Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άλλα κόλπα ο Αντώνης

Μιλά πολλές γλώσσες. Όχι ξένες φυσικά. Μην τον περάσετε για τόσο έξυπνο και πολύγλωσσο. Μανιοκαταθλιπτικός είναι. Γι’ αυτό και όπως όλοι οι ψεύτες έχει μπερδευτεί πλέον. Δεν θυμάται ούτε που λένε τα ψέματά τους οι υπασπιστές του Αντώνη αλλά και ο ίδιος ο «μεγάλος ηγέτης»! Άλλα λένε στην Ευρώπη, έχουμε μπερδευτεί και εδώ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο αλλά και για την σωτηρία της χώρας. Και στα νομοσχέδια τα έχουν κάμει μπάχαλο. Δεν ψηφίζουν το μνημόνιο αλλά στηρίζουν επιμέρους διατάξεις του. Ή ψηφίζουν νομοσχέδια επί της Αρχής και καπάκι καταψηφίζουν τα άρθρα του νομοσχεδίου. Έπειτα σου λέει ο Αντώνης ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε κυβέρνηση τόσο μεγάλη στήριξη από την Αντιπολίτευση. Αυτά τα λέει έξω γιατί μέσα λένε σε όλα ….. όχι! Σχιζοφρένεια έτσι; Σκεφτείτε και να κυβερνήσει!

Ξεφορτώθηκαν και τον Μιχαλολιάκο οι Πολανίτες.

Δεν τον πήγαιναν με τίποτα. Τον έβλεπαν ανταγωνιστικά. Τώρα όμως τον ξεφορτώθηκαν για τα καλά. Στην θέση του προαλείφεται ο Αρβανιτόπουλος.
Προσέξτε ότι η παράδοση της έδρας αφορούσε μόνο τον σκληρό Μιχαλολιάκο. Στήθηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για πάρτη του αλλά και εναντίον του. Τώρα το φυσά και δεν κρυώνει. Πώς του την έφεραν έτσι και να καταλήξει απλός δημοτικός σύμβουλος. Αυτός που αγωνίστηκε τόσο πολύ για τον ηγέτη και όλους τους κολλητούς του Αντώνη. Τελικά οι κολλητοί τον απέβαλλαν.
Η φιέστα που ετοίμασαν στον κένταυρο Βασίλη οι οννεδίτες, ήταν περισσότερο αποχαιρετιστήριο πάρτι παρά εκδήλωση στήριξης. Τώρα είναι αργά για δάκρυα Βασίλη! Τώρα βρίσκεται μόνος του απέναντι στον Πειραιά που δεν τον πάει καθόλου … Bye-bye Βασιλάκη!...! Όσο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας; Που επιμένεις ότι σου έχει υποσχεθεί ο Αντώνης, ξέχασέ το. Και ο ίδιος δεν θυμάται πλέον σε πόσους έχει υποσχεθεί εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας!

Σε ποιόν χρεώνουν τον Κικίλια και την επερχόμενη ήττα του;

Στον «βαθυστόχαστο» Μουρούτη. Αυτόν που πάσχει από διαρκές σύνδρομο μαγουλάδας και πώρωσης! Δεν είναι βέβαια μόνος του. Έχει μαζί του και άλλα παιδιά της ΠΟΛΑΝ. Μια παρέα μανιοκατάθλιψης. Της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη. Σε περίπτωση που θα γίνει προσπάθεια αμφισβήτησης των Μουρούτηδων θα πέσει στο κενό γιατί ο Αντώνης δεν μπορεί να κάμει δίχως τους. Αντώνης χωρίς πράκτορες είναι σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Έχουν καταλάβει ότι όποτε βγαίνει ο Κικίλιας στα δελτία μειώνονται τα ποσοστά του;

Ο χαρακτήρας του Κικίλια είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία. οι κινήσεις του, η έμφυτη επιθετικότητά του και η αγένεια που επιδεικνύει του κάνουν πολύ κακό.
Τον κατατάσσουν στους αντιτηλεοπτικούς πολιτικούς, αν και είναι νέος και δεν θα έπρεπε να έχει τέτοιο πρόβλημα! Ειδικά όταν διαβάζει από μέσα τα αντιμνημονιακά τσιτάτα που του έχουν γράψει ο Φαήλος και ο Λαζαρίδης, προκαλεί γέλιο!
Δεν τα έχει καν αποστηθίσει και τα διαβάζει λες και βρίσκεται σε τάξη δημοτικού! Διακόπτει συνεχώς, μόνος του ρωτά, μόνος του απαντά και σε κάθε εμφάνιση επισείει ως απειλή το πρόγραμμά του. Άραγε αυτός έχει διαβάσει το πρόγραμμά του; Δεν φαίνεται και πολύ της μελέτης! Τον φαντάζεστε Περιφερειάρχη; Έχει να πέσει πολύ γέλιο και καταστροφή!

Γιατί τα έχει πάρει ο Ψωμιάδης …

…… και διαδίδει περί δικών του κινημάτων και ομίλων προβληματισμού;
Λόγω Τζιτζικώστα. Που έιναι υπάκουο όργανο της Νέας Ρηγίλλης. Κατσικώθηκε δίπλα του και δεν κουνάει ρούπι. Έγιναν χαλκομανία. Ρε πήγαινε και κάπου αλλού, τίποτα αυτός! Άσε που του ψιθύρισαν ότι προορίζεται για διάδοχός του. Μαθαίνει τώρα τα κόλπα του Παναγιώτη και τις διασυνδέσεις του και κρατά αρχείο που βρίσκεται και σε πλήρη γνώση της Νέας Ρηγίλλης. Πράκτορας του Σαμαρά δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης Τζιτζικώστας. Γι’ αυτό τον έχωσαν στο επιτελείο του. Γιατί πλησιάζει η μέρα που οι πολανίτες θα θελήσουν να ξεφορτωθούν τον Ψωμιάδη. Δεν χωράνε πολλοί μακεδονομάχοι βλέπετε στο ίδιο μαντρί …

Πού τα βρίσκει τα λεφτά ο Αντώνης;

Αναρωτούνται οι Έλληνες για την πολυέξοδη καμπάνια της Νέας ΝΔ.
Πού τα βρίσκει τα λεφτά ο Αντώνης; Από τη στιγμή που το κόμμα χρωστά και τα ταμεία είναι άδεια. Και μάλιστα σε περίοδο κρίσης! Μήπως υπάρχει σπουδή να αδειάσουν τα ταμεία από τα μαύρα; Ακόμη και τον Μιχαλολιάκο διαφημίζουν. Μήπως δεν έχει πληρωθεί καμιά διαφημιστική εταιρεία και θα μείνουν όλοι στο περίμενε;
Πάντως υπεύθυνος για τα ταμεία είναι ο κολλητός του γνωστού Αγγέλου, Θανάσης Σκορδάς αλλά το χρήμα το μοιράζει ο Μουρούτης. Τρώνε καλά τα μουρουτάκια του!

Δεν υπάρχει Πρόγραμμα στη Νέα ΝΔ

Οι λανθασμένες προβλέψεις στην Υψηλή Πύλη της Ρηγίλλης πάγωσαν και τους σχεδιασμούς για το Πρόγραμμα του κόμματος. Τελικά το πρόγραμμα που υποτίθεται είναι έτοιμο να σώσει τη χώρα δεν υπάρχει ούτε καν σε περίληψη. Ούτε ο πρόλογος δεν έχει γραφτεί. Πάνε σε εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα και στα τυφλά.
Ο Αντώνης μέχρι στιγμής αυτοσχεδιάζει «επαναστατικά»! Με όχι και διάφορες κορώνες διανθισμένες με ποιματάκια και γραφικά τσιτάτα … θα μου πείτε ο Ευριπίδης τι ακριβώς κάνει για το Πρόγραμμα; Τίποτα!
 Ούτε καν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορούσαν να προκηρυχθούν εκλογές και σπαταλούσε το χρόνο του σε εσωτερικές ίντριγκες.
Όσο για τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, παρά την υποστήριξη του ρουσοπουλικού Πάνου Λειβαδά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την μαγειρική των non papers. Στον πραγματικό Σχεδιασμό δεν κουνιέται φύλλο! Άσε που έκατσαν και το περίφημο πρόγραμμα που θα σώσει την Ελλάδα. Τελικά πρόγραμμα δεν υπάρχει!

«Μόνο μια μπλόφα θα μας σώσει»!

Το μήνυμα των εθνικών εκλογών ερμηνεύεται εντελώς διαφορετικά από την κλειστή παρέα της Ρηγίλλης. οι μυστικοσύμβουλοι πιάστηκαν στον ύπνο και οι ακραίοι λαϊκοδεξιοί πιστεύουν ότι ο Γιωργάκης μπλοφάρει! Η επίσημη πρόταση που κυριαρχεί είναι ότι δεν θα τον αφήσει η Τρόικα να προχωρήσει σε εκλογές …. «ευτυχώς δηλαδή»! άσε που η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι εκβιασμοί κάποτε λειτουργούν ως μπούμερανγκ! Πάντως πιάνει τους Φαηλομουρούτηδες ρίγος και τους λούζει κρύος ιδρώτας σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και … «κερδίσουν»! Θα κληθούν να διαχειριστούν το μνημόνιο, που δε θέλουν, το έλλειμμα για το οποίο λένε θα μηδενίσουν σε ένα χρόνο και την χρεοκοπία για την οποία πιστεύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ένα μαγικό σαμαρικό μείγμα, αγνώστων συστατικών. Πάμε για φούντο δηλαδή.

Φόβος και τρόμος για τις πρόωρες εκλογές στη Νέα Ρηγίλλης

Ούτε στο όνειρό τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να απειλήσει με εθνικές εκλογές. Ανεβασμένες οι μετοχές του Βαγγέλα Μεϊμαράκη που είχε προβλέψει ότι οι εθνικές εκλογές βρίσκονται στο τραπέζι του Γιωργάκη αλλά δεν εισακούστηκε από τους φωστήρες του Αντώνη. Τον περιγελούσαν! Τον έλεγαν «γλάστρα»! Πλήρως άσχετοι αποδεικνύονται ο Αρβανιτόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος αλλά και ο μαγουλάκιας Μουρούτης. Ούτε καν την απειλή δεν μπορούσαν να φανταστούν …. Τους τρέλανε ο Γιωργάκης. ακόμη και οι αντιδράσεις τους δεν έχουν την ίδια γραμμή αντιμετώπισης. Πάει και η πρόταση μομφής που πρότειναν οι καλοπληρωμένοι πράκτορες της Ρηγίλλης. Ήταν ένα αποκούμπι. Ούτε καν στις προβλέψεις τους δεν μπορούν να συμπλεύσουν. Καθείς και η καρέκλα του.

Ιδανικός γουρσούζης ο Σαμαράς

Από ατύχημα σε νάρθηκες και από ιώσεις σε κλειστούς λαιμούς. Άσε τις υπόλοιπες γουρσουζιές που τον συνοδεύουν. Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των μουρούτηδων να εμφανίσουν τις ατυχίες του ως αποτέλεσμα της υπερβολικής λατρείας των οπαδών του προς το πρόσωπο του Αντώνη. Προσωπολατρία και πάλι! Όλα τα διυλίζουν σε «υπερβολική αγάπη» για τον Αντώνη και την δήθεν μεγαλοφυΐα του. Ως γνωστόν, αυτός δεν είναι απλά ηγέτης αλλά ο σωτήρας της Ελλάδας. Παίρνει δύναμη από την λατρεία μας και το γλείψιμο. Κάπως έτσι .................

«Ο σκοπός αγιάζει τα µέσα»... του Δημαρά;

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν υπάρχει χώρος για καλά παιδιά. Αντίθετα, υπάρχει και περισσεύει για «καλά» παιδιά. Φαντάζοµαι, αυτό το κατάλαβε επαρκώς ο Γιάννης Δηµαράς που πίστεψε ότι ο Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος «εντάξει µωρέ είναι καλό παιδί», θα κρατούσε για τον εαυτό του τη µυστική τους συνάντηση.
Οτι θα την κρατούσε για πάντα µέσα του και θα άφηνε την ευκαιρία να τη χρησιµοποιήσει για να µην πάει άπατη η προσωπική του επιλογή για την Περιφέρεια Αττικής, ο Βασίλης Κικίλιας.
Από εκεί και πέρα, το λάθος του Δηµαρά για να αποσείσει το βλακώδες της πρωτοβουλίας του να βρεθεί µυστικά µε τον Αντώνη Σαµαρά, ήταν ότι .................

Φήμες για Ρίος στο Λιμάνι

Στο «ερυθρόλευκο» προσκήνιο φαίνεται να επιστρέφει ο Ουρουγουανός μέσος Αρεβάλο Ρίος εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Κοιτάζουν και τον Ντεμπελέ της Λέφσκι Σόφιας οι Πειραιώτες. ...............

Καταλύτης εξελίξεων οι αυριανές εκλογές

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Σε νέο πολιτικό τοπίο οδηγεί, ανεξαρτήτως μάλιστα εκλογικού αποτελέσματος, η αυριανή αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά το ισχυρό δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Εάν ο Παπανδρέου ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θα δεσμευθεί για ολοκλήρωση της τετραετίας και η κυβέρνηση θα στραφεί στην υλοποίηση των όρων του Μνημονίου. Εάν, αντιθέτως, κρίνει πως η πολιτική του αποδοκιμάζεται από τους πολίτες, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Ένα νησί που μοιάζει σα να το ξέχασε ο χρόνος

Είναι σαν να είσαι σε άλλο πλανήτη... Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Το νησί αυτό διαλύει κάθε έννοια "φυσιολογικού" για ένα τοπίο εδώ στη Γη.


Ρουμπινί: Το χρέος δεν αποπληρώνεται με.. καμία λιτότητα

Εξηγήσεις για το τι πραγματικά σκέφτεται για την ελληνική κρίση δίνει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, καθώς όπως λέει οι απόψεις του συχνά μεταδίδονται παραποιημένες στην Ελλάδα από ΜΜΕ ή από πολιτικούς κύκλους.
Όπως λέει ο κ. Ρουμπινί “απλά μαθηματικά δείχνουν ότι γίνεται ολοένα και πιο απίθανο να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της υπό τους υφιστάμενους όρους και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμης” και τονίζει ότι “καμία ρεαλιστκή πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να αλλάξει αυτές τις εκτιμήσεις”. Προσθέτει ότι “το κόστος στην παραγωγή από τη λιτότητα είναι μεγάλο βραχυπρόθεσμα για ένα κράτος που χρειάζεται απελπιστικά να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης”.
Παράλληλα, οπως λεει, “ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε ................

Η ζωή είναι ωραία...

Η ζωή είναι ωραία! Απολαύστε κάθε στιγμή με χαμόγελο, θετική σκέψη και θετική ενέργεια...



Ετοιμάζεται να ανακοινώσει νωρίτερα το κόμμα της η Ντόρα...

... για να "προλάβει" τις πρόωρες εκλογές
Η προοπτική των πρόωωρων εκλογών επηρεάζει και τα σχέδια της Ντόρας Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από σήμερα άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο επίσπευσης της επίσημης ανακοίνωσης για τη δημιουργία του κόμματός της που έχει εξαγγελθεί για τις 21 Νοεμβρίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι...

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ;

του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
« Η κυβέρνηση ακολουθεί μιά πολιτική νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού» ..... Αντώνης Σαμαράς, Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκαλέσει συγχύσεις και σοβαρότατες πολιτικές ανακατατάξεις. Αρχίζοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η συντηρητική κυβέρνηση Μπούς αναγκάσθηκε, κάτω από την πίεση της «πολιτικά ορθής» αντίδρασης τραπεζιτών και λογής οικονομολόγων, να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοσίων ταμείων και να χρηματοδοτήσει πολλούς κλυδωνιζόμενους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς. Η απειλη ήταν η ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας. Παρά την σθεναρή αντίδραση πάνω απο εκατό μελών του Κογκρέσσου και δεκάδων αναγνωρισμένων οικονομολόγων (ανάμεσά τους και τρείς βραβευμένοι με Νόμπελ) το κράτος εγκατέλειψε τις αγορές κι’ αναμίχθηκε ολοκληρωτικά στην οικονομία. Είχα τότε γράψει πως ο νεοφιλελευθερισμός είχε τελειώσει. Και πως τα συνακόλουθα αδιέξοδα της αμερικανικής οικονομίας θα .......................

Αν μπορείς...τότε...

Αν μπορείς να αρχίσεις τη μέρα σου χωρίς καφεΐνη,

Αν μπορείς να είσαι χαμογελαστός (-η) αγνοώντας πόνους και κούραση..

Αν μπορείς να μη διαμαρτύρεσαι και να μην κάνεις τους ανθρώπους να βαριούνται με τα προβλήματά σου......................

Ακόμα και άν ήθελε ο Παπανδρέου να μπλοφάρει, τώρα πιά δέν μπορεί.

Αν δέν πάρει καθαρή εντολή οι αγορές θα τον αναγκάσουν να κάνει εκλογές...
Διακινείται τίς τελευταίες ώρες η άποψη ότι ο Παπανδρέου μπλοφάρει στό θέμα τών εκλογών..
Στήν πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι το δίλημμα λειτούργησε και κάποιοι προσπαθούν να το αποδομήσουν όχι στήν ουσία του αλλά προσπαθώντας να πείσουν ότι είναι ψεύτικο , ότι είναι με άλλα λόγια μπλοφα...
Φυσικά ένα καλό ερώτημα , εδώ πού φτάσαμε είναι τό εξής...
Ακόμα και αν το ήθελε , θα μπορούσε ο Παπανδρέου να μπλοφάρει?

Η απάντηση είναι εύκολη και είναι όχι...
Οπως όλοι γνωρίζουμε πρίν ο Παπανδρέου θέσει το γνωστό δίλημμά του τα πράγματα στίς αγορές έδειχναν να πηγαίνουν καλύτερα για τη χώρα...
Με το πού τέθηκε το διλημμα τών εκλογών η εικόνα άλλαξε άρδην και μάλιστα ραγδαία...
Εάν υποθέσουμε ότι ο Παπανδρέου δέν πάρει καθαρή εντολή απο τον κόσμο στίς 7 Νοεμβρίου (δηλαδή 5 και άνω μονάδες διαφορά), τότε οι αγορές θα ................

Ανέκδοτα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Δεκέμβριο

Λος Αντζελες
Ένας δίσκος, ο οποίος θα περιλαμβάνει ανέκδοτα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου. Θα είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί με ανέκδοτη δουλειά μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τον Ιούνιο του 2009. Δυσαρεστημένοι δηλώνουν συνεργάτες και θαυμαστές του ποπ σταρ. .................

Μια χαμένη ευκαιρία


Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς πήραν πάνω τους το προεκλογικό παιχνίδι τις τελευταίες μέρες οργώνοντας την Ελλάδα, σε μια ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης των οπαδών των κομμάτων τους ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας, και μίλησαν σε περιφέρειες όπου οι εκλεκτοί τους υποψήφιοι εμφανίζονται αδύναμοι, με σκοπό να τους ενισχύσουν. ..................

Το “τρομο-πακέτο” της καλόγριας

Λίγο ντροπή θα την ένιωσε μια καλόγρια γυναικείου μοναστηριού της Αχαϊας, η οποία είχε στείλει ένα δέμα σε φαντάρο. Μόνο που λόγω των ημερών, δυστυχώς, ανοίχτηκε ως ύποπτο για τρομοκρατία, και αποκαλύφθηκε πως αντί για τρομο-πακέτο, ήταν σεξο-πακέτο!.................

Καραμανλής: "Αναγκαίο κακό το Μνημόνιο"!!! Τ' άκουσες, Αντωνάκη μου;

«Εκεί που φτάσαμε δεν είχαμε άλλη λύση»
Εκμυστηρεύσεις του Κ. Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας και την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα
«Oταν μια χώρα βρίσκεται εκτός των αγορών, δεν έχει άλλη λύση». Με αυτές τις λίγες, κοφτές, λέξεις ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την οικονομία στη συνδικαλιστική ηγεσία του εμπορικού κόσμου περιγράφοντας επί της ουσίας ως «αναγκαίο κακό» το...

Αλλόκοτο παιχνίδι

Αν η ψυχολογία της κοινής γνώµης αυτές τις µέρες ήταν όχηµα, θα ήταν κάτι σαν το «Τρελό φορτηγό» του αείµνηστου Μάριου Τόκα, που τραγούδησε ο Πάριος. Το εκλογικό σώµα προχωράει προς την κάλπη «µε τα φρένα σπασµένα». Και µε τα νεύρα τσατάλια. Θα βγει κάλπη µέσα από την κάλπη; Ή όλα είναι ένα αλλόκοτο πολιτικό παιχνίδι; ...................

Λεύτερα και Περήφανα από την Κρήτη!

Σε μια εποχή γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών, έντονης απογοήτευσης από τα μεγάλα ψέματα και τις απάτες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί που… τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο! Ακόμη λιγότεροι εκείνοι που διανοούνται, χωρίς την υποστήριξη ισχυρών και οργανωμένων κομματικών μηχανισμών, να πραγματοποιήσουν ανοικτές συγκεντρώσεις, να απευθυνθούν στους πολίτες, να δεχθούν ακόμη και τις...

Το παλαιότερο κρασί στον κόσμο

Στη Γερμανία, στο Μουσείο Ιστορίας Pfalz, υπάρχει στη μόνιμη συλλογή το παλαιότερο μπουκάλι κρασιού στον κόσμο. Πρόκειται για ένα μπουκάλι που βρέθηκε το 1867 μέσα σε μια ρωμαϊκή σαρκοφάγο που αποκαλύφθηκε κατά την εκσκαφή σε αμπελώνα, κοντά στη γερμανική πόλη Speyer. Το παλαιότερο αυτό μπουκάλι χρονολογείται περίπου στο 325 μ.χ.

«Είναι η Κρήτη των Κεφαλογιάννηδων»;

Οι Κεφαλογιάννηδες επιμένουν ότι η Κρήτη τους ανήκει και η «Ντόρα να φύγει από την Κρήτη». Διανθισμένες οι απειλές τους φυσικά με ανήκουστες ύβρεις, που δεν γράφονται! Το Κεφαλογιαννέϊκο πάντως εμφανίζεται εντελώς διασπασμένο στην Κρήτη μια και πολύ εξ’ αυτών, έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο της Ντόρας. Γνωστοί «λαϊκοί δεξιοί» Κεφαλογιάννηδες κυριολεκτικά τα...

Οι αφίσες του υπαρκτού σουρεαλισμού

Το καλό αυτών των εκλογών είναι ότι σε σχέση με τις προηγούμενες, τουλάχιστον στην Αθήνα, είχε ελάχιστη χαρτούρα. Ηταν ελάχιστα τα μεγάλα αεροπανό, οι αφίσες στους δρόμους, οι πανάσχημες αφισέτες στους στύλους. Σχεδόν έλειψαν και τα φέιγ-βολάν και τα ανόητα δίπτυχα στα οποία οι υποψήφιοι καταγράφουν τις δραστηριότητές τους. Είχαμε μάλιστα για πρώτη φορά κι έναν υποψήφιο που σεβάστηκε τον νόμο για τις διαφημιστικές πινακίδες, ακόμη κι εκείνες που ημιπαράνομα υπάρχουν στις στάσεις των λεωφορείων. Ο ακτιβιστής και μπλόγκερ κ. Νίκος Ανδριωτάκης κατήγγειλε μέσω της ιστοσελίδας του ότι εμφανίστηκαν αφίσες του υποψηφίου δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη και στις κάθετες πλευρές των στάσεων λεωφορείων, κάτι που ο νόμος 2696/1999 απαγορεύει. Την ίδια μέρα ο ίδιος μπλόγκερ κατέγραφε σε νέα ανάρτησή του στο andriotakis.wordpress.com, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Καμίνη. «Ο κ. Καμίνης, λοιπόν, μου είπε ότι ήρθε σε γνώση του η καταγγελία που έκανα στην προηγούμενη ανάρτησή μου κι ότι έδωσε εντολή να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ οι αφίσες του από τα πλαίσια στις στάσεις των λεωφορείων». .................