Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Στη Λουϊζιάνα ο Ομπάμα

U.S. President Barack Obama is briefed by Louisiana Governor Bobby Jindal after he arrived on Air Force One in New OrleansU.S. President Obama is briefed by Louisiana Governor Jindal after he arrives on Air Force One in New OrleansU.S. President Obama is briefed by Louisiana Governor Jindal after he arrives on Air Force One in New Orleans

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια στάση στη Λουϊζιάνα πριν επισκεφθεί τον κόλπο του Μεξικό. Στις φωτογραφίες συζητά για την τεράστια οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικό, με τον Κυβερνήτη της Λουϊζιάνας Bobby Jindal.
REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS ENVIRONMENT DISASTER BUSINESS ENERGY)

Motoball στη Γερμανία

Motoball - MBC Kierspe v 1. MSC SeelzeMotoball - MBC Kierspe v 1. MSC SeelzeMotoball - MBC Kierspe v 1. MSC Seelze
Το Motoball είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει ποδόσφαιρο, πόλο και motorcross. Οι φωτογραφίες από το ματς μεταξύ MBC Kierspe and MSC Seelze που έληξε ισοπαλία 5-5.
(Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

Μοιραία θεωρείται η γκάφα του Brown

Britain's Prime Minister Gordon Brown leaves the North London Tavern through the back door following a visit to the pub in north London
Σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο Γκόρντον Μπράουν εξαιτίας του «δαίμονα του ανοικτού τηλεοπτικού μικροφώνου».
 Ο πρωθυπουργός Μπράουν εκφράστηκε υποτιμητικά για ψηφοφόρο του κόμματός του, με την οποία είχε μόλις συνομιλήσει, όλο χαμόγελα, μπροστά στις κάμερες.
Ο Γκόρντον Μπράουν πιάστηκε εν αγνοία του να αποκαλεί «φανατισμένη» μια ψηφοφόρο με την οποία είχε μόλις συνομιλήσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας.
Παρουσία των ΜΜΕ, η 65χρονη Τζίλιαν Ντάφι είχε θέσει επίμονα ερωτήματα στον πρωθυπουργό για διάφορα ζητήματα, όπως το διογκούμενο έλλειμμα της Βρετανίας, η μετανάστευση, οι συντάξεις και τα πανεπιστημιακά δίδακτρα.

REUTERS/Lewis Whyld/Pool (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT POLITICS ELECTIONS SOCIETY)

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ

Greek Finance Minister Papaconstantinou looks on during a news conference in BrusselsGreek Finance Minister Papaconstantinou and Luxembourg's PM Juncker address a joint news conference in BrusselsGreek FM Papaconstantinou attends a news conference after an eurozone finance ministers meeting on Greece at the EU Council in Brussels
/ / REUTERS /Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)/ /
Οι υπουργοί Οικονομικών των 16 κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ έδωσαν το «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας με τη διάθεση 110 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας -τα 80 δισ. ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 30 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το συνολικό ποσό δεν θα διατεθεί στην Ελλάδα σε μία δόση· τα χρήματα θα λαμβάνονται επί τη ....

Η βουδιστική τελετή Shin Phu

Novice Buddhist monks sit at a monastery during Shin Phu, a ceremony to become a novice monk, at a village near Pyar Pon townshipNovice Buddhist monks sit at a monastery during Shin Phu, a ceremony to become a novice monk, at a village near Pyar Pon township

100 αγόρια κάθονται σταυροπόδι σε μοναστήρι κατά τη διάρκεια της τελετής Shin Phu σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Pyar Pon. Από την τελετή θα επιλεγούν οι δόκιμοι μοναχοί της μονής.
Η τελετή διοργανώθηκε εξαιτίας της δεύτερης επετείου του θανάτου 130.000 ανθρώπων από την «επίθεση» του κυκλώνα Nargis. Ο κυκλώνας άφησε πίσω του περίπου 2,4 εκατομμύρια άπορους!
REUTERS/Soe Zeya Tun (MYANMAR - Tags: SOCIETY RELIGION)

Ο Ομπάμα αναχώρησε για τον Κόλπο του Μεξικού

U.S. President Obama boards Air Force One before leaving for visit to Gulf of Mexico region to see environmental damage
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama επιβιβάζεται στο Air Force One στην αεροπορική βάση Άντριους για να επισκεφθεί τον κόλπο του Μεξικού.
/ / REUTERS / Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS MILITARY)/ /

Για να δει από κοντά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα.
Η αμερικανική κυβέρνηση ασκούσε έντονες πιέσεις στη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, στην οποία ανήκει η κατεστραμμένη πλατφόρμα Deepwater Horizon, ώστε να δράσει άμεσα για τον περιορισμό της διαρροής και τον καθαρισμό της θάλασσας. Αποφασίστηκε προληπτικά η διακοπή της παραγωγής σε δύο εξέδρες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και η εκκένωση μιας άλλης.
Από την κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή, διαρρέουν τουλάχιστον ....

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την "Ελληνική Κρίση"

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble arrives at an eurozone finance ministers meeting on Greece at the European Council in Brussels

Βρυξέλλες – Συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης για την οριστικοποίηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων. Ταυτόχρονα, συνεδριάζει στην Ουάσινγκτον η εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ για την οριστικοποίηση του ποσού βοήθειας προς την Αθήνα. Στην φωτογραφία, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, πριν λίγο, τη στιγμή που φτάνει στο European Council στις Βρυξέλλες.
REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: BUSINESS POLITICS IMAGES OF THE DAY)

Το δύσκολο στοίχημα της Ελλάδας

Μεγάλες δυσκολίες για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, αλλά και προοπτικές εξορθολογισμού του οικονομικού μοντέλου που είχε προ πολλού εξαντλήσει τον κύκλο του, οδηγώντας στο υφιστάμενο αδιέξοδο, εμπεριέχει η «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και του δίπολου Ε.Ε. και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Η προσαρμογή στα μέτρα-σοκ που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης θα είναι επώδυνη και δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν φόβους ότι οι επόμενοι μήνες θα .....
 

Το τίμημα της πελατειακής πολιτικής

Η Ελλάδα παρουσιάζει την εικόνα μιας χώρας σε βαθιά κρίση. Χάθηκαν η αισιοδοξία, η αίσθηση οικονομικής σταθερότητας και αναπτυξιακής δυναμικής, η βεβαιότητα ότι ο τόπος βρίσκεται σε ανοδική πορεία που κυριαρχούσαν το καλοκαίρι του 2004. Χάθηκε η εθνική αυτοπεποίθησή μας. Επικρατεί ανασφάλεια, απαισιοδοξία, φόβος. Ολοι διερωτώνται, πώς και γιατί φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.
Η Ελλάδα πέτυχε μετά το 1974 να εξασφαλίσει σταθερότητα στη δημοκρατία της. Αλλά δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από .....

Ιστορική δικαίωση των Μεγάλων Ηγετών - Λαϊκή κατακραυγή για τους Δημαγωγούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα!

Η δημοσκοπήσεις των Κυριακάτικων φύλλων (Κάπα Research και Alco) έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που εδώ και χρόνια πολλοί περίμεναν. Καθώς τα ψέματα, τα φούμαρα και τα «πράσινα άλογα» τελειώνουν βίαια και άδοξα, καθώς πλέον εισερχόμαστε -έστω και ανώμαλα- στην πραγματική πολιτική, ήλθε επιτέλους η ώρα να αποδώσει η Ιστορία στον καθένα κατά τα έργα του… Είναι λυπηρό που έπρεπε να αρχίσουμε να κατακρημνιζόμαστε στα βάραθρα της χρεοκοπίας, για να αντιληφθούμε, ότι εκείνοι οι πολιτικάντηδες που μας χάιδευαν τ’ αυτιά και παρίσταναν τους «λαοπρόβλητους» και τους «κοινωνικά ευαίσθητους» ουσιαστικά μας είχαν ποτίσει το δηλητήριο του αργού και βασανιστικού θανάτου! Εκείνοι που ευθύνονται ιστορικά για όσα από σήμερα θα πληρώσουμε με αίμα και δάκρυα -φταίμε δεν φταίμε, όλοι φταίμε για τις αποφάσεις μας ακόμη και στη Δημοκρατία…- λαμβάνουν ήδη τον λίβελλο της Ιστορίας και τη λαϊκή αποδοκιμασία. Αντίθετα, αποκαθίστανται στην ιστορική συνείδηση όσοι μίλησαν χωρίς φόβο και δημαγωγικές εκτροπές τη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρή και αν ήταν αυτή. Δικαίως λοιπόν οι πολίτες -πιεζόμενοι από τη βαναυσότητα των ιστορικών στιγμών που ζούμε- θεωρούν ως κατεξοχήν ένοχο για την οικονομική τραγωδία του τόπου τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου και τις εγκληματικές κυβερνήσεις της «Αλλαγής»! Και δικαίως επίσης απαλλάσσουν θεαματικά από κάθε μομφή -προϊόν άθλιας και ανιστόρητης προπαγάνδας- την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990-1993), την μόνη της Μεταπολίτευσης που προσπάθησε να ανακόψει τον κατήφορο… Όμως δεν πρόλαβε. Ο συνένοχος του παπανδρεϊσμού, κ. Αντώνης Σαμαράς -ο Μέγας αυτός Ένοχος για όσα σήμερα πληρώνουμε- φρόντισε να οδηγήσει την σώφρονα εκείνη Κυβέρνηση του Ψηλού στα χρονοντούλαπα και να επαναφέρει τον Καταστροφέα Ανδρέα Παπανδρέου, για να συνεχίσει την παρακμή!
Ανδρέας Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς μοιράζονται επάξια τις ευθύνες της τραγωδίας. Και οι δυο τους έχουν μια… θέση στους καταδικασμένους της Ιστορίας, στους Εφιάλτες του Ελληνισμού. Επιτέλους, τέλος τα ψέματα.