Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χάος στην Ευρώπη από τον χιονιά

BERLIN, GERMANY - DECEMBER 22: A man rides his bicycle across a snow-covered lawn on December 22, 2010 in Berlin, Germany. Northern and central Europe is still grappling with the harshest December winter weather in decades and rail and airline schedules across the region have been thrown into chaos. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Ρουασί λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού στη στέγη του. 
Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Γερμανία. Χάος στο οδικό δίκτυο του Βελγίου.
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 22: A moped stands buried in snow on December 22, 2010 in Berlin, Germany. Northern and central Europe is still grappling with the harshest December winter weather in decades and rail and airline schedules across the region have been thrown into chaos. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Γρυλλάκης – Μαυρίκης κατηγορούν μέσω Θέμου, ξανά τη Ντόρα με μια αποδεδειγμένα πλαστή κασέτα!

Ο Θέμος σε πανικό!
Οι δύο γνωστοί πράκτορες που ήταν πάντα ενάντια στη Ντόρα και πάντοτε στην υπηρεσία του Σαμαρά, βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο και αναμασούν περσινά ξινά σταφύλια! Είναι γνωστό ότι Γρυλλάκης και Μαυρίκης ήταν δύο άτομα που δούλευαν όσο κανένας άλλος για την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ρόλος του Γρυλλάκη ήταν η παρακολούθηση των κινήσεων Μητσοτάκη.
Η επαναφορά της υπόθεσης των υποκλοπών με μια πλαστή κασέτα αποδεικνύει τον πανικό του συστήματος Σαμαρά αλλά και του ίδιου του Θέμου! Είναι επιβεβαιωμένο ότι η απόγνωση αποτελεί κακό σύμβουλο!
Από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που διαδέχθηκε αυτήν του Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι ....................

Ο Στιβ Τζομπς «πρόσωπο της χρονιάς» σύμφωνα με τους Financial Times

CUPERTINO, CA - OCTOBER 20: Apple CEO Steve Jobs speaks during an Apple special event at the company's headquarters on October 20, 2010 in Cupertino, California. Apple announced a new version of it's iLife suite and is expected to announce a new operating system for its Mac computers. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)Στο αφεντικό της Apple απονέμει φέτος τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς» η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Όταν ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε την ταμπλέτα iPad τον Ιανουάριο στο Σαν Φρανσίσκο, «σφράγισε με την παρουσία του την πιο αξιοθαύμαστη επιστροφή στη .................

Κτίριο γραφείων στo Μανχάταν αγόρασε η Google


NEW YORK, NY - DECEMBER 03: The building at 111 Eighth Avenue in Manhattan is seen December 3, 2010 in New York City. Technology company Google has signed a contract to buy 111 Eighth Avenue, one of New York's largest office buildings, for more than $1.8 billion. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)Η Google ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα κτίριο 18 ορόφων για να στεγάσει τους εργαζόμενούς της στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι έχουν αισίως ξεπεράσει τους 2.000.
Το κτίριο στον αριθμό 111 της Όγδοης Λεωφόρου, τεχνοτροπίας Αρ Ντεκό, αγοράστηκε για 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει η New York Post, αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε το ποσό αγοράς.
Η τελική τιμή, μαζί με τους φόρους μεταβίβασης και .....................

Απίστευτο! Έγγραφα από τον «φάκελο Λάλα» παρουσιάζει ο Θέμος ως «αποκλειστικά» από το WikiLeaks !...!

Στα έγγραφα αυτά είχε πρόσβαση και ο Σαμαράς ως ΥΠΕΞ του Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται τώρα ότι τα μάζευε για να τα μοιράσει κάποια στιγμή. Ο Σαμαράς τα έδωσε στον Θέμο. Η συμπαιγνία Σαμαρά – Θέμου σε όλο της το μεγαλείο! Ο Αντώνης δεν διστάζει να παραδώσει τον φάκελο Λάλα. Είναι γνωστό ότι στο Δίκτυο Σαμαρά, πάνω απ’ όλα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Απίστευτο; Και όμως! Θυμάστε τον Λάλα; Εργαζόταν ως υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνελήφθη από κάμερα του εσωτερικού κυκλώματος ασφάλειας να αποσπά απόρρητες πληροφορίες, τις οποίες θα προμήθευε, σύμφωνα με ομολογία του, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Το 1993 καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας από ..................

Συνέχεια και βιωσιμότητα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" από το υπουργείο Εργασίας

Μετά από δίμηνη διαβούλευση σε ανώ-τατο επίπεδο με τον Επίτροπο Laslo Andor και τη Γενική Διεύθυνση Απασχό-λησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχιση του προγράμματος για το 2011 και 4.500 θέσεις εργασίας των εργαζο-μένων στις 1.050 δομές του προγράμ-ματος. 
Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" θεσμοθετήθηκε το 2002 από την ......................

"Αιτία θανάτου: ευθανασία"

Σημαντικό εικαστικό γεγονός του 2011 αποτελεί η έκθεση της περίφημης συλλογής Πρίντσχορν, από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Χαϊδελβέργης, με έργα τέχνης που συνοδεύονται από ένα πολύ βαρύ παρελθόν καθώς οι καλλιτέχνες- ψυχικά ασθενείς που τα φιλοτέχνησαν, υπήρξαν θύματα του προγράμματος ευθανασίας, στα άσυλα του Γ΄Ράϊχ.

Πυρηνικός αφοπλισμός


ITAR-TASS: MOSCOW, RUSSIA. DECEMBER 24, 2010. Deputy Prime Minister Igor Shuvalov at a plenary session of the Russian State Duma. (Photo ITAR-TASS/ Valery Sharifulin) Photo via NewscomΗ Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση τη νέα ρωσο-αμερικανική συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού START.

Αποκλειστικό! Το WikiLeaks διαψεύδει την απάτη του Θέμου

Μαθαίνουμε ότι η WikiLeaks δεν έχει καμιά σχέση με τα αποκλειστικά υποτίθεται έγγραφα που παρουσιάζει στο «Πρώτο Θέμα» ο γνωστός για τις απάτες και τις μαύρες σακούλες του …. Θέμος. 
Το πρόβλημα για τo WikiLeaks είναι ότι ανάλογα φαινόμενα εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Εκεί στηρίζεται ο Αναστασιάδης!
Δήθεν WikiLeaks και δήθεν αποκλειστικά που δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό dataset του ιστοχώρου που ελέγχει ο Ασάνζ. 
Σε τέτοια έκταση πάντως πλαστοποίηση δεν έχει ξανασυμβεί. Μαθαίνουμε ότι οι διαχειριστές του wikileaks έχουν μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της διαχείρισης των δεδομένων που παρουσιάζονται στον διαδικτυακό τους τόπο. 
Σκέφτονται λοιπόν σοβαρά να επέμβουν νομικά και να στραφούν εναντίον του Θέμου και της φυλλάδας του.

Στη Βηθλεέμ χιλιάδες πιστοί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων

Προσκυνητές, τουρίστες και κληρικοί όλων των χριστιανικών δογμάτων συγκεντρώνονται στην Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη γέννηση του Θεανθρώπου, σε μία ασυνήθιστα ζεστή ημέρα για την εποχή. 
Παλαιστίνιοι αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για την τήρηση της τάξης, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών είναι αυξημένος φέτος και τα ξενοδοχεία γεμάτα μετά τη σχετική υποχώρηση της βίας στην περιοχή. Διαβάσετε αναλυτικά

Τι θέλει να πει ο πολύ-εκατομμυριούχος Θέμος;

Θέμο μας, να χαρείς τα εκατομμύριά σου, αλλά θα μας πεις πού τα βρήκες; Στο δρόμο με τις λεύκες; Δε νομίζω; Σε κάποιο σκοτεινότερο δρόμο υποθέτω!
Τίποτα δε λέει για την ταμπακιέρα ο γνωστός πλέον για τα εκατομμύριά του Θέμος. Δε λέει που τα βρήκε γιατί είναι μαύρο χρήμα και ο καρπός όπως υποψιαζόμαστε κάποιας «συνηθισμένης» γι’ αυτόν υπόθεσης παρα-δημοσιογραφικής ρουτίνας. Κάπου πάει το μυαλό μας αλλά δεν είμαστε (απολύτως) σίγουροι! 
Μια ματιά στην φυλλάδα του και θα καταλάβετε πως λειτουργεί και βγάζει χρήμα η σημερινή υπο-γραφία! Κάπως έτσι βγαίνει το εύκολο χρήμα σήμερα. Ε ρε κορόιδα που κάθεστε και δουλεύετε και νομίζετε ότι θα πλουτίσετε! Τύφλα νάχει ο .... Θέμος!
Ε δε φαίνεται και για δουλευταράς; Μές τη χοληστερίνη είναι και τα τριγλυκερίδια. Ο εγκέφαλός του είναι γεμάτος λίπος! Εργάτες έχει και γράφουν τις δήθεν αποκαλύψεις του και αυτός τις .... πουλά! ……..

Ο τοίχος της ημέρας είναι Χριστουγεννιάτικος!

Άνθρακες ο πολυαναμενόμενος «θησαυρός» του εκατομμυριούχου Θέμου εναντίον της Ντόρας!

Πραγματικά άνθρακες ο «θησαυρός»!
Οι δήθεν wiki-αποκαλύψεις που θα "έκαιγαν" τη Ντόρα αποτελούν μια συρραφή διαφόρων γνωστών "καταγγελιών" που έχουν απασχολήσει τον τύπο κατά το παρελθόν και έχει αποδειχθεί η πλαστότητά τους. Μια από τα ίδια.

Τελικά ο πολυ-εκατομμυριούχος Θέμος από το ζόρι που τραβά θα τα πιστέψει ενώ γνωρίζει ότι όλα είναι κατασκευασμένα για να πληγεί επικοινωνιακά η εκάστοτε Κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε η Ντόρα ή ο Μητσοτάκης.
Εξάλλου γνωρίζουμε πλέον πως λειτουργούσαν οι «πληροφορητές» των αμερικάνικων πρεσβειών ανά τον κόσμο. Έπρεπε να .......................

Η FAI πίσω από τις εκρήξεις στην Ρώμη

ROME, ITALY - DECEMBER 23: Carabiniere (Italian Special Police) stand in front of the Swiss Embassy after a parcel bomb exploded this morning on December 23, 2010 in Rome, Italy. A 53-year-old Swiss national seriously injured his hands as he opened the package. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη, μετά τις χθεσινές εκρήξεις που προκάλεσαν δυο τραυματίες, στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αργά χθες βράδυ, την ευθύνη, για την αποστολή των εκρηκτικών πακέτων, ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Federazione Anarchica Informale -FAI), επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Η προκήρυξη, γραμμένη σε υπολογιστή σε μικρό, διπλωμένο χαρτί, είχε ....................... 

"Έχει εγκριθεί η επιμήκυνση"

Το ΔΝΤ έχει ουσιαστικά εγκρίνει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, δηλώνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο Π.Ρουμελιώτης.

Ντόρα Μπακογιάννη εναντίον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο  ..................

Διαμαρτυρία για το "Ωνάσειο" από ασθενή με ανεπάρκεια πνευμόνων.

Προς: Υπουργό Υγείας & Κ.Α. κο Λοβέρδο
Δ.Σ. Ε.Ο.Μ.
Δ.Σ. Ωνασείου Κ.Κ.
Κοιν.: Υφυπουργό Υ.Υ.Κ.Α. κο Τιμοσίδη
Γεν. Γραμ. Υ.Υ.Κ.Α. κο Πολύζο
Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Μ., εκπρόσωπο ασθενών κο Λεοντόπουλο

ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Του προγράμματος μεταμόσχευσης πνευμόνων στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο;  (μοναδικό μεταμοσχευτικό κέντρο πνευμόνων στην Ελλάδα)


Στις 29/7/2010 το Δ.Σ. του Ωνασείου Κ.Κ. εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, διορισμένο την 30/06/2010, εξέτασε σε αλλεπάλληλες Συνεδριάσεις το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, σχετικά με την παρατηρηθείσα δυσλειτουργία της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Κέντρου κατά τη διάρκεια του θέρους 2009 και συμφωνεί, κατ’ αρχήν, με τα συμπεράσματα και τις υποδείξεις του.
Συγκεκριμένα:
o        Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων λειτούργησε μόνο σε ό,τι αφορά στη φροντίδα των ήδη μεταμοσχευμένων ασθενών, καθώς και εκείνων σε μηχανική υποστήριξη της κυκλοφορίας.
o        Η διενέργεια νέων μεταμοσχεύσεων είχε ανασταλεί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της χειρουργικής ομάδας.
o        Ως αποτέλεσμα, ικανός αριθμός μοσχευμάτων διοχετεύθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε ................. 

Ο «πάγκος» του κόμματος

Τον Οκτώβριο του 2007 παρακολούθησα, ως απεσταλμένος του «Βήματος», το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στο Πεκίνο. Σοβαροί οι άνθρωποι. Συνέδριο με 2.200 μέλη για ένα κόμμα των 60 και πλέον εκατομμυρίων μελών. 
Τα συνέδρια των ελληνικών κομμάτων αριθμούν μερικές χιλιάδες μέλη και ελάχιστα διαφέρουν από κομματικές πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Οι εργασίες του συνεδρίου τού ΚΚ Κίνας διήρκεσαν επτά ημέρες, από τις οποίες οι πέντε αναλώθηκαν στη συζήτηση και επίλυση κεντρικών και  .................

Τo «εθνικό» έναντι του «κομματικού»

Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στον βυζαντινό καισαροπαπισμό, στο ισλαμικό χαλιφάτο, στο παπικό κράτος, στους ευρωπαϊκούς θρησκευτικούς πολέμους ή στους ευαγγελικούς πάστορες των ΗΠΑ για να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ του προφανούς: οι θρησκείες (οι Εκκλησίες στην περίπτωση του χριστιανισμού) ήσαν ανέκαθεν και είναι ακόμα συνδεμένες με το πολιτικό φαινόμενο. Αρκεί να θυμηθούμε πως για πρώτη φορά αναδείχθηκε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών χωρίς κρατική θεσμική παρέμβαση μόλις το 1998, ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης. 
Ως τότε διοριζόταν από την κυβέρνηση ή τον βασιλιά με βάση το  ................

Γραφειοκρατία στο DNA

Παρακολουθώντας την ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό είδαμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την αποθέωση της γραφειοκρατίας! 
Χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να ψηφίσουν οι 298 βουλευτές και να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Βουλής την ετυμηγορία των 298 ψηφισάντων.
Με τελετουργική αφοσίωση οι πολιτικοί ταγοί της χώρας ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία δύο βουλευτές καλούσαν ονομαστικά έναν έναν τους συναδέλφους τους να ψηφίσουν.
Εκείνοι απαντούσαν και οι δύο βουλευτές που διάβαζαν τον κατάλογο με θρησκευτική ευλάβεια κατέγραφαν τις ψήφους και συμπλήρωναν τις σχετικές καταστάσεις, για να καταλήξουν τα βαθιά μεσάνυκτα στο τελικό αποτέλεσμα.

Μοιραία στο μυαλό του τηλεθεατή έρχονταν σκηνές της .....................

"Υποβρύχιος" Αη Βασίλης

Συντροφιά με καρχαρίες, εξωτικά ψάρια, ιππόκαμπους, μέδουσες και δεκάδες άλλους θαλάσσιους οργανισμούς θα υποδεχτεί ο Αη Βασίλης τις γιορτές των Χριστουγέννων στο Cretaquarium -τον " Θαλασσόκοσμο" στις Γούρνες Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Το περιφημο ενυδρείο "φόρεσε" τα γιορτινά του και ο δύτης Αη Βασίλης θα χαιρετά από τον βυθό μικρούς και μεγάλους, και θα .................... 

GRINCHmas χριστουγεννιάτικο δέντρο


LOS ANGELES - DEC 23: GRINCHmas Crooked Christmas Tree at the GRINCHmas  Celebrity Holiday Readings at Universal Studios Theme Park on December 23, 2010 in Los Angeles, CA. Photo via NewscomGRINCHmas χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τα στούντιο της Universal στο Los Angeles. 
Καλικατζαρίστικο δηλαδή. 
Υπάρχουν και τέτοια. 
Καλή διάθεση να υπάρχει και φαντασία!

Τρώνε δημόσιο χρήμα και στο κόμμα της Μέρκελ! Εκεί να δεις διαφθορά!

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Angela Merkel, για παραβίαση κανόνων χρηματοδότησης κομμάτων.
Το πρόστιμο επέβαλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, Norbert Lammert, για παραβίαση των κανόνων χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτο κατά τη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών του 2006, σύμφωνα με .................

Προέχουν τα ανοιξιάτικα φέουδα και βιλαέτια στη Νέα ΝΔ …

Είναι γνωστό ότι το Δίκτυο Σαμαρά προωθεί παντού τους δικούς του ανθρώπους στη Νέα ΝΔ. το μπάχαλο θα φανεί στις επόμενες εκλογές και μάλιστα σε περίπτωση πρόωρων. 
Οι χλιαροί δεξιοί βρίσκονται προ πολλού στο στόχαστρο, ως ελλειποβαρείς! Στην Αρκαδία π.χ. διαφημίζουν από τώρα τον Χαράλαμπο Αποσκίτη, ο πατέρας του οποίου ήταν πολιτευτής της Πολιτικής Άνοιξης! Προέχουν τα ανοιξιάτικα φέουδα και βιλαέτια. Κατά μάνα, κατά κύρη δηλαδή! 
Το Δίκτυο 21 και άλλες ακροδεξιού τύπου ομάδες διεκδικούν για τον εαυτό τους την αποκλειστικότητα της ελληνολατρίας και των εθνικώς σκεπτομένων ….. Όλοι οι άλλοι είναι ΕΑΜοβούλγαροι, Τουρκόσποροι ή .............

Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, περί «παγκόσμιας προσπάθειας απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός».

«Δεν είναι στο ρόλο της κυβέρνησης να κρίνει και να σχολιάζει δηλώσεις ιερέων» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Είναι όμως υποχρέωσή της, τόνισε, να καταδικάζει τη γλώσσα του  ...............

Να τα πούμε;

Ναι η Όχι στο ταμείο για την ευρωζώνη;

Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας ότι έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού ταμείου σταθερότητας του ευρώ. 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο Μάρτιν Κράιενμπαουμ διευκρίνισε ότι ...................