Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Και στην κηδεία του αείμνηστου Τζανετάκη, έδειξε το χαρακτήρα του ο Αρχηγαντώνης

Παρά του ότι ο αρχηγός ήρθε εντελώς καθυστερημένα στην κηδεία του αείμνηστου Τζανή Τζανετάκη ουσιαστικά διεκδίκησε τον … επικήδειο. Άρπαξε το μικρόφωνο σαν γνήσιος Αρχηγαντώνης. Καταχώρησε τον πρώην πρωθυπουργό μεταξύ υπέρβασης και γεφυροποιού ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Αν θυμόμαστε καλά η υπέρβαση ήταν σύνθημα της Πολιτικής Άνοιξης, του αποτυχημένου πολιτικού πειράματος του αρχηγού και οι γέφυρες μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς ήταν αποτέλεσμα επίπονης και πολύχρονης προσπάθειας του Κ. Μητσοτάκη και πολλών στελεχών της ΝΔ. Το εκλογικό σύστημα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια! Απαιτούσε προσχέδιο και καλά προετοιμασμένη στρατηγική συνεργασιών.
Τώρα αν και σε τέτοιες στιγμές ο αρχηγός δείχνει τις εμπάθειες του και προσπαθεί να ποδηγετήσει τις πραγματικές διαστάσεις της ιστορίας, τότε δικαιώνονται οι φόβοι μας για την στροφή-κατήφορο της ΝΔ αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι μυστικοσύμβουλοι την εσωκομματική δημοκρατία. Πάνε να γράψουν τη δική τους «αλήθεια» στηριγμένη όχι στα ιστορικά ντοκουμέντα αλλά στις προσωπικές τους επιδιώξεις και με στόχο την «νομή της εσωκομματικής ισχύος»! Ξαφνικά οι σύμβουλοι του προέδρου, απόντες από όλες τις μάχες και αμέτοχοι στην ιστορία της παράταξης, έγιναν τιμητές των πάντων. Κάνουν υπέρβαση με άλμα στο ιστορικό κενό! Ό,τι τους κάτσει! Δεν τους ενδιαφέρει η αυτοκριτική, η ενότητα και η συμπόρευση αλλά η κυριαρχία και η επιβολή δια της πυγμής και της ιστορικής νόθευσης!
Μα μην θυμίσουμε το επεισόδιο μεταξύ Τζανετάκη και Σαμαρά, τότε που ο αρχηγός Αντώνης υπεραμύνονταν του πατριωτισμού του και ο Τζανής ουσιαστικά τον πέταξε έξω υπερασπιζόμενος τον πατριωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν περισσεύει από κανένα ο πατριωτισμός και δεν δικαιούται κανένας να επαίρεται ως περισσότερο πατριώτης από τον άλλο. Άιντε!

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Αντώνης Ζίγδης… χτενίζεται!!!


Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο στη «Νέα» Νέα Δημοκρατία! Η Χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον οικονομικό όλεθρο, τα spreads εκτινάσσονται σε πρωτόγνωρα ιστορικά μεγέθη, ο λαός υποφέρει από τα σκληρά και χωρίς αντίκρισμα μέτρα Παπανδρέου και ο Αρχηγαντώνης το… χαβά του! Έχει βάλει ρότα για τη «νέα» ΝΔ -ή όπως αλλιώς ονομάσει τη Νέα Πολιτική Άνοιξή του- και τίποτα δεν τον σταματά! Και αλίμονο σε όποιον αμφισβητεί τις προθέσεις του! Οι Λαζαριδομουρούτηδες -ή αλλιώς «κύκλοι της Ρηγίλλης»- τον καταδιώκουν ανελέητα! Μέχρι τελικής πτώσεως…
Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη φωνές λογικής και υπευθυνότητας στην Κεντροδεξιά. Μόνο που στην παρούσα φάση δεν βρίσκονται στη νέα αξιοθρήνητη ηγετική παρεούλα του Σαμαρά, αλλά στην «άλλη πλευρά»… Η Ντόρα Μπακογιάννη έχει επωμιστεί το βαρύ φορτίο να κρατήσει ψηλά το κύρος και το όνομα της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης, όταν οι οικτροί μυστικοσύμβουλοι του Αντώνη Ζίγδη εξυφαίνουν συνωμοσίες βασισμένες στις Θεωρίες των Παιγνίων και του Χάους… Η Ντόρα είναι η μόνη που ασχολείται εξ ονόματος της ΝΔ με την οικονομική τραγωδία του τόπου και την παταγώδη αποτυχία του πρω Γιώργου και του θιάσου του. Και αυτό οι εμπαθείς «κύκλοι» δεν της το συγχωρούν. Όμως και εκείνη δεν το βάζει κάτω. Έχει στο πλευρό της την αληθινή, ιστορική Νέα Δημοκρατία. Όχι τα «ορφανά της ΠΟΛ.ΑΝ.» που εισέβαλαν στο νεοκλασικό και λεηλατούν ξεδιάντροπα την Ιστορία και το κύρος της Παράταξης.

Με "μπράβους" και "λάϊφ στάϊλ" ο εκλεκτός της Νέας Άνοιξης Κώστας Χατζής!


Δείτε με προσοχή την παραπάνω φωτογραφία, που φιλοξενείται στην επίσημη σελίδα του Κώστα Χατζή στο Facebook. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες που τον δείχνουν περιτριγυρισμένο από "γορίλλες" (του ρίχνουν τουλάχιστον... 1 κεφάλι!) Όσο για το γυαλί, το ελαφρά αξούριστο γενάκι και το ανοικτό πουκάμισο, το παιδί "φυσάει" από "λάιφ στάϊλ" και λανσάρεται παντού ως ο "εκλεκτός του προέδρου Αντώνη". Ας πει όμως κάποιος στους μπράβους του υποψηφίου πρέδρου της ΟΝΝΕΔ ότι πρέπει να αφήσουν το βλοσυρό υφάκι και να σκάσουν και κανένα χαμόγελο... Για νεολαίους μιλάμε και με τέτοιες φάτσες μπορεί τα παιδιά να τρομάξουν...

Σάλος για το video clip των Σκοπίων στη Eurovision

1500 ευρώ έδινε σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ ΟΚΑΝΑ, ο Αβράμ!

Δεν ασχοληθήκαμε λόγω φόρτου εργασίας. Αξίζει τον κόπο πάντως. Ο τετραπέρατος υπαρχηγός της νέας ΝΔ έχει μπλέξει με τη Φώφη. Τον έχει πάρει μονότερμα η Γεννηματά. Τελευταίας εσοδείας «σκάνδαλο Αβράμ» είναι η καταγγελία με τις αμοιβές όσων συμμετείχαν στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ. Για κάθε συνεδρίαση έπαιρναν 1500 ευρώ. Τα μοίραζε ο Αβράμ σα στραγάλια. Λες και ήταν του παππού του τα «στραγάλια»!
Ο υπαρχηγός ήταν και είναι πολύ επιπόλαιος. Αυτά ακούει ο αρχηγός και θέλει να κάμει τον Πάνο υπαρχηγό. Δεν έχει και πολύ άδικο! Άσε το τι ακούγεται γι’ αυτά που έρχονται …

Έχει πάρει τα βουνά ο Μαρκόπουλος. Του σάλεψε!

Το ξέρουμε και το βλέπουμε συχνά. Την προηγούμενη βδομάδα κατήγγειλε την ανυπαρξία της κυβέρνησης και την ύπαρξη της αντιπολίτευσης. Τι έκανε το κόμμα του τόσα χρόνια δεν τον ενδιαφέρει. Ήταν άλλο κόμμα … κεντροδεξιό. Τώρα αυτοί πάνε σε άλλη παραλία .. δεξιά!
Τι είπε λοιπόν και πάλι ο Κώστας, ο τιτάνας της νέας ΝΔ; Ανακάλυψε τη «δυαδική εκπροσώπηση της χώρας». Επειδή πήγε στην Ευρώπη και ο αρχηγός Αντώνης, οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πια μια ελληνική κυβέρνηση. Βλέπουν δυο. Δυαδική εκπροσώπηση! Πάει το παιδί το χάνουμε! Τον πήραν τα βουνά, οι νεράιδες, τα ξωτικά! Όπου τον βλέπετε να τον φωνάζετε "δυαδικό υπουργό"! Θα του αρέσει!

Οι «κύκλοι της Ρηγίλλης» ασχολούνται με τη Ντόρα. Εκεί τους έχει βγάλει!

Ο κόσμος καίγεται. Τα spreads έχουν πάρει την ανηφόρα. Και οι «κύκλοι της Ρηγίλλης ασχολούνται με τη Ντόρα. Αν θα παραστεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής. Για να τους βαράει παλαμάκια! Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι άνθρωποι έχουν εμμονή με τη Ντόρα και πάσχουν από μεγαλομανία. Τους ενδιαφέρει μόνο ο απόλυτος έλεγχος του κόμματος και όχι οι δημοκρατικές διαδικασίες. Η εσωτερική δημοκρατία εξαντλείται στην επίτευξη της απόλυτης εσωκομματικής ισχύος.
Ό,τι και να κάμει η Ντόρα τους ενοχλεί! Είτε πήγαινε, είτε δεν πήγαινε και πάλι κάτι θα έβρισκαν να πούνε. Εάν πήγαινε δεν θα τους άρεσε ο τρόπος που θα καθόταν ή θα χαμογελούσε. Εάν δεν πάει, τους ενοχλεί η απουσία. Όταν δεν τους καταδιώκουν η υπεροψία, η μεγαλομανία και ο μεσσιανισμός που τους διακρίνουν, τότε τους πιάνει η εκδικητικότητα, η μανία να ενοχοποιούν ότι δεν τους κάθεται καλά και να ανακαλύπτουν εχθρούς στο εσωτερικό της παράταξης. Bασικός στόχος τους είναι η καταστρατήγηση κάθε μορφής διαλόγου, η επικράτηση των σκληροδεξιών μηχανισμών τους και ο πλήρης αφοπλισμός των υπόλοιπων τάσεων στο κόμμα. Οι υπόλοιπες τάσεις υποχρεούνται να καταθέσουν τα όπλα και να παραδώσουν κάθε ιδεολογική διαφοροποίηση που τυχόν τους διακρίνει στους Λαζαριδομουρούτηδες!...!
Ω τι κατάντια για μια πρώην μεγάλη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη!...!

Απελευθερώθηκε ο Θανάσης Λερούνης. Ο δάσκαλος των Καλάς.

Δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ο Αβράμ το 9 που του έβαλε ο Πάνος!

«Ίσια κι’ όμοια με την Ελίζα και την Όλγα με κάμανε»;
Ακόμα και το Πάσχα δούλευε για την Πατρίδα και το Κόμμα ο υπαρχηγός Δημήτρης. Δεν μπορεί να πάει με τίποτα κάτω το φαρμάκι του «9»! Ούτε φανέλα με το «νούμερο 9» να ήταν στην ομάδα του Αρχηγαντώνη. Πώς να παίξει μπάλα όμως όταν στην ομάδα μετέχει και ο κόκκινος Πάνος; Το χάσμα είναι τεράστιο. Δεν του κάνει πάσα τηνη μπάλα με τίποτα!
Για να δείξει λοιπόν τις καλές προθέσεις του, ο Δημήτρης, έναντι του αρχηγού, έπειτα από σύσκεψη στο γραφείο του, αποφασίστηκε να φουλάρουν οι μηχανές της πολιτικής δράσης. Ο μηχανισμός υποστήριξης ενεργοποιείται σε καθημερινή βάση πλέον. Θα πηγαίνει για καφέ ο Δρούτσας; Θα βγάζει αμέσως ανακοίνωση ο μηχανισμός του Δημήτρη.
Το κακό είναι ότι έφτασαν πληροφορίες στο γραφείο του Αβράμ ότι ο Πάνος προαλείφεται για υπαρχηγός. Πάει για «νούμερο 2»! γι’ αυτό κυρίως πάει να σκάσει ο Δημήτρης. Και μόνο στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων δεν αισθάνεται καλά. Ένας είναι ο υπαρχηγός. Ο Δημήτρης. Ούτε καν όνομα υπαρχηγού έχει ο Παναγιωτόπουλος. Άκου Πάνος;
Αυτός κάνει για υπαρχηγός στη λαϊκή! Όχι και στη νέα ΝΔ;

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο enet

Με ρεκόρ έκλεισε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του ανανεωμένου site της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Το επισκέφτηκαν τον Μάρτιο του 2010, 1,15 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες (unique visitors) οι οποίοι διάβασαν 14 εκατομμύρια σελίδες.
Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριος 2010), καταγράφηκε αύξηση 21,4% στοιχείο που καταδεικνύει την ανοδική πορεία που καταγράφει η ηλεκτρονική έκδοση της «Ε» και της «ΚΕ».
Το enet.gr, παρουσιάζει συνεχή άνοδο από τη στιγμή της ανανέωσής του στις 30 Μαρτίου 2009. Όσο για το περιεχόμενό του εμπλουτίζεται διαρκώς. Στις σελίδες του ήδη ...

Έκτακτη σύσκεψη στη Ρηγίλλης για το point system

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί με τις λίστες που έδωσε ο Πάνος στη δημοσιότητα. Αυτές δεν ήταν λίστες ήταν σφαγείο. Οι κολλητοί του αρχηγού στον αφρό και πρώτο τραπέζι πίστα και οι μη αρεστοί στον πάτο και κάτω από τη βάση.
Περισσότερο πάντως τα πήρε ο υπαρχηγός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Καρέκλες μόνο δεν πετούσε στο γραφείο του αρχηγού. Εκτός εαυτού. «Δεν μπορεί εμένα να με ρίχνει έτσι ο Πάνος». … «Δεν το ανέχομαι»… «Ποιος είναι αυτός ο Βρούτσης που κάνει double score από μένα;» … «Από πού κρατά η σκούφια του»;
Παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον κόκκινο Πάνο ο υπαρχηγός Δημήτρης. Του τη χρωστά. Και ο Δημήτρης δεν ξεχνά!

Πάνω από 75 οι νεκροί στο Κιργιστάν …

…. και τουλάχιστον 1.000 τραυματίες στις χθεσινές συγκρούσεις. Η αντιπολίτευση ελέγχει κυβερνητικά κτίρια, ΜΜΕ και αεροδρόμια.
ITAR-TASS 70: BISHKEK, KYRGYZSTAN. APRIL 8, 2010. Man looks on outside the Government House in capital Bishkek, with crowds of people and a burning truck in the background, in the aftermath of clashes between opposition supporters and riot police. (Photo ITAR-TASS / Azamat Imanaliyev) Photo via NewscomITAR-TASS 71: BISHKEK, KYRGYZSTAN. APRIL 8, 2010. Young Kyrgyz men outside a plundered and burnt-out building in capital Bishkek, in the aftermath of clashes between opposition supporters and riot police. (Photo ITAR-TASS / Valery Sharifulin) Photo via Newscom
ITAR-TASS – ΜΠΙΣΤΕΚ- ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ, 08-ΑΠΡ-2010
Η επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας κυβέρνησης στο Κιργιστάν Ρόζα Οτουνμπάγεβα ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στη χώρα σε έξι μήνες.
Η ανακοίνωσή αυτή γίνεται μια μέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στο Μπισκέκ μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας, κατά τις οποίες τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
(Photo ITAR-TASS / Azamat Imanaliyev) Photo via Newscom

Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Το τελευταίο αντίο στον κοσμοναύτη Vitaly Sevastyanov

ITAR-TASS 144: MOSCOW, RUSSIA. APRIL 8, 2010. At a mourning ceremony for cosmonaut Vitaly Sevastyanov in the Central Clinical Hospital. (Photo ITAR-TASS / Vladimir Astapkovich) Photo via NewscomITAR-TASS 149: MOSCOW, RUSSIA. APRIL 8, 2010. Dean of aerospace department of Moscow Aviation Institute Olge Alifanov (R, foreground) at a mourning ceremony for cosmonaut Vitaly Sevastyanov in the Central Clinical Hospital. (Photo ITAR-TASS / Vladimir Astapkovich) Photo via Newscom

ITAR-TASS - ΜΟΣΧΑ – 8 ΑΠΡ. 08-04-2010
Πένθος στη Ρωσία για το θάνατο του κοσμοναύτη Vitaly Sevastyanov στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Μόσχας (Photo ITAR-TASS / Vladimir Astapkovich) Photo via Newscom
Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Medvedev και Obama υπέγραψαν για μείωση των πυρηνικών όπλων

ITAR-TASS 157: PRAGUE, CZECH REPUBLIC. APRIL 8, 2010. Russian president Dmitry Medvedev (R), and his US counterpart Barack Obama react as they sign the new strategic arms reduction treaty (START II) between Russia and the US, at Prague Castle. (Photo ITAR-TASS / Dmitry Astakhov) Photo via NewscomITAR-TASS 147: PRAGUE, CZECH REPUBLIC. APRIL 8, 2010. Russian president Dmitry Medvedev (R), and his US counterpart Barack Obama sign the new strategic arms reduction treaty (START II) between Russia and the US, at Prague Castle. (Photo ITAR-TASS / Dmitry Astakhov) Photo via Newscom

Ο Ομπάμα .... "κλέβει".
ITAR-TASS – ΠΡΑΓΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ- 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010:
Τη νέα συνθήκη START ΙΙ, για τη μείωση κατά 30% περίπου των ενεργών πυρηνικών τους όπλων υπέγραψαν στην Πράγα σήμερα το μεσημέρι οι Μπαράκ Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί «ορόσημο» για την πυρηνική ασφάλεια και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. (Photo ITAR-TASS / Dmitry Astakhov) Photo via Newscom
Content © 2010 Newscom All rights reserved.

Η Βρετανία στο δρόμο προς τις κάλπες. Τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Το «χειρότερα φυλαγμένο μυστικό των τελευταίων χρόνων», όπως είπε ο ίδιος σε μια επίδειξη βρετανικού φλέγματος, ανακοίνωσε χθες ο Γκόρντον Μπράουν: οι Βρετανοί καλούνται στις κάλπες στις 6 Μαΐου, με το εφιαλτικό σενάριο μιας βουλής στην οποία δεν θα πλειοψηφεί κανένα κόμμα να προβληματίζει τα κομματικά επιτελεία και να τρομοκρατεί τις αγορές. / / ΤΑ ΝΕΑ / /

Πέφτει πολύ ξύλο στις αγορές. Στις 445 μ.β. το σπρεντ !...!

Ασυγκράτητη είναι η εκτίναξη της διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund, το οποίο έφτασε σήμερα έως και τις 456 μονάδες βάσης. Συγκεκριμένα στις 13:30, βρίσκονταν στις 445 μ.β.
Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ικανή να εξασφαλίσει μόνη της την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Επίσης υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και για το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της Ελλάδας σε σύμπραξη με το ΔΝΤ.
Ο έρμος ο Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν αναμένει τα σπρεντ να αποκλιμακωθούν σύντομα, κάνοντας λόγο για δυσπιστία των διεθνών αγορών απέναντι στη χώρα.
Την ίδια στιγμή το Χρηματιστήριο Αθηνών καταρρέει με πτώση από 4-5% και κινούμενο στις 1900 μονάδες. Πέφτει πολύ ξύλο στην αγορά.

Η Bundesbank "αμφιβάλλει" για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο εργασίας της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας «το ΔΝΤ θα πιέσει τους Έλληνες σε μικρότερη δημοσιονομική πειθαρχία, απ’ ότι θα ζητούσε το Eurogroup».
Η Bundesbank όσον αφορά το σχέδιο βοήθειας των ευρωπαϊκών χωρών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την Ελλάδα, πιστεύει ότι η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών «επιτεύχθηκε χωρίς να προηγηθούν διαβουλεύσεις με κεντρικές τράπεζες, από όσο γνωρίζουμε, εμπεριέχει κινδύνους για τη σταθερότητα, οι οποίοι δεν πρέπει να υποτιμηθούν».

[Αποσπάσματα του εγγράφου δημοσιεύτηκαν στην Frankfurter Rundschau]

Προτάσεις "ΑΞΙΩΤΗ - ΟΝΝΕΔ" για την οικονομία και την ανάπτυξη


1) Πριμοδότηση σε όλους τους νέους επιστήμονες για να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά.
2) Επιδότηση στη πράξη και όχι στα χαρτιά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την πρόσληψη νέων.
3) Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
4) Περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων.
5) Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών.
6) Ενδυνάμωση της επιτροπής Ανταγωνισμού και θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων για τη συμμετοχή στο διοικητικό της Συμβούλιο.
7) Σχεδιασμός στρατηγικής οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δαπανών. Δεν έχει σημασία αν δαπανώνται πολλά χρήματα για μία πολιτική, αλλά το τι γίνεται με αυτά τα χρήματα.
8) Ο εξορθολογισμός των οικονομικών θα έρθει από το έλεγχο των δαπανών και όχι από την στείρα αύξηση των εσόδων, μέσω των φόρων.

Ας σταματήσει ο διεθνής εξευτελισμός

Τούτη την εποχή η χώρα μας λοιδορείται και κατηγορείται διεθνώς για δυο χοντρές παρανομίες. Πρώτον, διότι παραβίαζε συνθήκη που έχει κυρώσει και, δεύτερον, διότι εψεύδετο για να συγκαλύψει την παραβίαση. Οταν όμως μπαίνεις στο στόχαστρο, αρχίζουν οι άλλοι να σε προσέχουν περισσότερο και να συμπληρώνουν το παζλ της «ιδιαιτερότητάς» σου. Ηδη αποκαλύφθηκε ότι δίναμε επίσης ψευδή στοιχεία για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Φοβάμαι μήπως στις 12 Απριλίου σκάσει και άλλη βόμβα, αυτή τη φορά στο χώρο της δικαιοσύνης. Ας πω σύντομα την ιστορία: ο αντισημίτης, όπως αυτοπροσδιορίζεται, Κωνσταντίνος Πλεύρης μηνύθηκε από την «αντιναζιστική πρωτοβουλία» για τα εμετικά περιεχόμενα του βιβλίου του «Εβραίοι - όλη η αλήθεια». Αθωώθηκε δε τελεσίδικα, διότι ....

Έτσι το λέμε το ΔΝΤ, για να έχουμε «ένα πιστόλι επάνω στο τραπέζι».....

«Η συνέπεια ανατροφοδοτεί την ελπίδα». Επιγραμματική ρήση αποδιδόμενη στον πρωθυπουργό, από τη συνεδρίαση του Διαθεσμικού (sic) στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. (Διευκρινίζεται ότι, στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, Διαθεσμικό καλείται το εντεταλμένο όργανο για τον συντονισμό κυβέρνησης και κόμματος). Οσον αφορά τη συνέπεια, θα ήταν τουλάχιστον μικρόψυχο να την αρνηθεί κανείς. Διαπιστώνεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης.
Συνοψίζω ορισμένα δείγματα συνέπειας, από αυτά που έχω πρόχειρα στην μνήμη: Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, αλλά είμαστε ένας «Τιτανικός» που κατευθύνεται προς το παγόβουνο. Θέλουμε βοήθεια, αλλά δεν ζητούμε δανεικά. Σκεπτόμαστε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, αλλά δεν το εννοούμε - έτσι το λέμε, για να έχουμε «ένα πιστόλι επάνω στο τραπέζι».
Χθες είχαμε και τις δηλώσεις ανώνυμου κυβερνητικού στελέχους στο ...

Τί μαγειρεύουν οι «12 απόστολοι» του ΔΝΤ;

Στελέχη με εμπειρία σε θέματα φοροδιαφυγής και δημοσιονομικής διαχείρισης εγκαταστάθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών
Κατέφθασε και εγκαταστάθηκε χθες στην πλατεία Συντάγματος το δωδεκαμελές κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η αποστολή είχε μια σύντομη συνάντηση γνωριμίας στις 12.30 το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τονυφυπουργό κ. Φ.Σαχινίδη στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή θα παραμείνει στην Αθήνα επί δύο εβδομάδες (θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία) και θα ασχοληθεί με την παροχή «τεχνικής βοήθειας» για θέματα φοροδιαφυγής και για τη βελτίωση της παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογι- σμού.

Το κλιμάκιο είναι χωρισμένο σε δύο ομάδες των έξι ατόμων. Επικεφαλής της ομάδας για τα φορολογικά θέματα είναι ο Γκρέιαμ Χάρισον, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε ...

O Λάζαρος αναστήθηκε. Η ΝΔ με τον κ. Λαζαρίδη;...

Δεν είναι σίγουρα μομφή να είσαι δεξιός. Είναι ντροπή, όμως, να δηλώνουν κάποιοι ότι είναι δεξιοί και μάλιστα φανατικοί. Είναι πρόκληση για έναν παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ, αυτοί οι κάποιοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Δεξιά στη συρρίκνωση και βοηθούν επί τη πράξει στην ανάδειξη της ακροδεξιάς και ενώ ποτέ δεν ψήφισαν τη ΝΔ, να εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες της και συνεχιστές της ιστορίας της. Αυτοί οι κάποιοι που στο μυαλό τους δεν έχουν ξεκαθαρίσει -απ' ό,τι φαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους- ότι η Δεξιά δεν ταυτίζεται με την Ακροδεξιά και δυστυχώς, τώρα διευθύνουν ένα κόμμα και συμβουλεύουν έναν αρχηγό νωθρό, βασιζόμενοι στην αγαπημένη τους θεωρία του Χάους και των παιγνίων. Μόνο, που αντί να εξαντλούν τις επιστημονικές κατακτήσεις τους στην αντιπολιτευτική τακτική έναντι του κ. Παπανδρέου, τις χρησιμοποιούν για ν' απομονώσουν την εμμονή τους που ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι σκέψεις μου αυτές είναι απότοκο της ανάγνωσης άρθρου-προσωπογραφίας στο Βήμα για τον κ. Λαζαρίδη (/ / http://www.tovima.gr / /).
Διαβάζοντάς το, από τη μια σκέφτομαι ότι...

Κύριοι αξιωματούχοι της Ρηγίλλης,

Μην «ποιείτε την νήσσαν…» γιατί ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαγριωθεί και οι 8οο.οοο συμμαχητές, από κύμα ελπίδας για τη νέα Νέα Δημοκρατία θα καταλήξουν τσουνάμι.
Ένας εκ των υποψηφίων προέδρων της ΟΝΝΕΔ, με βοήθεια εκ των έσω, οικειοποιήθηκε 300.000 από τα νέα ψηφιακά προφίλ μελών της Νέας Δημοκρατίας (κάτω των 32 ετών) και απέστειλε στα κινητά τους διπλάσιο αριθμό sms, προπαγανδίζοντας την υποψηφιότητά του.
Σε πολιτικά πολιτισμένες χώρες, η ενέργεια του συγκεκριμένου υποψηφίου προέδρου της νεολαίας θα είχε ως συνέπεια να πέσουν κεφάλια, να απολυθούν στελέχη με παραδειγματικές δημόσιες αναφορές και ίσως και μία-δυο αγωγές για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αμέσως. Χθες. Με πολιτικά αυστηρό τρόπο. Εσείς, όμως, το μόνο που κάνετε είναι να κρύβεστε περιμένοντας να κοπάσει ο θόρυβος.
Δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο ...