Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ωχ! "Μας πήραν είδηση"!

Ομάδα Τ/κ ζητά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της

Ομάδα Τουρκοκυπρίων εξέδωσε σήμερα Δευτέρα, ανακοίνωση με την οποία ζητά την άμεση επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη σημερινή κινητοποίηση, οι Τουρκοκύπριοι ιατροί, καλλιτέχνες, έμποροι, βιομήχανοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, δάσκαλοι και ακαδημαϊκοί ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό της σημερινής κατάστασης στα Βαρώσια.
Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μεταξύ των άλλων τονίστηκαν τα εξής:

Θρήνος στη Ρηγίλλης. Ο Κύπριος Πισσαρίδης έφαγε το Νόμπελ Οικονομίας μέσα από τα χέρια του Αντώνη!

Εκεί που είχαν δέσει το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας οι Μηταράκηδες της Ρηγίλλης, τους ήρθε κατακούτελα η είδηση από τη Σουηδία. Δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα. Χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο! Πως έμειναν ασυγκίνητοι αυτοί οι κρυόκωλοι οι Σουηδοί. Καλά το κάνουν οι Έλληνες με τις Σουηδέζες, για να μάθουν! Τί περισσότερο έχουν δηλαδή οι μελέτες του Πισσαρίδη, από τον μηδενισμό του ελλείμματος; Οι Σουηδοί είναι οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει ότι ο Αντώνης είναι τεράστιος οικονομολόγος! Ο τεραστιότερος!
Άκου ανέλυσαν το «πώς τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας ενισχύουν την ανεργία»; Μα θέλει ανάλυση αυτό το πράμα; Όλοι οι Έλληνες το γνωρίζουν! Μα πού σπαταλάνε το χρόνο τους αυτοί οι σαλεμένοι καθηγητές; Ενώ ο μηδενισμός του ελλείμματος απαιτεί .......

Links για την σημερινή παρέμβαση Μητσοτάκη στο Mega

MARTINI GOLD by Dolce&Gabbana

H Monica Bellucci στο ρόλο της "Malena".  COOL!!!!

Surprise! Και ο Βαγγέλας περιμένει την πτώση Σαμαρά!

Ο Βαγγέλας βλέπει μακριά! Κατοχύρωσε θέση στο εσωτερικό της Νέας Λαϊκίστικης ΝΔ (ΝΛ-ΝΔ) και μιλά πολύ στο παρασκήνιο. 
Κοιτάζει στην μετά Σαμαρά εποχή, όπου πιστεύει πρόκειται να πρωταγωνιστήσει! Και γιατί να μην γίνει Πρόεδρος; Και αυτός μπορεί να ενώσει την παράταξη. Τι περισσότερο δηλαδή έχουν οι άλλοι; Ο Αβραμόπουλος στέκει εμπόδιο αλλά θα τον φάει λάχανο. 
Επί του παρόντος πρέπει να το παίζει στρατιώτης της παράταξης και σίγουρα θα δικαιωθεί! Στο παρασκήνιο ομολογεί ότι δεν πάει καλά ο Αντώνης. Συγκρούεται με όλους, δεν έχει την ικανότητα να ενώσει και είναι εκδικητικός! Ιδανικός αυτόχειρας!

Τετραήμερη περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κρήτη για την ανακοίνωση των συνδυασμών της "Μάχης για την Κρήτη"


ΤΡΙΤΗ 12-10-10 ΛΑΣΙΘΙ
19:00 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΣΙΘΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-10 ΧΑΝΙΑ
19:00 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ" ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΦΛΑΜΙΓΚΟ»

ΠΕΜΠΤΗ 14-10-10 ΡΕΘΥΜΝΟ
20:00 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ" ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΩΔΕΙΟ (ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ) ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-10 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΑΣΤΟΡΙΑ»

Ε ρε, «βρικόλακα» Μητσοτάκη!...!

Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ: «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν από 30 χρόνια»…
Ο προεδρεύων του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν «ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους… Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να...

Απολαυστική η απάντηση Κώστα Μπακογιάννη στον λασπολόγο Θέμο

Τελικά τέτοιους τύπους δεν πρέπει να τους παίρνουμε σοβαρά! Στο ψιλό και πολύ τους είναι! Το παίζουν θεματοφύλακες της ελληνικής ηθικής και υπερασπιστές του εθνικού δικαίου. Ποιοί οι Θέμοι!
Μόνο που δίκαιο είναι το προσωπικό τους συμφέρον και δεν παρεκκλίνουν καθόλου. Αν τους αντιμετωπίζεις σοβαρά τους αναβαθμίζεις. Τους δίνεις αξία!
Στην πλάκα τους φέρνει στα ίσα τους!

Ο Πλακιωτάκης ήταν μοναδικό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ουαλίας!

Είσαστε κακοήθεις! Πως τα βάζετε με τα παλικάρια του Αντώνη! Ο Αντώνης έχει δίπλα του μόνο γνήσιους αγωνιστές της παράταξης. Πραγματικούς εκφραστές του αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και υπέρ του μηδενισμού. Ξέρουν οι οικονομολόγες του Ηγέτη! Γιατί δηλαδή να μην είναι μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ουαλίας; Δεν μπορώ να καταλάβω το πνεύμα σας. Ένα μέλος είχε η παράταξη στην Ουαλία, μονομελή ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφτιαξε. Να σκάσετε από το κακό σας!
Φανταστείτε ότι μετά που έφυγε ο Πλακιωτάκης από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ουαλίας η οργάνωση διάλυσε γιατί δεν είχε πλέον κανένα άλλο μέλος. Μόνος του συσκέπτονταν, μόνος του αποφάσιζε! Μόνος του συνεδρίαζε, μόνος του διοικούσε! Αυτό θα πει δραστήριος και δημιουργικός νέος!
lexotanilers therapy group

Ο Ψηλός στο mega - Άρχοντας της πολιτικής

  • Για την αύξηση της φορολογίας: Παίζουμε!
  • Τα μέτρα (του μνημονίου) είναι όλα αναγκαία και χρειάζονται κι άλλα.
  • Όσο δίκιο είχει ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου όταν έλεγε "υπάρχουν χρήματα" άλλο τόσο έχει και ο Σαμαράς όταν λέει πως θα μειώσει το έλλειμμα σε 18 μήνες.
  • Ο λαϊκισμός δεν θα ευωδοθεί.
  • Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι (ο Σαμαράς) είναι λαϊκιστής.
  • Στην Κρήτη υποστηρίζω την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Δημήτρη Γιαννουλάκη.
  • Ο ιδιωτικός τομέας θα φέρει μόνος του όλο το βάρος της ανεργίας μέχρι τέλος;

Απαθείς μπροστά στο δράμα της Ομόνοιας

Δώδεκα χρόνια μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, κοινωνία και κυβέρνηση δείχνουν να έχουν αποδεχθεί τον σιωπηρό ενταφιασμό της.

Πρώτα οι αριθμοί. Το 2010 συμπληρώθηκαν δώδεκα χρόνια από την προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη διαμόρφωση της πλατείας Ομονοίας, έντεκα από την ανακοίνωση του πρώτου βραβείου, δέκα από τη λειτουργία του σταθμού μετρό της γραμμής 2 και έξι από την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων με στόχο να «πρασινίσει» η πλατεία.
Και η πραγματικότητα. .................

Ντόρα Μπακογιάννη: "Εγώ δεν είχα την αίσθηση ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα,ούτε ήταν αυτά τα στοιχεία, τα οποία ήξερα,περί χρεοκοπίας της χώρας"

Σε αντίθεση με τον κύριο ΤΙΠΟΤΑ -που ισχυρίζεται ότι ήξερε, αλλά δεν μίλαγε…- η ανεξάρτητη βουλευτής, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Βήματος ξεκαθάρισε μια και καλή τα περί «ευθύνης» της, επειδή τάχα...

Αντί για «επιστολές» στον Καραμανλή, δεν τα ‘λεγε καλύτερα στον καθρέφτη;…;

Τι θέλει να δείξει τώρα ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ με τα παλιά ξινά σταφύλια των δήθεν «επιστολών» του προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή; Γιατί καταφεύγει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που μάλιστα στηρίζονται σε ψέματα και απάτες, αντί να μας πει συγκεκριμένα τι προτείνει αυτός και το κόμμα του ως αντίβαρο στο μνημόνιο;
Κατά πρώτον, η περίφημη «επιστολή Αβραμόπουλου» δεν ήταν καν…

Τα τρία ρεκόρ της ΝΔ

Κατά την περίοδο 2004-2009 η ΝΔ, που υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Καραμανλή κυβερνούσε τη χώρα, κατάφερε να επιτύχει ένα ρεκόρ, ήτοι να φέρει τη χώρα σε ουσιαστική χρεοκοπία και στα όρια της επίσημης πτώχευσης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Βέβαια για την άθλια δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ευθύνονται όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εις διάφορον βαθμόν εκάστη, αλλά η ταχύτατη και πλήρης κατάρρευση επήλθε επί ΝΔ. Αυτό είναι ένα θλιβερό ρεκόρ, σίγουρα πανελλήνιο και ίσως παγκόσμιο.
Η ΝΔ όμως δεν αρκείται σ΄ αυτό. Θέλει να επιτύχει ρεκόρ και ως αντιπολίτευση. Ο νέος πρόεδρος κ. Σαμαράς έχει ήδη ..........

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!


Από JULIET

Eυρωπαϊκή... αύρα από Χιμένεθ!

Τακτικές... UEFA ακολουθεί η ΑΕΚ μετά την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ στο τιμόνι της ομάδας και πλέον άπαντες στην «Ένωση» πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες του Ισπανού προπονητή! .............

Η απάντηση του Κ. Μπακογιάννη στον πόλεμο λάσπης από το "Πρώτο Θέμα"

Προς Διεύθυνση Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»
Κύριε Διευθυντά,
Διαπιστώνω ότι για άλλη μια Κυριακή μου κάνετε την τιμή να ασχοληθείτε με το πρόσωπο μου. Άλλωστε η αγάπη και η αλληλοεκτίμηση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας είναι γνωστές στους τακτικούς αναγνώστες της εφημερίδας σας αλλά και στα δικαστήρια. Αρχικά, επιχειρήσατε να με παρουσιάσετε ως υπεύθυνο της διαρροής της πρότασης Νίμιτς. Η προσφυγή μου στη δικαιοσύνη σας ανάγκασε να επιδιώξετε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ύστερα, προσπαθήσατε εξίσου ανεπιτυχώς να συνδέσετε το γάμο μου με την υπόθεση Siemens γράφοντας άθλια υπονοούμενα και ψεύδη. Σήμερα, οφείλω να σας συγχαρώ διότι ............

Αυτοκίνητα-ρομπότ με τη σφραγίδα της Google

Αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό δοκίμασε με επιτυχία η Google στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα ρομποτικά οχήματα κάλυψαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών απόσταση 140.000 μιλίων, χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα...............

Terracota Army, ο παράξενος στρατός του αυτοκράτορα

Ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας ανακαλύφτηκε το 1974 στην επαρχία Xi’an (Ζι-αν). Υπεύθυνος για αυτό ήταν ένας αγρότης της περιοχής, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατασκευάσει ένα πηγάδι ανακάλυψε τυχαία ένα άγαλμα. Οι ανασκαφές που ακολούθησαν έφεραν στο φως τον πιο παράξενο στρατό του κόσμου. ..............

Οι δήμοι μπροστά στο αδιέξοδο...

Σε αδιέξοδο θα φτάσουν οι δήμοι τα προσεχή χρόνια. Η οικονομική τους κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η εφαρμογή του Καλλικράτη θα επιφέρει μεγάλη μείωση των εσόδων τους. Ποια είναι η λύση…; Περιστολή των δαπανών, εντατικότερος έλεγχος για την είσπραξη των εσόδων τους και αξιοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων.
Ειδικά τώρα με τις συνενώσεις, θα πρέπει οι δήμοι να ........

Παράξενα κτίρια!

 The Crooked House ( Sopot, Poland )

Ψεύτης ο εκλεκτός του Σαμαρά στην Κρήτη

Ο υποψήφιος της Ν.Ν.Δ στην Κρήτη Πλακιωτάκης Γιάννης στο βιογραφικό του δηλώνει πώς φοιτητής ων στην Ουαλία υπήρξε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μάλιστα με έντονη συμμετοχη. Αν το ψάξετε καλύτερα θα δείτε ότι δεν υπάρχει ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ουαλίας!
Το παρακάτω κείμενο είναι από το επίσημο site της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Αγγλίας    http://www.dap-ndfk.org.uk/
και όπως αποδεικνύεται όντως δεν υπήρξε ποτέ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ουαλίας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Υπάρχουν δύο οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αγγλία. Η μία ειναι η “οργάνωση χώρας” που ιδρύθηκε το 1999 (όταν ο υποψήφιος βουλευτής λογικά είχε ήδη αποφοιτήσει), και η άλλη είναι η οργάνωση της ..........

Εντός Νοεμβρίου το νέο κόμμα

Την ίδρυση νέου κόμματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς όπως δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής στον Βήμα 99,5 αυτό θα γίνει «μέχρι τον προϋπολογισμό». Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.

Ξεκινά αύριο η παρουσίαση των συνδυασμών της "Μάχης για την Κρήτη"

Ξεκινάνε από τον συνδυασμό «Μάχη για την Κρήτη» οι παρουσιάσεις των προσώπων που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια στους τέσσερις νομούς του νησιού, διεκδικώντας την ψήφο των Κρητών στις επικείμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Η αρχή γίνεται από ανατολάς και συγκεκριμένα από το νομό Λασιθίου όπου η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έχει οριστεί για αύριο Τρίτη (12-10-10) στις 7 μ.μ στην αίθουσα του επιμελητήριου Λασιθίου.
Την Τετάρτη ακολουθούν τα Χανιά, την Πέμπτη το Ρεθύμνο και την Παρασκευή το Ηράκλειο.
Για το λόγο αυτό στην Κρήτη θα βρίσκεται από αύριο και για τέσσερις ημέρες η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία θα είναι παρούσα σε .......

Δημοσκόπηση Public Issue: Καταρρέουν οι Συγκάτοικοι! Δεν πείθει τους πολίτες το «μαγικό μίγμα» Σαμαρά… (video)

Τραγική η εικόνα του δικομματισμού. Ακόμη χειρότερη της ΝΝΔ του Σαμαρά, την οποία μόνο… επτά στους εκατό πολίτες (7%!) επιλέγουν ως εναλλακτική αυτοδύναμη κυβέρνηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ!!! Ο ίδιος ο Σαμαράς καταρρέει με τις αρνητικές κρίσεις να αυξάνονται και το γενικό ισοζύγιο να παραμένει...

Η σημερινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ FM_2ο μέρος (video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά στα καυτά ερωτήματα της επικαιρότητας στους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Γιώργο Μαλούχο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο…

Η σημερινή συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ FM_1ο μέρος (video)

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά στα καυτά ερωτήματα της επικαιρότητας στους δημοσιογράφους Γιάννη Πολίτη και Γιώργο Μαλούχο.

Δείτε παρακάτω το βίντεο…

Η λαϊκίστικη Νέα ΝΔ δεν ξέρει ότι υπάρχει διαφθορά. Αμ έτσι θα μας μηδενίσουν τα προβλήματα. Αγνοώντας τα!

Πολύ έξυπνο νέο-λαϊκίστικο κόλπο. «Γιατί λέτε ρε ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; Δείξτε μου έναν Έλληνα που να είναι διεφθαρμένος! Υπάρχει κανένας; Όχι βέβαια!» Γλύφουν τα αυτιά των Ελλήνων όπως ακριβώς γλύφουν τον Αντώνη! Μην ανησυχείτε! Θα έρθει ο Αντώνης και θα σας τα μηδενίσει όλα! Περίπου ο Έλληνας δεν έχει κανένα απολύτως ελάττωμα και κατάγεται από Άριες αναμάρτητες φυλές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναφέρεται σε ελαττώματα «κατώτερων φυλών» κα να προσβάλει το θυμικό του έθνους! Η αλήθεια πληγώνει!

Ξαφνικά κανένας δεν γνωρίζει ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα. Της υποκρισίας το κάγκελο!

Είκοσι χρόνια τώρα συζητάμε στην Ελλάδα για την διαφθορά που υπάρχει στη χώρα και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να διερευνηθούν τα αίτιά της. οι περισσότεροι προσεγγίζουν την διαφθορά ως φαινόμενο που επικράτησε εν Ελλάδι τη δεκαετία του 80, δεκαετία που άρχισε να ρέει το χρήμα της Ευρώπης και το φαγοπότι απέκτησε μεγαλύτερη αξία … [«Δικά σου είναι τα λεφτά; Της Ευρώπης είναι!»].
Και όμως, ενώ έχει γίνει τόση συζήτηση ακόμα και από βήματος Βουλής, ξαφνικά άρχισε να καταγγέλλει ο ένας τον άλλο για το ποιός είπε ότι στη χώρα υπάρχει διαφθορά! Όταν όλοι οι πρόσφατοι Πρωθυπουργοί έχουν κηρύξει πόλεμο σε αυτή την διαφθορά, οι λαϊκιστές της Νέας ΝΔ, ούτε το πρόβλημα της διαφθοράς «γνωρίζουν». Καλύτερα να μην ακουμπούν καυτές πατάτες .

Κακά τα ψέματα: Η Αττική θα στείλει το μήνυμα!

Δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε πολύ. Το κεντρικό μήνυμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών εστιάζεται στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής στην Περιφέρεια Αττικής! Δηλαδή, σε ένα «δείγμα» που συγκροτείται από τη...

Όλα τα είχανε...το Εφετείο τους έλειπε!

Είναι που είναι περίεργο ως αρνητικό το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές με το μνημόνιο,την οικονομική κρίση αλλά και το μπάχαλο με τους αντιπεριφερειάρχες, το θέμα του Εφετείου τους έλειπε! .................

Η συνωμοσία της μακαρονάδας αναβιώνει στη ΝΔ

Μυστικά δείπνα για το μέλλον της παράταξης καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές φέρνουν ανακατατάξεις στη «γαλάζια πολυκατοικία»
Στην εποχή των μυστικών δείπνων και γευμάτων επιστρέφουν σταδιακά οι ένοικοι της «γαλάζιας πολυκατοικίας» που έχουν ως βασικό μενού την «επανένωση της παράταξης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στο παρασκήνιο καταγράφεται κινητικότητα από αρκετούς βουλευτές και στελέχη που...

Η "άχρηστη" πληροφορία της ημέρας

Εσείς το ξέρατε;

Το ζώο με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο, συγκριτικά με το υπόλοιπο σώμα του, είναι το μυρμήγκι.

Πάγκαλος: Oι πολιτικοί είναι φαύλοι!

«Η απάντηση στην κατακραυγή των πολιτών “πώς φάγατε τα λεφτά;” είναι: “Σας διορίζαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος”».

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Φανταστείτε ένα νεαρό να λέει αγανακτισμένα στον πατέρα του: «Πού πήγαν τα λεφτά της οικογένειας μπαμπά; Γιατί δεν έμειναν χρήματα και για μένα να σπουδάσω;». Προβληματισμένος ο πατέρας απαντά: «Θα σου πω γιατί· τα φάγαμε όλοι μαζί. Εσύ και η αδερφή σου θέλατε ακριβά ρούχα, εξωτικές διακοπές, πολυτελή αυτοκίνητα. Ολα αυτά κόστιζαν. Με πιέζατε. Ηθελα να είμαι αγαπητός, σας τα έδωσα όλα...».
Τι το περίεργο έχει αυτή η απάντηση; Ας πάρουμε τα πράγματα με...

Μαγικά δύο και όχι τριών διαστάσεων

Υπό το φόβο να καθυστερήσει η έξοδος της ταινίας Χάρι Πότερ στους κινηματογράφους, το στούντιο της Warner Bros αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη μετατροπή της ταινίας σε τρισδιάστατη. ............

Déjà vu

Πριν μερικές μέρες συνάντησα ένα φίλο απ' τα παλιά. Μου θύμισε τις εποχές που ζήσαμε τη δεκαετία του '80 ως φοιτητές. Σκαλίσαμε τις μνήμες μας ανατρέχοντας σε εποχές δύσκολες μα κι εποχές μοναδικές. "Γιώργο," μου είπε, "εμείς είμαστε η γενιά της νίκης" και συνέχισε: "Εμείς είμαστε η πρώτη και η μοναδική αστική νεολαία της μεταπολίτευσης που συγκρούστηκε σε δύο μέτωπα και τα σάρωσε και τα δύο"..."τώρα θα κωλώσουμε;"
Δεν χρειάσθηκε να πει περισσότερα για να...

Επαγγέλματα που γνωρίζουν δόξες

Συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα ποδηλάτων, πωλήσεις μέσω Ιντερνετ, ακόμα και επιδιορθώσεις ρούχων, αντέχουν στην κρίση.

Καταστήματα ποδηλάτων και πωλήσεις μέσω Iντερνετ, επιδιορθώσεις ρούχων, συνεργεία αυτοκινήτων, λογιστές αλλά και χειροποίητα ενδύματα, ακόμη και γραφεία συνοικεσίων είναι ορισμένα από τα λίγα επαγγέλματα, που δείχνουν σημεία αντοχής στην κρίση. «Παιδιά» της ανάγκης, παραδοσιακά επαγγέλματα που είχαν ατονήσει ή ορισμένα νέα (παράγωγα των νέων τεχνολογιών) έρχονται να απαντήσουν στα νέα προβλήματα, στην εποχή της βαθιάς ύφεσης, πιεζόμενα και τα ίδια. ..............

Σκληρή αντίδραση Σημίτη στις δηλώσεις Γιούνκερ

Ο Σημίτης αποκαλεί ανοησίες όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον Γιούνκερ σε συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό για τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα «γιατί κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Η άμεση απάντηση του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Πρόκειται για ανοησίες. Επί των ημερών μου η χώρα είχε ανάπτυξη με ρυθμό 5% και έλλειμμα 4%. Δεν είχα κανένα λόγο και δεν θα δεχόμουν καμία συζήτηση αν η χώρα μου ήταν διεφθαρμένη ή όχι».
Η απάντηση Σημίτη ήταν άμεση ενώ σε αντίστοιχες προκλήσεις προς την πλευρά Καραμανλή δεν υπήρξε καμία αντίδραση! Ένα ερώτημα πάντως πλανάται πίσω από το «επεισόδιο». Εάν επί Σημίτη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν για την άσχημη οικονομική εικόνα της Ελλάδας, τι γινόταν επί Καραμανλή; Τον άφηναν να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο; Εάν δεν τον προειδοποιούσαν τότε έχουν και αυτοί ευθύνες για τις οδυνηρές εξελίξεις! Το πιο λογικό είναι ότι τα έλεγαν και στον Καραμανλή αλλά αυτός όπως γνωρίζουμε ασχολούνταν με το επικοινωνιακό κόστος και την κοινωνική κατακραυγή, την οποία τελικά δεν απέφυγε!