Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Ομπάμα ανησυχεί για την Ελλάδα ...

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης




Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στο δήμο, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα.

Δωρεάν τηλέφωνα για δημόσιους υπάλληλους

Το Αφγανιστάν γιόρτασε την 18η επέτειο της απελευθέρωσής του από τον Σοβιετικό στρατό

Afghanistan Marks Collapse Of RegimeAfghanistan Marks Collapse Of Regime
Το Αφγανιστάν γιορτάζει την 18η επέτειο της απελευθέρωσης του από τον Σοβιετικό στρατό με στρατιωτικές παρελάσεις. Η κεντρική τελετή πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό στάδιο στο κέντρο της Καμπούλ. Στάδιο που έχει χρησιμοποιηθεί από τους Ταλιμπάν για δημόσιες εκτελέσεις.
(Photo by Majid Saeedi/Getty Images)

«Την ώρα που η χώρα καταποντίζεται ο κ. Σαμαράς, αντί να κηρύξει πανστρατιά ανοίγει πληγές»

Η απάντηση του Παυλίδη στον Αρχηγό:
"Πανικός κατέλαβε τη Ρηγίλλης, όταν διαπίστωσε ότι ευρίσκομαι στη Ρόδο για να μετάσχω στην προσυνεδριακή εκδήλωση, στην οποία, άλλωστε, ήμουν επίσημα προσκεκλημένος και δια της υπογραφής του Προέδρου της ΝΔ.
Ο πανικός εκδηλώθηκε με τηλεφώνημα του Δ/ντή του Γραφείου του κ. Α. Σαμαρά που μου μετέδωσε ότι: «Ο Πρόεδρος επιθυμεί να μην παραστείτε στην αυριανή Συνδιάσκεψη». Η απάντηση μου: «Διαβιβάσατε στον κ. Πρόεδρο ότι παρακαλώ να μου το ανακοινώσει ο ίδιος αύριο που θα είμαι ....

Παίγνια! Ο Αντώνης κάλεσε προσωπικά τον Τέλη για να τον διαγράψει

Το επιτελείο του Αρχηγού Αντώνη παίζει ενδιαφέροντα παιχνιδάκια με θύματα ήδη απομακρυσμένους από την κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι κάλεσαν προσωπικά τον Παυλίδη για «να πάρει θάρρος ο χωριάτης». Έτσι επιστρέφει η θεωρία «όσων πλήγωσαν την παράταξη» και γίνεται παιχνίδι με νικητή τον Αρχηγό. Οι εσωκομματικές διαδικασίες ακυρώνονται γιατί ο Αρχηγός έχει το αλάθητο και επ’ αυτού δεν επιτρέπεται η παραμικρή αμφισβήτηση. Καημένη ΝΔ. Απ’ τον κουρασμένο παίχτη πήγες στον αλάνθαστο θεωρητικό των παιγνίων! Απ΄το κακό στο χειρότερο. Η ΝΔ υποβαθμίστηκε στην κατηγορία «junk». Από BBB+ πάει σε ΒΒΒ- και τανάπαλιν. Έπιασε πάτο.

Τεράστια επιτυχία είχε η tour του Αρχηγού στη Ρόδο …

Αυτό δεν ήταν περιοδεία, ούτε προσυνέδριο. Ήταν η πιο πετυχημένη Συνδιάσκεψη που είχε κάμει ποτέ κόμμα στο νησί του ήλιου. Ο ίδιος ο ήλιος λένε θαμπώθηκε από τη λάμψη του άστρου του Αντώνη. Από όπου και αν πέρασε πλήθη λαού περίμεναν τον Αρχηγό υπομονετικά για να του σφίξουν το χέρι. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Εν δυνάμει, εν δυνάμει» και «Είσαι είσαι ο Πρωθυπουργός». Το «Εν δυνάμει» δεν άρεσε στον Αρχηγό, ενώ το «πρωθυπουργός», το φχαριστήθηκε. Του ταιριάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό ζει και αναπνέει. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με οπαδούς της Πολιτικής Άνοιξης εκμυστηρεύτηκε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τη σκυτάλη της εξουσίας από τον αποτυχημένο Γιωργάκη που σε έξι μήνες κατέστρεψε την οικονομία και τη χώρα:«Θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί θα πρέπει πρώτα να στρώσει την οικονομία, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος έστρωσε το Βουκεφάλα. Θα πάει πίσω από τον Βουκεφάλα-οικονομία και θα τον ξεγελάσει. Έτσι θα ιππεύσει τα άλογα της χρεοκοπίας και θα μας βγάλει από την κρίση …».  Τόσο απλά! Έχει πολλά σχέδια στη φαρέτρα του ο Αντώνης. Όχι όπως ο Γιωργάκης που έφερε την καταστροφή σε έξι μήνες, ενώ η ΝΔ χρειάστηκε πεντέμισι ολόκληρα χρόνια!...!

Apollo 11 Launch (camera E-8)

Apollo 11 Saturn V Launch (HD) Camera E-8 from Mark Gray on Vimeo.

Αποφάσεις άμεσα για την Ελλάδα, το μήνυμα ΕΚΤ και ΔΝΤ από το Βερολίνο

Oι αποφάσεις για την Ελλάδα πρέπει να ληφθούν άμεσα - ίσως και αυτό το Σαββατοκύριακο- υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η διαδικασία θα είναι επώδυνη, αλλά η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Η δυσκολότερη εποχή από την Μεταπολίτευση

Ζούμε τη δυσκολότερη εποχή από τη μεταπολίτευση έως σήμερα σημείωσε στη δραματική του ομιλία προς την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν λαύρος κατά του κρατικοδίαιτου μοντέλου οικονομίας, το οποίο «έχει ήδη καταρρεύσει», όπως εμφατικά σημείωσε.
Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής και ως προς τις αντιδράσεις που προκελεί το καθεστώς επιτήρησης στο οπποίο έχει μπει η ελληνική οικονομία. «Οι ελεγκτές θα φύγουν μόλις νοικοκυρευτούμε», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση για την απόφασή της να προσφύγει στο μηχανισμό, αγνοούν σκοπίμως ή αφελώς την κατάσταση της οικονομίας

Αποκλείει την αναδιάρθρωση η Κομισιόν

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας της ευρωζώνης δεν αποτελεί επιλογή, επανέλαβε την Τετάρτη η Κομισιόν, προσπαθώντας να περιορίσει τη φημολογία που έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα επιτόκια κρατικού δανεισμού, κυρίως στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.
Το πιθανό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα με τη μορφή έκτακτων δανείων από την ευρωζώνη, το 2011 δεν έχει καθοριστεί ή συζητηθεί, σημείωσε.

Παρακακολουθήστε τώρα ζωντανά την Έκτακτη Συνδιάσκεψη της ΠΟλιτικής ΆΝοιξης στη Ρόδο!

Πατώντας εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΠΟλιτικής ΆΝοιξης στη Ρόδο! Μην εκπλαγείτε που είναι... 3 και ο κούκος (ενν. αυτός που θα φέρει την... Άνοιξη!), γιατί έπεσε γερή "πόρτα" μήπως και εισέλθουν τίποτα οργισμένοι "Παυλιδικοί" και κάνουν το μαγαζί λαμπόγυαλο! Αλλά γιατί να κουραστούν; Το μαγαζί βαράει διάλυση από μόνο του! ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ (που λέει και ο λόγος...) ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ... ΔΟΣΕΙΣ!

Και τη Ντόρα αντιγράφει τώρα ο Αρχηγός Αντώνης.

Με τόσους συμβουλάτορες και (παρα)ποιητές στο πλευρό του ο Αρχηγός και πάλι έχουν στερέψει από επιχειρήματα και προτάσεις. Έχουν βέβαια καβάτζα πολλά ποιματάκια. Αλλά από Παλαμά σε Κάλβο, δε λέει! Επιχειρήματα θέλουμε και προτάσεις! Όχι εκθέσεις ιδεών που απευθύνονται σε χειροκροτητές και ρηχούς λαϊκοδεξιούς ακροατές.
Από τη Νέα Δημοκρατία σήμερα απουσιάζει εντελώς η αυτοκριτική. Γίνεται λόγος για «την αυτοκριτική που κάναμε» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ....

Πάνε με 1000 τα spreads

Δεν υπάρχει όριο τελικά, πέρασε τις 1.000 μ.β. το σπρεντ 
 
Εκτίναξη στις 1.040 μονάδες βάσης σημείωσε νωρίτερα η διαφορά απόδοσης (σπρεντ) των ελληνικών 10ετών τίτλων, πριν υποχωρήσει στις 855 μ.β., μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P σε κατάταξη junk.
Έτσι, η απόδοση των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνεται τώρα πάνω από το 11%, σπάζοντας και το πρωινό ρεκόρ όλων των εποχών για την Ευρωζώνη.

Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.
Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).
Ως πολίτες είμαστε...

Προδίδει (και) τον Σαμαρά ο Αβραμόπουλος...

Φιλά υπέροχα, καλύτερα κι απ' τον Ιούδα. Τι ετοιμάζει αυτή τη φορά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Είναι αυτή η σκηνή, που στιγμάτισε στα μάτια μου την πολιτική προσωπικότητα του κ. Αβραμόπουλου και από τότε δεν μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Στο ομολογώ, αλλά μην μου χρεώσεις γι' αυτό εμπάθεια. Την άποψή μου σου καταθέτω απλά.
Τότε λοιπόν, το 2000, που πήγαινα ακόμη Λύκειο και το κόμμα που οικογενειακά υποστήριζα προσπαθούσε μετά από χρόνια να γίνει Κυβέρνηση, έχοντας απέναντί του συγκροτήματα ισχυρά συνδεδεμένα με τον κ. Σημίτη, ο Κώστας Καραμανλής συνάντησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στον Διόνυσο, κάτω από την Ακρόπολη. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι ο δήμαρχος θα ανακοινώσει την προσχώρησή του στη Ν.Δ., έγινε το αντίθετο με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να χρεωθεί μια μεγάλη πολιτική γκάφα, η οποία προήλθε κυρίως από...

Αντώνης Κωτσόβολος:διαγραφές σε πολλές δόσεις. (Ι)

Σιγά σιγά μην σπρώχνεστε. Το μαγαζί βαράει διάλυση! Όλοι θα πάρετε. Έχει και για σένα μια διαγραφή ο Αρχηγός. Στο τσεπάκι του!
Εδώ οι καλές διαγραφές. Οι δικές μας είναι οι καλύτερες. Με δόσεις Ο μπαμπούλας της Δεξιάς Αρχηγός Αντώνης, ποτέ δεν κοιμάται. Σε περιμένει στη γωνία. Εσύ που πλήγωσες τον Αρχηγό σε περιμένει η Ιερά Εξέταση της Πολιτικής Άνοιξης. Ούτε που θα σε ρωτήσουν ή θα σου ζητήσουν απολογία. Σαχλαμάρες. Αποβάλλεσαι δια ροπάλου και με διαδικασίες express. Όλα τα σφάζει η Νέα ΝΔ, όλα τα μαχαιρώνει! Αναμένατε στο ακουστικό σας για την επόμενη διαγραφή. Στο επόμενο spread up ή limit down! Έτσι κάνει ταμείο ο Αρχηγός! Step by step. Στράτα και στρατούλα! Και ακόμα δεν είδατε τίποτα!
Για την εποχή της κρίσης …. Αντώνης Κωτσόβολος. Δεν υπάρχει άλλος, γίγαντας μεγάλος! Φτάνει πιά! Παυλίδης δεν περνά. Παυλίδη βαρίδι, βγες απ’ το παιχνίδι. Βρε δεν είναι εδώ Ελλάς, κυβερνά ο Σαμαράς.
Σαμαρούλες και σαμαρούλια μου, φιλάκια και να προσέχετε στον κατήφορο που έχετε πάρει! Ποτέ δεν ξέρεις που είναι ο πάτος και τι σε περιμένει εκεί κάτω!

Αντώνης Κωτσόβολος: Διαγραφές με… δόσεις! (II)

Το «ξεπούλημα» (ή και… ξεπουπούλιασμα) της ΝΔ από τον Αρχηγαντώνη γίνεται σε δόσεις… Ενώ όλοι γνωρίζουν ποιους υπονοεί ως «βαρίδια», έχει αποφασίσει να προβαίνει σε κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού, όποτε στριμώχνεται από τις δημοσκοπήσεις και την επικαιρότητα. Τις τελευταίες μέρες η «νέα ΝΔ» έχει κατεξευτελιστεί από την ασυνεννοησία και την πολυφωνία για το αν καλώς ή κακώς προσφύγαμε στο μηχανισμό στήριξης της οικονομίας με συμμετοχή του ΔΝΤ. Από τις άναρθρες "υπερπατριωτικές" κραυγές του αρχηγού μεταβήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε σε πιο… μετριοπαθείς τοποθετήσεις και συναντήσεις με την «τρόικα» των οικονομικών μας «κηδεμόνων». Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει εκρηκτικό μίγμα σε βάρος του Ζιγδαντώνη που σε συνδυασμό και με το πάτωμα στις δημοσκοπήσεις έπρεπε να «εκτονωθεί»… Ως πρώτη «Ιφιγένεια» επελέγη ο Αριστοτέλης Παυλίδης τόσο ετεροχρονισμένα, που πολλοί είχαν ήδη… ξεχάσει τους λόγους για τους οποίους «πλήγωσε την παράταξη»! Έτσι θα πορευθεί ο νέος Ζίγδης. Και μέχρι να βρει τον… πάτο θα μας ταλαιπωρήσει λίγο, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρει…

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Δεν φταίει ο Αλογοσκούφης για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό!»

«Από μηχανής θεός» για τον πρώην «τσάρο» Γιώργο Αλογοσκούφη ήλθε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο ομόλογός του επί Σημίτη και την εποχή εισόδου της Ελλάδος στην ΟΝΕ, Νίκος Χριστοδουλάκης. Την ώρα που η «νέα ΝΔ», κατ’ εντολήν Αρχηγαντώνη και σε συνεννόηση με τον Καραμανλή, έχει ως στρατηγική να φορτώσει το οικονομικό έγκλημα του χοντρού στις πλάτες του Αλογοσκούφη, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας έγινε τα δύο τελευταία χρόνια των Κυβερνήσεων της ΝΔ και αφού ο Καραμανλής τον είχε διώξει από το Υπουργείο! Αυτή είναι και η πραγματικότητα. Ο Αλογοσκούφης «ανασχηματίστηκε» από τον Καραμανλή, επειδή είχε εγκαίρως επισημάνει τον κίνδυνο και εισηγούνταν σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα για την αποσόβησή του. Όμως, ο λαϊκισμός και η ευθυνοφοβία του νεοκαραμανλισμού -σε συνδυασμό με την κατακραυγή λόγω σκανδάλων- έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στις συνετές και προορατικές προτάσεις του Γιώργου, με συνέπεια η χώρα να αφεθεί στο έλεος της αβουλίας και φυγοπονίας του πρώην καταλληλότερου…

Ο Ζιγδαντώνης «διαγράφει» τους… διαγραμμένους!!!

Τυχοδιωκτισμός, φαυλότητα και αλαζονεία είναι το τρίπτυχο των αποφάσεων και ενεργειών του Αρχηγαντώνη. Φοβικός και ανίκανος, επιλέγει «εύκολους στόχους», για να κάνει φτηνή επίδειξη ισχύος. Πολιτικά αποδυναμωμένα πρόσωπα, που ήδη είχαν de facto «διαγραφεί» ή αποστασιοποιηθεί κατά τις τελευταίες εκλογές, όπως ο Παυλίδης, ο Βουλγαράκης, ο Μαγγίνας κλπ. Μάλιστα, στο απόγειο του καιροσκοπισμού και του τακτικισμού, δεν τους… διαγράφει όλους μαζί -να τελειώνει το παραμύθι- αλλά με… δόσεις!!! Κάθε φορά που ο συγκάτοικος θα… «ζορίζεται» από τα spreads ή τη Μέρκελ θα πετά και μια «διαγραφή-μαϊμού» ο Ζίγδης για να κάνει ντόρο και να σηκώνει σύννεφα συγκάλυψης των τραγικών αδιεξόδων της χώρας! Τέτοια είναι η συμφωνία με το φίλο Γιώργο και θα την δούμε να υλοποιείται οσονούπω…

Αποκάλυψη Γιαννάκου για Παπανδρέου

Ευτυχώς που υπάρχουν οι πολιτικοί, οι οποίοι τα λένε έξω απο τα "δόντια" και μαθαίνουμε τί γίνεται. 
Η επικεφαλής, λοιπόν των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του στο Εξωτερικό κάνει λόγο για "διεφθαρμένους στην Ελλάδα", μειώνοντας έτσι την διαπραγματευτική ισχύη της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» δήλωσε: "στο έγγραφο, στην πρόταση και στην έκθεση της απαλλαγής των ευθυνών της Κομισιόν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού που γίνεται κάθε χρόνο, αναφέρεται μέσα ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως είπε στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένοι ή ότι δεν θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί αυτών που ασχολούνται με τα κοινωνικά προγράμματα, διότι αλλιώς θα κλέβουν".
Η ίδια, μάλιστα, παρατήρησε ότι "ο κ. Παπανδρέου έσφαλε βαρύτατα, περιήλθε δύο...

Ο Γιώργος (πλέον) φοβάται...

Διάβασα πολύ προσεκτικά (εδώ) ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Σε αντίθεση με τα όσα επιλέγουν να προβάλουν τα ΜΜΕ ως σημαντικότερα τμήματα της τοποθέτησης του, θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά είδαμε για πρώτη φορά σήμερα ήταν η ξεκάθαρη προσπάθεια του Γ.Παπανδρέου να "κερδίσει" ξανά το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε σχεδόν το μισό της ομιλίας του σε κολακείες προς την Κ.Ο του κόμματος του την οποία και συνεχάρη για την "έμπνευση και το παράδειγμα για μια άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας". Ομολογώ ότι η συγκεκριμένη επίθεση "φιλίας" με εξέπληξε και με προβλημάτισε.
Φαίνεται ότι πλέον ακόμα και ο ίδιος ο Παπανδρέου φοβάται ότι οι μήνες που έρχονται θα αποτελέσουν ένα πρωτόγνωρο τεστ για μια Κ.Ο που αποτελείται από στελέχη διαφόρων...εποχών και προελεύσεων.
Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ομιλία του...

Ο Ζίγδης έπιασε δουλειά...

Η διαγραφή του Αριστοτέλη Παυλίδη έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημειολογική σημασία. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεικνύει πλέον και εμπράκτως ότι ακολουθεί πιστά τα χνάρια του ανθρώπου προτύπου του. Του Γιάννη Ζίγδη.
Τη στιγμή που η ΝΔ καταγράφει ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ (θυμάστε πριν από δύο χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα και το 21%) ο πρόεδρος της ΝΔ μειώνει τον αριθμό των στελεχών του κόμματος.
Με την κίνηση αυτή δείχνει ότι πολύ σύντομα θα αγγίξει τα ποσοστά που κατέγραψε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο Γ. Ζίγδης.

Υ.Γ. Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται στην πολιτική ως φάρσα, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τις διαγραφές από την γενέτειρα του Γιάννη Ζίγδη…

Αρχηγάρα... πόσο λίγος είσαι!!!

H… αρχηγάρα άρχισε να διαγράφει τώρα χωρίς εξήγηση του γιατί το κάνει τη στιγμή που το κάνει… Διαγράφει για παρελθούσες συμπεριφορές, για πιθανές μελλοντικές, γιατί ξύπνησε με νεύρα, γιατί τον πονάει ο κάλος που έχει στο πόδι από κοινού με τον άλλο που έχει στον εγκέφαλο, κοκ…
Η πραγματικότητα είναι ότι με σπασμωδικές κινήσεις, ξεσπάσματα και ποιηματάκια προσπαθεί πανικοβλημένος να εμποδίσει να φανεί αυτό που ο κόσμος παίρνει όλο και περισσότερο χαμπάρι όσο περνάνε οι μέρες: το πόσο λίγος είναι…
Αν συνεχίσουμε έτσι, βλέπω αρνητικό πρόσημο στο ποσοστό της ΝΔ στις επόμενες εκλογές…



Ο Μαυρογυαλούρος Πάνος δεν θα βγάλει τον κόσμο στις πλατείες να πανηγυρίσει. Ευτυχώς!

Παρά τη διαφορά δέκα περίπου μονάδων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λόγω της μικρής πτώσης του ΠΑΣΟΚ, ο Πάνος παραλίγο να βγει στα κεραμίδια. Μόνο πάρτι δεν έκαμε. Και τόνισε «ότι δεν θα βγούνε στους δρόμους» για να πανηγυρίσουν την «πτώση» του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Θα κάτσουν σπίτι. Θα πανηγυρίσουν από τον καναπέ. Βλέποντας τον Πάνο, περνά η ώρα καλύτερα! Σκεφτείτε τι θα λέει έτσι και προηγηθεί η Νέα ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, πράγμα δύσκολο με τα μυαλά που κουβαλάνε. Στη μία μονάδα θα συγκρατεί με το ζόρι τα πλήθη της Λαϊκής Δεξιάς και στις δύο θα πάρουν τα όπλα και θα κάμουν κυβέρνηση στα βουνά. Μάλλον ζούνε στον δικό τους κόσμο τα στελέχη της Νέας Ρηγίλλης! Παραμυθιάζονται με τα υπερπατριωτικά μεγαλεία του Αντώνη και πάνε για «μεγάλες ιδέες»! Τί σου κάνει η δίψα για αντιπροεδρία;

Επίδειξη νεοφασιστικής αρχηγικής αλαζονείας από τον Εφιάλτη!

Εάν υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει ιστορικά και διαχρονικά βλάψει τη λειτουργία της ΝΔ αυτό είναι ο σημερινός επιβήτωρ του προεδρικού θώκου κ. Αντώνης Σαμαράς! Αυτός είναι διαγραμμένος και καταδικασμένος στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πραγματικών Νεοδημοκρατών! Αυτός είναι ο υπεύθυνος για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας, αυτός είναι ο ένοχος για όλη τη βρωμιά και την πολιτική αλητεία των τελευταίων 20 χρόνων!
Το λιγότερο που δικαιούται, λοιπόν, ο Εφιάλτης είναι να αποφασίζει και διατάσσει ποιος θα μείνει ή ποιος θα φύγει από τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη! Τυπικά μπορεί να διαγράψει όσους θέλει… Θα μείνει όμως μόνος και έρμος, μαζί με τα νεοδεξιά φαντάσματα και τους ψυχωτικούς μυστικοσυμβούλους που τον οδηγούν από αθλιότητα σε αθλιότητα!
Το ποιος είναι ή δεν είναι ο Αριστοτέλης Παυλίδης -ή ο κάθε Παυλίδης- δεν μας απασχολεί. Σ’ αυτή την ευνομούμενη Πολιτεία υπάρχει Κράτος Δικαίου, Δικαιοσύνη, Θεσμοί. Εάν ο Παυλίδης έπρεπε να λογοδοτήσει για πράξεις ή παραλείψεις του στη Δικαιοσύνη και αυτό δεν έγινε, η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Καραμανλή που επέλεξε τη συγκάλυψη και επέβαλε στους Βουλευτές του ψήφο κομματικής πειθαρχίας με την απειλή των… πρόωρων εκλογών που έτσι κι αλλιώς τελικά δεν απεφεύχθησαν! Έμεινε μόνο η «ρετσινιά» του κουκουλώματος των σκοτεινών υποθέσεων της νεοκαραμανλικής ακαθαρσίας.
Σήμερα, ο πιο μοιραίος για τη ΝΔ, ο Σαμαράς, επισημοποιεί την...