Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Γιώργος (πλέον) φοβάται...

Διάβασα πολύ προσεκτικά (εδώ) ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Σε αντίθεση με τα όσα επιλέγουν να προβάλουν τα ΜΜΕ ως σημαντικότερα τμήματα της τοποθέτησης του, θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά είδαμε για πρώτη φορά σήμερα ήταν η ξεκάθαρη προσπάθεια του Γ.Παπανδρέου να "κερδίσει" ξανά το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε σχεδόν το μισό της ομιλίας του σε κολακείες προς την Κ.Ο του κόμματος του την οποία και συνεχάρη για την "έμπνευση και το παράδειγμα για μια άλλη πολιτική κουλτούρα στον τόπο μας". Ομολογώ ότι η συγκεκριμένη επίθεση "φιλίας" με εξέπληξε και με προβλημάτισε.
Φαίνεται ότι πλέον ακόμα και ο ίδιος ο Παπανδρέου φοβάται ότι οι μήνες που έρχονται θα αποτελέσουν ένα πρωτόγνωρο τεστ για μια Κ.Ο που αποτελείται από στελέχη διαφόρων...εποχών και προελεύσεων.
Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ομιλία του...... πρωθυπουργού ήταν εκ των πραγμάτων ιστορική και τα όσα ακούστηκαν επιβεβαιώνουν της εκτίμησης...το αληθές. Ο Παπανδρέου κάλεσε σήμερα την τελευταία Κ.Ο της Μεταπολίτευσης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αρνηθεί εν μέρει τον ίδιο της τον εαυτό.
Η λογική λέει ότι κάτι τέτοιο δεν θα καταστεί δυνατό. Δεν έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολιτικοί ότι "συλλαμβάνουν" το πνεύμα των εποχών. Μακάρι να μας διαψεύσουν, μακάρι να αποδείξουν ότι όλες αυτές οι κολακείες τους αξίζουν. Ο Παπανδρέου πλέον τους φοβάται. Κι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια :