Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Γιατί δεν πάμε να τους πετάξουμε στο λιμάνι;

Αγαπητο Περιοδικο,
σημερα που δεν υπηρχαν ΕΙΔΗΣΕΙΣ λογω της απεργιας ,προσπαθησα να δω ορισμενα ευρωπαικα και Αμερικανικα καναλια . Ως μοναδικη ειδηση ΕΙΔΑ απο ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ 3 ομαδες με ορισμενους και ελαχιστους νεαρους καθοδηγουμενους (και πληρωμενους ως πληροφορηθηκα απο διαφορετικές πλευρες με 50 ευπω εκαστος) απο 2-3 μεσηλικες,να εισερχονται στο λιμανι του ΠΕΙΡΑΙΑ προκαλωντας προβληματα στις ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ. ΑΡΚΕΤΑ λοιπον με αυτους τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ οι οποιοι δημιουργουν προβληματα (και αναγκαζομαι να θεωρησω οτι αυτα γινονται με ΣΚΟΠΟ την αγρα ψηφοφορων με την εικονα της κοινωνικης αναταραχης) στις δυο βαριες βιομηχανιες της χωρας μας ,ΤΟΥΡΙΣΜΟ και ΝΑΥΤΙΛΙΑ. Γιατι λοιπον δεν παμε ολοι μαζι να τους πεταξουμε μεσα στο λιμανι να παρουν το χρωμα που τους ταιριαζει .......
ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ.....

Η "απειλή" των εκλογών υφίσταται ......

«Σύνδρομο Καραμανλή» έχει χτυπήσει το Μαξίμου. 
Βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο πρώην καταλληλότερος και ….. τρομάζουν. Να ζητιανεύει σωτηρία και υποστήριξη από τον ….. Σαμαρά!...! Ισχυρότερο όπλο αυτή τη στιγμή πιστεύουν ότι είναι η απειλή εκλογών. Οι αντιδράσεις στο ασφαλιστικό δίνουν και μια πραγματική ευκαιρία ξεκαθαρίσματος στο εσωτερικό του κινήματος. Οι σκέψεις για εκλογές έχουν και πραγματικό υπόβαθρο, λειτουργούν και ως απειλή. Ο Παπανδρέου δεν θέλει με τίποτα να παίξει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τους βουλευτές του. Επίσης όπως ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε δεν θα δεχθεί με τίποτα μια αδύναμη πλειοψηφία "150 και κάτι " βουλευτών. Μια κυβέρνηση που να απειλείται διαρκώς με πτώση όπως αυτή του Καραμανλή. Ο πρώην αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα προς αποφυγήν. «Εγώ δεν θα γίνω Καραμανλής» επιμένει ο Παπανδρέου.
«Το κράτος επί Καραμανλή είχε παραλύσει, η οικονομία είχε διαλύσει. Δεν θα επιτρέψω με τίποτα επανάληψη τέτοιων φαινομένων». Το μεγαλύτερο στοίχημα τώρα είναι η αποφυγή της πτώχευσης. Και γι’ αυτί καταφύγαμε στον μηχανισμό στήριξης. Μήπως ήρθε η ώρα να πει και ο Παπανδρέου την …. «αλήθεια», αλλά με τελείως διαφορετικούς όρους απ’ ό,τι προσπαθούσε ο Καραμανλής; Μόνο μια πρόωρη προκήρυξη εκλογών θα δείξει. Ίσως ήρθε η ώρα, ο Παπανδρέου να απαλλαγεί μια για πάντα από τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ στο βαθύ κράτος! Την ώρα που η Ακρονεοδεξιά του Αρχηγού Αντώνη βυθίζεται όλο και περισσότερο στον λαϊκισμό του δεξιού κρατισμού!...!

Ντόρας εγκώμιον από τους New York Times: Μπακογιάννη, η χαρισματική πρώην Υπουργός Εξωτερικών...

Η Ντόρα Μπακογιάννη, γνώριζε ότι όταν ψήφιζε υπέρ των μέτρων λιτότητας που είχε προτείνει η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας τον προηγούμενο μήνα, θα έβλεπε την έξοδο από το συντηρητικό κόμμα, του οποίου ο πατέρας της, πρώην πρωθυπουργός, ήταν ιδρυτικό μέλος.
Η κυρία Μπακογιάννη, η χαρισματική πρώην υπουργός των Εξωτερικών και νυν βουλευτής όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα των New York Times, σκέφτεται να ιδρύσει το δικό της κόμμα. Όμως αναγνωρίζει ότι η καταγωγή της καθώς και η πολιτική της σταδιοδρομία, μπορεί να είναι επιζήμιες για αυτήν σε μια εποχή που οι Έλληνες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς θεσμούς. «Πιστέψτε με, δεν υπάρχει κανένα DNA που να μπορεί να βοηθήσει έναν πολιτικό, ειδικά τώρα» δηλώνει η 56χρονη κυρία Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης που μας έδωσε από τα γραφεία της στην Ακρόπολη. «Στο δια ταύτα, θα κριθείς μόνος σου.»
Πολλοί Έλληνες, που ανησυχούν για το μέλλον της χώρας τους, υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις του Γιώργου Παπανδρέου, γόνου μιας εκ των πιο σημαντικών πολιτικών οικογενειών της χώρας. Όμως πρόσφατες σφυγμομετρήσεις σκιαγραφούν το γεγονός ότι...

Γιάννης Βρούτσης …….. τέλος.

Η νέα εποχή Σαμαρά ξεκινά με διαγραφές; Και αποπομπές που θα αναδεικνύουν την «καθαρότητα» του κόμματος αλλά και   διάθεση να δοθεί επικοινωνιακά η εικόνα του «Final Solution». Στο δρόμο της «Τελικής Λύσης» θα είναι πολλά τα θύματα ακόμα και από το στρατόπεδο των Νεοδημοκρατών που υποστήριξαν με πάθος την εκλογή του Αρχηγαντώνη.
Πρόβλημα παρουσίαζε η Ελίζα Βόζεμπεργκ αλλά οι τελευταίες συνεχείς παρουσίες της στα κανάλια και οι παρεμβάσεις Αβραμόπουλου, την έχουν σώσει προς το παρόν. Αυτός που δεν σώζεται με τίποτα είναι ο σκιώδης Υπουργός Απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης. Οι μυστικοσύμβουλοι τον έχουν τελειώσει. Απομένει η ανακοίνωση. Βλέπετε ψάχνουν τον παραμικρό λόγο για να διώξουν κόσμο γιατί έχουν μοιράσει πολλές υποσχέσεις στο Συνέδριο σε «καθαρά» στελέχη, για να επισφραγίσουν την «κυριαρχία Σαμαρά»!

Πολλά προβλήματα στο «Βήμα» και την «Ελευθεροτυπία»

Θύμα της οικονομικής κρίσης και το άλλοτε ισχυρότερο συγκρότημα τύπου της χώρας, το Συγκρότημα Λαμπράκη αλλά και η «Ελευθεροτυπία». Έτσι εξηγείται κα η περίεργη στάση του Συγκροτήματος υπέρ της «νέας εποχής Σαμαρά» και η αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση. Ο Σαμαράς χρησιμοποιείται ως εργαλείο πίεσης προς την κυβέρνηση από τον Ψυχάρη. Το «ΒΗΜΑ» αντιμετωπίζει προβλήματα κυκλοφορίας και το συγκρότημα βλέπει τα κέρδη του να μειώνονται γενικά και λόγω της φορολογίας 20% επί της αξίας της διαφήμισης. Μια και μετέχει στο Mega.
Από την «Ελευθεροτυπία» η Μάνια έχει εξαφανιστεί. Μάλλον φοβάται να δώσει το παρόν. Έχει δώσει εντολή για δραστικές περικοπές σε προσωπικό και μισθούς, εδώ και τώρα και βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με το προσωπικό της εφημερίδας. Μεγάλο κόστος για τις ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες είναι οι προσφορές και τα dvd. Προς το παρόν πάντως οι εκδότες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περικόψουν κατ’ ελάχιστον τα δώρα. Αρχικά περικόπτουν προσωπικό και μισθούς, αντί να κάτσουν να συζητήσουν για την βίαιη περικοπή των κερδών τους από τα πανάκριβα βιβλία και dvd. Το «κύρος» του dvd έχει μεγαλύτερη αξία γι’ αυτούς από τους εργαζόμενους.
Όταν τα dvd ευημερούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες υποφέρουν ….

Ο Καρατζαφέρης ξευτίλισε στη Βουλή την υποκρισία των "Καθαρών" της ΝΝΔ! (video)

Έξω απ' τα δόντια τα είπε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με το "σκάνδαλο Βατοπαιδίου". Κύριος στόχος της τεκμηριωμένης κριτικής του υπήρξε ο παραλογισμός της Νέας ΝΔ και η αμετροεπής και οξύμωρη στάση της προς τον πρώην Υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη. Χθες στη Βουλή οι βουλευτές του Σαμαρά καταχειροκρότησαν το... "βαρίδι" (διά στόματος Αρχηγαντώνη), δίνοντας τη χρυσή ευκαιρία στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. να τους ψέξει για την αλλοπρόσαλλη στάση τους.
Επίσης, για άλλη μια φορά ο κ. Καρατζαφέρης στοχοποίησε με επιχειρήματα τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, αφού -όπως αποκαλύπτουν καταθέσεις μαρτύρων της υπόθεσης- το στενό και "εξ απορρήτων" περιβάλλον του ενεπλάκη ενεργά στο σκάνδαλο. Παρ' όλ' αυτά, η συμφωνία ανάμεσα στους "συμφοιτητές" για συμψηφισμό των γαλαζοπράσινων σκανδάλων άφησε τον πρώην καταλληλότερο έξω από το "κάδρο", εμπλέκοντας την ίδια ώρα με φαιδρά "στοιχεία" αθώους, όπως ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Κιλκίς, Κώστας Κιλτίδης...
Αναμένονται -ακόμη- οι απαντήσεις…

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την καταιγιστική ομιλία του κ. Καρατζαφέρη...

Το «Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού» των ΗΠΑ καλεί τους Ελληνοαμερικανούς να συνεισφέρουν στο «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας»

Το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτείων απευθύνει και προτρέπει όλα τα μέλη του, να ενισχύσουν την εκστρατεία για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας» που δημιουργήθηκε για την μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.
Το κάθε μέλος μπορεί να αποστείλει οποιοδήποτε ποσό δύναται/ επιθυμεί ή συμβολικά τουλάχιστον $50 με την ένδειξη «SAE USA Region» ώστε να ..........

"Ορισμένα ΜΜΕ οργανώνουν καμπάνια κατά του πολιτεύματος"

«Τόση αναξιοπιστία και οργή κατά του πολιτικού συστήματος, κ. Πάγκαλε, πρώτη φορά βιώνουμε». Επιμένει για την «κατασκευή της αναξιοπιστίας από τα ΜΜΕ» και υπογραμμίζει: «Αυτοί οι κύριοι που οργανώνουν την καμπάνια εναντίον του πολιτεύματος πρέπει να σκεφτούν ότι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το κράτος, οι οποίοι κάποτε πρέπει να κλείσουν».
«Ηχεί σαν απειλή», παρατηρώ. «Καθόλου απειλή. Δηλαδή, είναι απειλή να πληρώνετε τους φόρους σας;».
«Καλά, τη Siemens και το Βατοπέδι, τα ΜΜΕ τα δημιούργησαν;». «
Δεν σας λέω αυτό. Μιλάω για την καθολική απόρριψη. Ο Τύπος δίνει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι κάποιοι ........

Φτηνός καιροσκοπισμός στην ψυχοπλακωμένη αυλή του Αρχηγού Αντώνη

Όλη η Ευρώπη στήριξε το «μνημόνιο» και την "βοήθεια" προς την Ελλάδα. Μόνο ο Aντώνης και οι τρελαμένοι σύμβουλοί του, θεώρησαν ότι μπορούν να το παίξουν «αντάρτες της φακής». Γιατί από τη μια μεριά δεν μας λένε τί ακριβώς προτείνουν ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση που μας βύθισε ο Καραμανλής κα η παρέα του και από την άλλη παραδέχονται ότι θα ακολουθήσουν τους όρους του μνημονίου, αλλά θα μας βγάλουν έξω με γρήγορους ρυθμούς. Ο Αρχηγαντώνης διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του στο εξωτερικό ότι δεν πρόκειται να διαταράξει τις διατάξεις του μνημονίου (έτσι και επιστρέψει βέβαια το κόμμα του στην κυβέρνηση) και στο εσωτερικό ένας στρατός δημοσιογράφων και blogs επιμένουν για την ορθότητα (και το μεγαλείο) της στάσης του Ηγέτη!...!

Άραγε προς αντικατάσταση του μνημονίου τί ακριβώς προτείνουν; Περισσότερους φόρους («θα τα καταφέρουμε μόνοι μας»); Πώς ακριβώς θα γίνει η αξιοποίηση της «περιουσίας μας»; Θα την φάνε οι κολλητοί, οι κουμπάροι, οι εργολάβοι, οι εθνικοί προμηθευτές και οι μπατζανάκηδες; Παντού χρωστά ο Αρχηγός Αντώνης! Γιατί δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους οι μυστικοσύμβουλοι, για τις «ανάσες», τα «κοινωνικά μαξιλάρια» και τα «μίγματα»; Να ξέρουμε και μεις, βρε παιδάκι μου, τί ακριβώς προτείνουν! Οι σύμβουλοι του Αντώνη είναι βέβαιοι (μανιοκαταθλιπτικά) ότι κρατάνε την «σωτηρία μας» στα χέρια τους. Δεν αναλύουν όμως το "σχέδιο" της σωτηρία γιατί στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο στο «υπέροχο» μυαλό τους. Και μάλλον είναι κλούβιο και εντελώς ανεύθυνο αυτό το «μυαλό»! Εκεί μέσα ο ένας θεωρεί τον άλλο από Μαραθωνομάχο μέχρι μυστικό πράκτορα 00Α(ντώνης). Τέτοιο κακό!...!
Το τραγικό γι’ αυτούς είναι ότι νομίζουν πως τους φοβόμαστε. Είναι τέτοια η φοβικότητά τους που περνιούνται για τρομακτικά θηρία που σπέρνουν το φόβο και τον πανικό στους «εχθρούς της πατρίδας». Η κλειστοφοβία τους εναλλάσσεται με την μεγαλομανία τους. Το κενό της πολιτικής τους, βρίσκει άκρες στον μεγαλοϊδεατισμό τους. Θα έχετε καταλάβει βέβαια ότι όποιος δεν παραδέχεται εμπράκτως και χωρίς καμιά αμφιβολία τον μεσσιανισμό του Αντώνη συγκαταλέγεται στους εχθρούς της πατρίδας. Όποιος στέκεται εμπόδιο στην «καθαρή» τους ιδεολογία, δεν είναι 100% Έλληνας και δεν αγαπά την πατρίδα. Είναι λιπόψυχος και μάλλον προδότης ……

Η βασίλισσα Ελισάβετ στον Καναδά

HALIFAX, NS - JUNE 28: HM Queen Elizabeth II and Prince Philip, Duke of Edinburgh arrive at Robert L. Stanfield International Airport on June 28, 2010 in Halifax, Canada. The Queen and Duke of Edinburgh are on an eight day tour of Canada starting in Halifax and finishing in Toronto. The trip is to celebrate the centenary of the Canadian Navy and to mark Canada Day. On July 6th The royal couple will make their way to New York where the Queen will address the UN and visit Ground Zero. (Photo by Chris Jackson-Pool/Getty Images)Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και ο Δούκας του Εδιμβούργου έφτασαν σήμερα στον Καναδά, όπου θα κάνουν μια οκταήμερη περιοδεία ξεκινώντας απ΄το Halifax και τελειώνοντας στο Τορόντο. Η βασίλισσα πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι στα πλαίσια των εορτασμών για τα εκατοντάχρονα του καναδικού Ναυτικού και του εορτασμού της Εθνικής Μέρας του Καναδά. Στις 6 Ιουλίου, η βασίλισσα θα επισκεπτεί τη Νέα Υόρκη και θα γίνει δεκτή στην έδρα του ΟΗΕ από τον γενικό γραμματέα Μπαν Γκι μουν.
Photo by Chris Jackson-Pool/Getty Images) - Content © 2010 Getty Images All rights reserved.

Εποχή Σαμαρά... με κυριαρχία Καραμανλή

Αν βγήκε ένα συμπέρασμα από αυτό το αδιάφορο και ανούσιο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η εποχή Σαμαρά ξεκίνησε με επιβεβαίωση της κυριαρχίας Καραμανλή στο κόμμα. Από άποψης ουσίας, λοιπόν, ο Σαμαράς ηττήθηκε κατά κράτος. Το κόμμα δεν έγινε Σαμαρικό όπως ο ίδιος περίμενε, παρότι είχε στήσει τη φιέστα όσο πιο καλά γινόταν στα μέτρα του.

Αντίθετα, επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία του πρώην πρωθυπουργού, σφραγίστηκε με έναν τρόπο η Καραμανλική ταυτότητα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας τον Σαμαρά σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Γνωρίζει καλά πλέον ότι αρκεί απλώς ένα νεύμα του Καραμανλή και η ηγεμονία του θα γίνει θρύψαλα. Η βάση και το κόμμα μίλησαν καθαρά και του έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα λειτουργήσουν σαν σανίδα σωτηρίας για τον ίδιο, όταν σύντομα, θα αμφισβητηθεί. Αντί να πετύχει το αντίθετο, κατάφερε απλώς να σφραγίσει την ημερομηνία λήξης του. Και το χειρότερο γι' αυτόν, η λατρεία των συνέδρων προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού τον εγκλωβίζει ακόμα πιο πολύ στη στρατηγική προάσπισης του έργου του Κώστα Καραμανλή, με όλα τα καλά και τα κακά του, κάτι όμως που του κοστίζει εκλογικά. Δεν μπορεί όμως να κάνει αλλιώς.

Δικλίδες ασφαλείας στη νέα πυρηνική εποχή

Ομοβροντία ανακοινώσεων για ανανέωση του πυρηνικού «οπλοστασίου» παραγωγής ενέργειας συνοδεύεται από τη συνήθη αμηχανία... Οι μνήμες των πυρηνικών ατυχημάτων δεν σβήνουν εύκολα.
Το ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου των πυρηνικών αποβλήτων παρέχει μια ασφάλεια, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με λαθρεμπόρους και κρατικούς «τρομοκράτες»
Δέκα χρόνια επιτυχούς λειτουργίας συμπλήρωσαν τα δύο ευρωπαϊκά εργαστήρια ελέγχου πυρηνικών αποβλήτων και έδωσαν μάλιστα το παράδειγμα για .......

Μια παράσταση του Θεάτρου Τέχνης:Πλούτος- Πενίας Θρίαμβος

Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό το 388 π.Χ για να διακωμωδήσει και να καταδείξει την άδικη διανομή του πλούτου και τις κοινωνικές ανισότητες, αποτυπώνοντας παράλληλα την έκπτωση των ανθρώπινων αξιών. Ο ποιητής αναδεικνύει την κοινωνία της εποχής του, που στη δίψα της για πλούτο μοιάζει .......

Ένα έργο του Λαρς Λόρεν:"20 Νοεμβρίου"

Στις 20 Νοεμβρίου 2006 ο Bastian Bosse, ένας 18χρονος απόφοιτος του Λυκείου στο Emsdetten, εισέβαλε στο σχολείο του οπλισμένος με κοντόκανες καραμπίνες και χειροβομβίδες καπνού πυροβολώντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Τραυμάτισε 8 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Είχε προηγουμένως στείλει ένα μήνυμα και ένα video μέσω internet.
Στον μονόλογο του Λαρς Νορέν, το μίσος, η εξέγερση, ο εξευτελισμός και η .......

Το 2050 περιμένουν τον Χριστό οι Αμερικανοί

Ο Ιησούς Χριστός θα είναι και πάλι κοντά μας κάπου στο 2050, υποστηρίζει το 41% των Αμερικανών που πήραν μέρος στην έρευνα του Pew Research Center For The People and The Press/Smithsonian Magazine.
Η πεποίθηση αυτή συνοδεύεται από μια απαισιοδοξία ότι μέχρι εκείνη τη χρονολογία θα γίνει ένας ........

Για πρώτη φορά γυναίκα... πρωθυπουργός, στην Αυστραλία!

Η Τζούλια Τζίλαρντ είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, μετά την παραίτηση του Κέβιν Ρουντ.
Η Τζούλια Γκίλαρντ είναι η νέα Πρωθυπουργός της Αυστραλίας και η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ να αποσύρει την υποψηφιότητά του πριν από τη διεξαγωγή της προγραμματισμένης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Κ. Ραντ απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφού διαπίστωσε πως η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του Εργατικού Κόμματος θα ψήφιζε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σάλος στην Κύπρο με εσωτερικό σημείωμα του ΑΚΕΛ, για ρουσφέτι


Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο εσωτερικό σημείωμα του ΑΚΕΛ, με σαφείς αναφορές σε ρουσφέτι που διέρρευσε χθες κατά λάθος στα ΜΜΕ. Το email με αιτήματα για ρουσφέτια προώθησε καταλάθως η γραμματέας του Άντρου Κυπριανού σε όλα τα ΜΜΕ!

Το πρώτο αίτημα έχει να κάνει με τη θέση του αρχιτελώνη. Άτομο που αναφέρεται στο e-mail ως «Μιχάλης» προτείνει για τη θέση μια γυναίκα, η οποία είναι παντρεμένη με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΗΚΟ. Όπως αναφέρεται στο email, mέχρι σήμερα η θέση προοριζόταν για συγγενικό πρόσωπο ενός βουλευτή του ΑΚΕΛ. Αλλά, όπως τονίζει ο αποστολέας, αν η θέση δοθεί στο άτομο που ο ίδιος προτείνει, θα τους είναι υπόχρεος και ο Μάριος Κάρογιαν (Πρόεδρος του ΔΗΚΟ) προς το ΑΚΕΛ και προς τον Πρόεδρο Χριστόφια. Εξάλλου, συνεχίζει, η γυναίκα του υψηλόβαθμου στελέχους του ΔΗΚΟ αφυπηρετεί σε 14 μήνες. Γι’ αυτό ο «Μιχάλης» εισηγείται στον Άντρο να τοποθετηθεί αυτή προσωρινά μέχρι να αφυπηρετήσει και μετά να πάρει σειρά το συγγενικό πρόσωπο!

Το δεύτερο περιστατικό αφορά κάποιο μέλος του κόμματος που παραπονιέται ότι ενώ απολύθηκε η αδερφή του που εργαζόταν στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ως καθαρίστρια εδώ και 14 μήνες, το Κόμμα δεν έκανε κάτι. Μάλιστα ο συγκεκριμένος επικοινώνησε με τον Σωτήρη Καϊάφα και του είπε ότι δεν θα ξαναψηφίσει αν δεν τον βοηθήσουν.

Δίπλα στον Αβραμόπουλο «οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα»! ..... Πάει κι' αυτός!...!

Πολύ ικανοποιημένος ο Δημητράκης που πήρε την μισή Αντιπροεδρία. Half blood Prince… Πανηγυρίζει για τα «αποτελέσματα του Συνεδρίου». Από την τύφλα της καρέκλας δεν βλέπει την κατάντια και τον κατήφορο ενός πρώην μεγάλου κόμματος.
Τώρα με δηλώσεις κατά των συμφερόντων, ανακάλυψε και τους νταβατζήδες; Δηλαδή στο Υπουργείο Υγείας, όπου βούλιαξε τα νοσοκομεία στα χρέη, πάλευε για την κοινωνία ή τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας; Δημήτρη μου, Δημήτρη μου, ένα κουτάκι ασπιρίνες πόσο το αγόραζες;
Μάλλον βρήκε με τον Αντώνη πώς να καλύψουν τα σκάνδαλα του Δημήτρη και γι’ αυτό ο ημίαιμος Αντιπρόεδρος βλέπει τη ΝΔ να «βγαίνει και πάλι μπροστά …. Με ένα συνέδριό σταθμό στην ιστορία της κεντροδεξιάς. …. πυξίδα για το μέλλον. …. Μια νέα περίοδο ανατέλλει με οδηγό τον Αντώνη Σαμαρά» ….
Μπλιάχ !!...!! αν ήταν Δημήτρη μου να έπαιρνες την Αντιπροεδρία, ας την έπαιρνες «καθαρή». Και αυτήν ακόμα την μπαστάρδεψε ο Αρχηγός! Τι να το κάμεις το μισό Υπαρχηγιλίκι Δημήτρη μου;

Ο κοινοβουλευτισμός όρθωσε το ανάστημά του!

Έστω και την τελευταία στιγμή, σχεδόν σύσσωμοι οι Έλληνες Βουλευτές έδειξαν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της χθεσινής ψηφοφορίας για την παραπομπή πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή. Η κρισιμότητα σχετιζόταν άμεσα με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του κοινοβουλευτικού μας συστήματος και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την περίπτωση Κιλτίδη, ο οποίος ακόμη και αν παραπεμπόταν, αυτό θα γινόταν για ένα γελοίο πταίσμα. Πταίσμα θεωρείται και το τροχαίο ατύχημα όταν εσύ το έχεις προκαλέσει (χωρίς θύματα βέβαια). Φανταστείτε λοιπόν να στήνονταν προανακριτικές επιτροπές για πταίσματα βουλευτών και να μπαίναμε κάθε φορά σε τέτοια διαδικασία. Θα ήταν πρωτοφανές και γελοίο, αλλά φυσικά στην Ελλάδα αυτό δεν θα μας .........

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας και τη στενή συνεργασία σε ευρύ φάσμα θεμάτων αναφέρθηκαν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κε ντ' Ορσέ.

«Ο τρόπος με τον οποίο σταθήκαμε δίπλα στη φίλη Ελλάδα φαίνεται πως έδωσε ήδη καλά αποτελέσματα, στο .......

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για Σκιαδά

Ελεύθερος, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της Ειδικής Εφέτη ανακρίτριας κ. Καλού, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Σκιαδάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου. Ο Σκιαδάς κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απιστία κα σε ψευδή βεβαίωση.

Τριετές πάγωμα στον ιδιωτικό τομέα

Τριετές πάγωμα για τις μισθολογικές αυξήσεις και στον ιδιωτικό τομέα προωθεί, παράλληλα με την ψήφιση του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση κατ' εφαρμογή των όσων προβλέπει το μνημόνιο με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Μάλιστα χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δεν απέκλεισε η παρέμβαση στους μισθούς να γίνει μέσω της έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου εάν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν

Ένας από τους πολλούς...

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μια διαδικασία που για μήνες μας παρουσίαζαν ως τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός νέου κόμματος, μια νέας εποχής. Ομολογώ ότι ποτέ δεν παρακολουθούσα τα συνέδρια των κομμάτων με ιδιαίτερη ζέση. Εκτός του ΚΚΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα πορεύονται και χαράσσουν πολιτικές ανάλογα με την επικαιρότητα. Ουδείς δίνει αξία στο καταστατικό ή στις συνεδριακές διακηρύξεις.
Οκτώ μήνες μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές του Οκτώβρη, η Νέα Δημοκρατία έφτασε μέχρι το συνέδριο χωρίς να συζητήσει στα σοβαρά πώς έφτασε στο 33%, τα γιατί της ήττας δεν αναλύθηκαν ποτέ...
Διαβάζω ότι ο Σαμαράς βγαίνει ενισχυμένος από το Συνέδριο. Υπήρχε άλλη περίπτωση; Ήδη η Νέα Δημοκρατία του θυμίζει σε πολλά αυτή του...

Eξέθεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Κιλτίδης με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

Εξέθεσε τον Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Κιλτίδης που δεν είχε την στήριξη του και ανεξαρτητοποιήθηκε ενώ πριν λίγο δικαιώθηκε στην βουλή αφού μόνο 49 ψήφισαν υπέρ που σημαίνει ότι και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τον στήριξαν παρότι ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ!

Ο Κιλτίδης είναι ο μοναδικός που δεν παραπέμπεται ίσως για την στάση που τήρησε όλο αυτό το διάστημα ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος πήρε τις περισσότερες ψήφους με 198 υπέρ και ακολούθησε ο Μπασιάκος.

Η προανακριτική θα αποτελείται από 13 μέλη και μέχρι 1η Οκτωβρίου πρέπει να έχει καταθέσει το πόρισμα της.

Προανακριτική για τους πέντε από τους έξι πρώην υπουργούς της ΝΔ αποφάσισε η Βουλή - Πανηγυρική Δικαίωση του Κώστα Κιλτίδη, που δεν παραπέμπεται!

Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ για την υπόθεση Βατοπαιδίου αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία η Βουλή.

Συνολικά ψήφισαν 282 βουλευτές. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Υπέρ της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Θ. Ρουσόπουλο ψήφισαν 198 βουλευτές, έναντι 73 που ψήφισαν κατά. Bρέθηκαν επίσης 4 λευκά ψηφοδέλτια, ενώ 7 ψήφισαν παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Ευάγγελο Μπασιάκο ψήφισαν 194 βουλευτές, έναντι 81 που ψήφισαν κατά. Βρέθηκαν 4 λευκά, 1 άκυρο και 2 παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Πέτρο Δούκα ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ 81 την καταψήφισαν. Στην κάλπη βρέθηκαν και 11 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ 13 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Υπέρ της πρότασης για τον Γιώργο Βουλγαράκη ψήφισαν 167 βουλευτές έναντι 91 που την καταψήφισαν. Βρέθηκαν επίσης 1 λευκό ψηφοδέλτιο, 6 άκυρα, ενώ 17 ψήφισαν παρών.

Για τον Αλέξανδρο Κοντό, υπέρ της πρότασης για σύσταση Προανακριτικής ψήφισαν 186 βουλευτές, έναντι 77 που την καταψήφισαν. Βρέθηκαν επίσης 15 άκυρα, ενώ 4 ψήφισαν παρών.

Αντίθετα, κατά της πρότασης σύστασης Προανακριτικής αναφορικά με τον Κώστα Κιλτίδη ψήφισαν 212 βουλευτές, έναντι 49 που την υπερψήφισαν. Βρέθηκαν 5 άκυρα, ενώ 16 ψήφισαν παρών.