Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Παναγία

Υπάρχει ωραιότερο και ωφελιμότερο θέμα μελέτης και συζητήσεως για τους χριστιανούς από Εκείνη που η Εκκλησία αποκαλεί «Παγκόσμιον δόξαν την εξ ανθρώπων σπαρείσαν και τον Δεσπότην τεκούσαν… των ασωμάτων το άσμα και των πιστών το εγκαλλώπισμα», από Εκείνη δηλαδή που μας έδωσε και συνεχώς δίνει στις ψυχές μας τον Χριστό;

Στην Τραπεζούντα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος έφθασε στις 7:30 ώρα Eλλάδας απόψε στην Τραπεζούντα, αεροπορικώς απο την Κωνσταντινούπολη.Μετά την άφιξη του ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθησε σε ιφτάρ (δείπνο για τη λήξη της ημερήσιας νηστείας τού μήνα του ραμαζανιού), το οποίο παρέθεσαν ο μουφτής της Τραπεζούντας και ο Νομάρχης.

Αύριο το πρωί ο κ. Βαρθολομαίος θα τελέσει τη θεία λειτουργία, την πρώτη μετά το 1922, στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά.

Η λειτουργία θα αρχίσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι και θα μεταδίδεται ζωντανά απο την ΕΤ3. Με τον Πατριάρχη θα συνλειτουργήσουν ο Μητροπολίτης Δράμας κ.Παύλος και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχου Μόσχας Επίσκοπος Τύχων. Κατά την αφιξη του στη μονή ο Οικουμενικος Πατριάρχης θα προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και θα κατευθυνθεί στο ιερό βήμα για να προετοιμαστεί για τη θεία λειτουργία.

Η λειτουργία θα τελεσθεί στον αυλειο χώρο της μονής, γιατί ο ναός είναι μικρός. Σε διαφορα σημεία πέριξ της μονής θα υπάρχουν γιγαντο-οθόνες για να μπορέσουν οι προσκυνητές να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει προς τους πιστούς τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι η λειτουργία στη μονή Παναγία Σουμελά είναι «ενα κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός». Επίσης θα εκφράσει την ευχή η Παναγία η Σουμελιώτισσα να είναι «εγγυήτρια καλύτερων ημερών για τους λαούς της Ελλάδος και της Τουρκίας».

Στη Θεία Θειτουργία θα ψάλει χορός ιεροψαλτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπο την διευθυνση του άρχοντα πρωτοψάλτη Λεωνίδα Αστέρη.

Γεύματα στο Ηράκλειο για να πειστεί ο Πλακιωτάκης να πει το μεγάλο «Ναι»!...!

Δερβέναγας στο Νομό το παίζει ο Μι Κεφαλογιάννης …
Γεύματα εργασίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ηράκλειο με επίσημο προσκεκλημένο τον Πλακιωτάκη για να πιεστεί και να πειστεί, ώστε να πει το μεγάλο ναι για την Περιφέρεια Κρήτης. Δεν έχει πειστεί ακόμη γιατί θα πρέπει να καεί μόνο για να εμφανιστεί ότι η νέα ΝΔ έχει κάποιο άτομο να κατεβάσει στις Περιφερειακές εκλογές στην Κρήτη. Αξίζει να υποβιβαστεί ο «πολλά υποσχόμενος» Πλακιωτάκης σε …. «κάποιο»; Όποιος και αν κατέβει και μάλιστα με επίσημο χρίσμα από τη Νέα Ρηγίλλης θα καεί σαν τα σπαρτά που έκαψε η φωτιά στις πεδιάδες της Ρωσίας, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
Εγκέφαλος των διαφόρων συσκέψεων στην Κρήτη έχει αναλάβει ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναμιγνύεται έντονα στα «αυτοδιοικητικά» της Νέας ΝΔ μια και δεν εμπιστεύεται τόσο πολύ την αποτελεσματικότητα του Μιχαλολιάκου. Εξάλλου όπου μπερδεύτηκε ο σκληρός λαϊκός δεξιός Μιχαλολιάκος τα έκαμε μπάχαλο …. Βλέπε Πειραιάς! Για την επιτυχία των στόχων της Νέας ΝΔ στην Κρήτη έχει αναλάβει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και δραστηριοποιείται έντονα η τοπική ΝΟΔΕ.
Ο Μι Κεφαλογιάννης έκανε τα πάντα, για το πρόσφατο γεύμα στο Ηράκλειο, να είναι ενημερωμένοι ελάχιστοι «έμπιστοι» στο Ηράκλειο! Χωρίς να ειδοποιηθούν οι υπόλοιποι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ στο νομό ή την Κρήτη. Οι «ενδιαφερόμενοι» θα ενημερώνονταν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μι Κεφαλογιάννης το παίζει τελευταία γνήσιος εκφραστής της Νεοδεξιάς στο Ηράκλειο και δημιουργεί δικούς του σκληρούς μηχανισμούς σε τοπικό επίπεδο και σε συνεργασία με την τοπική ΝΟΔΕ. Προς το παρόν χρησιμοποιείται με τις ευλογίες της Ρηγίλλης η μέθοδος «διαίρει και βασίλευε». Μέθοδος στην οποία έχει διαπρέψει στο παρελθόν και ο Αρχηγός Αντώνης και τα Φιλαράκια του!...!
Τελικά δεν μάθαμε εάν μεταξύ «τυρού και αχλαδίου», επείσθη επιτέλους ο Πλακιωτάκης να καεί στο όνομα της Νέας ΝΔ. Μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι στην Κρήτη οι Νεοδεξιοί υποψήφιοι Περιφερειάρχες ….. όμορφα «καίγονται»!...! Εκτός και αν τα ανταλλάγματα που διαπραγματεύεται ο Πλακιωτάκης αξίζουν περισσότερο!...!