Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Και τη Ντόρα αντιγράφει τώρα ο Αρχηγός Αντώνης.

Με τόσους συμβουλάτορες και (παρα)ποιητές στο πλευρό του ο Αρχηγός και πάλι έχουν στερέψει από επιχειρήματα και προτάσεις. Έχουν βέβαια καβάτζα πολλά ποιματάκια. Αλλά από Παλαμά σε Κάλβο, δε λέει! Επιχειρήματα θέλουμε και προτάσεις! Όχι εκθέσεις ιδεών που απευθύνονται σε χειροκροτητές και ρηχούς λαϊκοδεξιούς ακροατές.
Από τη Νέα Δημοκρατία σήμερα απουσιάζει εντελώς η αυτοκριτική. Γίνεται λόγος για «την αυτοκριτική που κάναμε» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ....

..... πράγματι έγινε! Ποτέ δεν έγινε! Μόνο στα λόγια την ακούμε!
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, μίλησε ανοιχτά γι’ αυτό το πρόβλημα. «Εξαντλούμαστε σε γενικόλογους αφορισμούς και αυτομαστίγωμα. …. Επιφανειακά πράγματα, πού ούτε αρκούν ούτε μπορούν να ξεγελάσουν για πολύ τον κόσμο ….. Δεν εφαρμόσαμε το πρόγραμμα μας, γιατί δεν υλοποιήσαμε την πολιτική για την οποία είχαμε δεσμευτεί. ….. Άλλα περίμενε από εμάς η κοινωνία και άλλα εισέπραξε. … Περίμενε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές …..Και εισέπραξε μια απολιτική διακυβέρνηση. ……Μας είδε να υποχωρούμε στη πίεση των βολεμένων συντεχνιών.
…. Περίμενε από μάς ένα μικρότερο και καλύτερο κράτος και παραδώσαμε ένα δημόσιο τομέα πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο αναποτελεσματικό σε σχέση μ’ αυτόν που είχε η Ελλάδα ακόμα και το 2001.
….. Περίμενε να συγκρουστούμε με τις στρεβλώσεις που κυριαρχούν στο χώρο των ΜΜΕ και μας είδε να συμβιβαζόμαστε και να υποχωρούμε.
Περίμενε να μας δει να υπερασπιζόμαστε την περιουσία, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια του πολίτη ….. και μας είδε το Δεκέμβρη του 2008 να αφήνουμε την Αθήνα στο έλεος των συμμοριών.
Περίμενε να βάλουμε τέρμα στον φαύλο κύκλο της διαφθοράς και της διαπλοκής, και μας είδε να σερνόμαστε πίσω από προκλητικές συμπεριφορές νεόκοπων και νεόπλουτων ανθρώπων.
Δεν μείναμε πιστοί στις ιδέες μας. …. Γι’ αυτό και κυριαρχεί ένα θολό, κρατικίστικο και νεομαρξιστικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Ένα κατεστημένο που φοβάται, μισεί και αποτρέπει τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.
Δεν τολμήσαμε, δεν πρωτοπορήσαμε, δεν συγκρουστήκαμε. Συμβιβαστήκαμε και το πληρώσαμε με τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα της παράταξής μας ως σήμερα».
Ο Αρχηγός, μόλις στην Καλαμάτα, άρχισε να μιλά δειλά και αντιγράφοντας τη Ντόρα αλλά κυρίως, απόντος του Καραμανλή! Επιτέλους στην Καλαμάτα έκανε λόγο για τα σφάλματα της προηγούμενης διακυβέρνησης: «Η προηγούμενη διακυβέρνηση … δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, … δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους. Διόγκωσε το κράτος, δεν το συρρίκνωσε. Το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό. Δεν το άλλαξε... Υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους. Για όλα αυτά οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας, από τους ψηφοφόρους μας, από τον Ελληνικό λαό. Γιατί τα υποσχεθήκαμε και δεν τα κάναμε… Αλλά σίγουρα δεν θα απολογηθούμε σε εκείνους που κι όταν τα προσπάθησαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι τις εμπόδισαν. Και κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε μια πρωτοβουλία να συμμαζέψει το χάος των δημοσίων οικονομικών, έβγαιναν «στα κεραμίδια» με το πιο αδίστακτο λαϊκισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :