Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Βρέθηκε ο αντίπαλος του Κακλαμάνη;


ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Έστειλε επιστολή στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη με την οποία του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πόλη και τις γειτονιές της καθώς «η ζωή στο κέντρο έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να παρομοιάζεται με αποθήκη ψυχών»...!

Τώρα πως γίνεται όσοι μένουν στη Γλυφάδα να έχουν τόσο μεγάλες ευαισθησίες με το Κέντρο της Αθήνας ποτέ δεν το καταλάβαμε...!

dexihalf.blogspot

ΙΔΟΥ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

  • Έβλεπα τον γνωστό και μη εξαιρετέο «παντογνώστη» επί φορολογικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων , συνάδελφο, πρωινής εκπομπής να έχει βγει σε τηλεοπτικό παράθυρο και κουνώντας πέρα δώθε ένα …τετράδιο, να συμβουλεύει τους πολίτες να καταγράφουν σε τετράδιο τα στοιχεία των αποδείξεων που μαζεύουν.
  • Και αναρωτήθηκα. Μα που ζει. Κανείς δεν του έχει πει πως ακόμη και οι γιαγιάδες στα χωριά έχουν πλέον αποκτήσει …laptop;
  •  Και για του λόγου το αληθές στην φωτο βλέπετε πως θα γίνεται στο εξής ο «διάλογος» μεταξύ των γιαγιάδων ενός Ελληνικού χωριού.

Σφήνες και Σφηνάκια

Άγνωστοι πέταξαν την ελληνική σημαία από τον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου.

Άγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν την ελληνική σημαία, που κυμάτιζε μαζί με την κυπριακή, στον τάφο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Τη σημαία εντόπισαν πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι......
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό. Το σχοινί που κρατούσε τη σημαία δεν εντοπίσθηκε.
Στη περιοχή του κοιμητηρίου, η οποία έχει αποκλεισθεί, διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τους ανακριτές, που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής, πριν από ένα μήνα, της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου
elladasimera.blogspot

Mεγάλες τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο - Περισφίγγουν τη Σύμη - Φωτό-πρόκληση από την ROKEΤSAN

Δύο μεγάλες τακτικές ασκήσεις (ΤASMO) με χρήση πυρών οι οποίες «μυρίζουν» νέες υπερπτήσεις ξεκινούν οι Τούρκοι στα Δωδεκάνησα την Τρίτη 12/01 και την Πέμπτη 14/01, ενώ την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας στην περιοχή από Κω μέχρι την θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καστελλόριζου.
Η Σύμη βρίσκεται στη μέση αυτής των ασκήσεων και μάλιστα τα όρια της τουρκικής εναέριας άσκησης «πιάνουν» το εσωτερικό προς Ελλάδα, της συνοριακής γραμμής των δύο χωρών!.....Συγκεκριμένα η Τουρκία στις 4 και 5 Ιανουαρίου δέσμευσε την θαλάσσια περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νίσυρου για μία πρώτη ΤΑSMO στις 12/01/2010. Η δεύτερη δέσμευση αφορά σχεδόν την ίδια περιοχή επίσης για ΤASMO στις 14-15/01, στην οποία δεσμεύονται και περιοχές του βόρειου Αιγαίου.
Η περιοχή Καρπάθου-Ρόδου-Τήλου-Νισύρου, είχε δεσμευθεί και προ τριμήνου για πρώτη φορά, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, αλλά εκείνη την ημέρα είχε κακοκαιρία και η άσκηση ματαιώθηκε. Εδώ η ιδιαιτερότητα είναι ότι ....

Σαν τους κλέφτες....


Το Kalio δημιουργεί...


Eμείς οι 2 φίλοι που... τρώμε το σταφύλι

Παλιόφιλοι απ'τα φοιτητικά τους χρόνια και πρώην συγκάτοικοι ξανασμίγουν ώς αρχηγοί για να ενώσουν τις δυό μεγάλες παρατάξεις και να τονώσουν τον αποδυναμωμένο δικομματισμό.

Το απαιτούν άλλωστε και οι καιροί και οι καταστάσεις...

Η ζωή τους έφερε και πάλι συγκάτοικους αυτή τη φορά στην κορυφή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδος. Πρώην συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 Δικτατορία στην Ελλάδα ....

Γνωρίζονταν φυσιογνωμικά από μαθητές στο Κολέγιο Αθηνών. Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια στο
Αμχερστ.

Ο Γιωργάκης σπούδαζε τότε Κοινωνιολογία και ο Αντωνάκης Οικονομία.

Μετά από μακρά «περιήγηση» σε πανεπιστήμια, χώρες και αντιλήψεις (κυρίως ο Γιώργος, ο περισσότερο «ταξιδευτής») ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα.

Διατηρούν τις αναμνήσεις και την καλή διαπροσωπική σχέση, αλλά δηλώνουν "απέναντι"
στην ....

Εικόνες ντροπής από τον εμπρησμό της ιστορικής εβραϊκής συναγωγής των Χανίων

Ο εμπρησμός της εβραϊκής συναγωγής των Χανίων -ενός ιστορικού μνημείου του 14ου αιώνα, που ανακαινίσθηκε με κρατικές δαπάνες- τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 5-1-2010 άφησε πίσω του, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές. Βέβαια, ο αρνητικός συμβολισμός μιας τόσο αποτρόπαιης πράξης υπερβαίνει το κόστος της όποιας καταστροφής, καθώς έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην πόλη των Χανίων το τελευταίο διάστημα...
Ίσως οι ακραίες φωνές, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη παροχή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, να έχουν "ερεθίσει" επικίνδυνα τα ασυμβίβαστα με το ελληνικό μεγαλείο νοσηρά συναισθήματα ομάδων που κάθε άλλο παρά τιμούν τον Ελληνισμό και την Ιστορία του.
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, επί Κατοχής, σε συνεργασία με τον πατέρα του Μιλτιάδη Έβερτ, Άγγελο, έδιναν ψεύτικες ταυτότητες με την αναγραφή "Χ.Ο." στους Εβραίους της Αθήνας, για να τους γλυτώσουν από τα ναζιστικά κολαστήρια του Γ΄ Ράιχ, οι σημερινοί "υπερπατριώτες-εθνικιστές" δυσφημίζουν και την Πατρίδα μας και τη διαχρονική Ακτινοβολία της ως Κοιτίδας Πολιτισμού, Φιλοξενίας, Αγάπης και Ανοχής στη διαφορετικότητα.

Δείτε παρακάτω εικόνες ντροπής από την εμπρηστική επίθεση στη Συναγωγή των Χανίων.

Σφαγή αμνών και ιδεών στις Γραμματείες της ΝΔ

Έχουμε τονίσει ότι ενώ στη σκιώδη κυβέρνηση το σύστημα Σαμαρά έπαιξε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κεντροδεξιάς στις γραμματείες που αποτελούν τον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας τηρήθηκε σκληρή γραμμή επιλογής από το στρατόπεδο της ΠΟΛΑΝ και το μέτωπο της βαθιάς λαϊκής δεξιάς. Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να γίνουν συνοδοιπόροι σε ένα δρόμο δίχως αύριο. Χωρίς δυνατότητες συνεργασιών και πραγματικού ανοίγματος στην ελληνική κοινωνία που χαρακτηρίζεται από κεντρώα και αριστερή κυρίως κουλτούρα.

Στις γραμματείες επελέγησαν άτομα που έχουν αποδείξει στα πάνελ των καναλιών ότι πίνουν νερό στο όνομα του προέδρου Αντώνη. Αποκλείστηκαν εξ’ ολοκλήρου όσοι κράτησαν ουδέτερη στάση ή στήριξαν Ντόρα! Χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις. Έπρεπε να δημιουργηθεί κενό ώστε να εισέλθουν τα μεγαλοστελέχη της Πολιτικής Άνοιξης, οπότε δεν χρειάστηκαν δεύτερες σκέψεις. Αντίθετα οι μηχανισμοί βιάζονταν και πίεζαν για γρήγορες λύσεις. Στελέχη που δεν στήριξαν Σαμαρά είτε εκδιώχθηκαν είτε καταδικάστηκαν σε μια εσωκομματική αεργία, μέσω αποκλεισμών . Δεν συμπεριλαμβάνονται στα σενάρια της καθαρόαιμης λαϊκής δεξιάς.

Στους σημερινούς διορισμούς ανατέθηκε στο Μ. Βολουδάκη η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών Έρευνας και Καινοτομίας. Εκδιώχτηκε από τη θέση του ο Σταύρος Κοντακτσής, όχι γιατί κρίθηκε αρνητική η πορεία του Σταύρου αλλά έπρεπε κάπου να χώσουν και τον Βολουδάκη. Από τους λίγους υποστηρικτές του προέδρου Αντώνη στην Κρήτη.Όλα τα παιδιά της ΠΟΛΑΝ και της λαϊκής δεξιάς πρέπει κάπου να ... διοριστούν!

Από τις επιλογές του Σαμαρά προκύπτει καθαρά ότι δεν επιδιώκει τη σύνθεση των απόψεων και των τάσεων στο εσωτερικό της ΝΔ. Επιδιώκει τις διώξεις και τις συγκρούσεις. Βολεύει τους δικούς του ανθρώπους και καταργεί στην πράξη την ενότητα και τη συνεργασία. Έπαιξε το παιχνίδι των εντυπώσεων στη σκιώδη κυβέρνηση και διαιρεί το κόμμα στις Γραμματείες.

"Ζείτε καλά με 720 ευρώ"!


Μέτρα - σοκ απαίτησαν από τους υπουργούς οι Ευρωπαίοι ελεγκτές". 
 
  Έντονη αμφισβήτηση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης εκφράζει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ζητεί από το υπουργείο στοιχεία για την απόδοση των μέτρων, που θα κοστίσουν περί τα 25 δισ. ευρώ σε μία τριετία".

Καμία αντίδραση ακόμη από Ν.Δ. για τους φόρους...

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τη Νέα Δημοκρατία για τη νυχτερινή τροπολογία του ΠΑΣΟΚ με την οποία επανέρχονται οι φόροι κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ειδικοί φόροι σε ποτά και τσιγάρα κατά 20% και 23% αντίστοιχα. Η τροπολογία κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ και την πρόλαβαν οι περισσότερες εφημερίδες. Στη Ρηγίλλης όμως φαίνεται πως... κλείνουν νωρίς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη - επισήμως - αντίδραση. Κι όμως ο Σαμαράς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση και θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον Παπανδρέου σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ εξαπολύσει φοροκαταιγίδα. Οι φόροι αποφασίστηκαν αλλά η ... επίθεση ακόμη δεν έχει οργανωθεί. - παραπολιτικά

Σχόλιο ¨περιοδικού¨: Εξ όσων μπορούμε να γνωρίζουμε, στη Ρηγίλλης ούτε κλείνουν... νωρίς, ούτε ύπνος τους πιάνει μετά την εκλογή Σαμαρά, αφού ξημεροβραδιάζονται απολύοντας "ανεπιθύμητους" και προσλαμβάνοντας "ημετέρους" του νέου αρχηγού...
Αλλά με τα προβλήματα του λαουτζίκου και την φοροεπιδρομή του συμφοιτητή Γιωργάκη, ο Σαμαρούκος δεν έχει πρόθεση να ασχοληθεί σοβαρά, τουλάχιστο μέχρι να κατορθώσει να... ελέγξει το δικό του χρεωκοπημένο μαγαζάκι...

Μέχρι τότε... κλάψτε μανούλες για το τι μας περιμένει από τον μίστερ "Τα λεφτά υπάρχουν"...

Και η ωραία ζωή των εκπροσώπων του λαού συνεχίζεται.....

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση θα προτείνει την ταυτόχρονη λειτουργία και των πέντε (;) Εξεταστικών Επιτροπών που θα διερευνήσουν υποθέσεις σκανδάλων του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο απλός πολίτης βέβαια αναρωτιέται ποιος θα ασχολείται με το νομοθετικό έργο αφού ένας μεγάλος αριθμός των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού θα είναι δεσμευμένος με...

Επιστρέφει ο Λαλιώτης

«Συμμετέχει» στην επικοινωνιακή προβολή της οικονομικής πολιτικής

Στο κόλπο της «επικοινωνιακής» προβολής της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης μπαίνει και ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος, για όσους δεν το θυμούνται, είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ), που σήμερα φιλοξενεί συζήτηση με θέμα τις καλές εμπειρίες υλοποίησης οικονομικών προγραμμάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στη συζήτηση αυτή θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και κυβερνητικά στελέχη, ενώ έχουν κληθεί διεθνείς εμπειρογνώμονες για θέματα οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Συγκεκριμένα οι: ...

Παράθυρο Μιχαλολιάκου για τη δημαρχία Πειραιά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά άφησε ο εκ των υποστηρικτών του Α.Σαμαρά, Β. Μιχαλολιάκος, για ακόμη μία φορά.

«Η αλήθεια είναι ότι ο Πειραιάς που υπηρετώ θέλει αλλαγή δημοτικής αρχής», δήλωσε στο κανάλι 1 του Πειραιά.

«Αλλά δεν πρόκειται να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω αν θα είμαι υποψήφιος. Είναι πολύ πρόωρο να μπούμε στη φάση της ονοματολογίας».

Αντίθετα, δεν φαίνεται να θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη (είχε υποστηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη), που ήδη έχει δηλώσει ότι θα ξαναείναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, έχει δεν έχει το χρίσμα της Ν.Δ. «Ολοι κρίνονται, και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων», δήλωσε ο Β. Μιχαλολιάκος. «Θέλετε να έχουμε το καθεστώς του μόνιμου δημάρχου; Ή των μόνιμων νομαρχών; Αυτό δημιουργεί παρενέργειες».
Παράθυρο Μιχαλολιάκου για τη δημαρχία Πειραιά | | Ελευθεροτυπία

Τιν τούτο Μήτσο μου;


Επέστρεψαν νύχτα τρεις φόροι !...!



Με τροπολογία, που κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση, επανέρχεται η φορολόγηση κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, αυξάνεται κατά 20% ο ειδικός φόρος στα ποτά, ενώ στα καπνά η αύξηση του φόρου φτάνει το 70%, από το 57,5% που ήταν μέχρι σήμερα. 

Ο φόρος κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών 
θα ισχύει από σήμερα. 



Πλήρες θέμα...

Αποδεκατίζει και τον Σπηλιωτόπουλο ο Σαμαράς

Τον ίδιο τον Άρη το σύστημα Σαμαρά ποτέ δεν τον ήθελε. Δεν θα κλάψουν, αν τον χάσουν. Τους δικούς του ανθρώπους όμως οι επιτελείς της Ρηγίλλης έκαμαν το παν για να τους τραβήξουν με το μέρος τους και σε κάποιους να δώσουν και καμιά γραμματεία. Έτσι εξηγούνται οι διορισμοί σε γραμματείες των κουμπάρων του Άρη. Μάλιστα οι διορισμοί του Χαρακόπουλου και του Γαλαμάτη (πρώην σκληροί Αριανοί) στον Πολιτικό Σχεδιασμό δεν κινούνται στη βάση προσέγγισης με τον Άρη αλλά σε πνεύμα αποδεκατισμού του πρώην ισχυρού στρατοπέδου του. Είναι το πρώτο στρατόπεδο που ουσιαστικά αποδεκατίζεται και δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι στρατηγοί τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος. Με … αφανισμό και πολιτικό θάνατο! Πρέπει να έχουν πολλά κόμπλεξ οι επισκέπτες της Πολιτικής Άνοιξης, στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης ….

Καμπούλ γίναμε !Κοίτα Μιχάλη μας το ...χάλι μας !


Πολύ ...τράβηξε το θέμα με τον Χιλιανό κρατούμενο, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε συλληφθεί γιατί επιτέθηκε με φαλτσέτα σε πολίτη με σκοπό να τον ληστέψει.


Θέλει ο Μιχάλης να κάνει την αστυνομία ...φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εάν μπορούσε να την κάνει και ΜΚΟ θα το έκανε , αλλά δεν έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη.

Εν τω μεταξύ άνθρωποι δολοφονούνται στο .... Συνέχεια

politis-gr.blogspot

Είναι δυνατόν να αφήνετε το Δημήτρη χωρίς γραφείο;

Το σκεφτήκατε καλά εκεί στη Ρηγίλλης; Ολόκληρος Αβράμ χωρίς δικό του γραφείο; Αι σιχτίρ. Και χάρη σας έκανε! Εσείς οι επισκέπτες της Πολιτικής Άνοιξης να μοιράζετε τις αίθουσες στους κολλητούς και έμπιστους και να πετάτε στο πεζοδρόμιο ολόκληρο πρώην υπουργό υγείας. Αυτόν που παραγγέλνει τα εμβόλια όχι σε δωδεκάδες αλλά … μυριάδες! Μέχρι και φωριαμό γεμάτο εμβόλια κατά της γρίπης θα σας έφτιαχνε, βρε αχαΐρευτοι. Θα σας έκανε και το εμβόλιο της γρίπης έπειτα από προσωπικό ραντεβού στο γραφείο του. Από αυτά τα εμβόλια που δεν ξέρουν τώρα που να τα κρύψουν και που να τα μεταπουλήσουν. Μπορεί να σας έκανε και δύο-τρία καπάκι για να εξαντληθούν και να θωρακιστείτε απέναντι στη γρίπη της επόμενης δεκαετίας…
Πως συμπεριφέρεστε έτσι σε κάποιον που γεννήθηκε για αυτοκράτορας ημίθεων διαστάσεων. Εσείς βρε παίγνια μπορείτε να καταλάβετε τι θα πει χλιδάτη κρουαζιέρα στο Ντουμπάι; Έχετε δει αυτοκράτορα να τραβάει … κουλοχέρη; Εσείς καμιά δυναμική θεωρία κυματοσυνάρτησης της ροής των αποθεμάτων, το καζανάκι της Ρηγίλλης και πολύ σας είναι! Και τώρα φέρεστε σα να είναι μαριονέτα, ο νούμερο 2 ογκόλιθος της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου;
Ντροπή σας επιτελείς, γραμματέοι, πρώην Μαξιμίτες και μισθωτά παπαγαλάκια της Ρηγίλλης.

Έρευνα για την κήρυξη "ψευδούς συναγερμού" πανδημίας Η1Ν1 ζητούν μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης

«Ψευδής συναγερμός». Έρευνα για την κήρυξη πανδημίας Η1Ν1 ζητούν μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι φαρμακευτικές εταιρείες κατηγορούνται ότι «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων». Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν τη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία από τις ψευδείς πανδημίες», έπειτα από καταγγελίες ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λάθος να κυρήξει συναγερμό για τη νέα γρίπη Η1Ν1.

Το θέμα θα συζητηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, δήλωσε την Πέμπτη ο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και επιδημιολόγος.

Ο Βόνταργκ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις όταν υποστήριξε ότι ο ΠΟΥ κήρυξε λανθασμένα πανδημία «υπό την πίεση των εργαστηρίων». Ο Γερμανός σοσιαλιστής θέλει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ....

Ο Παναθηναικός ξέφυγε 5 βαθμούς στο πρωτάθλημα



Μετά την  απρόσμενη ήττα του Ολυμπιακού απο την ΑΕΚ με 1 - 2 και την άνετη επικράτηση με 4 - 1 του Παναθηναικού επι του Εργοτέλη φαίνεται οτι ο Παναθηναικός αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τελευταία φορά που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής ήταν το 2004.
Χρόνια Πολλά στους Γιάννηδες και στις Ιωάννες.

kopernikos.blogspot

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων [08-01-2010]


Παρακάτω τα υπόλοιπα

ποπ+ροκ no1 άλμπουμ της δεκαετίας: "The White Stripes - Elephant"



Song: Seven Nation Army
Artist: The White Stripes
CD: Elephant

O Άγιος μοναχός Κοκκινούλης



Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Κοκκινούλης ύστερα από την απόφαση του να μονάσει έζησε 20 χρόνια χρηστού μοναστηριακού βίου, η Πανορθόδοξη σύνοδος αποφάσισε να τον κηρύξει άγιο της εκκλησίας μας.

kopernikos.blogspot

Οι τελευταίες σελίδες των εφημερίδων


Ακολουθούν και τα υπόλοιπα φυσικά ...

Εξασθενούν οι νοτιάδες - Πτώση του υδραργύρου το Σαββατοκύριακο

Εξασθενούν σήμερα σταδιακά οι άνεμοι, ωστόσο οι τοπικές ομίχλες θα συνεχίζουν να περιορίζουν την ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες με τη μέγιστη να φτάνει και τους 21 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο Παρασκευή, ενώ το Σάββατο προβλέπεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά- βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και νότιους ανέμους 9 Μποφόρ, που από το απόγευμα στρέφονται σε δυτικούς.
Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η βουτιά του υδράργυρου θα συνεχιστεί και την Κυριακή με τους δυτικούς ανέμους να φτάνουν τα 8 Μποφόρ.
Τη Δευτέρα η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνά τα 7 Μποφόρ, ενώ αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.



Ποιος είναι ο... ποιητής;

«Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ζητώ διακομματική διαβούλευση απ' όλα τα κόμματα…»


Ποιος έγραψε τα παραπάνω λόγια…;


Μα φυσικά ο

200 εκατομμύρια δολ. το χρόνο, χρειάζεται η Νέα Υόρκη, κατά της τρομοκρατίας!


 Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg ανέφερε ότι το ετήσιο κόστος για την προστασία των δημοσίων κτηρίων από τρομοκρατικές επιθέσεις, τύπου 11ης του Σεπτέμβρη, θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια! Ελπίζει ότι η Ουάσιγκτον θα αναλάβει αυτό το κόστος.

full story

Κανένα πρόβλημα στην άτυπη συγκυβέρνηση Γιωργάκη-Αντωνάκη!

Μην ενοχλείται τους συγκάτοικους!
Μέσα στο Πασόκ υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων για την πολιτική που τελικά ακολουθεί ο Παπανδρέου. Έστω υπό την πίεση των αγορών, των spreads και της Ευρώπης. Δε φοβάται όμως γιατί περάσαμε στη «νέα» μεταπολίτευση όπου συγκυβερνούν άτυπα ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης! Ακόμα και αν οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας παθαίνουν ναυτία όταν ακούνε τον πρόεδρο του κόμματος να διατυπώνει ευθαρσώς τη στήριξη του στον πρώην συγκάτοικό του. Πίσω από αυτή την ανίερη συμμαχία κάποιοι βλέπουν το τέλος της μεταπολίτευσης και την αρχή της νέας εποχής στην Ελλάδα. Όροι που παραπέμπουν στο πνεύμα των κοινών σπουδών του Άμχερστ. Πάντως τα φερέφωνα της Ιπποκράτους χαίρονται ιδιαιτέρως με την συμπεριφορά του φίλου Αντώνη. Όχι θα έκλαιγαν. Θαυμάζουν, εκ του πονηρού φυσικά, το μεγαλείο ενός ηγέτη που επιτέλους ξεπέρασε τον «καθολικό αρνητισμό» που χαρακτήριζε μέχρι τώρα την εκάστοτε αντιπολίτευση στη χώρα μας. Επιτέλους εποικοδομητική αντιπολίτευση και στην Ελλάδα.
Όπως καταλαβαίνετε το Πασόκ όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση έχει το δικαίωμα της ανεύθυνης και άνευ ορίων κριτικής. Όταν όμως βρίσκεται στην κυβέρνηση προτιμά «εποικοδομητική» κριτική. Προτιμά Σαμαρά!

Το μέλλον των blogs

Υποστηρίζω με φανατισμό την ύπαρξη των blogs και της δυνατότητάς τους να ενημερώνουν άμεσα, πολύπλευρα και δίχως δεσμεύσεις και σκοπιμότητες.
Μάλιστα έχω παρουσιασθεί και σαν μάρτυρας στον ανακριτή υποστηρίζοντας το δικαίωμα των blogs να απολαμβάνουν ελευθερία έκφρασης και άποψης.
Έχουμε όμως μια παράξενη ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα. Τις απεριόριστες, ανεξέλεγκτες και κυρίως ανώνυμες ύβρεις. Οι σχολιαστές των άρθρων και των άλλων αναρτήσεων επιδίδονται συνήθως σε ένα ακατάσχετο οχετό ύβρεων που υποδηλώνει συμπλεγματικές προσωπικότητες που βρίσκουν ευκαιρία ανώνυμης εξωτερίκευσης εσωτερικών αναστατώσεων και ανισορροπιών.
 Δυστυχώς, η τακτική αυτή, πέραν του ότι αναδεικνύει άδικα την μλογκόσφαιρα σε καταφύγιο προσωπικοτήτων του περιθωρίου, προδικάζει μελλοντικούς περιορισμούς που δυστυχώς ....

"Πάρτα όλα" η κυβέρνηση


Στα τυχερά παιχνίδια το έριξε, λόγω και της πρωτοχρονιάς, ο Υπουργός Οικονομικών.  Μαντέψτε τι του έτυχε...μαντέψτε, επίσης, που κάθησε η σβούρα στους πολίτες!

atithasos.blogspot

Τα Starbucks στο Dubai


Ρατσισμός σε διαφήμιση των KFC;


Time out από τα προβλήματα





Κλασσική πολιτική (ελληνική) κίνηση. Όταν φοβάσαι ή δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, το αναβάλλεις. Και ελπίζεις να το λύσουν οι επόμενοι.
Την μετάθεση κατά ένα χρόνο, (δηλαδή από 1/1/2011), της εφαρμογής της σταδιακής αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες .....