Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

O Λάζαρος αναστήθηκε. Η ΝΔ με τον κ. Λαζαρίδη;...

Δεν είναι σίγουρα μομφή να είσαι δεξιός. Είναι ντροπή, όμως, να δηλώνουν κάποιοι ότι είναι δεξιοί και μάλιστα φανατικοί. Είναι πρόκληση για έναν παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ, αυτοί οι κάποιοι που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη Δεξιά στη συρρίκνωση και βοηθούν επί τη πράξει στην ανάδειξη της ακροδεξιάς και ενώ ποτέ δεν ψήφισαν τη ΝΔ, να εμφανίζονται τώρα ως σωτήρες της και συνεχιστές της ιστορίας της. Αυτοί οι κάποιοι που στο μυαλό τους δεν έχουν ξεκαθαρίσει -απ' ό,τι φαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους- ότι η Δεξιά δεν ταυτίζεται με την Ακροδεξιά και δυστυχώς, τώρα διευθύνουν ένα κόμμα και συμβουλεύουν έναν αρχηγό νωθρό, βασιζόμενοι στην αγαπημένη τους θεωρία του Χάους και των παιγνίων. Μόνο, που αντί να εξαντλούν τις επιστημονικές κατακτήσεις τους στην αντιπολιτευτική τακτική έναντι του κ. Παπανδρέου, τις χρησιμοποιούν για ν' απομονώσουν την εμμονή τους που ακούει στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι σκέψεις μου αυτές είναι απότοκο της ανάγνωσης άρθρου-προσωπογραφίας στο Βήμα για τον κ. Λαζαρίδη (/ / http://www.tovima.gr / /).
Διαβάζοντάς το, από τη μια σκέφτομαι ότι...

είναι μάλλον αντικειμενικό να μιλά κάποιος για τη Δεξιά, ενώ είναι γαλουχημένος στην κομμουνιστική Αριστερά, όντας μέλος του "Ρήγα Φεραίου" και έχοντας προϊστορία στο ΚΚΕ Εσωτερικού και αντιδικτατορική δράση. Από την άλλη, αναρωτιέμαι πως μπορεί κάποιος να μιλά για τη Δεξιά, όταν στην ουσία ποτέ δεν υπήρξε δεξιός. Ή καλύτερα, ποτέ δεν υπήρξε Νεοδημοκράτης και συνακόλουθα δεν ήτο μέλος μιας Παράταξης που στην μεταπολιτευτική Ελλάδα εκφράζει τη Δεξιά. Πως μπορεί, αλήθεια, ένας άνθρωπος που πορεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτικά άκρα, αφού μετά την πορεία στην αριστερά εμπλούτισε το βιογραφικό του, μεταπηδώντας στο εθνικοπατριωτικό μέτωπο, να μιλά εξ ονόματος του Νεοδημοκράτη; Πραγματικά, δυσκολεύομαι να κατανοήσω και να φανταστώ πώς ο κ. Σαμαράς θα μετατρέψει τη ΝΔ σ' ένα σύγχρονο δεξιό κόμμα, όταν λογογράφος του και στενός συνεργάτης του είναι άνθρωπος με απόψεις αναχρονιστικές και ποικιλοτρόπως εκφρασμένες. Άνθρωπος που η ναφθαλίνη στην οπτική του για την πολιτική πραγματικότητα έχει πιάσει κρούστα. Αναπόφευκτα γεννά εύλογα ερωτήματα για το πως θα συνδιαμορφώσει τη νικηφόρα στρατηγική του κόμματος. Οπαδός της θεωρίας των "ιστορικών κύκλων" στη Στρατηγική Ανάλυση, προφητεύει το τέλος του ΠΑΣΟΚ, επενδύοντας στη συγκεκριμένη θεωρία και εκτιμά ότι «η ΝΔ θα βρεθεί μπροστά στις δημοσκοπήσεις μέσα στο 2010. Και θα ξαναπάρει την κυβέρνηση μέσα σε ενάμιση χρόνο, το πολύ, αφότου περάσει μπροστά στις δημοσκοπήσεις». Προσπερνά, όμως, το γεγονός ότι μέχρι το 2010 η ΝΔ δύσκολα θα παραμείνει ενωμένη και πιθανώς δεν θα έχει τη σημερινή μορφή σχηματισμού, κινούμενη σε εκδικητική ρότα και βασιζόμενη σε συγκεκριμένες επιλογές φθαρμένων και "μαυρισμένων" προσώπων.

  • Γνωρίζουν, άραγε, οι φίλοι της Συντηρητικής Παράταξης, στο όνομα των οποίων μιλά ο κ. Λαζαρίδης ότι ο ίδιος ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής, το 1972, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα εναντίον της δικτατορίας από τις γραμμές της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος»; 
  • Γνωρίζουν οι συντάκτες της Εστίας, που ενίοτε τον παρουσιάζουν ως καταλύτη, ότι εκείνος υπήρξε μέλος της Επιτροπής κατάληψης της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 1973 και εξελέγη στη Συντονιστική Επιτροπή κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973; 
  • Πώς νιώθουν οι δεξιοί που διαμένουν στου Παπάγου και ο κ. Λαζαρίδης προσπαθεί να "επαναπατρίσει" από τα μέρη της αποχής και τους τόπους του ΛΑ.Ο.Σ. ότι ο εν δυνάμει διαμορφωτής της νέας Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ενεργότατο μέλος του ΚΚΕ; 
  • Γνωρίζουν οι χρόνια τώρα πιστοί φίλοι της ΝΔ, ότι ο πρώτος τη τάξει σύμβουλος του νέου Προέδρου, στήριξε σθεναρά την Πολιτική Άνοιξη; 
  • Γνωρίζουν οι κεντροδεξιοί οπαδοί της ΝΔούλας ότι ο κ. Λαζαρίδης υπήρξε ηγετικό στέλεχος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Δικτύου 21», μιας εθνικοπατριωτικής οργάνωσης με σκληρές θέσεις στα εθνικά θέματα. Όπως είχε τονίσει τον Δεκέμβριο του 1997 ο ίδιος, «στόχος του “Δικτύου 21” είναι η δημιουργία ενός μετώπου κατά του ενδοτισμού και όσων ενοχοποιούν τον πατριωτισμό». Με τέτοιες εθνικοπατριωτικές κορώνες και μ' ένα Καρατζαφέρη-αλεπού, πιστεύω πως και η στροφή στα δεξιά είναι λανθασμένη και εκ προοιμίου καταδικασμένη και γελοία η προσπάθεια άρνησης της κοινής διαπίστωσης ότι η εκλογή Σαμαρά σημαίνει στροφή στα δεξιά. 
  • Πώς νιώθουν οι βαθιά καραμανλικοί οπαδοί, οι οποίοι στήριξαν την εκλογή Σαμαρά, όταν ο κ. Λαζαρίδης δηλώνει ότι «η υπεύθυνη πρόταση Καραμανλή δεν παρουσιάστηκε ως πολιτική, αλλά ως καθαρτικό. Οι λαοί ποτέ δεν ψηφίζουν... ρετσινόλαδο!». Πώς αισθάνονται οι προοδευτικοί και σκεπτόμενοι νέοι όταν διαβάζουν δηλώσεις του μεγαλοσυμβούλου, ανάλογες με αυτήν: "Δεν συμφωνώ με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου".
Μετά από τις μέρες της επετείου της Ανάστασης, προβλέπεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να ζει μονίμως σε κλίμα πένθους, η ατμόσφαιρα στον οίκο της να μυρίζει κόλλυβα και να παραμένει αφελώς κάποια Δευτέρα Παρουσία..
Ζωή σε μας!
Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη - press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :