Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΜΟΝΟ "Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ" ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΜΟΝΟ Η 'ΝΤΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ' ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
--------------------
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !!!!!!


ΖΕΥΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ
ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΙΒΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΧΑΤΖΗΜΑΝΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ
ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΥΘΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!
ΥΣ:ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΙΕΛΑΒΑ ΜΑΝΩΛΗ,ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,ΛΙΑΠΗ Κ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ Κ. ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!
--------------------
αναγνώστης

Και ο πρόεδρος της "Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος" στηρίζει Ντόρα

Τη στήριξή του στην Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε με δήλωση του ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδος Λοΐζος Λοΐζος.
Όσον αφορά την Κύπρο, ο κ. Λοΐζος αναφέρει πως:
1) Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί μια σώφρονα πολιτική στο Κυπριακό που δίνει άμεση προτεραιότητα στη δίκαιη λύση του σε σύντομο χρόνο. Συνεργάστηκε άριστα και παραγωγικά ως υπουργός Εξωτερικών με τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο και με το Δημήτρη Χριστόφια.
2) Έχω την άποψη ότι πρέπει τα δυο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας , Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ να συνεργαστούν για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού και την επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες. Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί ακολουθούν και οι δυο παράλληλους δρόμους.
3) Έχει καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη αξιοπιστία στο εξωτερικό , πράγμα που θα βοηθήσει την Ελλάδα στο διεθνή στίβο και την Κύπρο στον αγώνα της για δικαίωση.
Για την Ελλάδα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδος:
1) Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορεί να εκφράσει μεγάλα λαϊκά στρώματα, να διευρύνει αμφίπλευρα τη Νέα Δημοκρατία και να της δώσει προοπτική εξουσίας, που είναι και το ζητούμενο για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της .
2) Μπορεί να σπάσει αγκυλώσεις του παρελθόντος, να εμπνεύσει τη νέα γενιά, να ενθαρρύνει τη γυναίκα να ασχοληθεί περισσότερο με την πολιτική. Να δώσει σύγχρονη μορφή στο κόμμα , να το ανανεώσει αξιοκρατικά .
3) Μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες, είτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε αύριο ως πρωθυπουργός .

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Ελλάδος Λοΐζος Λοΐζος υποστηρίζει ότι η εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού και την πρόοδο και την ευημερία των Ελλήνων. 

Σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά, και στο μείζον ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής ....

....... που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ειδικά όσον αφορά την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Κι ενώ η υποψήφια αρχηγός της Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας, η αμερικάνικη νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την υπηκοότητα, γιατί έτσι θα καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, ο Σαμαράς υιοθετεί εντελώς φιλοαμερικανική στάση συμφωνώντας πλήρως με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα και του Παπανδρέου!
«Το μόνο που αναρωτιόμαστε, είναι αν θα τους δώσουμε Ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια αλλά πρέπει να τους δώσουμε και Ελληνική ταυτότητα» λέει στο ντιμπέιτ του Κυριακάτικου Βήματος! 
Από μια πρώτη ματιά, η θέση του αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιπόλαια πέρα για πέρα και ταυτόχρονα απερίσκεπτη. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι ο Σαμαράς σε αυτό το θέμα συμφωνεί με τον παλαιό συμφοιτητή και επιστήθιο φίλο του στα νεανικά χρόνια Γιώργο Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο ότι σπούδασαν μαζί στο ίδιο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και απέκτησαν τα ίδια επιστημονικά «εφόδια» κυρίως όσον αφορά τα πολιτικά ζητήματα που άπτονται των γενικότερων διεθνών συμφερόντων των ΗΠΑ.
Ο Σαμαράς επιμένει στην ίδια απάντηση, επικαλούμενος αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βρετανία και τη Γαλλία, υπέρ των μεταναστών.
Δεν λέει όμως:
α) ότι αυτά τα κατεξοχήν αποικιοκρατικά κράτη ανέκαθεν ήταν υποχρεωμένα να «διακινούν» και να αλληλοϋποστηρίζονται από μετανάστες και
β) δεν καταλαμβάνουν κομβικούς γεωγραφικούς χώρους όπως η Ελλάδα την οποία διέρχονται εκατομμύρια μετανάστες κάθε χρόνο, κυρίως παράνομα.
Αντίθετα η Ντόρα, έχοντας απόλυτη επίγνωση και λόγω της πρόσφατης εμπειρίας της στο υπουργείο Εξωτερικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι αν δίδεται ιθαγένεια σε κάθε παιδί μεταναστών που γεννιέται στην Ελλάδα: « θα αυξηθούν τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν».
Ποιος άραγε μετανάστης δεν θα θέλει να έρχεται στη χώρα μας , να τεκνοποιεί, να αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά του και μετά να συνεχίζει το ταξίδι του ως ευρωπαίος πολίτης με πλήρη δικαιώματα στην Ε.Ε. ;       παραπολιτικά

Bρέχει αρκούδες .....σοκαριστική διαφήμιση


Roller Babies, δηλαδή τα μωρά που ρολλάρουν


Το "σύστημα Σαμαρά" στο Μπομπολοκάναλο "θάβει" ειδήσεις ευνοϊκές για τη Ντόρα!

Οι άθλιοι μηχανισμοί του "συστήματος Σαμαρά" στο γνωστό Μπομπολοκάναλο (MEGA) "φιλτράρουν" σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμη και τις δηλώσεις υποστήριξης που εκδηλώνονται υπέρ της υποψηφιότητά της!!!

Ευτυχώς που υπάρχει η Ενημέρωση των Δημοσιογράφων από τον π. Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Οικονόμου και μαθαίνουμε την αλήθεια...

Έτσι, εκτός από τον πρ. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη -τον μόνο που ανέφερε το ΓιωργοΜπομπολοΣαμαροκάναλο...- σήμερα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα της Ντόρας και:
  • Η Βουλευτής Δωδεκανήσων της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδου
  • Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Παπαστάμκος
  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος κ. Λοΐζος Λοΐζος.

Ντόρα, και η μαρτυρική Κύπρος μαζί σου! Αναγνώριση για τους αγώνες σου ως Υπουργού Εξωτερικών.

ΟΜΑΛΑ ΚΙ ΑΝΩΜΑΛΑ


Π.Α.Μ.Ε. ΣΑΝ ...ΑΛΛΟΤΕ


Πως και δέησε το ΠΑΜΕ και μπλόκαρε το διάλογο για το ασφαλιστικό!

Γιατί, είναι γεγονός οτι ο διάλογος είναι πλασματικός. Αυτό μάλιστα είναι προφανές!

Το θέμα είναι γιατί δεν αντιδρούν οι πάντες, να σταλεί και το μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες. Γιατί, το να διαδηλώνει κανείς στο υπουργείο και την ελληνική κυβέρνηση, είναι σα να θέλει να δει τον υπουργό αλλά να βλέπει τη ...γραμματέα του!

Οι αποφάσεις λοιπόν είναι ...ειλημμένες, και ο διάλογος γίνεται προσχηματικά. ΤΟ ΠΑΜΕ θυμήθηκε ίσως πως λειτουργούσαν οι πρόγονοί του, είχε κάποια έκλαμψη αγωνιστικότητας... Ποιός ξέρει; Ωστόσο, του έκοψε και μπλόκαρε τον ψευτοδιάλογο...

Αν ξυπνήσει λίγο, ίσως ταρακουνηθούν και κάποιοι άλλοι. Γιατί, από τον πολύ ύπνο, ούτε ΠΑΜΕ, ούτε και γυρνάμε! Στάσιμοι μένουμε...

Facebook: Ντόρα/Σαμαράς=2,3/1!


Η επίσημη σελίδα της Ντόρας Μπακογιάννη στο facebook ξεπέρασε τα 10.000 (10.015 αυτή την ώρα) μέλη έναντι μόλις 4.300 της αντίστοιχης του Αντώνη Σαμαρά!
Με σημαντική διαφορά, το διαδίκτυο ψήφισε!
Η τελική επιβεβαίωση στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου...

Καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια οι "μηχανισμοί" πίσω από τον εκλεκτό τους!!!





 








“Προσέξτε τη διαφορά στα δυο πλάνα. Όσο μιλούσε η Ντόρα και ο Σιούφας οι συνεργάτες του Καραμανλή είχαν εξαφανιστεί. Μόλις άρχισε τις δηλώσεις ο Σαμαράς και o Ψωμιάδης οι Ζαγορίτης και Δασκαλάκης εμφανίστηκαν ως δια μαγείας από πίσω τους. Έχετε... καμία αμφιβολία για το ποιόν στηρίζουν οι άνθρωποι του Καραμανλή;”

Αυτά είδε και έγραψε ο Παπαγιάννης στο "φίμωτρο". Δυστυχώς τα είδαμε και εμείς, και τα επισημαίνουμε σε όσους προκλητικά μιλούν για δήθεν "μηχανισμούς" της Ντόρας!

Ιδού οι μηχανισμοί, ιδού και τα "γκόλντεν μπόυς" που έφεραν στα σημερινά χάλια τη Νέα Δημοκρατία! Πασχίζουν να επιβιώσουν σαν παράσιτα πάνω στο κουφάρι της Παράταξης, στηρίζοντας τον... δήμιο της, τον Αντώνη Σαμαρά! Ντροπή!

Άραγε, γι' αυτά τα άθλια και αποτυχημένα κομματόσκυλα της αυθαιρεσίας παλεύαμε τα τελευταία 10 χρόνια; Γι’ αυτούς που κατέστρεψαν τον Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία;

Τώρα όμως ξυπνήσαμε! Και θα τους χαλάσουμε το... πάρτυ!!! Έτσι ή αλλιώς…

Συνδέουν την εκλογή του Σαμαρά με την Μακροημέρευση του ΠΑΣΟΚ!!!


Υπάρχει μια αντίληψη στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι η πιο ενδεδειγμένη και συμφέρουσα λύση στο τιμόνι της Ν.Δ. για το κυβερνών κόμμα! Αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται περίτρανα αν παρακολουθήσει κανείς πόσο «παίζουν» τα φιλικά Μ.Μ.Ε του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σαμαρά και από την άλλη πόσο λυσσαλέα είναι η επίθεση που δέχεται η κ. Μπακογιάννη από το σύνολο των ίδιων Μ.Μ.Ε! Αυτό είναι αντιληπτό ακόμα και στον επαρχιακό τύπο ο οποίος τηρεί την ίδια στάση επενδύοντας συμφέροντα στην εκλογή του Αντώνη Σαμαρά !!! Πάνω σε αυτή τη λογική διάφοροι επιτήδειοι έχουν κατασκευάσει μια αφίσα με το κ. Σαμαρά την οποία και σας παρουσιάζουμε θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το ποιος πρέπει να εκλεγεί! Στην ίδια λογική ήταν και μήνυμα που έφτασε χθες στα κινητά όλων των εγγεγραμμένων μελών της Ν.Δ. από την οργάνωση "Λυκαβηττός" Για όσους δεν θυμούνται, ο "Λυκαβηττός" ήταν μια περίεργη οργάνωση, που φήμες την έφερναν ελεγχόμενη από τον Μιλτιάδη Έβερτ. Την εποχή εκείνη κάποιοι φίλοι του με την υπογραφή "Λυκαβηττός" κολλούσαν αφίσες στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ' 80 και στις αρχές της... δεκαετίας του '90.

Αναρτήσεις στα «Πράγματα»



Αυστηρή, αλλά δίκαιη η πολιτική της Μέρκελ για τους μετανάστες. Ας μας παραδειγματίσει!

Καλό διάβασμα
Περιοδικό "ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

Τραμπουκισμός και προπαγάνδα από τα πληρωμένα Σαμαράκια


Δείτε τυπικό παράδειγμα συζήτησης στο διαδίκτυο όπου όποτε εμφανιστεί ένα σχόλιο υπέρ Ντόρας γίνεται μαζική επίθεση αποδοκιμασίας με ψεύδη και τσιτάτα χωρίς περιεχόμενο, ενώ ο Σαμαράς εμφανίζεται να έχει ποσοστά Τσαουσέσκου.


http://www.naftemporiki.gr/news/viewcomments.asp?id=1744737&mode=read


Βέβαια στο FB οι υποστηρικτές τις Ντόρας είναι υπερδιπλάσιοι από αυτούς του Αντώνη. Γιατί εκεί οι υποστηρικτές είναι στο μεγαλύτερο βαθμό πραγματικά πρόσωπα, και όχι πληρωμένα Σαμαράκια με 20 προσωπεία έκαστος ώστε να φαίνονται πολλοί.

«Μαγειρεύουν»…… και ειδήσεις οι υποστηριχτές Σαμαρά

Με απίστευτη ένταση η πλευρά Σαμαρά που έχουμε πει και επαναλαμβάνουμε ότι υστερεί σε σοβαρό πολιτικό προσωπικό σε επίπεδο νομού έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια προπαγάνδας κατά της υποψήφιας Προέδρου Ν. Μπακογιάννη επινοώντας διάφορα συκοφαντικά σενάρια! Από χθες το επιχείρημα της πλευράς Σαμαρά σε τοπικό επίπεδο για να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του εκλεκτού τους υποψηφίου είναι ότι τηλεφωνεί ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης σε στελέχη της Ν.Δ. από την Αιτωλοακαρνανία και ζητάει στήριξη για την κόρη του κ. Μπακογιάννη! Η είδηση που «μαγειρεύτηκε» από ορισμένους δεν άργησε να διαδοθεί σκορπώντας βέβαια γέλιο και έχοντας τα εντελώς αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν τα στελέχη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία!

Μάθε που και πως ψηφίζεις











Εφημερίδεεεεςςς!!! Θάλασσα! Θάλασσα!



Διαβάστε όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα εδώ

Νεοδημοκράτες, στις 29 Νοεμβρίου, το Πασόκ χρειάζεται την ψήφο σου



Μόνο η Ντόρα μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης


Εκείνο που έχει σημασία είναι η ενότητα της παράταξης και η μετέπειτα συνέχεια.
Αυτο ΜΟΝΟ η Ντόρα μπορεί να το πετύχει, γιατι έχει το ειδικό βάρος και την ικανότητα που απαιτείται.
Σε αυτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη, πρέπει να δώσουμε τα σκήπτρα στον ανθρωπο που έμεινε στην θέση της και συμπορεύτηκε μαζι με όλο...υς εμάς στον κοινό στόχο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρέπει και θα είναι η ΝΕΑ Πρόεδρος της ενωμένης Νέας Δημοκρατίας...

Ο Σαμαράς μας κοροϊδεύει στο Σκοπιανό


O Σαμαράς έχει μεταβάλει τις θέσεις του από το 1993 και είναι πλέον υπέρ της σύνθετης ονομασίας στο σκοπιανό, της μόνης ρεαλιστικής και εφικτής (δυστυχώς) λύσης.
Αλλά δεν το λέει ανοικτά γιατί έτσι θα δικαιώσει τον Κ.Μητσοτάκη και θα αποδομήσει το "εθνοκεντρικό" του προφίλ.

Είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει ντιμπέιτ με την Ντόρα η οποία κυριολεκτικά θα τον "ξεβράκωνε".

Βαρέθηκα τους Μανώληδες!



Βαρέθηκα τόσα χρόνια να ακούω να μειώνετε το Μητσοτάκη, να επιτίθεστε στο Φιλελευθερισμό (που ονομάζετε εσείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ ως "νεοφιλελευθερισμό". Σήμερα έρχεται ο κάθε κρατικοδίαιτος Μανώλης να μας μιλάει για νεοφιλελεύθερισμό.
Αλήθεια, ξέρει έστω κι έναν διανοητή του σύγχρονου φιλελευθερισμού;
Μιλάτε για ιδέες ενώ απλά τις έχετε πετροβολήσει.
Μιλάτε για πατρίδα που την κάνατε να ψάχνει συνέχεια για εχθρούς σε όλα τα Βαλκάνια.

Ποιος έχει Μουτζαχεντίν; Η Ντόρα;
Επειδή θυμίζει πως έχει αντέξει στη ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια με τόσους και τόσους να την πολεμούν, να την κοπανάνε κάθε τόσο, να ψηφίζουν τον Καραμανλή γιατί είχε αυτό το επίθετο και σήμερα να μιλάνε για οικογένειες;
Ήμαρτον πια με τα μισόλογα.
Αν ένα λάθος έχει κάνει η Ντόρα είναι να μην μιλήσει έντονα και να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς.

Βολές Ιερώνυμου για θρησκευτικά σύμβολα


Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παραβρέθηκε στην τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε προκλητική τη στάση κάποιων, οι οποίοι «αγωνίζονται για την εξαφάνιση της πίστης από τη ζωή μας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί σύγχυση στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία. Επίσης, ζήτησε διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Πολιτεία για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ειδικά για το θέμα των ιερών συμβόλων, αποκάλεσε προκλητική την στάση κάποιων που αγωνίζονται για την εξαφάνιση από τη ζωή μας της πίστης, των ιερών συμβόλων και του ήθους με το οποίο, όπως είπε, πορεύθηκε το γένος μας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης πάντως αναφερόμενος στη Βουλή στο θέμα είπε:«αν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιμείνει στην αρχική απόφασή του να αποκαθηλωθούν τα θρησκευτικά σύμβολα απ’ όλα τα δημόσια καταστήματα, νομίζω πως η χώρα μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφασή του. Αλλά η προσαρμογή αυτή, θα γίνει μονάχα μετά από συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος».

Google και Μέρντοχ συνεργάζονται κατά Microsoft


Σε συζητήσεις με τη Microsoft προχωρά η News Corp του «μεγιστάνα των ΜΜΕ» Ρούπερτ Μέρντοχ, με στόχο την αφαίρεση των ιστοτόπων της «αυτοκρατορίας Μέρντοκ» από τον κατάλογο του Google, ώστε μόνο το Bing της Microsoft να μπορεί να εκτελεί αναζητήσεις σε αυτούς, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ανάμεσα στα πάμπολλα ΜΜΕ ιδιοκτησίας News Corp βρίσκονται η Wall Street Jourrnal, New York Post και το δίκτυο Fox. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε «πρώιμο στάδιο», ενώ οι εμπλεκόμενες εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάζουν τα δημοσιεύματα.
Κερδισμένες από πιθανή τέτοια συμφωνία σκοπεύουν να βγουν και οι δύο όμιλοι.Η News Corp «εξερευνά» τον τελευταίο καιρό τρόπους χρέωσης για τις εφημερίδες της, ενώ έχει αυξήσει τους τόνους της απέναντι στην Google. Χαρακτηριστικά, ο Ρ.Μέρντοκ είχε δηλώσει ότι «θα καταφύγει σε νομικά μέσα για να σταματήσει τo Google να κλέβει άρθρα».

4 ερωτήματα προς τους Νεοδημοκράτες


Πρώτον. Να αναλογιστούν οι Νεοδημοκράτες γιατί το σύστημα ΠΑΣΟΚ πολεμά με τέτοια ένταση τη Ντόρα Μπακογιάννη. Γιατί ιδιαίτερα τώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με τον προεκλογικό του λαϊκισμό και θέλει απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο, δίνει τα ρέστα του προκειμένου να έχει απέναντί του έναν μικρό περιχαρακωμένο και ανίσχυρο αντίπαλο.
Δεύτερον. Έχει την πολυτέλεια η Νέα Δημοκρατία να ρισκάρει την επανάληψη πολιτικών που δοκιμάστηκαν στα πλαίσια μικρών κομμάτων στο παρελθόν και τα οδήγησαν σε αποτυχία και λουκέτα;
Τρίτον. Όσοι βρισκόμαστε αδιάκοπα μέσα στη Νέα Δημοκρατία - όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί και σε σημερινό του άρθρο ο βουλευτής τη Β’ Αθήνας ο κ. Βύρωνας Πολύδωρας – όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ανάγκη από τιμητές του κομματικού και πολύ περισσότερο του εθνικού μας πατριωτισμού ή μήπως έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πολιτική και ιδεολογική πρωτοπορία ξανά στην ελληνική κοινωνία;
Και τέταρτον. Η δύναμη των ιδεών εξαντλείται ή μετριέται με ρητορείες ή με πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων; Μετριέται με κορώνες ή με πρωτοβουλίες που βάζουν την Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου, μαζί με τους ισχυρούς και όχι στην ουρά για να κλαίγεται και να ικετεύει; 


Η Αμερική κατηγορεί την Κίνα για διαδικτυακή κατασκοπία


Η Κίνα απέρριψε έκθεση της συμβουλευτικής Σινο-Αμερικανικής Επιτροπής Οικονομικών και Ασφάλειας, η οποία κατηγορεί το Πεκίνο ότι έχει εντείνει τις κατασκοπευτικές του προσπάθειες σε βάρος των ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Κιν Γκάνγκ, δήλωσε ότι η έκθεση «αγνόησε την πραγματικότητα» και είναι «γεμάτη μεροληψίες».

Στην έκθεση της η Σινο-Αμερικανική Επιτροπή Οικονομικών και Ασφάλειας κατηγορεί τη Κίνα ότι επιδίδεται σε επιθετικές ενέργειες σε βάρος των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, που ενδεχομένως να θέσουν το Πεκίνο σε πλεονεκτική θέση σε περίπτωση μελλοντικής αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον. Επίσης η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η Κίνα διαμορφώνει την ισοτιμία του νομίσματος της με τρόπο που την θέτει σε πλεονεκτική θέση στην διεθνή αγορά.

Το ΝΑΤΟ ζητά περισσότερους στρατιώτες και χρήματα για το Αφγανιστάν


Το ΝΑΤΟ ζητά από τις χώρες μέλη να στείλουν περισσότερους στρατιώτες, εξοπλισμό και οικονομική βοήθεια στο Αφγανιστάν, ενόψει της απόφασης του Προέδρου Ομπάμα για το ενδεχόμενο αποστολής άλλων 40 χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ο γ.γ. της συμμαχίας, Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν, βρίσκεται εν μέσω έντονων διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση περισσότερων πόρων για την Νατοϊκή Εκπαιδευτική Αποστολή στο Αφγανιστάν που στοχεύει στην ανάπτυξη των δυνάμεων ασφάλειας της χώρας. Οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν την άλλη εβδομάδα και αναμένεται ότι ορισμένοι απ’ αυτούς θα ανακοινώσουν αύξηση της συνεισφοράς τους στο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, από επιθέσεις εξτρεμιστών στο ανατολικό και νότιο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν 4 Αμερικανοί και 8 Αφγανοί στρατιώτες.

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης είναι τα χειρότερα στην Αμερική


Παρά τις προσπάθειες για καλυτέρευση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, είναι χαρακτηρισμένα ως τα χειρότερα της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των 9 πρώτων μηνών της φετινής χρονιάς όπου σύμφωνα με αυτά, τα τρία αεροδρόμια του «μεγάλου μήλου» κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις σε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών, ανάμεσα στα 31 μεγαλύτερα και πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Κατά τους ειδικούς – το 2007- τα τρία τέταρτα των καθυστερήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οφείλονταν σε προβλήματα που εμφάνιζαν τα τρία Νεοϋορκέζικα αεροδρόμια.Αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος θα υπάρχει μειωμένη κίνηση επιβατών σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και γι’ αυτό εκφράζονται ελπίδες για λιγότερες καθυστερήσεις.
Πάντως το εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται ρόδινο για τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης μιας και δεν υπάρχουν μελέτες για δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων που θα μπορούσαν να αποφορτίσουν την εναέρια κίνηση, όπως έγινε πρόσφατα σε Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη, Σιάτλ και Ουάσιγκτον.

Οι "εργολάβοι της λάσπης"

Οι "εργολάβοι της λάσπης" όπως χαρακτηριστικά τους έχει χαρακτηρίσει η Ντόρα Μπακογιάννη, αρχίζουν να μαζεύονται. Αφουγκραζόμενοι τη βάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία δεν κατάπιε αμάσητη την τροφή που της προσέφεραν περί υποτιθέμενης ανατροπής του σκηνικού υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, έχουν αρχίσει τώρα, μαζί με τον ίδιο τον κο Σαμαρά να τα μαζεύουν. Ήδη το "ξεφούσκωμα" της σύμπραξης Σαμαρά-Αβραμόπουλου φέρνει το εν λόγω στρατόπεδο σε δεινή θέση, ενώ από την άλλη μεριά η καθ' όλα φυσιολογική σύγκλιση Μπακογιάννη-Σπηλιωτόπουλου, δείχνει να αποδίδει και δημοσκοπικά και ουσιαστικά αφού ο αέρας νίκης της κας Μπακογιάννη ανανεώθηκε, γεγονός που διαφαίνεται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα, εφόσον οι συγκεντρώσεις της κερδίζουν τις εντυπώσεις ακόμα και σε περιοχές που η πλευρά Σαμαρά αυθαιρέτως χαρακτήριζε ως δικά της προπύργια. Οι "βαρόνοι" των μίντια, έχουν λάβει τα μηνύματά τους από την ίδια την κοινωνία, καθώς η κυρία Μπακογιάννη αποτελεί μεγάλο κίνδυνο γι αυτούς για έναν πολύ απλό λόγο: δεν απευθύνεται μόνο στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Τράγκα σου' χουμε καυτό ρεπορτάζ για πιέσεις σε υπαλλήλους...

Κάθε πρωί από τη συχνότητα του RealFM ο Τράγκας, φωνάζει (γκαρίζει ίσως ταιριάζει καλύτερα;) ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων κος. Νικήτας Κακλαμάνης κάνει χρήση των δυνατοτήτων που του παρέχονται από τη θέση του, προκειμένου να προωθεί την υποψηφιότητα της κας. Ντόρας Μπακογιάννη. Τον ειδοποιούμε λοιπόν ότι έχει βουίξει ο τόπος πως στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, τόσο ο αντιδήμαρχος κος. Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο μονίμως κρατικοδίαιτος, φοιτητονονός του Παντείου, κος. Βαγγέλης Πάνου, δίνουν αγώνα ζωής ή θανάτου για την εκλογή του κου. Αντώνη Σαμαρά.

Και μιας και αρέσουν στον Τράγκα τέτοιου είδους αποκαλύψεις, τον ειδοποιούμε ακόμη ότι μέσα στη Ρηγίλλης κάποιοι αιώνιοι παράγοντες που αγωνιούν να κρατήσουν το σύστημα στα χέρια τους και την επόμενη μέρα, μετέρχονται κάθε κουτοπονηριάς, ή βλαχοδημαρχίστικου τρικ που έμαθαν να εφαρμόζουν στην περιφέρεια της καταγωγής τους, προκειμένου να πειθαναγκάσουν το υπαλληλικό προσωπικό, για να μεταμορφωθεί, τόσο εντός του χώρου του κόμματος, όσο και στις γειτονιές που κατοικούν, σε αρχάγγελους της υποψηφιότητας του κου. Σαμαρά.

Τα κίνητρα που προσφέρονται στους σταθερά υπεραπασχολούμενους και απαράλλαχτα υποαμοιβόμενους υπαλλήλους της Ρηγίλλης, είναι άλλοτε αρνητικά και άλλοτε θετικά. Αν έρθει εδώ μία ψηλή κυρία που της αρέσουν τα κόκκινα ταγιέρ, θα μείνετε όλοι στο δρόμο και θα πεινάσουν οι οικογένειές σας, είναι τα αρνητικά κίνητρα στη λεκτική και φραστική αποτύπωσή τους. Αν κερδίσουμε με το καλό, θα δεις, μέχρι και γραμματέα θα σε κάνουμε, είναι τα θετικά κίνητρα, αντίστοιχα, που προσφέρονται σε φτωχούς ανθρώπους, που απασχολούνται ως εργάτες και αντιμετωπίζονται ως είλωτες.

Σημείωση: Όπως θα προσέξατε ήδη, στην περίπτωση του Τράγκα (όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπως του Αυτιά, του Παπαγιάννη-«Καλαπόδη» και μερικών άλλων), δεν χρησιμοποιούμε την προσφώνηση κος. (κύριος), ούτε καν βάζουμε εμπρός το βαφτιστικό τους όνομα. Για μας, ένας Τράγκας, δεν είναι τίποτα παραπάνω από Τράγκας.

΄΄Ιδεολογική καθαρότητα΄΄ άλλο ένα τσιτάτο φούσκα του Αντώνη


Σε ομιλία του στην Λάρισα ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς τους «νεοφιλελεύθερους», τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος ζητάει και θα επιδιώξει είναι η διάχυση του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω: «Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν», είπε.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=300830&ct=32&dt=22/11/2009

Κατά τα άλλα ο κ. Σαμαράς μας μιλάει για ΄΄Ιδεολογική καθαρότητα΄΄.

Μας λέει ότι δεν πρέπει να φύγουμε από την ΄΄κοίτη του ποταμού΄΄, ενώ ο ίδιος έχει πάει για ΄΄υπερπόντια αλιεία΄΄ στον Ωκεανό της Αριστεράς.

Αντώνη μήπως μας δουλεύεις; Η αρχαιοελληνική χλαμύδα με τον επαναστατικό μπερέ του Τσε είναι πολύ κιτς...

Οι επιστολές, το σύστημα ΠΑΣΟΚ και η ΕΡΤ

Πάνω από ένα εκατομμύριο επιστολές έχει αποστείλει ο Αντώνης Σαμαράς προς τα μέλη της Ν.Δ. ανά την Επικράτεια. Πολύ μεγάλο το νούμερο κι' ακόμη μεγαλύτερο το κόστος της αποστολής. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της «Πολιτικής Άνοιξης» φαίνεται ότι διαθέτει αρκετό ζεστό χρήμα για τις ανάγκες της προεκλογικής καμπάνιας. Εκτός όμως από τα χρήματα που διαθέτει, έχει και την βοήθεια σύσσωμου του συστήματος ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει την Ντόρα στην ηγεσία της Ν.Δ. Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συνέντευξη της Μπακογιάννη στην εκπομπή των Λυριντζή - Οικονόμου το πρωί στην Κρατική ΝΕΤ, κατάλαβαν πολλά. Κάποιοι - και δεν είναι λίγοι- λένε ότι ο Λυριντζής μετέφερε με αποτελεσματικότητα την «γραμμή» του συστήματος ΠΑΣΟΚ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν όταν θα πάει ο Σαμαράς, θα τον ρωτήσει για την «Πολιτική Άνοιξη» και τα λάθη του παρελθόντος.

Ο καιρός σήμερα... Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Καλές καιρικές συνθήκες με νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες περιμένουμε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 7 ως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20-21 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Λίγες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Σαν σήμερα... 24 Νοεμβρίου

1822: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πηγαίνουν στην Ιταλία ως αντιπρόσωποι του Έθνους για να ζητήσουν την υποστήριξη του Πάπα στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Ο Ποντίφικας θα αρνηθεί συνάντηση μαζί τους, κατόπιν υποδείξεως του Μέτερνιχ.

1859: Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».

1901: Θεμελιώνεται το Εθνικό Θέατρο, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

1944: Οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν για πρώτη φορά το Τόκιο, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1953: Στην Ελλάδα εκδίδεται εσωτερικό προαιρετικό δάνειο. Εξαλείφονται τα τρία μηδενικά όλων των χαρτονομισμάτων και κόβονται κέρματα από 5λεπτο μέχρι 10δραχμο.

1976: Το αμερικανικό συγκρότημα «The Band» δίνει το αποχαιρετιστήριο κοντσέρτο του στο Σαν Φρανσίσκο, με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ροκ σκηνής. Η συναυλία απαθανατίστηκε από τον Μάρτιν Σκορσέζε στην ταινία - ντοκουμέντο «The Last Waltz» («Το Τελευταίο Βαλς»).

23 χρόνια σε κώμα. Φώναζε αλλά δεν τον άκουγαν.

«Θαμμένος ζωντανός» στο ίδιο του το σώμα έμεινε για 23 χρόνια Βέλγος φοιτητής, μετά από τροχαίο το 1983, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους γιατρούς και τους συγγενείς του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο ασθενής βρισκόταν σε «άγρυπνο κώμα».
«Ονειρευόμουν μία καλύτερη ζωή» απαντά ο Ρομ Χουμπέν όταν τον ρωτούν πώς άντεξε τα τελευταία χρόνια, παράλυτος μεν αλλά σχεδόν με πλήρη συναίσθηση του περιβάλλοντός του -και όχι σε κώμα.
Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, εξετάσεις με μαγνητικό τομογράφο στο πανεπιστήμιο της Λιέγης αποκάλυψαν ότι ο εγκέφαλός του είχε παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια σε πλήρη λειτουργία. Για τη μισή ζωή του, ο ασθενής ήταν μόνο παράλυτος.

Εν τω μεταξύ, ο Ρ.Χουμπέν μπορεί να επικοινωνήσει με τη βοήθεια υπολογιστή, και αναφέρει πώς ξύπνησε από το ατύχημα που υπέστη: «φώναζα, αλλά δεν ακουγόμουν». Ανήμπορος, αναφέρει, έβλεπε πώς οι γιατροί προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του πριν εγκαταλείψουν κάθε ελπίδα.

"Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα..."

H τ. Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για Θέματα Αναπηρίας Δρ. Ελευθερία Μπερνιδάκη-Άλντους απέστειλε στη Ντόρα Μπακογιάννη την παρακάτω επιστολή στήριξης της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας:

«Η χώρα μας είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για τα εθνικά και κοινωνικά θέματα και θέλω να στηρίξω σήμερα, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, τη Ντόρα Μπακογιάννη για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ως Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για Θέματα Αναπηρίας και ενεργά ασχολούμενη επί σειρά ετών με θέματα ισότητας και κοινωνικής πολιτικής, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ θεσμικά με την κυρία Μπακογιάννη. Θέλω να επισημάνω την συνεχή της προσφορά με ευαισθησία σε θέματα αναπηρίας, ισότητας και κοινωνικής πολιτικής. Η Ντόρα Μπακογιάννη αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στους νέους μας για το πώς να πετύχουν με σκληρή δουλειά και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Επίσης, το καλύτερο πρότυπο και παράδειγα για τις νέες κοπέλες σήμερα θα είναι να έχουμε την Ντόρα Μπακογιάννη ως πρώτη γυναίκα αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και αύριο ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό.

Σημείωση: Όσον αφορά στις περί καταγωγής αντιρρήσεις, παραπέμπω στην αγαπημένη μαντινάδα του Ελευθερίου Βενιζέλου:
Σαν ειν’ ο τράγος δυνατός, δέν τονε στένει η μάντρα,
Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα, (και τη γυναίκα)...


Η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως όλοι μας, πρέπει να κριθεί για τις πράξεις και το έργο της και τις πολιτικές της θέσεις.»

Δρ. Ελευθερία Μπερνιδάκη-Άλντους