον κάλεσε σε ντιμπέιτ. Ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να ... συρθεί σε αυτό και εκεί θα υπάρξουν πολλές και μεγάλες "αποκαλύψεις".
Αν παραδεχτεί ότι μετέβαλε την άποψή του στο πέρασμα των χρόνων, τότε θα αποδεχτεί ότι δεν έριξε τη Ν.Δ. για ... εθνικούς λόγους αλλά για ... προσωπικούς.
Κι εκεί θα έλθουν στο φως τόσα και τόσα...

Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά και .... ψηφίζει Σαμαρά!

Ο Λαλιώτης δεν έχει ξεπεράσει καθόλου το στραπάτσο που έχει πάθει από το Μητσοτάκη. Ο εμπνευστής των χυδαίων επιθέσεων κατά του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει έρθει πολλές φορές σε πλήρη αντιπαράθεση με τον Κρητικό πολιτικό. 
Παρά τις καταδικαστικές εις βάρος του αποφάσεις των δικαστηρίων, δε μπορεί να χωνέψει την ήττα του σε βασικές επιλογές που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια. Είχε κάμει καραμέλα τη Mayo. Με το γνωστό ειρωνικό του χαμόγελο βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε να επαναφέρει τα τελευταία 18 χρόνια ξανά και ξανά το ίδιο θέμα. Ακόμα και στο κόμμα του τον βαρέθηκαν. Ούτε οι σύντροφοι του θέλουν να μπερδεύεται στα πόδια τους. Τουλάχιστον αυτήν την περίοδο, όπως γνωρίζουμε! Εξάλλου αυτή την εποχή ασχολείται με τον ….. Αντώνη. 
Όπως μαθαίνουμε ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον συντοπίτη του «υποψήφιο»! Έτσι έγινε αντιληπτός στο «Φίλιον» στο Κολωνάκι να προπαγανδίζει στους παριστάμενους, τις ιδιαιτερότητες που έχει τυχόν νίκη του Σαμαρά αλλά και τα οφέλη εξ’ αυτής, στο ….. Πασόκ. Ναι καλά ακούσατε. Το Πασόκ ωφελείται τα μάλα από τη «νίκη Σαμαρά»…. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν μπορεί να παραδεχτεί την ήττα του στο θέμα της Mayo και άρα έχει παραπάνω λόγους να «στηρίξει» Σαμαρά!

Παγκόσμια Ελλάδα!



Πάγωμα μισθών και συντάξεων. Ο Καραμανλής δικαιώθηκε ιστορικά!




Παγωμάρα!


Πολύ καλό το πρωτοσέλιδο της "Αυγής"!
ΠΑΓΩΣΑΜΕ......

Άρον-άρον σβήνουν τα «ίχνη» του… «εγκλήματος»…


Οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά επενδύουν πολλά στον… «πατριωτισμό» του εκλεκτού τους, επιχειρώντας να πείσουν τους πολίτες, ότι είναι «ανένδοτος» στα εθνικά θέματα, ότι είναι έξω από «περίεργες» διαπλοκές με διεθνή κέντρα στρατηγικής και κυβερνητικής, όπως η περίφημη «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ», κλπ.
Όμως, το παρελθόν του κ. Σαμαρά είναι «στιγματισμένο» (καθώς υπήρξε «παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Ελλάδα»…) και έτσι είχε καταγραφεί αυτολεξεί στο «βιογραφικό» του, όπως το διαβάζαμε μέχρι πριν από λίγο καιρό στη Wikipedia. Λέμε «μέχρι πριν από λίγο καιρό», γιατί τις τελευταίες μέρες, κάποια… αόρατη χειρ «επεξεργάστηκε» την εν λόγω καταχώρηση στο δημοφιλές εγκυκλοπαιδικό site, μεταβάλλοντας τη διατύπωση σε κάπως πιο «ανώδυνη» για τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΝΔ… Έτσι, τώρα διαβάζουμε: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας και έχει συμμετάσχει σε μία συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα, το 1999».
Για… κακή τους τύχη όμως, η τοπική εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ» της Μεσσηνίας (ιδιαίτερης πατρίδας του κ. Σαμαρά) έχει διασώσει την αρχική διατύπωση που… εξαφανίστηκε από τη Wikipedia, και η οποία είναι: «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού, καθώς και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας, όπως επίσης και παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ»… Κάντε κλικ στις εικόνες για του λόγου το αληθές.
Τώρα εμείς τι να πούμε…; Ότι κάποιοι έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για να σβήσουν τα… «ίχνη του εγκλήματος»;

Εφημερίδεεεεςςς!!! Παγώσαμε...



Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ

Πολύ καλή η Ντόρα στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις



Μία χθες στο δελτίο του Alter και μία σήμερα στην πρωινή ζώνη του Mega.
Άσχετα από πολιτική τοποθέτηση πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ντόρα γράφει στο γυαλί. Πολύ καλή, άμεση, άνετη ακόμα και στις δύσκολες ερωτήσεις. Τα απαντά όλα ενώ ο Αντώνης στα δύσκολα …. δεν απαντά (δύο φορές είπε στον Χατζηνικολάου :θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω!).
Αυτό που πέρασε στην κοινωνία είναι ότι ζητά debate. Με όλους τους υποψήφιους προέδρους ….. "ακόμα και ο Αβραμόπουλος αν θέλει νάρθει". Η πλευρά Σαμαρά δεν απαντά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον ακριβώς είναι σίγουροι να έρθουν σε απευθείας αντιπαράθεση με τη Ντόρα και μπροστά στις κάμερες.
Ενδιαφέρουσα πάντως η πρόταση Ντόρας για debate. Δεν έχει ξαναγίνει. Κάτι μου λέει ότι βρέθηκε το αντίδοτο στο επιχείρημα Σαμαρά που ζητούσε ψηφοφορία από φίλους και μέλη του κόμματος. Τώρα η Ντόρα ζητά διάλογο μπροστά στα μάτια του κόσμου γιατί είναι σίγουρη για τις απόψεις της και έχει πάρει τις αποφάσεις της.

1,5 εκατομμύριο Έλληνες διαβάζουν blogs


Είναι καθεστώς τα blogs στην Ελλάδα πια. Γράφουν τη δική τους ιστορία. Τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι έχουν κουράσει τον κόσμο και οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι κάθε μέρα παίζονται παιχνίδια εξουσίας, εκβιασμών, πιέσεων και εντυπώσεων στα δελτία των ειδήσεων. Κυρίως εντυπώσεων. Οι πολίτες αντιδρούν και κατευθύνονται στα ιστολόγια (ατομικά και συλλογικά)και στην κοινωνική δικτύωση, εκεί που εκφράζονται προσωπικές απόψεις ή ερμηνεύουν τα τεκταινόμενα μέσα την δική τους οπτική γωνία. Ακόμα και τα δημοσιογραφικά blogs έχουν τεράστια επιτυχία κυρίως εξαιτίας της αμεσότητας και της εύκολης προσβασιμότητας που έχουν.
Στην ελληνική blogόσφαιρα υπάρχουν πάνω από 70.000 ιστολόγια. Και πάνω από 10.000 τακτικούς bloggers. Τα περισσότερα blogs είναι εξειδικευμένου αντικειμένου ή προσωπικής άποψης. Κυριαρχούν τα ενημερωτικά σε αναγνωσιμότητα και οι κυρίαρχες ηλικιακές ομάδες αναγνωστών είναι : α. 13-17 , β.18-24 , γ.25-34. Πολύ νεολαία γι’ αυτό σφύζει από ζωή. Βέβαια στα ενημερωτικά παίζει σπουδαίο ρόλο η ομάδα 34-45……  

Το χρυσό γκολ του Σαλπιγγίδη


Ο καιρός σήμερα... 19 Νοεμβρίου 2009

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 21 στην Ήπειρο, από 4 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 22 - 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 19 - 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα νοτιότερα τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις και πιθανόν τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 - 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες ασθενείς και τοπικά στο Ν. Ευβοϊκό μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ξέρατε ότι...

  • Ο αριθμός των εν ζωή ανθρώπων πάνω στη Γη σήμερα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό όλων των νεκρών ανθρώπων στα χρονικά.
  • Η Ρωσία έχει τα περισσότερα κινηματοθέατρα απ' όλο τον κόσμο.
  • Ο Ναπολέοντας φοβόταν τις γάτες.
  • Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό.
  • Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν είχε ομφαλό, καθώς του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επέμβασης.
  • Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να χωρέσει μέσα στα σύνορα του Τέξας.
  • Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει. Βρέθηκε μέλι στους τάφους των Αιγυπτίων Φαραώ, το οποίο δοκίμασαν οι αρχαιολόγοι και δήλωσαν ότι ήταν βρώσιμο.
  • Το συνολικό βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού των μυρμηγκιών είναι μεγαλύτερο από το συνολικό βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.
  • Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η IBM κατασκεύασε μετρητικές μηχανές, τις οποίες χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να μπορέσουν να οργανώσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Κάθε σταγόνα θαλασσινού νερού περιέχει περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα χρυσού.
  • Τα Ιμαλάια καταλαμβάνουν το 1/10 της συνολικής επιφάνειας της Γης.
  • Ένα πακέτο κράκερ την ημέρα αντιστοιχεί σε 5 λίτρα μαγειρικού λαδιού το χρόνο.
  • Ο πίνακας της Μόνα Λίζα ήταν κρεμασμένος στην κρεβατοκάμαρα του Ναπολέοντα.
  • Σε πάνω από το 90% των συντριβών αεροσκαφών υπάρχουν επιζώντες.
  • Οι πόρνες στη ρωμαϊκή εποχή χρέωναν την αντίστοιχη τιμή 8 ποτηριών κόκκινου κρασιού.

Σαν σήμερα... 19 Νοεμβρίου

1862: Η Εθνική Συνέλευση αποφασίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εκλογή νέου βασιλιά, μετά την έξωση του Όθωνα.

1924: Αποτυγχάνει στρατιωτικό κίνημα των Λούφα και Ντερτιλή κατά της κυβέρνησης Μιχαλακόπουλου.

1942: H Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι σοβιετικοί υπό τον στρατάρχη Ζούκωφ περνούν στην αντεπίθεση κατ' εφαρμογή της επιχείρησης Ουρανός.

1958: Εγκαινιάζεται ο χλοοτάπητας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με φιλικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι νικούν 1-0 με γκολ του Ηλία Υφαντή.

1977: Ο αιγύπτιος πρόεδρος Ανουάρ Ελ Σαντάτ επισκέπτεται το Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη αιγύπτιου και γενικότερα άραβα ανώτατου αξιωματούχου στο εβραϊκό κράτος.

1979: Ο ρόκερ Τσακ Μπέρι αποφυλακίζεται, μετά την έκτιση της ποινής του για φοροδιαφυγή.

Γιατί οι Νεοδημοκράτες δεν θα ψηφίσουν Αντώνη Σαμαρά;

  • Δεν μπορούν να του συγχωρέσουν ότι έριξε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία το 1993.
  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε με υπαιτιότητα του Αντώνη Σαμαρά.
  • Οι Νεοδημοκράτες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που έριξε τη Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος να θέτει υποψηφιότητα για την αρχηγεία του κόμματος.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για τον πονεμένο Νεοδημοκράτη αλλά δεν αναφέρει πόσο ο ίδιος τον πόνεσε σε τόσες πολλές εκλογικές μάχες.
  • Ο Αντώνης Σαμαράς είτε θέλει να το παραδεχτεί, είτε όχι, ήταν σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις.
  • Το 1993 έριξε τη Νέα Δημοκρατία από την εξουσία.
  • Το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη και στις Εθνικές Εκλογές στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία 4,9%
  • Το 1994 στις Ευρωεκλογές στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία 8,7%
  • Το 1996 στις Εθνικές Εκλογές στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία 2,94%
  • Το 1999 στις Ευρωεκλογές στέρησε από τη Νέα Δημοκρατία 2,3%
  • Το 2004 ο κ.Αντώνης Σαμαράς επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία και συμμετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ αργότερα θα μπει και στην Κυβέρνηση Καραμανλή.
Σε αυτόν τον άνθρωπο η Νέα Δημοκρατία φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Σε άλλα κόμματα δεν υπήρχε περίπτωση να τον αποδέχοντανπίσω.                      
Κύριε Σαμαρά σε θέλουμε κοντά μας, όχι όμως και αρχηγό!

Η αίτηση επανεγραφής και εγγραφής νεόυ μέλους στις εκλογές 29ης Νοεμβρίου


Πατήστε πάνω για να την κατεβάσετε

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Μίκης εναντίον "Πυρήνων"...



«Λεβέντες μου σας καμαρώνω! Είστε οι συνεχιστές του Κολοκοτρώνη , του Ανδρούτσου και του Άρη σε σύγχρονη εκδοχή. Και γι’ αυτό η τελευταία ελπίδα του προδομένου λαού μας. Με την γενναία σας δημόσια αποκήρυξή μου, μου ανοίξατε τα μάτια.
Ομολογώ, έστω και καθυστερημένα ότι υπήρξα ένας ελεεινός και σιχαμερός προδότης-συνεργάτης της χούντας και της αντιλαϊκής δεξιάς και τώρα μετανοιωμένος αποζητώ την δίκαιη τιμωρία μου.
Το σπίτι μου βρίσκεται σε μια μικρή πάροδο της οδού Γαριβάλδη, στην Επιφανους 1, … και καθώς είμαι ξαπλωμένος , έχω απέναντι μου την πλαγιά του Φιλοπάππου, απ' όπου σας είναι πανεύκολο να με κάψετε ζωντανό, για να με λυτρώσετε από τις τύψεις που με ζώνουν.
Προς τούτο έχω ορθάνοιχτα τα παράθυρα μου για να σας διευκολύνω, με κίνδυνο να πάθω γρίπη. Όμως ποιος λογαριάζει τέτοιες λεπτομέρειες όταν έχει να κάνει με terroristes-τιμωρούς όπως εσείς;"
                               Je vous remercie
Μίκης Θεοδωράκης
Υ.Γ. Καημένε Παπαδόπουλε που είσαι να καμαρώσεις την σπορά σου »

Χωρίς επεισόδια οι χθεσινές πορείες ..



Ο Σύριζα περιφρούρησε άψογα τις συνιστώσες.

Έτσι δεν είχαμε φασαρίες!

Δεν επέτρεψε καν να κουβαλήσουν πέτρες από τα Βόρεια Προάστια. 

Θα τους το επιτρέψει όταν κυβερνήσει ξανά η Νέα Δημοκρατία…

Το είπε το θηρίο …

Τώρα, αποκαθιστά τη δημοκρατία που ζητούσαν οι νέοι το 1973! 

Έτσι ακριβώς είπε ο Γιώργος κοιτάζοντας κατάματα τον ελληνικό λαό δηλαδή τις κάμερες. Και να τα φλάς στο Πολυτεχνείο, να προσπαθούν να κρατήσουν για πάντα στη μνήμη μας το ιστορικό γεγονός!
Κάποιος να τον ξυπνήσει ρε παιδιά. Μην τον αφήνετε να εκτίθεται έτσι!