Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ. Μαύρα σύννεφα στο Μέγαρο!

Διακοπές τέλος. Τα κεφάλια μέσα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η ανησυχία για τις εξελίξεις είναι εμφανής στο Μέγαρο. Οι πολίτες επιστρέφουν από τα νησιά και είναι στεγνοί από χρήμα. Τους τα ρούφηξε η ακρίβεια και οι καρέκλες στις παραλίες. Τώρα είναι έτοιμοι να απαιτήσουν από τον Παπανδρέου να τους πει επιτέλους εάν «τα λεφτά και οι λύσεις υπάρχουν», όπως τους έλεγε λίγους μήνες πριν. Η αβεβαιότητα πάντως υπάρχει και στο Μέγαρο και στην κοινωνία. Το μίγμα είναι εκρηκτικό, αν και το μίγμα πολιτικής μαζί με τις ανάσες, που προτείνει η αντιπολίτευση είναι ακόμη χειρότερο. Κατευθείαν στο γκρεμό. Πάντως θέλει πολύ κουράγιο να μιλήσεις για αισιοδοξία και κοινωνικά πακέτα στην ΔΕΘ. Καημένε Γιωργάκη τί σού έμελλε να πάθεις!...!

Ζητείται Κεντροδεξιά

Πάει να μας κοροϊδέψει ο cool Αντώνης με τα περί κεντροδεξιάς που αναμασάνε και πάλι τα coolούκια του και τα παλικάρια του! Ξέρουμε πολύ καλά το πολιτικό τους ποιόν και τις περιθωριακές απόψεις τους. Όταν οι ιδέες σου συνορεύουν με την Ακροδεξιά, άδικα πασχίζεις να το παίξεις κεντρώος και φιλελεύθερος. Όταν ζητάς να γίνονται δεκτές οι επιλογές σου χωρίς κανένα διάλογο και χωρίς να λειτουργούν τα όργανα του κόμματος, άδικα το παίζεις μεγάλος Ηγέτης!...! Ο Αντώνης και οι φίλοι του, μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους. Έχασαν την αξιοπιστία τους και καταφεύγουν στον Μεσσιανισμό και την θεοποίηση του Αρχηγού. Τα κενά ιδεών καλύπτονται μόνο με παράνοια και φανατισμό. Η εναλλακτική λύση που παρουσιάζουν οι φίλοι του Αντώνη θυμίζει άλλες εποχές, όταν οι «καθαρές λύσεις», μόνο συμφορές έφεραν στο τόπο. Η ΝΔ βρίσκεται με τον Αντώνη σε παρακμή ιδεών και κινείται χωρίς στρατηγική. Οι γνήσιοι Κεντρώοι και Φιλελεύθεροι πολίτες δεν πρόκειται να ακολουθήσουν ένα σάπιο προϊόν από το παρελθόν! Ένα πολιτικό προϊόν που έχει φθαρεί πριν καν ξεκινήσει την πορεία του. Ας βαυκαλίζεται ο Γιανναράς για το μεγαλείο και την γοητεία του cool Αντώνη! Αυτός και οι ακροδεξιές «φιλοσοφίες» του. Που πάει η Νέα ΝΔ, χωρίς αυτοκριτική και με σφιχτό εναγκαλισμό των πρωταγωνιστών της χρεοκοπίας; Ο Αντώνης το παίζει «καθαρός» ενώ έχει συμβιβαστεί με το βρώμικο παρελθόν. Το βρώμικο παρελθόν τον επέβαλε στην ηγεσία μιας χρεοκοπημένης παράταξης....  Αναγκάζεται να επιβάλλει τις επιλογές του λόγω της ανασφάλειας που έχει κυριαρχήσει στη Νέα Ρηγίλλης.
Γι’ αυτό και επιβάλλεται η ανασύσταση και επανίδρυση της Κεντροδεξιάς. Ο Αντώνης και οι φίλοι του δεν μπορούν και δεν θέλουν. Δεν ξέρουν τί θέλουν! Είναι αιχμάλωτοι σε υμνολογίες και συνωμοσίες που δεν ταιριάζουν σε σύγχρονα κόμματα που θέλουν κάποτε να κυβερνήσουν.

Γιατί έκαμε εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός;

Γιατί διαφορετικά θα τον έτρωγαν. Έτσι λέει! Ο πρώην βλέπετε έχει μάθει μόνο να τρώει. Παϊδάκια, τυρόπιτες και πάστες σοκολατίνες. Ε όχι και να τον φάνε; Καλύτερα να πήγαινε σπίτι του και στα ταβερνάκια του, να συνέχιζε τη μάσα, απερίσπαστος και να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο επόμενος! Την τρύπα βέβαια δημιούργησε ο ίδιος ο Καραμανλής αν και το φίδι υπήρχε ήδη από την Μεταπολίτευση. Απλώς οι κυβερνήσεις το εξέτρεφαν με τον λαϊκισμό τους και έγινε τέρας!...!

Τί έλεγε η Ντόρα για την "καθαρότητα" της ΝΔ και το "κόμμα σφραγίδα", το ...... 1996!...!

«Στη Νέα Δημοκρατία συγκρούονται δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις. Η μια αντίληψη θέλει τη Νέα Δημοκρατία δυνατή, ενωμένη, πολυσυλλεκτική, με όλο της το ιδεολογικό εύρος. Η άλλη αντίληψη επιδιώκει το «κόμμα σφραγίδα» ένα κόμμα του 15% που επιδιώκει μια ιδιόμορφη «καθαρότητα». Λυπάμαι πολύ, αλλά αυτή η αντίληψη είναι αντίληψη συρρίκνωσης της παράταξης, με την οποία διαφωνώ και συγκρούομαι…
Το αύριο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην ουσία αυτών που είχε επιδιώξει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έκανε τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν με το 47% τη δικαίωνε».
Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
(«Έθνος», 3.12.96)

Της Οικογενειοκρατίας το κάγκελο και τα... σκυλιά δεμένα!

Πω! Πω! Πω! Άστραψε και βρόντηξε ο Μεγάλος Ηγέτης της Νεοδεξιάς! Κατά διαφωνούντων και... εν δυνάμει διαφωνούντων... Γιατί στη «Νέα ΝΔ» κανείς δεν ξέρει ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί... Ο ένας υποπτεύεται τους άλλους και οι άλλοι τον ένα. Όλοι αλληλομαχαιρώνονται πισώπλατα, σκάβοντας καταβόθρες για να ρίξουν τους μη αρεστούς στο αρρωστημένο σαμαρονεοδεξιό σύστημα.
Ευτυχώς που έχουμε τον Αντουάν... Και είναι Αρχηγός με... «όργανα»! Όχι κομματικά, αυτά τα έχει... καταγεγραμμένα στα πρώτα... Τι χρειάζονται τα όργανα, όταν υπάρχει ο Νέος Μεγαλέξανδρος που θα σκοτώσει το καταραμένο φίδι του «Μνημονίου» και την Κυβέρνηση της Πάρου, της Αμοργού και των λοιπών Κυκλάδων...;
Τέρμα λοιπόν οι διαφοροποιήσεις! Όποιος... διανοείται διαφορετικά από τη βούληση του Προέδρου (Ένας είν’ ο Πρόεδρος...) θα διαγράφεται με συνοπτικές διαδικασίες! Έτσι μπράβο! Είπαμε, θα το κάνουμε «Πολιτική Άνοιξη» το κόμμα και το εννοούμε!
Όσο για την... επάρατη Οικογενειοκρατία, αυτήν ο Αρχηγός Ήλιος την πλήττει καίρια και σε καθημερινή βάση! Κανένας «γόνος» δεν θα μείνει παραπονούμενος! Μέχρι και ο Μίλτος (ο γιος του «Βαρόνου» Μπάρμπι) βρήκε μια θέση στον Ήλιο του Αρχηγού... Πάει για Δήμαρχος Γλυφάδας με τις «ευλογίες» του Μεγάλου Αντώνη! Μπράβο! Γιοι και κόρες, όλοι και όλες στη σειρά... Ο Αρχηγός είναι Μεγαλόκαρδος!

Δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για την σύγκρουση των F-16

Η ανεξάρτητη βουλευτής κ.Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η είδηση της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και του θανάτου του ενός πιλότου προκαλούν βαθιά θλίψη και οδύνη σε όλους μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου και στους συναδέλφους του και ταχεία ανάρρωση στους άλλους δύο πιλότους που τραυματίστηκαν.
Είναι αλήθεια, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα οι αεροπόροι μας, εκπαιδεύονται σκληρά και ρεαλιστικά όπως ακριβώς θα πολεμήσουν. Μόνο που η επιλογή αυτή, έχει συχνά ένα μεγάλο και δυσβάστακτο κόστος. Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα, έχουν ........

Νεκρός πιλότος από τη σύγκρουση δύο F-16

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο είχε συγκρουστεί, νωρίτερα σήμερα, με άλλο διθέσιο F-16 νοτίως της Κρήτης και συνετρίβησαν λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια άσκησης για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την άφιξή της σήμερα στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου (video)

Περί Χρήστου Γιανναρά...

Παιδί των (παρα-)εκκλησιαστικών «οργανώσεων», φορέας «αιρετικών» καινοδοξιών στο χώρο της Ορθοδοξίας, ξερόλας ή -κατά Πάγκαλον- «τα πάντα όλα ή τίποτα». Αυτός είναι ο «φιλόσοφος» Χρήστος Γιανναράς, ένας από τους «περίεργους» υμνητές του Αρχηγαντώνη. Το «περίεργος» ερμηνεύστε το όπως θέλετε... Άλλωστε τι ερμηνεία να δώσεις στο «περίεργο»; Από μόνο του τα λέει όλα. Μέχρι και ότι ο Αντωνάκης είναι «Ταλαντούχος, πολιτικό ταλέντο, οξύνους, γοητευτικός, μορφωμένος, ξεχωριστός...», απόγονος του Μεγαλέξανδρου (ή μήπως του... «καταραμένου φιδιού»...;), και πάει λέγοντας...
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γιανναράδες στην ασπρόμαυρη εποχή μας. Για να περνάνε... ευχάριστα οι ώρες μας...

Οι «Φίλοι του Αντώνη» δεν φώναζαν «Διώξτους όλους»; Τώρα τι τους νοιάζει τι θα κάμουν οι διωκόμενοι;

Έμμεσες κατηγορίες κατά της κας Μπακογιάννη εκτοξεύονται από την Ρηγίλλης, ότι σχεδιάζει τη διάσπαση της Ν.Δ. Κατ’ αρχάς, αν αυτό σχεδιάζει η κ. Μπακογιάννη -η οποία το διέψευσε- τι θα διαφορετικό θα κάνει από αυτό που επιχείρησε και απέτυχε ο κ. Σαμαράς το 1994; Τη διάλυση της Ν.Δ. δεν ήθελε; Πώς αλλιώς θα κατακτούσε την εξουσία η ΠΟΛ.ΑΝ. Αλλά και, προς τι ο φόβος; Οι έξαλλοι πρώην Κνίτες, που είναι η μόνιμη παρέα του, δεν κραύγαζαν αλλόφρονες «διώξ’ τους όλους», με το επιχείρημα ότι θα ωφεληθεί η Ν.Δ.; Πέρα από αυτά όμως, ο Αντώνιος δεν έμαθε από την πολιτική, παρόλο που...

... την υπηρετεί επί πολλά χρόνια, ότι δεν διασπώνται τα κόμματα που διαθέτουν ισχυρή ηγεσία. 
Αν πιστεύει ότι διοικεί σωστά, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Αν όχι, τότε δεν θα φταίει η κα Μπακογιάννη.
Τώρα, να πάνε όλοι οι διωκόμενοι σε μοναστήρια, όπως θα ήθελαν τα φερέφωνα και τα τσιράκια του Αντώνη, μάλλον δεν θα τους βάζουν τόσες χιλιάδες που είναι! Άρα το μόνο που τους μένει είναι να φτιάξουν ένα δικό τους κόμμα για νάχουν και το κεφάλι τους ήσυχο και τους καλόγερους στα μοναστήρια να μην ενοχλούν!....! Δηλαδή με το ζόρι θα μας κάμουν Λαϊκούς Δεξιούς; Μόνο για την ψήφο μας μας έχουν; Την δίνουμε την ψήφο μας και αλλού άμα λάχει! Δική μας είναι ότι θέμε την κάνουμε! Αφού την ιδεολογία μας την θεωρούν "βρώμικη" και δεν τους αρέχει τότε υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν Φιλελεύθερα πορτοκάλια ή γήπεδα να παίξουμε μπάλα στο Κέντρο ......